אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גרמן: "ההשקעה בהדסה תיעשה על חשבון מערכת הבריאות הציבורית הכללית"

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
וואי, כמה רוע יש פה!
מגיבים 1-3, אתם לא יודעים את העובדות, ומרשים לעצמכם להתשלח בעובדי הדסה בכלל וברופאים בפרט. העובדות הן (1) משרד הבריאות לא מתקצב את העלויות אמיתיות של הרפואה הציבורית ומוצא את עצמו סוגר את גרעונות בתי החולים הציבוריים במאות מליוני ש"ח כל שנה, פרט להדסה (ושע"צ) שם ארגון נשות הדסה בארה"ב מגייסים תרומות כל שנה לכסות על הגרעונות שיוצר משרד הבריאות כדי לספק רפואה ציבורית לתושבי ירושלים, מודיעין, יהודה שומרון והבקעה. כמליון איש! (2) באופן חצוף ביותר חשפו את נתוני השכר הפרטיים של רופאים מהדסה, נתונים שצריכים היו להשאר בינם לבין מס הכנסה, רואה החשבון שלהם ומשפחתם. לא חושפים שכר משעורים פרטיים של מורים. לא חושפים שכר מרפואה פרטית של רופאים באסותא. אבל בהדסה, כדי לתקוף את הרופאים - פתאום מותר? הציבור לא ממן את זה, אזרח מחיפה. אנשים שבוחרים ברפואה פרטית ממנים את השכר הנוסף של הרופאים, בדיוק כמו במרכז חורב בחיפה ליד הבית שלך. (3) מעבר לגרעון שיצר משרד הבריאות, שנשות הדסה לא מצליחות יותר לסגור, נעשו גם טעויות ניהוליות של מנהלי הדסה (פרופ' מור יוסף העיקרי שבהם). כחלק מהטעויות האלה גנבו מאות מליוני שקלים מהרופאים. פרוק משמעו שהכסף שהושג ביושר, מעבודה קשה, ולאחר תשלום מס כחוק, אך נגנב - ייעלם! למה הרופאים צריכים לכסות את הגרעון שיצרה המדינה כדי להמשיך ולספק רפואה ציבורית? (4) לציבור עם הזיכרון הקצר: דיברו לפני מספר חודשים על המחסור ברופאים ומחפשים דרכים להגדיל את כמות הרופאים בארץ, אבל פרוק הדסה, ורמיסת הרופאים כמו שרוצים פקידי האוצר, תוביל להרס בית הספר לרפואה בירושלים. אז ייזכרו שבעצם זה פוגע באינטרסים של המדינה והציבור, אבל כבר יהיה מאוחר מידי. (5) כמחצית מהמחקר הרפואי בארץ נערך בהדסה, על פי פקידי האוצר, זה בזבזני. אפשר לוותר על זה. גם זה משפיע על הרפואה הציבורית בארץ. אבל זה מורכב, מסובך ולוקח הרבה זמן, אז עד שיבינו שיצרו נזק לעשרות שנים קדימה, יהיה מאוחר מידי. הגיע הזמן שמשרד הבריאות יממן מכיסו רפואה ציבורית בירושלים "באהבה" כדברי השרה שאולי החליטה להתבייש על דבריה החצופים שהוקלטו בישיבת הממשלה. אם לא, אין בעיה: שחררו את בית החולים מהחובה לרפואה ציבורית, בטלו את המגבלות של כמות הפעולות המותרות לביצוע בבית החולים, ונעבור לבצע רק פעולות רווחיות. תוך זמן קצר בית החולים יעבור מהפסד לרווח גדול. מי יטפל בחולים הציבוריים? המדינה תצטרך לבנות בית חולים חדש בירושלים לטפל בהם, או לקנות שרותים (בעלות אמיתית עם רווח לבית החולים) מהדסה. כך, או כך זה יעלה למדינה יותר כסף מלפתור את הבעיה עכשיו, ולהמשיך לתמוך בבית החולים.
דר' גיא | 29.04.14
4.
הדסה
השרה הנכבדה שכחה שבמשך 100 שנות קיום הדסה , נתרמו ע"י נשות הדסה למדינה ולציבור ,שגרמן פתאום כל כך דואגת לו ,עשרות מילירדים של דולרים, אם במוסדות חינוך ואם במוסדות רפואה. מעניין מהיכן יש לממשלה זו מלירדים של שקלים לתע"ש ולחברת החשמל. ולכל מיני פרויקטים הזויים. רק הדסה גוזלת את הציבור. היא שכחה שהרגולציה שכפתה הממשלה על הדסה גרמה לחלק נכבד מהגרעונות. אולי היה ניהול כושל, אך זו סיבה לפגוע בכל העובדים ולמנוע רפואה מירושלים?
מ | 29.04.14
3.
הפתרון הנכון להדסה הוא פירוק מהיר והמשך הפעלה.
לא צריך להעביר שלמונים לעובדים ולפנסיונרים שידם הייתה בביזה. יש לפרק במהרה, למכור את שני הקמפוסים לשני מפעילים חדשים (שיוכלו לשכור חלק מהעובדים הקיימים). את הפנסיות של העובדים ישלמו (חלקית - מה שאפשר) מתוך תקבולי הפירוק. לא צריך לפחד מפירוק. זה לא מפחיד, ובניהול נכון זה יכול להיעשות מאוד מהר תוך המשך הפעלה של הפעילות הרפואי.
לפרק ודי! | 29.04.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת