אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה בכל זאת המלצתי לבתי ללמוד ביולוגיה

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מיואש מהתחום
לאחרונה קיבלתי תשובה שלילית מחברתכם. תואר ראשון בהצטיינות. 7 שנות ניסיון תהליכי מגוון בתעשיית הביו. בכל מקום שעבדתי היו מרוצים מהישגיי לשיפור המחלקה. ושנה לא מוצא עבודה לאחר שכובד הייצור של המקום האחרון שעבדתי בו עבר לארה"ב. מישהו כמוני שאמור להיות בשיא הקריירה. לא מוצא שנה עבודה. ועם משפחה וילדים בלית ברירה אפנה לכל עבודה לא מקצועית ולא בתחום. לא מבקש הרבה. 9-10K ש"ח....לאחר 7 שנות ניסיון. תקווה ממש אחרונה הייתה לאחר ראיון אצלכם. לאחרונה קיבלתי תשובה שלילית. לא מאשים. בטח יש עשרות מועמדים למשרה. תזהרו מאוד מאוד להיכנס לתחום הזה. מ.
משה | 15.06.14
5.
תחום תחרותי ביותר
בארה"ב יש תעשיית ביוטק גדולה מאוד , ועדיין קשה לי להאמין שלבוגר ביולוגיה יהיה קל להסתדר שם (גם לא בעל דוקטורט) . אני חושב שהתחום מתגמל טוב בעיקר עילויים , ולא ברור לי למה זה אמור להשתנות , ועוד בישראל מכל המקומות. הנה קצת מידע על התענוג בלעשות דוקטורט באמריקה -http://www.theatlantic.com/business/archive/2013/02/the-phd-bust-americas-awful-market-for-young-scientists-in-7-charts/273339/ בתוכנה התחום מתגמל טוב כל מי שמוכן לעבוד קשה . צריך קצת שכל ולא יותר. אה ובוא לא נשכח שלעשות תואר שלישי לוקח לפחות עשור (ברוב המקרים יותר).
מישהו | 13.06.14
4.
לדעתי עצה גרועה ביותר
הדיבורים על העתיד הביוטכנולוגי של ישראל נשמעו פה כבר 15 שנה או יותר (ובעקבותיהם נהרו אלפי אנשים למקצועות הללו ורובם נשארו מתוסכלים). יש כמה הבדלים עצומים בין תחום המחקר הביולוגי\רפואי ותחום התוכנה - 1)ההון הראשוני שצריך כדי להקים חברה . חברת תוכנה מוציאה רק כסף על משכורות לעובדים(שרתים וכו' הם כסף קטן בימנו) . חברת ביו-טק מוציאה כסף על משכורות ועוד המון המון כסף על הקמת תשתית של מעבדות , כלי ייצור וכו' . 2) זמן הפיתוח - חברת תוכנה שמתחילה אפשר הרבה פעמים לראות לאן מועדות פניה תוך שנה - שנתיים מרגע ההקמה - או שהרעון הצליח או שלא . חברת ביוטק צריכה הרבה הרבה יותר זמן כדי לפתח מוצר , כולל זמן של קבוצות ביקורת , אישורים (FDA וכו') . זה סביבה שהיא חלום בלהות עבור קרנות הון סיכון. 3)לישראל אין יתרון יחסי כלשהו בתחום הביוטק . כמו שהכותב רשם , תעשיית ההייטק הישראלית נשענה (ועדיין נשענת) על יוצאי יחידות טכנולוגיות בצבא , יתרון שאין לכל מדינה . זוהי גם הסיבה שישראל היא יצואנית כלי נשק לא קטנה . לכן באופן די טבעי קמה בישראל תעשיית הייטק מפותחת בלי שהממשלה תצטרך ליצור יש מאין. בסה"כ אני מאוד בעד שישראל תגוון את התעשיות שלה , אבל למה דווקא ביוטק ? אולי לפתח תעשיות שגזורות למשאבי הגז שלנו ? אולי לנסות לפתח יותר את תחום החומרה? צריך לנצל את הדברים שיש לנו איזשהו יתרון בהם. נ.ב - גם עובדי הייטק משלמים פה מיסים , מי שלא מאמין שיסתכל על תלוש משכורת של עובד הייטק בישראל.
יואל | 13.06.14
3.
הבלים מאדם שמדבר מפוזיצית מנכ"ל
ראשית, לבוגרי תואר ראשון בביולוגיה קשה מאד למצוא עבודה ראויה. כיום הוראה היא בערך המקצוע היחיד שפתוח בפניהם. בנוסף במשרות המעטות שכבר נפתחות, כיום אחרי תואר ראשון בביולוגיה השכר הוא כמעט שכר מינימום. מכיוון שבתואר שני ושלישי במדעים מקבלים מלגות קיום ושכר על תרגול, אין כל סיבה לצאת לעבודה (ולעיתים להשתכר פחות מאשר כסטודנט לתואר שני). גם לאחר שנים של לימודים, כמובן שהשוק לא צריך כל כך הרבה בוגרי דוקטורט. גם הם סובלים משכר נמוך אחרי כמעט עשור באקדמיה. מאותה סיבה, אין לבוגרי תואר ראשון אופק ואפשרויות קידום- מדוע לקדם בעל תואר ראשון (גם אם צבר ניסיון בתעשיה) כשיש כל כך הרבה דוקטורים שמוכלים לעבוד בשכר נמוך יחסית ממילא? אין כל סיבה היום ללמוד ביולוגיה אלא אם מדובר באהבה ובנטייה אמיתית ובלתי מתפשרת. אם הכוונה היא לעשות תואר ראשון וצאת לשוק, כמעט כל מקצוע (למעט אולי מדעי הרוח) יהיה מתגמל יותר ובעל אופק תעסוקתי ואפשרויות קידום טובות הרבה יותר. אני לא מתייחס רק לבוגרי מדעי המחשב או הנדסת חשמל. אפילו חברי עורכי דין (למרות ההצפה בשוק) זוכים למשכורות גבוהות יחסית לאחר 5 שנים קשות לאחר תום הלימודים (וכמובן שאף אחד לא דורש מהם דוקטורט...) תמיד יש איזה מקרה חריג של בוגר תואר ראשון בבילוגיה שהפך למנהל או למנכל. הרוב פשוט פרשו מהמקצוע (למשל הסבה לבדיקות תוכנה או להוראה בבתי ספר) או שהמשיכו למסלול ארוך שנים של דוקטורט שגם בסופו לרוב שכר נמוך יחסית.
גיל | 13.06.14
2.
תמונה קצת אופטימית מדי
אמנם יש גידול משמעותי במספר החברות בביוטק - אבל מדובר בחברות מאוד קטנות שרובן נסגרות (לצערנו) לאחר 3-5 שנים, כך שאין שוק יציב בתחום. אולי תציין מה כמות המשרות הפנויות בתחום בהשוואה למספר המסיימים כל שנה? כמה מתמודדים על כל משרה? בניגוד להייטק, מחקר מוצלח בביוטק (את הייצור ממילא משתלם יותר לבצע במדינות עולם שלישי) הרבה יותר קשה והרבה-הרבה יותר יקר לתרגם למוצר אמיתי. אז לצערי - האופטימיות כנראה לא במקומה..
ביולוג | 13.06.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת