אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"ההתעקשות לנהל הכל בעצם מחלישה הכל"

42 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
קוראים לזה אנרכיה-לא בלגן
מסגרת חברתית המתנהלת ע"י החברים בה ללא שלטון מרכזי היא אנרכיה. מבחינות רבות הרעיון נחמד ויש לו אוהדים רבים לאורך הדורות. כמו שטאלב ציין, יש חשיבות לגודל, עיר-מדינה היא גודל מתאים לאנרכיה.. הטבע האנושי התחרותי יגרום לזה שערי המדינה יפלו ורומי תעלה. אחרי שהגודל והביורוקרטיה יפילו את רומא ומהבלגן שיווצר יקומו ערי מדינה. גלגל חוזר בעולם. הגלגל אינו טוב או רע, הוא מסתובב.
חיים | 26.05.14
39.
האם התאגידים יכולים להיענש אם הם שולטים ומקושרים גם למערכת הענישה?
ומה עם חצי מהעולם שעדיין חי כמו שהוא ואביו חיו פעם ולא ממש התפתחו כמו שהוא התפתח. חייבים להעניש תאגידים שלקחו סיכונים על גב אחרים אך האם יש ממשלות אמיצות שמוכנות לזעזע את מדינתם ולא לשתף פעולה עם תאגידים? כמעט ואין כאלה . לכן המיסוי שמציע פיקתי הצרפתי צודק. גם טאלב צודק רק שקשה להעניש תאגידים בלי חוק שיחייב זאת
צ. | 25.05.14
35.
האיש מעניין. בהחלט חושב "מחוץ לקופסא". אבל ההתנצחות שלו עם פיקטי - מונעת מאגו.
אין סתירה בין "הפתרונות" של שניהם. גם אם יש סתירה תהומית בין ה"פילוסופיות" שלהם. "ערי מדינה" הן אולי מודל אטרקטיבי ומוצלח יותר לחברה האנושית, אבל במצב הדברים הנוכחי - קשה לדמיין שינוי מהותי בלי רגולציה קיצונית. טאלב מבריק בניתוח הפסיכולוגיה של החברה האנושית, אבל ההערות המחכימות של מגיב מס.25 מוכיחות שגם התיזה שלו לא לגמרי שלמה.
 | 24.05.14
34.
גישה מרתקת, מאוד מערבית ומתעלמת מהחצי העני של כדור הארץ
מליוני אנשים חיים- אם להשתמש במונחים שלו- בלי מיזוג אויר, ועם רמה גבוהה ביותר של אקראיות. לגיטימי להתייחס לחלק בו אתה חי, אבל אולי כדאי היה גם להסביר (ואולי בספר הוא מסביר) שהתיאוריה שלו פחות רלוונטית עבור לפחות מחצית האנושות.
מ. עניין | 24.05.14
32.
מאוד מפתה לקרוא לו פופוליסט
אבל הוא אומר דברים נכוחה. נכון, הוא מסתמך על הביוגרפיה העצמית שלו. אז מה. גם פרויד עשה כך. גם פיאז'ה. ברור שהם גם טעו, אבל הם הצעידו את אנושות קדימה על הדרך. הפשטות בה הוא מציג את הדברים והמסקנות הנחרצות שלו מעוררות התנגדות בהתחלה, כמו שאני רואה מהתגובות כאן. אבל הן נכונות, גם אם האנלוגיות נראות פשטניות.
יורם ש. | 24.05.14
31.
ל-18
אף אחד לא מבקש ממך להינות מזה שכשילד שלך יוצא מהבית אתה לא יודע אם הוא יחזור בשלום אבל האמת המרה היא שכשהילד שלך יוצא מהבית אין לך דרך לדעת בוודאות שהוא אכן יחזור בשלום. זה משהו שקשה מאד לקבל אבל אין לך באמת שליטה על זה ורק קבלה של הכאוס הזה יכולה להביא למצב של שחרור מחרדות עצומות.
אשה | 24.05.14
26.
אולי זה מסביר את היתרון של הסטארט-אפ הישראלי
אולי זה מסביר את היתרון של הסטארט-אפ הישראלי התרבות הישראלית היא לא לתכנן הכל מראש. אנחנו לא בונים "ספר תרחישים" לפני כל פעולה. אנחנו מאלתרים. הישראלים אלופים באילתור. לוקחים סיכונים, ולומדים להתמודד עם בעיות בזמן אמת. אולי זה הכוח שלנו.
ישראלי | 24.05.14
25.
דברי הבל גאוניים
בתוך כל המהומה האינטלקטואלית האבק מסתיר כמה עובדות: 1 - ערי-מדינה בדר"כ קמו ונפלו בדיוק כמו כל חברה אחרת. אפילו יותר. 2 - מאסונות וסיכונים חברתיים ניצלים בדר"כ אלה שגם קודם היו בעלי הכסף והמעמד. למשל: בנים של שרים ומנהיגי עדה עשירים שנמלטו לארצות אחרות הימרו בבורסה וכתבו על זה ספרים לסינדרלות וברבורים. במציאות, סיפורי הסינדרלה האמיצה הם בעיקר סטייה סטטיסטית. 3 - כששכבה מסויימת היא עשירה מאד מאד, קשה מאד מאד לענוש אותה או להכריח אותה לשאת בסיכונים. כל המערכות שאמורות לעשות זאת ממילא תפוסות או מנוהלות על ידה. אפילו הוצאות ספרים. 4 - העניים מאד לא מעוניינים בהתמודדות עם העשירים מאד, פשוט כי אין להם את היכולת המודעות הידע וההשכלה של המעמד הבינוני. בשביל זה יש להם את אופרה ווינפרי וערוץ 2. כדי לשטוף את המוח של המעמד "הבינוני-גבוה" צריך להשקיע ולכתוב ספר על ברבורים שחורים שזה בערך אותו דבר, רק למתקדמים. בכל מקרה - שני הספרים שלו מבריקים חכמים ומשעשעים כמו שבידור טוב צריך להיות.
הבירבור השחור  | 23.05.14
21.
איש מעניין שטועה בהרבה דברים מהותיים
העיקרי שבהם הוא הערצתו לאי-שיוויון (מישהו אמר קפיטליסט שמרן?), שהשפעותיו ההרסניות על החברה ידועות ומוכחות אמפירית. דבר שני - קבלתו של מנגנון "השוק" המיתולוגי כגורם שמווסת את עצמו וגורם ל"כולם" להיות עשירים יותר. הבל הבלים. וכמובן, מכיוון שהוא איש עשיר שההמ-ז-ל שיחק לו, הוא חושב שהוא גאון גדול, ושכל מי שמתנגד לו מונע מפוליטיקה של שנאה.
 | 23.05.14
14.
נראה שהוא לא שמע על ריק סימפסון...
"בוא נניח שמחר מישהו בישראל ממציא תרופה לאלצהיימר או תרופה לסרטן. מה יקרה לתוצר של ישראל? הוא יעלה. ומה יקרה לבן אדם שמצא את התרופה?" מישהו כבר מצא את התרופה לסרטן, והאדם שמצא אותה כמעט נכנס לכלא. חפשו את הסיפור של ריק סימפסון. האדם שמצא את התרופה לסרטן ואף אחד לא נותן לו להוציא אותה לציבור כי היא זולה מאד וחוסכת תרופות יקרות מאד שתאגידי ענק דוחפים לציבור החולים.
פראייר | 23.05.14
12.
מציאת תרופה לסרטן תרגום למערב לשבירות גדולה יותר מפני שתהיה התפוצצות אוכלוסין
וביקוש גדול יותר לכל המוצרים כי יחיו יותר אנשים ויחיו יותר שנים, מה שיעלה את המחירים של דיור של אנרגיה של מזון וכו' וזה יוריד את איכות החייים ויגדיל את הפגיעה באקולוגיה של כדור הארץ. באופן אבסורדי ככל שהמין האנושי יותר יצליח כך הוא יהיה יותר שביר.
ג | 23.05.14
8.
תותח על, אגב ברבור שחור ספר מצויין!
רואים את זה בעיקר בארץ, לאף אחד בציבור אין כעס על סטף ורטהיימר למשל, כי הוא לקח לא מעט סיכונים והצליח בניגוד ללא מעט טייקונים שהצליחו למשל ע"י 1. קבלת מתנות מהמדינה (שקשוקה) 2. מונופולים כאלו ואחרים (תנובה , שטראוס ...) 3. סתם תספורות לפנסיה של הציבור. וגם אם איכשהו יוצא שאיזשהו טייקון נופל, אז יש מיליון כתבות על כמה שהוא מסכן ויחזיר את כל החובות ובנתיים גר בוילה בקייסריה / מיאמי.
אבישי | 22.05.14
5.
"במשך 4,000 שנה, עד המאה ה־18, רמת החיים בעיר הסורית חלב היתה הגבוהה בעולם"
"גם בתחילת המאה ה־20 היא לא הייתה שונה מבערי אירופה." מה למדים מזה? אם עיר מזרח תיכונית השאירה עשן לערים אחרות שנחשבו "מתקדמות" מוינה ורומא עד לונדון ופריס,זה אומר משהו. אני מסיק מזה שבסופו של דבר כל האנשים דומים אין איש עליון על השני כפרטים בודדים. ההבדלים נובעים רק מכוח הארגון של החברה,משמירת החוק והסדר, מתרבות שמעודדת יזמות ומביזור הכוח לכמה שיותר גורמים. אם זה היה מתקיים באפריקה ,גם היא הייתה משגשגת. לידיעת כמה אנשים אצלנו.
מוטי | 22.05.14
3.
תגובה ל 1
טאלב הוא גאון. זה שלאנשים קשה לעקוב אחרי סערת הרעיונות שלו זו בעיה שלהם קחו ספרים שלו קחו יוטיוב שלו תלמדו אותו כמו שאני לומד אותו כבר 6 שנים ותבינו שהאיש המורכב הזה פענח את סוד היכולת להתמודד עם מציאות צורכבת שרק תהיה כאוטית יותר מעתה ואילך בגלל טכנולוגיה גלובליזציה ועוד. האיש הזה מבין בסיכון באופן מעורר כבוד ובעיקר מבין לעומק למה מודלי סיכון מקובלים כולל נובל בכלכלה לבלק אנד שולץ - לא שווים כלום.מי שיפתח כמוהו , חוש ביקורת, פקפוק , כושר ניתוח נתונים וחתירה להבנת תהליכים כולל תהליכים הסטוריים ויבין כמוהו בכשלי ומגבלות הלוגיקה והאינפורמטיקה וניצולם לטובתו יהיה עשיר לא פחות מטאלב.אני כבר בדרך לשם
טאלביסט | 22.05.14
2.
ובישראל הציבור לקח סיכונים שלא בידיעתו והטייקונים גרפו את הרווחים בלי לסכן כלום
מעניין ומוביל לחשיבה מחודשת על ערכים הנתפסים כחיוביים או שליליים. מה שבטוח זה מחדד את הפרדוכס המקומי כדוגמת הטייקנים: את הסיכונים לקחו בלא ידיעתם קהל החוסכים, בעלי הפנסיות והציבור הרחב ואת הרווחים גרפו אנשים שסיכנו אותם ובעצמם לא סיכנו שום דבר שלהם. ועל כך מגיע להם לאבד את הכל ולחוש את מחיר העוול שיצרו.
גילה | 22.05.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת