אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הנשיא גרוניס מסרב לאמץ את מורשת ברק

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הגמישות של ברק )-:
הגמישות של ברק נועדה לפנות מקום לדעותיו האישיות ולעמדתו הכוחנית שעטפה עצמה באצטלה של משפט דמוקרטי וצודק. גמישות מפנה מקום לפרשנות אישית ולהעברת עמדות פוליטיות ואישיות (ראו קידומה השערורייתי של פרוקצ'ה, לעומת חסימתה של הפרופ' רות גביזון, ועד כמה הפעיל הברק את כוחניותו בשני המקרים, תוך שהוא מתעלם מדעתם של גדולים). זכרו גם כיצד ישב "הליברל" בכנסת (מזכיר את קטני הלוביסטים), כאשר חרב המחוקק איימה על ביה"מש העליון. ולבסוף, שיטת המשפט הנוהגת בישראל נקראת "קונטיננטלית", שם הסוואה לשיטה הגרמנית, שחסידיה התביישו ומתביישים גם כיום, במתן שם אמיתי לאותה השיטה שהולידה את חוקיי נירנב',,, . אך לא מוכנים לוותר עליה, שכן היא משכילה, דמוקרטית ונאורה. חחחחח, הצחקתם אותי. כאן יש מקום לכב' השופט גרוניס לשנות, להכניס את "הפסיוויזם השיפוטי", והזדמנות לתקן עוולות חברתיות/משפטיות ע"י הזמנתה של הפרופ' (אהובת נפשו של הברק) גביזון לעליון. גילוי נאות : אין אני תומך בדיעותיה הפוליטיות של פרופ' גביזון, רק בחברתיות גרידא.
טו"ר - אורי"ה זמיר | 03.05.14
7.
גמישות ודיון נוסף משקפים צדק
הידבקות למילה הכתובה כלשונה, משקפת בעיני ניוון אינטלקטואלי, סוג של קראים, ולעולם לא הייתה מתפתחת היהדות למשנה גמרא כתבי השו"ת, שולחן ערוך ועוד, אם לא היה מתקיים קבוע דיון נוסף. גישת ברק לאקטיביזם השיפוטי בעיני נכונה וצודקת ומאפשרת למגוון רחב יותר של שופטים לעסוק במהות האמיתית ככל שניתן לעמקה ובפרט בסוגיות קשות וסבוכות. אין זה אומר שנגיע לתוצאה הנכונה אולטימטיבית, אבל היא תהא קרובה יותר לכך, ותמיד יכול המחוקק להתערב באם חושב הוא כי בית המשפט חרג בפרשנותו, כך שיכול וכן מתקיים האיזון בין בית המשפט למחוקק.
חיפאי | 03.05.14
3.
דווקא הגמישות של ברק נשמעת יותר צודקת
כשיש בעיה סבוכה שמגיעה לבית משפט עליון מה יותר צודק מאשר לקבל את חוות הדעת של כל השופטים ולפסוק לפי דעת הרוב. כולם יודעים שהחלטות בבית משפט מושפעות מאוד ממי יושב בהרכב, ואפשר לקבל החלטות מנוגדות באותה הבעיה תלוי מי השופטים. אפשר למנות הרכב של 5 שופטים שיחליטו החלטה אחת והרכב מעט שונה שיפסוק בדיוק ההפך מי צודק? לכן אם יש הרכב מלא ההחלטה המתקבלת תהיה מקסימום הצדק או לפחות יראה כך וזה מה שכנראה עמד מאחורי החלטותיו של אהרון ברק ולא כל השטויות שנכתבות עליו שהוא שתלטן וכו'. השופט גרוניס הוא פורמליסט שמדקדק במילת החוק וזה מזכיר לי ידיעה שמופיעה היום שאישה בארה"ב איבדה את ביתה בגלל חוב של כמה דולרים וידועים לי מקרים משם שאדם נעצר בגלל שלא שילם דו"ח חניה, זה מבוסס על החוק וחוקי לחלוטין ודוגמה לדעתי לפורמליזם טהור במיטבו.
יעקב | 01.05.14
1.
גרוניס צודק וברק סתם רצה לשמר לעצמו את הכוח כנשיא- אבל לא הכריע מערכתית
הנשיא גרוניס צודק. בבית המשפט העליון מכהנים 9 שופטים. לא ייתכן שדיון נוסף יינתן על הכרעה של 7 שופטים ( בטח ובטח אם ההכרעה לא הייתה 4-3). ברק, היה אדם מאוד שטלתן ואגואיסט ולכן בפסיקתו הוא ביקש להראות לכל יתר השופטים שתמיד תמיד, יהה אשר יהיה הם יהיו כפופים למרותו ולעובדה שהוא יכול להפוך החלטות שלהם. גרוניס תיקן את העוול הזה ואמר ליתר השופטים- איני טוב מכם ואינכם סרים למרותי. חבל שהעיתונאי לא טורח לציין שהוא בנו של מנהל בתי המשפט לשעבר וכי מושכים אותו בחוטים בעניין הזה
אחד | 01.05.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת