46. הסבר ל-30 הבור ויטמין B12 מקורו לא מו החי, מייצרת אותו בקטרייה ששוכנת באדמה (אותה אדמה שאוכלי עשב אוכלים ביחד עם הצמחים (הם הרי לא שוטפים את העשב, נכון?). לעומת זאת- בעלי החיים שאינם גדלים בטבע (תרנגולות שגדלות בדיר, פרות שחיות ברפת וכד׳) מקבלים תוסף B12 מהחקלאי. | 06.05.14 (ל"ת)
45. נשמע הגיוני אבל לא אז ככה: הרעיון מגניב אבל בכייאת דינק חסר עשירון עליון שירשה לעצמו לאכול אריות אבל לא שמענו על אף מיליונר שאוכל אריות חוץ מיזה לא צריך לגדל אותם אפשר לצוד ביערות כמו שעשו פעם בר | 06.05.14 (ל"ת)
43. למה לא טורפים טורפים? הכותב שכח שאנו כיהודים מצווים לאכול אך ורק בעלי חיים כשרים אבי זבריקו | 06.05.14 (ל"ת)
42. ויש טבעונים שהם הכי חכמים, כי השקעת האנרגיה שלהם במזון היא החסכונית ביותר כמות האנרגיה המושקעת במזון מן הצומח היא הנמוכה ביותר מכל שאר הדיאטות. ככה גם המינרלים והויטמינים עוברים הכי פחות "ידיים" בדרך לגוף שלנו וטבעונים מקבלים את הכמות המקסימלית של נוטריאנטים ללא החומרים ה"רעים" לגוף, כגון- כולסטרול , שומן רווי וחלבון מן החי. זאת התזונה האופטימלית לאדם. טבעונית | 05.05.14 (ל"ת)
41. הפרות ואוכלי העשב מסוגלים לעכל תאית, מה שאנחנו לא מסוגלים...מבנה הקיבה שונה אצל טורפים , בני אדם ואוכלי עשב....אורך המעי וכו'. אוכלי העשב עושים לנו את העבודה | 04.05.14 (ל"ת)
39. ל-35: אוכל כשר איננו בריא - מלח בבשר מעלה לחץ דם, מרגרינה ב"פרווה" סותמת ורידים יתרה מזאת: תהליך הכשרת הבשר לא רק שממליח את הבשר אלא גם מסלק את הברזל מהבשר, שהוא אחד המרכיבים היותר חשובים בו. דוגמא נוספת: בפסח משתמשים בשמן דקלים מסוכן במקום שמן חמניות בשאר השנה... שומר נפשו ירחק | 03.05.14 (ל"ת)
37. לפחות בדגים יש סיבה אחרת כדייג חובב אני יכול להעיד שבדגים יש סיבה אחרת הדגים הטורפים הם "מכונת צייד" ולכן גופם עשוי בעיקר שרירים כל דייג יודע שאין להשוות אכילת טונה שבשרב קשה לאכילת דגים רגילים שאינם צריכים לרדוף אחר מזונם ולכן הם מכילים יותר שומן ורכים יותר רוני | 03.05.14 (ל"ת)
34. באלסקה התושבים צדים דובים ואוכלים אותם מדובר בבשר עשיר בחלבון ואיכותי, גם בשר האייל כמובן נאכל, כך שאם יש מצב לאכול טורף אוכלים גם אותו לא מדוייק | 03.05.14 (ל"ת)
33. פשוט הם לא בורחות כשבאים לצוד אותם. נוח לשחיטה. הטרפים רצים ולא נצודים, מעלי הגירה בקושי זזים אז תופסים אותם בקלות ושוחטים אותם. זהו ושום סיפור אחר יודע הכל | 03.05.14 (ל"ת)
31. הסיבה הסיבה שאנחנל לא אוכלים בשר של חיות טורפות היא שאנחנו חיות טורפות, ובטבע טורפים לא אוכלים טורפים יותם | 03.05.14 (ל"ת)
30. הסיבה לכל תופעת הצמחונות קשורה בטכנולוגיה ובהוזלת הויטמנים קשה לצמחונים/טבעונים ושאר ירקות להסביר את העובדה שמרביתם לוקחים תוספי מזון שאינם מהצומח - או במילים אחרות מהחי (ג'לטין נפוץ כחלק מB12). בפועל הם חלק מתעשיית התרופות, רק מהכיוון האחר - "הבריא, ייתר על כן, הם מעדיפים להתעלם מהשאלה מה יקרה לרוב חיות המשק, אם לא יהיה לאדם צורך בהם - כלומר יהיה נהדר לראות פרה בגן החיות. במקום להתמודד עם הטבה בחיי החיות שרוב אוכלי הבשר יסכימו לה ויהיו מוכנים לשלם גם כסף נוסף עבור כך. או לחילופין, להפחית את האכילה בבשר, מעדיפים הטבעוניים/הצמחונים להתמקד בכניסה לצלחת של כולם. ודבר אחרון, צמחונים/טבעוניים הם לא באמת אוהבי אדם או שונאי אדם, אבל מה שבטוח הם שהם אוכלים מהחי - אחרת קשה להסביר את העובדה שהם אוכלים לנו את הראש ben | 03.05.14 (ל"ת)
29. פרה מייצרת חלב ובשר מחומרי גלם שהאדם לא יכול לנצל ולכן החישובים בכתבה לא נכונים OK | 03.05.14 (ל"ת)
28. חזירים לא טורפים. הם לא יהרגו חיה בשביל לאכול אותה. אבל אם הם נתקלים במשהו מת הם אוכלים אותו מה שנקרא אוכלי כל. בטבע הם בעיקר ניזונים מקצת עשב, הרבה שורשים, חרקים, תולעים, פירות יער ופיטירות! | 03.05.14 (ל"ת)
27. ל-16 - אתה חי בסרט!! לך תבקר את ה"עשב החופשי" שלך קצת אחרי שהפרות סיימו לאכול אותו. הוווו מה זה??? מה זה כל הפתיתים הלבנים האלה אתה בטח שואל את עצמך. הפתיתים הלבנים הם דשן כימי. וסימני גלגלי הטרקטור הם לא עדות לנחיתת חייזרים. פרות על גבעות לא אומר כלום על המזון שהן אוכלות או על דרך הטיפול בהן. בנוסף בעונות קיצונויות (קיץ בישראל, חורף באירופה) אין עשב, במיוחד לא עשב מזין ולכן ישנן שדות שלמים שמטופחים מבעוד מועד ונקצרים בכדי ליצר חציר או איך שלא קוראים לדשא מיובש. אל תעוף על עצמך בשביל כמה פרות בשדה. הן בדיוק כמו פרות ברפת. | 03.05.14 (ל"ת)
26. נישמעת כמו סיבה הגיונית, אבל- כבר ראינו מפסיק כתבות שמראות על הצורה שבה מגדלי ביצים ניפתרים מטונות של אפרוחים ע"י גריסה שלהם/זריקה לפח. אם באמת היו רוצים היה אפשר להקים תעשיית ייצור מזון לצורך האכלה של טורפים בלי לבזבז יותר מידי כסף/אנרגייה. tbh | 03.05.14 (ל"ת)
24. ל-3, 7: דג האמנון הוא טורף אבל כשר האדם הקדמון לא הבין כל כך הרבה בחישובי קלוריות כנראה. ההסבר הנכון הוא של 6 | 03.05.14 (ל"ת)
23. יש כמה סיבות 1. עלות המזון: כמו שאמר בלדד, עולה הרבה יותר להאכיל טורף בבשר, מאשר להאכיל פרה, תרנגולת או חזיר במזון מצחי. כלומר שיקול כלכלי נטו של עלות מזון לייצור קילו בשר. 2. שיקולי שטח: זה דורש שטח גדול יותר עבור כל חיה (אריות או נמרים לא מצטופפים יחד בקבוצות גדולות כמו תרנגולות, פרות או כבשים) 3. שיקולי ביטחון: טורפים הם חיות תוקפניות ומסוכנות לאדם, וצריך גדרות מסיביים ואמצעי ביטחון נוספים כדי שלא יברחו או יפגעו בעוברי אורח. | 03.05.14 (ל"ת)
20. עצם זה שאנו אוכלים בעל"ח מראה שמזמן איבדנו את - זה . תאוות הבשר דוחה אותי . אביבית | 03.05.14 (ל"ת)
18. מדוע לא אוכלים טורפים ברשימה המחבר נוגע הנושא לקראת הסוף. מארג המזון (שרשרת המזון) הינו מדרגי. מתחיל הצמחים ה ירוקים (המכלילם כלורופיל) שהינם כאמור היצרנים. כלומר חומר אורגני -אבות המזון. מיוצרים רק על ידי אורגניזמים המכילים כלורופיל. וזאת תוך ניצול אנרגיית השמש, כשחמרי הגלם הם מים ופחמן דו חמצני שמקורו בפחמימות המתחמצנות בתאי הגוף לשם הספקת אנרגיה זמינה. ותוצר ביניים של תהליך זה הוא חמצן החוזר לאויר ומשמש לאיזון ולשימוש חוזר, מכאן, האורגניזמים החשובים שבלעדיהם אחן אםשרות לחיים הם הצמחים -היצרנים, כל היתר הינמם צרכנים ברמות שונות. הניזונים ישירות מצמחים, הינם צרכנים ראשוניים-הניזוני מהצמחוניים הם צרכניים שניוניים וכן הלאה. כל צרכן תפיק ממזונו ראק חלק מהמצוי בו (במזון). ולכן, ככל שנעלה בשרשרת המזון נפיק כמות הולכת ופוחתת. ולכן כפי שנאמר ברשימה היעילות באכילת טורפים נמוכה מזו שבאכית צמחוניים. ואין כל חשיבות לטעם או להרגלי אכיחה אחרים. יוסף ברוזה | 03.05.14 (ל"ת)
17. רוב המדינה יצאה מדעתה אנשים לא נחמדים כמו פעם הכל אינטרסים ודירוג אנשים לפי מעמד שקרי אחת | 03.05.14 (ל"ת)
16. מי האדיוט שמגדל במיוחד לפרות כשיש עשב חופשי? פרות אוכלות עשב שבני אדם לא מעכלים. בני אדם, לעומת זאת, אוכלים רק אחוז מהדגנים והקטניות שהם מגדלים (רק את הגרעין). למה לא לתת לפרות את שאר 99%? פה בקליפורניה, מצוין במפורש שהפרות ניזונו מעשב וניתן לראות אותן רועות על הגבעות אג'נדה? | 03.05.14 (ל"ת)
15. אז מה אתה מציע? לאכול אוכל של אוכל? נראה שאתה לא אוכל בשר וחסר לך רגישות לצמחים. רוצה להציל חיים? תאכל אבנים! | 03.05.14 (ל"ת)
14. לא צאן לטבח כשעדר של 200 פרות בורח דרך פרצה ברפת, אוספים אותן בנחת. כשלהקה של 200 אריות תחמוק מהמכלאה יהיה צורך במסוקים וצלפים. שטות מעשית | 03.05.14 (ל"ת)
13. יש עכשיו מגמה של ציד ואכילת בשר חזירי בר, שמזיקים לחקלאים תופעת חזירי הבר בטקסס, למשל, גורמת כעת לחקלאים רבים לצוד אותם ולמכור את בשרם, כדי לדלל את מספרם. לחקלאים אין ברירה אלא לדלל את מספר החזירים, וגם להם, אם יתנו להם להתרבות באין מפריע, הם יתחילו לאכול אחד את השני. אז הנה פתרון שלא מצירך טיפול וביות של חיות. הנה פתרון הגיוני | 03.05.14 (ל"ת)
11. אכן, שטחי המרעה בארגנטינה היו יכולים להיות ריקים במקום חוץ מהאמריקאים שמאביסים את הפרות שלהם בתירס, רוב הפרות בעולם גדלות בשטחי מרעה. עזבו שכל שמיני רעב בגלל בעיות חלוקה, לא מחסור כולל באוכל רפי | 03.05.14 (ל"ת)
10. אפשר לאכול כל חיה וזה לא משנה כמה רגלים או צורה יש לה הכל ענין של טעם בישראל ליהודי מותר לאכול מה שהרבנות מאשרת מנואל | 03.05.14 (ל"ת)
9. סתם שאלה לפי מה שאתה אומר צריך להפסיק לאכול בשר כי זה מבזבז הרבה משאבים, אבל האם צריך להפסיק לגדל ירקות "אורגניים" (כי מבזבזים עליהם יותר מים ושטח) ולהתחיל לאכול ירקות מהונדסים כי בסופו של דבר המטרה שלך היא להאכיל את כל העולם? יאיר | 03.05.14 (ל"ת)
6. ההסבר יכול להיות בביות החיות הפרות, העיזים והכבשים בוייתו לפני אלפי שנים וגם זה במקרה. תהליך הביות קרה תוך ציד של החיות האלו שבאופן טבעי היו קלות יותר לציד עבור האדם הקדמוןן. האדם צד פחות טורפים ולכן הם לא בוייתו ולא נאכלים עד היום. הרבה יותר הגיוני מקשיי גידול כאלה ואחרים. | 01.05.14 (ל"ת)
4. בעולם שבו כל אדם שמיני סובל מתת־תזונה זה מטורף לגדל בשר. בעצם זה גם מטורף לגדל צמחים. אתם יודעים כמה אנרגיה יש בנפט ובאבקת שריפה? צריך להתחיל לאכול אותם. אה רגע, גוף האדם לא התפתח כדי לאכול נפט? נכון, גם לא לאכול בשר זה משהו שהוא לא ערוך אליו באופן טבעי. | 01.05.14 (ל"ת)
3. נראה כי הכוונה היא מדוע בעבר לא צדו בשר טורפים (כנראה עדיף לצוד אוכלי עשב וסביר שבמקרה התורך אכלו גם טורפים). יותר מעניין מדוע ברוב הדתות אסור לאכול בשר טורף? נועם | 01.05.14 (ל"ת)
למה לא טורפים טורפים?
48 תגובות לכתיבת תגובה