אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך חוטפים אנשי ה-NSA ראוטרים ושותלים בהם כלי ריגול

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
למגיב מספר 17
בנג'מין פרנקלין אמר ובנג'מין פרנקלין טעה. גם אנשים דגולים וחכמים טועים לפעמים. גם אלברט איינשטיין טעה לפעמים. אם היינו הולכים לפי בנג'מין פרנקלין אז היינו צריכים לבטל את החוק של הגבלת המהירות שהרי לא ייתכן שנעניש אדם שלא פגע באף אחד וגם לא התכוון לפגוע באף אחד. עצם העובדה שקיים חוק שמגביל את החופש שלך רק על מנת להקטין את הסיכון לאסון - זה כבר מוכיח שלפעמים הביטחון חשוב יותר מהחופש והפרטיות. ולמה צריך לבדוק את כל האזרחים בנמל התעופה? הרי רובם פשוט חפים מפשע והם לא עוברים על שום חוק. אז למה צריך לבדוק מה יש להם בתיקים, לגזול את זמנם ולחדור להם לפרטיות? הרי כולם נבדקים ללא יוצא מהכלל. למה לחפש מיליוני אנשים רק כדי לתפוס אדם אחד? כי הנזק שנגרם לפרט מכל הבידוק הזה הוא אפסי, לעומת זאת התועלת שהחברה תפיק מתפיסת מחבל היא ענקית. אותו דבר עם הריגול של ה-NSA. הנזק לפרט הוא אפסי. הם לא באמת עוקבים אחרי אנשים. המידע נשמר על השרתים שלהם אבל הם לא בודקים את המידע הזה לפרטי פרטים ולא עוקבים מקרוב אחרי האדם הפשוט. באותה מידה אתה יכול להתלונן על כך שכל מה שאתה עושה ב-FACEBOOK וכל מה שאתה מחפש ב-GOOGLE נשמר על השרתים של החברות הפרטיות האלה. אז אם לא מפריע לך שפייסבוק וגוגל יודעים עליך הכול ואוספים עליך מידע רב, למה שזה יפריע לך שהממשלה תעשה את אותו הדבר ותשתמש במידע הזה כדי לתפוס בוגדים וטרוריסטים? בניגוד לחברות פרטיות כמו גוגל ופייסבוק ובניגוד לספקי האינטרנט והסלולר, הממשלה לפחות עושה בזה שימוש חיובי. ומה עם הריגול אחרי אנשי עסקים או מדינות ידידותיות אתה שואל? נכון, אין פה עניין של ביטחון, אבל יש פה אינטרס כלכלי ופוליטי של אמריקה. לאמריקה חשוב לדעת אם ישראל תתקוף באיראן ולכן היא מרגלת אחרי ישראל. לאמריקה חשוב לדעת מה ההחלטות הפוליטיות שגרמניה ועוד מדינות ידידותיות עומדות לקבל כי זה נותן לארה"ב יתרון פוליטי וכלכלי על פני כל העולם. וזה חשוב שלארה"ב יהיה הכוח הזה כי היא השוטר של העולם. וחשוב מאוד שהיא תשאר השוטר של העולם והמדינה החזקה בעולם, אחרת לא יישאר זכר מישראל והעולם יהפוך למקום הרבה יותר אפל שיישלט על ידי סין ורוסיה ואולי מדינות מוסלמיות. אגב, הרבה ארגוני טרור ומדינות עוינות למערב מפעילים סוכנים חשאיים ורדומים בכל רחבי העולם, כולל בתוך ארה"ב. והתקשורת עם האנשים האלה נעשית בעזרת מכשירים אלקטרוניים. ולכן זה חשוב של-NSA תהיה גישה לכל מכשיר אלקטרוני על פני הפלנטה. וכן, ארה"ב כבר הוכיחה שכל הריגול הזה תורם בתחום הביטחוני ובעזרתו היא הצליחה למנוע עשרות ניסיונות לבצע פיגועים. גם העובדה שהריגול נעשה ללא ידיעת הפרט היא לא רלוונטית. גם כשהמשטרה עוקבת אחרי מישהו או כשחוקר פרטי עוקר אחרי מישהו זה נעשה ללא ידיעת האדם שעוקבים אחריו. בבנק או בחנות הם מצלמים את כולם וללא ידיעתם. אז מה? יש פה חדירה לפרטיות? תעשה לי טובה. אף אחד עוד לא נפגע בשום דרך ממשית מכל הריגול הזה. אבל היתרון הביטחוני, הכלכלי והפוליטי שאמריקה מפיקה ממנו הוא אדיר. גם ישראל עושה את אותו הדבר, רק שהיא יודעת לא להיתפס. וככה גם כל שאר מדינות העולם. גם המדינות הכי דמוקרטיות וליברליות במערב אירופה מרגלות אחרי מדינות ידידותיות וגם אחרי האזרחים שלהן. אתה תמים אם חשבת שיש לך פרטיות באינטרנט. עצם העובדה שאתה מתחבר לכל העולם כבר הייתה צריכה להדליק אצלך נורה אדומה.
סטודנט | 16.05.14
17.
ל 15, מי שמדבר שטועות זה אתה.
תקרא קצת, תתעניין בנושא מעבר לקריאת כתבה קצרה על סיפוגגר ספציפי ואז תגיב. אלו העובדות, שמגובות במסמכים רבים, עדויות ואפילו בהודאות של בכירי ה NSA. הם מרגלים אחרי כולם, פחות או יותר, אוספים מידע בהיקפים חסרי תקדים ומשתמשים בו לדברים שאין להם שום קשר לביטחון. כל האיסוף הזה הביא לחקירות מיותרות של חפים מפשע ולפלישה לפרטיות של מיליונים אבל לא הציג שום הצלחה משמעותית בתחום הביטחון - זה ע"פ מסקנות של חקירות של גורמים שונים בעלי גישה גם למידע סודי וע"פ הודאה של בכירים בסוכנות. ה"מידע" שאתה מספק על אחוז גבוה של הרשאות מוטעות, על ה"קלות" בה ניתן להרשיע אדם באונס אך ורק בעקבות תלונה וההשוואה לאחוז הטעויות של סוכנות הריגול פשוט מצוץ מהאצבע ואין לו שום תמיכה במציאות או בנתון ממשי כלשהו. גם ההתעלמות שלך מהעובדה שהרשעה במשפט מתבססת על ראיות ועל עדויות שהנאשם זוכה לראות, להגיב עליהם, להפריך אותם ולהגן על עצמו, כולל יכולת לערער על ההכרעה בעוד שהסוכנות עושה, פחות או יותר, מה שבא לה ללא פיקוח וללא ידיעת הצד הנחקר או המואשם. נכון, אין דבר כזה חופש מוחלט. יש חוקים וכללים ומי שעובר עליהם משלם על כך אבל ישנם מנגנונים שתפקידם להבטיח, עד כמה שניתן, שחפים מפשע לא יפגעו ואחד המנגנונים החשובים לכך זו השקיפות והפומביות, שני דברים שנעדרים מהפעולות של ה NSA. אדם שנתפס כשהוא נוהג במהירות של 200 קמ"ש עובר על החוק כך שהוא אינו חף מפשע אבל הוא יקבל את כל הזכויות בבית המשפט ויוכל לנסות ולהוכיח שלא היית. כאן עבירה או שהייתה סיבה מוצדקת לביצועה. שיהיה ברור, ישנה חשיבות לסוכנות כמו ה NSA אבל גם היא חייבת להיות תחת פיקוח הדוק ואסור לתת לה, או לכל סוכנות אחרת, כח רב כל כך בשם "הביטחון" כי, כפי שאמר בזמנו בנג'מין פרנקלין, אלו שמוכנים לוותר על חרות מהותית תמורת מעט ביטחון זמני לא זכאים לא לחרות ולא לביטחון.
אמיר | 16.05.14
16.
למגיב 14 הפאן בויי
אולי אפל תוציא לכם גם איי-מוח מתשהו אני מניח שאנגלית קשה לך לקרוא אז בוא אני אגיד לך מה הבעיה - הוא עבר מאיפון לאנדרואיד ועכשיו שמשהו שולח לו סמס מהאייפון אחר הוא לא מקבל אותו! הבנת? לא מקבל אותו למכשיר שלו!!! ולמרות שאת המצד השני מקבל חיווי שההודעה התקבלה. זה לא קשור לזה שאיי-מסג זה לא שירות של גוגל, זה קשור לזה שאפל "חטפה" לו את המספר טלפון שלו והחליטה שאם הוא כבר לא משתמש באיפון לא מגיע לו לקבל הודעות סמס רגילות מאיפונים אחרים, בושה!!!
איציק | 16.05.14
15.
ל-12
איזה שטויות אתה מדבר. הם לא מרגלים אחרי חפים מפשע. אין להם את הזמן או משאבי האנוש לעקוב אחרי כל אדם 24 שעות ביממה. יש להם אלגוריתם שיודע לזהות אנשים חשודים. אם אתה תחפש בגוגל יותר מדי מידע על פצצות תוצרת בית אז סביר להניח שגם אתה תהפוך לחשוד. אבל גם אחרי שהאלגוריתם הממוחשב מעלה את הסברה שמישהו חשוד - גם אז אף אחד מוציא אותו מהבית שלו. בהתחלה הם מפעילים אלגוריתם ממוחשב ממוקד יותר ורק אחר כך אנשים מתחילים לעקוב אחריו, ורק אחר כך יכולים לבוא אליו סוכנים לחקור אותו. וכן טעויות קורות. והמשטרה ובתי המשפט עושים פה יותר טעויות מסוכני ה-NSA. קרוב המשפחה שלי נחקר במשך חצי שנה במשטרה בגלל טעות בזיהוי מצד משטרת ישראל. הוא אמר שהוא עבר את הגיהינום של החיים שלו לפני שעזבו אותו במנוחה ותפסו את הפושע האמיתי. משטרת ישראל נתקלת כל יום באינספור תלונות כוזבות וכך גם מערכת המשפט. בעצם, לפעמים מתגלה שאדם ישב בכלא 20 שנה על לא עוול בכפו. רק שתדע, שהיום כל אישה יכולה להאשים אותך באונס שלא ביצעת ורוב הסיכויים שתורשע כי במקרה של עבירות מין אין צורך בהוכחות. אז מה? צריך להפסיק להעניש אנסים כי יש לא מעט חפים מפשע שנפגעים? אז כן, יכול להיות שיש גם חפים מפשע שנפגעים מהריגול של ה-NSA, אבל מדובר באחוז אפסי. אפילו המשטרה ומערכת המשפט פוגעים ביותר חפים מפשע מאשר סוכנויות הריגול החשאיות של ישראל או ארה"ב. לפעמים צריך להגביל את החופש של הפרט - גם אם הוא לא ביצע שום עבירה ואפילו לא התכוון לבצע עבירה, ולו רק כדי למזער את הסיכון לאסון. בגלל זה לדוגמה אתה עלול לעמוד למשפט אם תיסע במהירות של 200 קמ"ש - למרות שלא פגעת באף אחד ואפילו לא התכוונת לפגוע באף אחד. לפעמים כדי למנוע אסון נוראי, צריך גם טיפונת לפגוע באנשים חפים מפשע. וכן, זה משתלם ושווה את זה.
סטודנט | 15.05.14
14.
כמה שטויות בכתבה אחת
1. התמונות המפלילות לא מראות כלום, סתם עמדת עבודה במפעל. מה הקשר ל NSA? מאיפה אתם יודעים מה הם עושים? קצת לא אפקטיבי הריגול שלהם אם זה לוקח 4 אנשים לעבוד על כל מכשיר שנשלח בדואר בארה״ב... 2. אפל מקשה? מה לעשות ש iMessage זה שירות של אפל ולא של גוגל? כל מה שיש שם זה איזה באג קטן שאומר שההודעה התקבלה למרות שאין לך מכשיר? ממש מזימת ענק. 3. דיוויד בואי לא התעצבן ולא שטויות, היה הסכם לשנה והוא נגמר. בנוסף הווידאו הוקלט בתחנת החלל הבינלאומית מה שאומר שהתוקף של החוק של המדינות כן נאכף לפי האזור של התחנה שבה הוקלט השיר (לא מעורפל ולא שטויות). כריס הדפילד היה צריך אישור של זכויות יוצרים מ-3 מדינות להקליט את השיר - והוא קיבל.
אני | 15.05.14
13.
michael ben ness מהפייס- למה לא גם בלינוקס?
"קוד פתוח" נשמע אחלה בתאוריה אבל האם *אתה* עברת על כל עשרות/מאות מליוני שורות הקוד שם? נכון, אתה סומך שאחרים יעשו את זה וקבוצה מסויימת של אנשים אחרים ככל הנראה עושים את זה, אבל זה לא כה פשוט לאתר באג בקוד שלכאורה בעל כוונות טובות. אז באג פה ובאג שם ועם מספיק 'תרומות' מצד גופי המודיעין, יהיה לך זרם שוטף של פרצות בתוך מערכת.
 | 15.05.14
12.
ל-6.אז זהו שארה"ב מרגלת גם אחרי "האנשים הפשוטים", כי כדי לתפוס את ה'אשמים' צריך לעבור
גם על החפים מפשע. האמת, אני חושב שרוב האנשים היו שותקים אם היה מדובר רק בעניינים "בטחוניים", אבל זה לא, מדובר גם בעניינים פליליים. עניינים שלשמם קיימת מסגרת מסודרת של מה מותר ומה אסור וזה לא צץ סתם. אגב, עולה לי בראש מקרה שקראתי בעיתון (וחיפשתי איזכורים ברשת אבל לא מצאתי כמעט כלום) על אדם אמריקאי, מהגר מרוסיה, שדיבר עם מכר ישן פעם בכמה זמן. כנראה שצורת השיחות הייתה חשודה והוא עלה בחכה. האיש נגרר מעבודתו למשך מספר ימים לחקירה (לאדם נורמטיבי זה די בגדר עינויים וטראומה לא קטנה), נעלם, משפחתו לא ידעה שום דבר. לאחר שהשתכנעו החוקרים בחפותו הם החתימו אותו על חוזה שאין לו שום טענות כלפיהם (אם לא היה חותם לא היה משתחרר) ושלחו אותו החוצה. אם זו לא סצינה מתוך חדר 101 אני לא יודע מה כן.
 | 15.05.14
10.
בנוגע ל קצרצרים 3- אתה די מעוות את כל הסיפור. התגובה הראשוניץ שלי הייתה מתקוממת, אבל
אז גיגלתי קצת על הנושא. אותו אסטרונאוט (או סוכנות החלל), עשו הסכם לפני שנה עם האנשים של דייויד בואי על כך שיוענק להם רשיון למשך שנה אחת להפיץ קאבר של השיר שלו. השנה חלפה ובהתאם להסכם השיר ירד. האם מלכתחילה היה מקום לעשות הסכם כזה? לא יודע (אם כי נוטה ל'לא'). אבל כשהקונטקסט משתנה גם היחס הוא אחר לחלוטין. האסטרונאוט בחר לשחק במשחק וחתם על חוזה שבו התחייב להישמע לכללים מסויימים. אם לעומת זאת, כפי שמתשתמע מהתיאור שלך, הוא היה נוהג כמו כל אדם אחר ביוטוב ומקליט שיר ללא שום התייחסות ליוצר המקורי ואותו יוצר היה גורם להורדת היצירה הזו- זה כבר סיפור אחר ומצדיק את תחושת הזעם.
 | 15.05.14
6.
כל הכבוד לארה"ב
כל מדינה שפויה מרגלת. ומדינ שלא מרגלת היא מדינה התאבדותית. חופש הוא בסך הכול זכות אחת מיני רבות. גם ביטחון היא זכות. ולפעמים צריך להקריב את החופש למען הביטחון. בגלל זה יש בידוק בנמלי תעופה, בגלל זה המהירות המירבית שבה מותר לנסוע מוגבלת, בגלל זה יש חוקים שאוסרים על אנשים לפגוע באחרים. לפעמים הביטחון חשוב יותר מהחופש והפרטיות של הפרט. אני מעדיף שממלות ירגלו אחרי אזרחים תמימים מאשר שירצחו חפים מפשע, יכניסו חפים מפשע לכלא, יעבירו חפים מפשע עינויים, יגנבו כסף מחפים מפשע, ועוד. בעוד שמדינות רבות בעולם אכן פוגעות בצורה זוועתית באזרחים שלהם, אמריקה רק מרגלת. וגם, היא לא באמת מרגלת אחרי כל אחד. האדם הפשוט לא מעניין אותה. סוכני ה-NSA עוקבים רק אחרי אנשים מאוד מאוד ספציפיים - בעיקר כאלה שרוצים לפגוע בארה"ב. לא רואה פה שום בעיה. מעדיף לקנות מודם אמריקאי מאשר מודם סיני או רוסי.
יוני | 15.05.14
5.
לגבי ה NSA, אם זו שתילה במוצרים נקודתיים - זה ריגול קלאסי, לא אחר ההמון
החשש והבעיה עם ההדלפות של סנודאון היו התחושה שמדובר בריגול המוני - אחרי כולם, לא אחרי יעדים ספציפיים. ספק רב אם למי מהקוראים כאן אכפת אם ה NSA שתלו חומרה ותוכנה ב 500 מכשירים שרובם (אפילו לא כולם) יגיעו בסוף (בדרך לא חוקית ופתלתלה) למשרד הבטחון האיראני כדוגמא. כנ"ל ביחס למממנים של חיזבאללה, או למשרדים של פוטין... זה ריגול קלאסי - נגד יעדים מאובחנים ונקודתיים. וספק רב אם יש התנגדות רחבה אליו. להבדיל, מריגול ומעקב אחרי כולם: שמירה של כל המיילים ברשת, כל שיחות הכל, כל היסטוריית הגלישה ...
ביקורתי | 15.05.14
4.
הבעיה במס אמת-שזה לזרוק כסף לפח
למה נראה לך שבכל מדינה שניה באירופה יש ( 18 בספטמבר 2014 ילכו תושבי סקוטלנד למשאל עם על עצמאות, עוד שתי "מדינות" ממתינות לתוצאות: וולס וצפון אירלנד, ב- 9 בנובמבר 2014 ייצאו תושבי מדינת קטלוניה (שבירתה ברצלונה) שבספרד למשאל עם, האם להיפרד מספרד, ולהיהפך למדינה עצמאית. במשאל-עם שהתקיים בוונציה בתאריכים 20-22 במרץ 2014 הצביעו 89% מתושבי וונציה בעד היפרדות מאיטליה, והקמת מדינה וונציאנית עצמאית.... להמשיך?) הסיבה מאוד פשוטה, כל ה"מדינות" האלה משלמות הרבה מיסים ומקבלות מעט מאוד בתמורה (כי כמובן הגנה צבאית היא חסרת משמעות לדעתן היום, בתאבון פוטין). בקיצור, התמורה למיסים ניראית בעיני הרוב נמוכה מאוד-ולכן הלגיטימציה (בעיני רבים) להעלמה שלהם. סביר להניח שה"משקיעים" המדוברים שם מסיבות קצת פחות חברתיות טהורות ממה שאתה חושב.
אבי | 15.05.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת