אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחיר הדמים: 10 המלחמות היקרות בהיסטוריה

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
לפעמים הכסף מנצח מלחמה או לכל הפחות "מאריך" את המלחמה
כי שאין לך מספיק כסף אז אתה חותר לקיצור המלחמה כדי "לחסוך" כי כל דבר עולה כסף מהכדור ברובה עד ללוויין בשמיים עולה כסף בקיצור הכל עולה כסף אפילו חמאה לחייל שימרח על פת לחם בקיצור מלחמה זה עסק יקר ומשתלם לגופים מסויימים כמו תעשייה שלמה של כלי מלחמה
חולוני | 05.05.14
18.
מלחמות יקרות
מלחמות הן תמיד יקרות, אך הרשימה במאמר מתייחסת אך ורק למלחמות ארה"ב. עוד לפני שארה"ב החלה להשתתף בקביעת נסדר נעולמי היו כמה וכמה מלחמות יקרות במונחים של היום. כאשר מדברים על מחיר המלחמה יש להתייחס לא רק לשער המטבע אחיד אלה גם להוצאה ביחס לתל"ג או לנפח הכלכלה. כך למשל, רוסיה השתתפה במלחמת העולםנשניה תחילנ בצידו של היטלר ולאחר מכן נגדו. הרי בשלב הראשון היא רק הרוויחה והרבה, ורק בשלב השני החלו "הוצאות" (לא מדובר בקרבמות בנפש ח"ח). בכל מקרה נזקי התל"ג או נזקים לכלכלה של רוסיה הם קטסטרופאליים. ארה"ב השקיע המון כסף במחלמה נגד היטלר, אך דווקה כלכלתה הרוויחה מאוד. התייחסות להוצאות בלבד זאת גישה שטחית ואף תעמולתית ותו לא
אריה | 05.05.14
17.
התכוונתם: היקרות בהסטוריה של ארה"ב
מובן שלעיתים (קרובות) המאמרים המובאים, מקורם בארה"ב וכאן מוצג התרגום. במקרה זה, ראוי היה לרשום זאת בפירוש וגם שכל המספרים הם העלות לארה"ב, לא עלות המלחמה כולה... כך, עלותה של מלחמת העולם השניה לכל המשתתפות בה הוערכה בכ- 20 טרליון דולר, כשארה"ב נושאת בכ-20% מהמחיר הכלכלי (והרבה פחות מזה במחיר הדמים). בין לבין, היו בעולם עוד כמה מלחמות יקרות - עם כל הכבוד למלחמת מקסיקו-ארה"ב והמלחמה בקובה, מלחמות נפוליאון עלו לאומות שהשתתפו בה כנראה יותר. עלותה של המלחמה לבריטניה לבדה הוערכה בכ- 28 מיליארד ליש"ט של היום. קיצורו של דבר, בניגוד למה שהאמריקאים מאמינים, קיים עולם מחוץ לארה"ב והיות שאנחנו איננו אמריקאים, ראוי היה לזכור ולהזכיר זאת בעיתון ישראלי.
מ | 04.05.14
13.
בכל 10 המלחמות היקרות מעורבת ארה"ב?
אפשר להניח שמדובר ב-10 המערכות הצבאיות היקרות בהיסטוריה של ארה"ב ולא כלל ההיסטוריה האנושית. אני מרשה לעצמי להניח שהפלישה הרוסית לאפגניסטן, מסעות נפוליאון ובפרט ברוסיה, הכיבוש היפני במזרח אסיה (שהחל ב-1931), הם מועמדים לא רעים לעשיריה העולמית. בנוסף, לא ברור אם העלות של מלחמת האזרחים למשל היא בדולרים במונחי הימים ההם או של ימינו, שלכך כמובן יש משמעות גדולה.
יניב | 05.05.14
1.
מעניין. מתברר שיש מכנה משותף בין המלחמה בעירק+אפגניסטן ובין לבנון השניה
שתיהן התחילו כמו ריב של נהגים בכביש: זה שנפגע יוצא חמום-מוח מהאוטו, ומתחיל לשבור מראות ופנסים לשני. מין תגובה ערסית כזו, אינסטינקטיבית ובלי להשקיע מחשבה במה יהיה אחר כך. מן הסתם זה לא מפתיע ששתיהן לא בדיוק סיבה להתגאות בהן, וששתיהן עלו הון תועפות. גם מאד סביר להניח שיש איזשהו קשר בין הוצאה מיותרת של 1.1 טריליון $ על מלחמה מיותרת, ובין המשבר הכלכלי שקרה ב-2008 - גם אם הטריגר הישיר היה הלוואות הסאב-פריים ותעלולי הבנקים, כנראה שהקרקע היתה ממש בשלה למשבר.
 | 04.05.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת