אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל מזרחי טפחות: "גם העשירון העליון לא יכול לרכוש דירה בת"א"

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
איזה הצהרה מטומטמת, עשירון עליון הוא מרווחי 28 אלף עד 108 אלף
אז ברור ש 28 אלף נטו עדיין קשה לקנות דירה בתל אביב. אבל מעל 40 זה כבר אמור להיות ממש קל, אתה חוסך בחודש כמו שנתי של רוב האנשים. ומה שמצחיק שהעם בחר במי שנמצא במאיון העליון ליצג אותם, שזה אותו חבר כנסת שעבר שינמוך משכורת ורכב כדאי להכנס. כי באמת הפריעו לו הג'פיים בכניסה
בועה | 17.06.14
17.
הסיבה שכולם סוחטים את יזמי הנדלן - מסים, אגרות, קרקעות - זה שיש מי שמוכן לשלם- רוכשי הדירות!
והסיבה שיש מי שמוכן לשלם זה שיש הלוואות זולות מאוד, יותר זולות אפילו משכר דירה (אפילו היום כששכר הדירה זה רק 3% מערך הנכס). כמו כן יש ציפיה של הרוכשים שערך הנכס שלהם יעלה בקצב מהיר, וזה גם מעודד אותם לרכוש. לכן, כל עוד יש מי שמוכן לרכוש במחירים גבוהים, יש מי שמוכן לבנות עבורו, וכל עוד יש הרבה שמוכנים לבנות, אפשר לגבות מהם הרבה היטלים ולגבות הרבה על הקרקע. והם, היזמים, מוכנים לשלם, כי הם יודעים שהלקוחות כל כך מתלהבים מדירות שהם יוכלו למכור במחיר אדיר ולהחזיר את ההשקעה למרות כל ההוצאות!! זה הגיון כלכלי בסיסי! זה דומה למה שקורה עם מחירי הקפה בשדה התעופה. היזמים יודעים שהלקוחות יהיו שבויים ואפשר יהיה לסחוט אותם, אז הם עושים תחשיב של הכנסות, ומגיעים למסקנה ששווה להם לשלם שכר דירה של אפילו 400,000 שקל לחודש, על בית קפה! וזה מה שהם מציעים לרשות שדות התעופה במכרז, למרות שזה פי 4 ממחיר המינימום! שוב, כלכלה בסיסית. המסקנה היא שיש רק פתרון אחד - העלאת ריבית, או חיוב רוכשים לקחת בעיקר ריבית קבועה שהיא גבוהה יותר וגם בטוחה הרבה יותר.
עמיחי | 17.06.14
11.
מר פרשר, אחוז המשקיעים הוא 50% לא 15% ואני אסביר:
כל רווק , או זוג צעיר, שרוכש את הדירה הראשונה שלו מבלי רצון לגור בה, אלא מתוך תקווה שהמחירים יעלו - הוא משקיע (יותר נכון ספקולנט). כל משפר דיור שמחליט קודם לקנות ואז למכור, כאשר החוק מאפשר לו 2-4 שנים של החזקה כפולה בנדל"ן, הוא בעצם משקיע. אני חותם לכם שביחד עם המשקיעים "הרגילים" , זה מגיע ל 50% מהשוק. וזה בגלל הפחד שמחירי הדירות יברחו למי שלא יחזיק נדלן, אפילו דירה בפריפריה.
צביקה | 17.06.14
10.
ממילא המימון הבנקאי לנדל"ן מוגבל לסכום שנתי מסוים. אז גם אם יש קיפאון בהתחלות בניה, ברגע
שישחררו את הפקק יהיה מבול של התחלות בניה כי יהיה הרבה מימון לא מנוצל שמחכה בבנקים. שלא יפחידו אותכם. מצד שני אגב, הגבלת המימון הזו תמנע הגדלה משמעותית של התחלות הבניה, כך שאם השרים רוצים לייצר הצפת היצע, הם חייבים ליזום פרויקטים ביוזמה ממשלתית בהיקף ענק.
דניאל | 17.06.14
2.
הבעיה נוצרה בגלל 10 שנים של בנייה פחותה מהצרכים
ציטוט: "מ-2000 עד 2007 כמות התחלות הבניה היתה נמוכה משמעותית בהשוואה לביקוש וכתוצאה מהגידול המתמיד בביקוש – נוצר פער גדול החל משנת 2007." זה הענין. כעת מתקנים את הטעות, והמצב יירגע. אבל, כדי שהבעיה לא תחזור בעתיד, יש לחוקק חוק שיקבע כי חובה על המינהל לשחרר ולשווק קרקעות לבניה בכל שנה לפי קצב גידול אוכלוסיית בני 20 במדינה.
אלי בר-נס | 17.06.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת