אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הרעיונות החדשים של העולם הכלכלי: בשבחי האטיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
יש כאן בעצם שתי שאלות שונות:
1. האם הפרקטיקה הנוכחית של האלגו-טריידינג כוללת היבט של הונאה? ואם כן, כיצד ניתן לתקן זאת? 2. האם האלגו-טריידינג מועיל כרגע, או יכול להועיל בהמשך, לחברה. ****** לגבי שאלה 2 (תועלת) התשובה לא ברורה. נזילות? -- נוטה להיעלם דווקא כשצריך אותה. בזבוז כוח אדם ותשומת לב? -- ניתן לטעון שהאוטומציה של האלגו דווקא *חוסכת* כוח אדם, כי לפני כן סוחרי יום היו עושים דברים דומים באופן ידני, והאלגו מחליף אותם. לפי גישה זו האלגו דווקא *חוסך* משאבים. (הערה: בחברה חופשית לא אוסרים משהו רק מכיוון שהוא לא מועיל. אוסרים אותו רק אם הוא מהווה הונאה, גניבה או אלימות). ****** לגבי שאלה 1 (הונאה), לפי מה שהבנתי האלגוריתמים יכולים לראות הוראות קניה ומכירה לפני שהן מתבצעות, כלומר הם יכולים לראות הוראה בזירת מסחר אחת ולהקדים אותה כשהיא עושה את דרכה לזירות מסחר אחרות. לדעתי יש למצוא פתרון טכני שיחסום את זה. מבחינה לוגית הזירות השונות צריכות לשמש כזירה אחת, כלומר כל הזירות צריכות להשתמש באותה חותמת-זמן עבור הוראה שמועברת מזירה לזירה: הרגע בו ההוראה הגיעה לזירה הראשונה.
אביתר | 14.05.14
7.
הרווח באלגו-טריידינג בא על חשבון המשקיעים לטווח ארוך
לדוגמא הם רואים שביצעת הוראה לקניית מניה ובזכות המהירות שלהם מספיקים לקנות את המניה לפניך, מה שאומר שאתה כבר תקנה את המניה בשער גבוה יותר. ואחרי הקניה שלך הם כבר ימכרו אותה, מה שמכניס להם רווח ואותך להפסד מיידי.
ל-4 ו-5 | 14.05.14
4.
לא חושב שיש בעיה
אם המטרה היא השקעה לטווח ארוך, הרי שהמשקיע הנוכחי סבור שמחירי המניות היום לא משקפים את הפוטנציאל של מחירי המניות (חברות) בעתיד. לכן, תנודות תוך-יומיות אינן פונקציה עבורו. לא כך עבור הסוחר היומי, שאינו רואה לנגד עיניו השקעה ארוכת טווח ומנסה אף הוא "להכות" את המערכת.
עברי | 13.05.14
3.
ל-1, איך קישרת את זה לעגלונים ומכוניות?
המכוניות נתנו יתרון משמעותי לאנשים - יכולת התניידות מהירה ויעילה. לעומת זאת האלגו-טריידינג רק מפריע לשוק ההון. במקום שהבורסה תממש את מטרתה הבסיסית ותאפשר לחברות למצוא משקיעים שיהנו בתורם מהצלחת החברה (אם וכאשר). האלגו-טריידינג הוא כלי (נוסף) להעברת חלק מהכסף של המשקיעים (זה שאמור להגיע לחברות הנסחרות או מרווחיהם לידי המשקיעים) לכיסי הסוחרים והברוקרים המרוויחים מעיסקי אוויר וגוזרים קופון על כולנו. ולמעשה הבורסה מרפדת כך את כיסי הברוקרים במקום לשרת את החברות הנסחרות ואת המשקיעים בהן.
אני | 13.05.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת