אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מי מפחד מהסינים: המאמץ האחרון של המדינה לטרפד את מכירת תנובה

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
לא רוצה שהסינים יקבעו לי מה לאכול
בריאות זה הדבר האחרון שמעניין את הסינים, במיוחד אם זה בריאות של אנשים אחרים. שהמדינה תקנה את החברה הזאת ותסיים עם זה. אם הסינים ישלטו בתנובה אני לא אקנה יותר מוצרי חלב. הסינים ידועים בתור זייפני המזון הגדולים בעולם. הם שמים רעל ולא מזון בתוך המזון שלהם.
אהוד | 15.05.14
36.
הרגולציה היא תוצאה של המחאה החברתית. הכל היה בצנרת כבר מאז 2011
כך או כך, גם אם הסינים לא היו מתעניינים ברכישה, כל מהלכי הממשלה נגד תנובה היו יוצאים לפועל. דווקא עכשיו כשתנובה עומדת להמכר, הוגן יותר כלפי הסינים לסיים את כל המהלכים לפני המכירה, ואז יהיה אפשר לתמחר את תנובה נכון יותר.
ררר | 16.05.14
34.
מועצת החלב והתאחדות המגדלים
סין היא מפלצת כלכלית שמדפי סה דולרים במליירדים ורוכשת איתם את העולם כולו. הקומוניזם הדיקטטורי של צפון קוריאה בנוי על אותו מודל רק שהסינים חכמים מספיק כדי להסתתר מאחורי חזות עסקית מודרנית בזמן שלמעשה הם בקצמפיין
יצילו אותנו מרוע הגז | 15.05.14
33.
למגיב 11 הדמגוג האידיוט
זו לא תחרות השתנה למרחוק. מה אתה בא עם טיעונים ילדותיים - כולכם פחדנים, בוא נראה אתכם גברים ותסכימו למכירת תנובה. מה אנחנו בטירונות גולני? יש םה נושא מורכב ובעייתי - גם מונופול, גם מכירה לחברה זרה הוצאת אלמנט מקומי מהניהול, גם רגישות מול הממשלה הסינית. זה לא משחק ילדים ולא חרות השתנה למרחוק. ישראל נמצאת הסיטואציה ייחודית - היא שוק קטן, אין לה יחסי שלום עם המדינות השכנות ולכן בזמן מצוקה היא תאלץ להסתמך רק על עצמה ועל יכולות הייצור שלה. ולכן אסור להרוג א תעשיית המזון פה, בדוק כמו שאסור להפריט את התעשיות הבטחוניות, המים והחשמל. חייבים להזהר ולנהוג בשמרנות. ועוד משהו - לישראל יש מוצר ייחודי שהוא ללא תלו בקוטן המדינה וזה שכל וידע. ואת המוצר הזה אסור בשום פנים למכור בזול. אם אם כבר מוכרים - תנובה צריכה לחשוב לא כמו נהג משאית שמוכר קו מוצרים, אלא כאנשי היי טק ומדע שמוכרים רעיון. תבקשו 25 מיליארד. פייסבוק שלמה את זה על וואטסאפ, הסינים בוודאי כולים לשלם א זה על תנובה.
מגיבה | 15.05.14
32.
אני עם תנובה גמרתי לפני שנים, הם מונופול דורסני ונצלני של הצרכנים
הראיה דו"ח חברת הייעוץ מקנזי משנת 2011 שכוונתה להעלות את הערך והרווח לחברת אייפקס הבריטית, שהמליצה לתנובה להעלות מחירים היות וזה לא יפגע בביקוש הקשיח ובמילים אחרות תנובה שולטת בשיעור 75% משוק החלב, לצרכן הישראלי אין ברירה וימשיך לקטר ולשלם, ושני החברים של תנובה ימשיכו ויתיישרו איתה. עכשיו תבוא חברה סינית, זה מה שאנחנו לא צריכים, דווקא את הסינים שישנו את הבית של תנובה לפגודה, עוד חברה שבטח שמעה על הצרכן הישראלי הפראייר והבוננזה שאפשר לעשות על הגב שלו בזמן קצר. אז תפסיקו לקנות מוצרי תנובה וחברות הבת, יש אחרים.
ארכימדס | 15.05.14
31.
אסור בשום אופן למכור חברה ששולטת בשוק לגורם שאינו ישראלי.
לו תנובה היתה שולטת בסה"כ ב-10% מהשוק ייתכן שזה אפשרי. לכולם יש זכרון קצר אז אזכיר לכם שמספר ימים לפני הבחירות חברת יוניליוור ששולטת במרבית מותגים במשק הייתה הראשונה להעלות מחירים בניסיון בריטי הולנדי להשפיע על תוצאת הבחירות. עכשו תארו לכם שהסינים יפעילו לחץ כזה באמצעות תנובה ששולטת ביותר מ-50% מהשוק.
אלף | 15.05.14
25.
זו הרעה החולה ביותר במשפט בארץ הסכמי פשרה - ביזיון
במסגרת הסכם פשרה בין הרשות לתנובה שאושר על ידי בית הדין להגבלים, שילמה החברה 3 מיליון שקל והתיק נגדה נסגרה. גם בשני המקרים הקודמים תנובה שילמה סכומים מגוחכים בפשרה והכי גרוע שזה לא נחשב לתקדים משפטי עד כמה שאני יודע וגם לא נרשם לחובתה אלא כהודעה אינפורמטיבית אמנם זה מקבל תוקף משפטי אבל מגוחך והנה שוב זה חוזר על עצמו אז ישלמו על חשבון הפריירים שקונים את מוצריה - אצלינו ואצל רבים מחברי אין מוצרי תנובה נרכשים ביודעין מידיי פעם בודקים אם חברה מסויימת לא שייכת לתנובה בעקיפין זאת עוד ללא לקיחה בחשבון את זה שתנובה עושקת את החקלאים ומרוששת את הפריירים שקונים את מוצריה
 | 15.05.14
20.
משק החלב הישראלי בכלל לא מעניין את ברייטפוד - למה באמת הם קונים את תנובה
לענק הסיני יש הכנסות של למעלה מ 25 מיליארד ש"ח בשנה. תנובה מבחינתו היא פסיק קטן. אז למה הם משקיעים בתנובה ? בשביל מה הם צריכים את כאב הראש הזה ? הסיבה היא אחרת לגמרי. צריכת החלב ומוצריו בסין נמצאת בעליה תלולה (בעשור האחרון היא זינקה ב 20% בשנה!). הסינים היום צורכים 9 ליטר חלב לנפש בשנה (לשם השוואה בארה"ב צורכים 180 ליטר ובאירופה כ 300 ליטר), אבל הצפי הוא שעד 2025 הם יגיעו ל 90 ליטר לשנה לנפש. במספרים מוחלטים זה יותר מכל צריכת החלב של ארה"ב ואירופה ביחד. אבל לסינים יש בעיה: מאחר שמשק החלב הסיני נמצא בחתוליו (עד לפני 20 שנה כמעט לא שתו חלב בסין)חסרים להם טכנולוגיה וידע ביצור המוני של חלב ומוצריו. חברות החלב הגדולות במערב מסרבות למכור לסינים טכנולוגיות מתקדמות מתוך הבנה שזה יהיה רק ענין של זמן לפני שמוצרי חלב סינים זולים (ובאיכות ירודה) יציפו את השוק ויאיימו עליהן. לכן הסינים מצאו פתרון יצירתי: ההשתלטות על תנובה נותנת להם גישה לסודות של מחלבה מודרנית ומשוכללת שנצברו משך עשרות שנים של עבודה, בין השאר תוך עבודה עם מוסדות מחקר מובילים (כמו מכון וולקני ואוניברסיטאות). הם יעתיקו את שיטות היצור והטכנולוגיות ויעבירו אותן לסין. אחר כך הם גם יעבירו את כל היצור לסין ויסגרו (או ימכרו) את המחלבה בארץ. מבחינת הסינים זו עסקה נפלאה. מי שתפסיד היא ישראל שמוכרת את ידע שנאסף בעמל רב תמורת נזיד עדשים.
א. | 15.05.14
19.
אין לאפשר מכירת תנובה לסינים
אין כאן ענין של תחרות חופשית. עצם העובדה ששוויה הבורסאי של תנובה הכפיל את עצמו - תוך כדי גרימת נזק כספי לכלל תושבי המדינה בשל העלאת המחירים - מראה שיש צורך בפקוח אמיתי על מכירת נכסםים אסטרטגיים לחברות חוץ. ואכן, מכירה לסין עלולה לגרום כפי שתואר במאמר לחיכוכים עם סין, מעצמה שאין לה סנטימנטים. נא לזכור את עיסקת הפלקון לפני מספר שנים שעלתה טונות של כסף למדינה. אם סין רוצה להשקיע במדינה - שתביא כסף חדש ותקים עסקים מהיסוד ולא להשתלט על עסקים קיימים. ולגבי אייפקס. יש לגרום לכך שכל המוצרים של תנובה יועמדו תחת פיקוח ואז אולי שוויה ירד ואיפקס לא תרויח מיליארדים בגין מכירתה. ואז גם לא תשלם אגורה מס. ובא לציון גואל...
איפכא מסתברא 2 | 15.05.14
17.
הגבלת מונופולים
יש להגביל בחוק את הרווח של המונופולים ממכירת מוצרים. לא לאפשר להם להרוויח מעל 20 אחוז מעלות היצור. רצוי לחוקק את "חוק החזירות" אשר ימנע ממונופולים להעביר את כספי הציבור לכיסם של אנשים מועטים ע"י ניצול המנופול שלהם או חוסר תחרות. כמו כן יש לאפשר יבוא חופשי של מוצרי מזון עם מכסים מופחתים על מנת לעודד תחרות.
ירון  | 15.05.14
5.
רק הסינים מוכנים לעשות פה עוד עסקים. עודף הרגולציה והשחיתות מבריח מפה את השאר!
כל הזמן - רגולציה ורגולציה. הרגולציה היא מחולל השחיתות פה והיא הסיבה שרק הסיניים מוכנים לעשות פה עסקים. הסינים - רגילים לשחיתות רבתי מהבית. הם רגילים לפעול בסביבה מושחתת מהיסוד - סביבה שעם עודף הרגולציה המתגבר בישראל הולכת ונדמית לסין. אנשי עסקים מערביים? לא מוכנים לפעול פה יותר. לא מוכנים לסבול סיכון של הפקעת רכוש על ידי הממשלה. גם הישראליים מפנים מה שהם יכולים החוצה. יש לצמצם את הפקידות, הרגולטורים, והרגולציה. כלכלה צריכה להתנהל באופן חופשי ולא לפי גחמות של קומיסר כזה או אחר.
רגולציה = שחיתות! | 15.05.14
1.
זה פשוט חוסר אחריות מטורף מצד החברה
יש כאן נושאים כ"כ חשובים כדי לשלול מכירה. תנובה זו לא סתם חברה. היא אחת היצרניות חלב ומצרי חלב במשק הישראלי הגדולות ביותר. במקרה של סכסוך מדיני או חלילה מלחמה יכולה החברה לגרום להשבתת החברה ולגרום נזק כבד מאוד למדינה. אם כמה שהחברה הזו היא סוג של מונופול אסור בתכלית האיסור לתת לה להימכר לסינים.
יוני | 15.05.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת