אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טלפון שחזק פי 200 מפלדה: החומר ממנו עשויות מהפכות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
ל-9
גרפין הוא לא ממש מוליך ולא ממש מוליך למחצה. בחומר מוליך יש הרבה אלקטרונים שזמינים להולכה אבל המוביליות שלהם (התגובה לשדה חשמלי) נמוכה. בגרפן יש לאלקטרונים מוביליות פנטסטית, כלומר הם מגיבים מהר מאוד לשדה חשמלי ולכן יש סיכוי לעשות ממנו רכיבים אלקטרוניים מהירים במיוחד. הבעיה היא שהוא לא מוליך למחצה - במוליך למחצה אפשר לעבור ממצב מבדד למצב מוליך באמצעות מתח קטן. אם להיות טכני לרגע: במוליך למחצה יש אפס מצבים ברמת פרמי וקפיצה במבספר המצבים ברמת ההולכה, בגרפן יש אפס מצבים ברמת פרמי אבל עלייה לינארית עם מתח השער - לא טוב בשביל מיתוג. במתכת, לעומת זאת, יש המון מצבים ברמת פרמי. גרפן אין מצב מבדד ממש, אפשר להעביר אותו בין מצב מוליך גרוע למוליך טוב, והיחס בין ההולכה בשני המצבים לא טוב מספיק לעשות ממנו טרנזיסטור, לכן כל היישומים בתחום של רכיבים חשמליים לא ודאי, בניגוד לתחום של סנסורים ומסכים שם התכונות של גרפין בברור טובות, רק חסרים תהליכי ייצור בקנה מידה גדול ובאיכות טובה. בנוגע להיבטים בריאותיים - גרפן לא בריא, אבל הוא לא ימצא במקום שבו הוא יבוא במגע עם המשתמש, בפרט כי התכונות המגניבות שלו נהרסות במגע אפילו עם אוויר. לכן צריך להשוות את האפקט שלו לזה של חומרים המצויים בתוככי המכשיר, וכבר כיום יש בתוך המכשירים שלנו שלל מתכות כבדות ורעילות שמהוות גם רעל, גם גורם מסרטן וגם נזק סביבתי. גרפן, לעומת זאת, איננו רעיל, איננו גורם נזק אקולוגי (זה 100% פחמן) אבל הוא קרוב לוודאי מסרטן - ההרכב הכימי שלו דומה למולקולת הבנזן שהיא מסרטנת. צריך גם לשים לב מה תהיינה שיטות העיבוד והחומרים שיבואו לצד הגרפן. סיליקון הרי גם הוא לא מזיק, וכל הרעל נמצא בחומרים שמקיפים אותו ובחומרים הדרושים כדי לעבד אותו. בנוגע למהירות החשמל: שדה חשמלי מתקדם במוליך במהירות של 70-80% ממהירות האור, תלוי באיכות המוליך. מהירות האלקטרונים עצמם (drift velocity) פי מאה יותר נמוכה.
דניאל ר | 30.05.14
9.
ל- 7 ו- 8
מהירות השדה החשמלי הוא כמהירות האור, לא מדובר במהירות האלקטרונים בשדה החשמלי. כאן כנראה מדובר במהירות האלקטרונים, כך שטרנזיסטור מהחומר החדש יטען\יתפרק 200 פעם מהר יותר. לפיכך, אותו מעבד שיבנה עם החומר החדש יעבוד לפחות 200 פעם מהר יותר ממעבד על בסיס סיליקון. מה שלא ברור לי הוא שסיליקון הוא סמי-קונדקטור אך החומר החדש הוא קונדקטור?
משה | 28.05.14
6.
ל-5. ואו . כף יד מתקרבת לעבר פניי כדי לכסות אותם...
אני לא יודע ספציפית לגבי גרפין אבל המון טכנולוגיות, בייחוד טכנולוגיות חומרים יוצרות נזקים לבריאות. העניין עם גודל החלקיקים שעליו מדבר אסף מ4 הוא חשש די נפוץ בתחום של ננו חלקיקים. עד כמה שידוע לי עוד לא סיימו לפתח טכניקות מקיפות להגנה אפילו על עובדים שזהו עיסוקם היום יומי לבוא במגע עם חומרים כאלו! (ויתקנו אותי אם אני טועה). באשר להשלכות על אינטרקציה עם הסביבה החיצונית במקרה של חשיפה אין על מה לדבר. האמת שגם באופן אינסטינקטיבי של הדיוטות זה סיכון די ברור אבל במקרה הנ"ל מדובר גם בחשש חזק גם מהעוסקים בתחום.
 | 26.05.14
4.
יש סכנה שהחומר מסרטן בצורה קיצונית - אבל אי אפשר לדעת
בגלל שהמולקולות כל כך קטנות הן יכולות להכנס בקלות לכל מקום בגוף (בעיקר דרך נשימה) ואי אפשר יהיה לעשות כלום בנידון. מדענים כבר התחילו להזהיר מהעניין, אבל זה לא מקבל הרבה תקשורת כי האינטרס הכלכלי גדול מדי. אנחנו עוד נשלם את המחיר.
אסף | 26.05.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת