אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רשתות המזון הזולות מגרמניה כובשות את בריטניה

57 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
אחרי שעברתי ממרכז תל אביב לדרום גרמניה, הבנתי כמה שקרעו אותי
אני קונה קבוע באלדי, והמחירים פשוט ברצפה. גם אם ארצה, אני לא בטוח שאוכל לחזור לארץ אחרי שהתרגלתי לעלות מחיה כל כך נמוכה, לתנאי עבודה טובים מאוד (20 ימי חופש בחוק, כשרוב המעסיקים נותנים 26-40 ימי חופש בשנה), 8 שעות עבודה ביום (במקום מצאת החמה עד צאת הנשמה בארץ), המעסיק יודע לכבד את הזמן שלך, וימי מחלה משולמים במלואם. תחבורה עובדת, ואפשר באמת לחיות ממעט כסף. המשכורת נמוכה מבארץ, אבל עלות המחיה פה מפצה על זה בגדול.
תושב גרמניה | 29.04.14
49.
לערן מ7, כאשר ביקשתי במסעדה דג הגרמני אמר מיוזמתו שהוא מבין שאני לא אוכל חזיר
כאשר ביקשתי במסעדה דג הגרמני אמר מיוזמתו שהוא מבין שאני לא אוכל חזיר. הבחור לא קישר אותי ליהדות, מבחינתו יכולתי להיות מוסלמי או נוצרי שאינו אוכל חזיר. יש בגויים, שמכבדים מנהג האחר ונזהרים בכבודך ומסתבר שממש אין להם בעיה עם המנעות מאכילת חזיר.
 | 28.04.14
47.
כשרות
הכשרות הינה המצאה של הממסד הדתי במטרה להעשיר את הרבנים ועושי דברם. הכשרות כשלעצמה היא מערכת משומנת של שטיפת מוח בקהילות החרדיות כדי לדבוק בחוקים של רבני החצרות ולהפוך את קהל המאמינים לגייסות כוח ועושי דברם של מנהיגי החצרות. לכשרות אין כל ערך בריאותי ואכילת אוכל קשר אינה מבטיחה אורך חיים בריא. די כדי להביט בצלחות של אזרחי כל מדינות העולם כי אכילת אוכל הכרוי בלתי כשר לא הזיק במאומה למיליארדי אנשים בעולם.
יוסף | 28.04.14
45.
הכל שטויות. בפועל הישראלים ברובם בזבזנים ואין להם עניין אמיתי לחסוך.
לדוגמא, מוצרי הבית בסופרים זולים ובאיכות זהה לאלו של מוצרי המותגים. למרות זאת הרוב המכריע קונה את המותגים היקרים יותר. בחו"ל ובעיקר באמריקה המצב הפוך. רוב הישראלים קונים בגדי ומוצרי "מעצבים" שלרוב יקרים בעשרות ואף במאות אחוזים ממוצרים דומים "ללא שם". ישראלים קונים פירות וירקות בלי חשבון וזורקים לפח כמויות בלתי נתפסות. באירופה קונים פירות וירקות בבודדים בגלל המחירים הגבוההים וגם מתוך תרבות של חסכון. החסכון מתחיל מבית לא צריך לחפש רחוק...
נילי | 28.04.14
42.
דווקא בבלגיה לידל פשטו רגל מזה שנים
חבל שאתם לא מזכירים בכתבה שמעבר לזה שמדובר בסופר זול, המוצרים לא תמיד איכותיים וברוב המקרים מדובר במותגים שאיש לא שמע עליהם. לעומת זאת, יש בבלגיה למשל רשת מקומית בשם קולרויט (colruyt), בה ניתן למצוא את המוצרים שנמכרים ברשתות הרגילות בזול יותר כי הסופר עצמו עובד על אותו עקרון של אלדי ודומיו. מאז שהתחלנו לעשות קניות חודשיות שם, ההוצאות ירדו ב-30%!
dEUS | 28.04.14
40.
לידל ואלדי מעולות
למרות המבחר המצומצם, המוצרים באיכות טובה מאוד, פינות אפיה בעלות מגוון גדול, מוצרי חלב במחיר מצחיק ופירות וירקות משובחים. הגרמנים מצליחים להביא מוצר טוב מאוד ושירות מצויין במחיר מאוד נמוך. בתחום הטואלטיקה והפארמה אפשר להזכיר גם את רשת הדיסקאונט, "רוזמן" הגרמנית שקנתה לה אחיזה ברחבי היבשת.
 | 28.04.14
38.
ALDI זולה ומהנה
מוצרים זולים. חנויות נקיות. מבנה מלבני שחוזר על עצמו בכל סניף. שתי קופאיות גרמניות שמדברות אנגלית שבורה ומתעקשות שתעשה Swipe עם כרטיס האשראי כדי שלא תבזבז זמן על הקשת הקוד הסודי :-) חבל שהקוקה קולה יקר. (אז הולכים לקנות בטסקו.... שני בקבוקים של 2 ליטר ב3 יורו). מי שיהפוך לזכיין שלהם בארץ יעשה בשכל.
יואב | 28.04.14
30.
אין כמו אלדי
אני זוכרת היטב את הפעם הראשונה שבה נכנסתי לסניף של אלדי במלבורן והתלהבתי מהסחורה המצוינת ומהמחירים הכל כך זולים. מאז נפתחו עוד עשרות סניפים של אלדי ברחבי אוסטרליה והרשתות המקומיות מורידות מחירים ועורכות מבצעים על מוצרים שונים. תועתק אלדי לישראל ובהקדם!
יעל | 28.04.14
27.
תגובה 6- סופסוף מישהו שמדבר לעניין ולא מתלהם
הרבה יותר קל להתלהם ולצעוק על רשתות המזון כי הם אלו שגובות מהצרכנים את הכסף. מי שפותח את העיניים ומסתכל טיפה מעבר מבין את האמת (הלא כל כך מסובכת אגב). שוק המזון פה נשלט על ידי כמה מונופולים. לשם הולך הכסף. שופרסל על על אחוז רווחיות כמעט אפסי, ומגה בהפסדים כבר כמה שנים. גם הרווחיות של רמי לוי הולכת ונשחקת. אבל הרבה יותר קל לצעוק ואז להתעקש על חלב של תנובה או קולה של קוקה קולה. ואגב, בתור אחד שגר באנגליה כמה שנים המוצרים של לידל היו שווים באיכותם למוצרים של ה"מותג" של שופרסל או מגה.
אסף | 28.04.14
15.
תשכחו מזה. אצלנו הכשרות תמנע ייבוא של מוצרים שלא הוכשרו לפחות ע"י הרבנות,
וכמובן עדיף: בד"ץ. בעד הזכות לחיות בישראל תמשיכו לשלם לפחות 30% יותר מהמחירים בחו"ל. וזה עוד לפני שאנחנו משווים את השכר. יש, לדעתי, מוצא - ישראלים שאינם יהודים יכולים לייבא מה שבא להם, וגם להיות פחות רודפי בצע.
איצק | 28.04.14
8.
היו ימים
בגלל חסמים ביורוקרטים ועניני כשרות רשתות אלה לא יגיעו אלינו. התקוה היחידה שלנו לשלם פחות זה שהגדר בין הגדה המערבית לישראל תוסר. אני עדיין זוכר את הימי שאפשר היה לקנות מוצרים ישראלים בקלקיליה במחירים סבירים. הטייקונים מנצלים את המצור ואת חסמי יבוא ואנחנו משלמים על כך. למדינה יש עניין במחירים הגבוהים, ככל שהמחירים גבוהים יותר ההכנסות ממע"מ גדלות בהתאם. אמרתם נתניהו, קיבלתם........
ברוך אשם | 28.04.14
7.
מביך איך אנשים מגיבים רק שכולם ידעו שהם מכירים עוד רשתות בחו"ל ...
הרי אם יחפשו רשת מזון הם יחפשו את לידל ורק אם בדרך יראו אחרת הם יסטו מהנתיב . עם של קשקשנים שגורמים מבוכה בכל מקום בעולם . נכנסים למסעדה באירופה ורוצים שכולם ידעו שהם יהודים שלא אוכלים חזיר !! במקום להגיד אני צמחוני או תן לי בשר בקר בלבד . באירופה אני לא ישראלי מה לעשות אני לא מתבייש להגיד שאני מתבייש !
ערן | 28.04.14
6.
המצב בישראל שונה לגמרי
גם שופרסל וגם מגה נמצאות על גבול הרווחיות ובקושי מרוויחות כסף. החזירות היא ממש לא אצלם אלא אצל המונופולים תנובה, אוסם, שטראוס, קוקה קולה. תקראו את המאזנים של שופרסל ומגה, ואחר כך את המאזנים של תנובה, אוסם, שטראוס וקוקה קולה ואז תבינו לאן הולך הכסף שלנו. אבל רוב האנשים לא קוראים מאזנים והם יאשימו את אלו שלוקחים מהם את הכסף, רשתות השיווק, כשלמעשה רוב רובו של הכסף הולך ליצרן המונופוליסט, ששולט בשוק כמעט ללא תחרות, בניגוד לשוק בבריטניה ששם על כל מוצר יש 10 יצרנים גדולים שמתחרים בינהם.
זינגנון | 28.04.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת