אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

נולד לכם ילד? שכר האם יירד, שכרו של האב דווקא יעלה

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
לאילן מ-11. משהו לא בסדר בחשבונות שלך.
יש שם לפחות שני סעיפים שנראים מנופחים מידי. כלכלה ואוכל - 6000 ש"ח. ביטוחים - 1000 ש"ח. אני לא יודע אם ביטוחים כוללים את ביטוחי הרכב, אבל עדיין הם נראים לי גבוהים מידי, זה יוצא לך 12000 ש"ח בשנה. נראה קצת מוגזם. גם אוכל ב-6000 ש"ח בחודש זה המון. זה בערך 200 ש"ח ליום, סכום מטורף ל-4 נפשות לאוכל (שווה ערך ל-6 קילו חזה עוף ביום). אתה צריך להתחיל לעשות חושבים בשתי ההוצאות הללו תחילה. אתה תוכל לחסוך מהם לפחות 2500-3000 ש"ח כל חודש. אח"כ תוכל להתחיל לעבוד על יתר ההוצאות (מיחזור משכנתא וכדו')
 | 04.06.14
14.
עוד סיבה לירידה בשכר האם- בלי קשר לשעות עבודה נטו
היות ומעסיקים (וגם מעסיקות) רואים באמא מעין עובדת סוג ב' אמהות צריכות להתפשר הרבה יותר כשהן מחפשות עבודה, פשוט כי הן מצרך נחות בשוק. איכשהו אבות לא, ואף אחד לא שואל אותם בחקירה צולבת בראיון "ומה אם הילד חולה? איפה גרים ההורים שלך? מה אישתך עושה? אתם מתכננים עוד ילדים" ועוד מיליון שאלות כאלה.
שרית | 04.06.14
13.
בואו נזכיר גם את העובדה שמדובר בשני מינים שלמדו אותם תארים באותה כמות זמן
לצערי, לא "מודיעים" או מסבירים לנשים לפני קבלתן לאוניברסיטה על מקצועות מסויימים שיהייה להן קשה למצוא בהם עבודה (הנדסת מכונות, הנדסה כימית, הנדסת אלקטרוניקה) או שיהייה להן בעיה להמשיך לעבוד במקצועות אלו לאחר קבלתן לעבודה (כימיה/הנדסה כימית, הנדסת מכונות, הנדסת אלקטרוניקה). למרבה הפלא, יותר נשים מסיימות לימודים במקצועות שציינתי מאשר גברים, לכן יש מחסור ב"ידיים עובדות" בתעשייה שכן המעסיקים עדיין "משוחדים" לטובת הגברים פשוט כי מבחינתם זה כוח עבודה שדורש פחות השקעה מבחינה בריאותית (הקמת מנדפים מתאימים על מנת שאישה בהריון תוכל להמשיך לעבוד, למשל) ומבחינה פיזית (לנשים ובטח לנשים בהריון אין את הכוח הפיזי הדרוש למקצועות האלה, נקודה, סוף). וכך מוצאות עצמן, נשים שלמדו אותה כמות זמן ושילמו אותה כמות כסף כמו גברים בתארים הנ"ל ולבסוף השוק הישראלי מוציא אותן פושעות על כך שניכנסו להריון או "חלילה" מתכננות הריון וזקוקות לתנאים שונים מתנאים של גברים. חוץ מזה גם אין תעסוקה וכסף הולם עבור המין הנשי, שכן תמיד המין הגברי יקבל נקודות זכות רק על סמך היותו גברי. חבל שלא "מזהירים" נשים לגבי מקצועות אלו, מראש ! יש להחיל סינון מגדרי במקצועות האוניברסיטה מלבד סינון על בסיס פסיכומטרי וכך תוכלו לראות איך המאזן מתאזן לו.
אורטל | 04.06.14
12.
האם ה״עול״ של גידול הילדים נופל עליהן או שהן לא משחררות
לעיתים נדמה לי כי הציפייה החברתית מאמהות היא כזו ומי שאינה ״מישמורנית״ (בעת גירושין) נתפשת שמשהו לא בסדר איתה. חוקי הגירושין מנציחים מציאות של דור ההורים שלי שבה אמא מגדלת ת׳ילדים והאבא מפרנס. הגיע הזמן להתאים את חוקי הגירושין למציאות בה אמא ואבא (גם אחרי שהתגרשו) מגדים ומפרנסים.
אלון | 04.06.14
11.
אני לא מבין ולא מצליח להבין...
לא מבין למה , באמת שמנסה לשנות גישה להתייעל לחסוך להשתדרג בחיים, ובאמת כלום ,נאדה !!! אשתי ואני משתכרים כ 15000 ש"ח בחודש ( נטו) מזה יורדים הוצאות שותפות : משכנתא 3500 ש"ח הוצאות תקשורת (טלפוניה , כבלים וכול') 600 ש"ח הוצאות רכב 1200 ש"ח תשלומי חשבונות ומיסים 1500 ש"ח כלכלה ואוכל 6000 ש"ח חינוך וחוגים 800 ש"ח ביטוחים וכול 1000 ש"ח והופ הלך הכל , לא הצלחנו לחסוך כלום !!! החיים במדינה הזו הפכו ממש לסיוט אחד מתמשך, אנחנו משפחה של 4 נפשות ממוצעת ובאמת , בכי באמת לא מצליח "לצוף מעל המים" המדינה והמדיניות החונקת שלה מוליכה אותנו שולל בכל התחומים, אני כאזרח קטן מהישוב שמיצג חלק גדול מהעם לא מוצא מנוחה, שירתתי את המדינה עד לפני שנתיים עוד עשיתי מילואים ( השתחררתי כי הגעתי לגיל) מרגיש כמו כולכם ,,, שפשוט אין מוצא!!! חג שמח - אילן
אילן  | 04.06.14
9.
נשים עם ילדים משלמות פחות מיסים. רווקות או נשים ללא ילדים משלמות מיסים מלאים
זה נכון כאשר עוברים למשרה חלקית או מפרטי לציבורי. אבל כאשר ממשיכים לעבוד באותה משרה המשכורת אפילו עולה , מאחר ואימהות משלמות פחות מיסים ואפילו עובדות שעה פחות בשנה הראשונה שלאחר הלידה.
איילת | 04.06.14
5.
כן, רק שבישראל, בשוק הציבורי מרוויחים הרבה יותר...
וגם מקבלים העלאות קבועות, ועד דורסני, קביעות ופנסיה תקציבית. אחרי זה שואלים, איםה הכסף? לאן הולכים המיסים? מי יכול לקנות דירה? מי קונה רכבי יוקרה? מי? אלה שסידרו לעצמם ולמקורביהם משכורות שמנות על חשבון השאר. לתפארת המדינה.
רני תל אביב | 04.06.14
4.
בכתבה יש בילבול בין "מחקר מדעי" לדעות ורצון אישי
"יש לאבות איזושהי אמינות, הם נראים יותר יציבים, יותר רציניים" - למה לא להגיד שגברים עם ילדים הם יותר אמינים (במקום להגיד שהם 'נראים...,) ועוד עניין, המדד ליכולת עבודה טובה זה לא שעות עבודה או תואר כזה או אחר. בעבודה נמדדים בתוצאות, וכנראה שפה יש לגברים עדיפות (במקצועות מסוימים). מקום עבודה שחסר לו עובד יעשה הכל לקבל עובד טוב, ולא משנה אם מדובר בגבר או באישה.
 | 04.06.14
3.
ואולי הגיע הזמן לא להתייחס לאמא כמטפלת בלעדית בילד עם כל ההשלכות לנושא?
ואולי המסקנה הכי חשובה לדברים האלו: "נשים עובדות פחות שעות כי עול גידול הילדים נופל עליהן. בעוד שמספר שעות העבודה בישראל רק גדל, מערכת החינוך מסתיימת באותה השעה. כל המחקרים מראים שהחלוקה המגדרית בתוך המשפחה נשארה כפי שהייתה.לכן, אמהות נתפסות כמי שהאחריות למשק הבית עליהן", אומרת חגית חגית יערי, מנהלת פרויקט אמ"א - אמהות מובילות איזון בשדולת הנשים", צריכה בכלל להיות שעל המדינה לקדם שינוי חברתי לאחריות הורית משותפת של שני ההורים? אולי ארגוני הנשים יתמכו בהעצמת האמהות ולא ימשיכו לראות באמא כמטפלת העיקרית/היחידה לילד שנולד? מדוע לא לקדם שינוי חברתי בו האבות יצאו לפחות פעם-פעמיים מוקדם מהעבודה, יהיו עם הילד, ויאפשרו לאמא לממש את עצמה מעבר להיותה אמא?
גיא רוה | 04.06.14
1.
מעניין, אבל בכל זאת..
למה שלא תסתכלי על המכלול? על סך ההכנסה לאותה משפחה, זה בכלל לא בסדר שהאם תקבל פחות כסף אבל לפחות ניתן פיצוי כלשהו לאב ע"מ לשמור על ההכנסה הגלובלית לאותה משפחה טריה.. זה המצב ה"הלא אדיאלי" אך הטוב ביותר, בו העסק לא ניזוק מהעובדה שהאם הטריה עובדת פחות, ובמקביל מפצה את האב הטרי בחלק מההפסד הכללי של המפשחה.
סמיר | 04.06.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת