אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חלקיק אלוהי מחפש תומך

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
האם יש קשר בין הפעלת המיתקן לבין התפרצות הר הגעש בפינלנד בסמוך למועד הרצת המיתקן.
לדעתי יש קשר עוצמת המגנטים במיתקן משכו מיטענים מהסביבה ויצרו את ההתפרצות הוולקנית. והאם יש השפעה על המגנטיות הדינמית של כדור הארץ . הגורמת גם לשינויים אקלימיים. משום שלדעתי הבל קשור אשמח להוכיח או לנסות ולהבהיר את הלנקג' למסקנותי.
גבאי יהודה | 19.04.16
23.
הכתבה כתובה מצויין; צירוף מוצלח של "אורח לרגע - רואה כל פגע" + הומור
הסכומים שמושקעים בעולם לפיתוח אמצעי לחימה מכל הסוגים ולכל המטרות הם בערך פי 200 יותר ממה שמושקע במחקר מדעי תיאורטי, גם כן מכל הסוגים ולכל המטרות. אם נכניס למשוואה את עלויות הייצור בפועל - של אמצעי הלחימה מצד אחד ושל אמצעי המחקר מצד שני - היחס יגיע לבערך פי 500 ויותר., ואם נכניס גם את עלויות התפעול, היחס יגיע לקרוב לפי 1000. כמובן שאף אחד לא שואל על הנחיצות וההצדקה של הוצאת הסכומים האלה - נחיצותם ברורה מאליה לכולם, לא?
 | 21.06.14
21.
אם כל הכבוד לחלקיק האלוהי, מדובר רק בקצה הקרחון ...
קודם כל יש לציין , לא מצאו את החלקיק אלא מצאו אותו בהסתברות גבוהה , כלומר לא בוודאות .. מעבר לזה , אם כבר המאיץ לא מספיק גדול עבור האתגרים המדהימים הבאים , עולם הקוונטים, רק הסבר קצר , העולם שאנו חיים בו הוא וריאציה של הרכבת קוונטים בצורה מאוד מאוד מסוימת. במידה והקוונטים היו מתחברים בצורה שונה , כל העולם שלנו וכל התפיסה של העולם הייתה משתנה בצורה מהותית. עולם הקוונטים פותח דרך לתגליות מדהימות כמו יקומים מקבילים , אנרגיה בלתי מוגבלת , חורי תולעת, מסע בזמן ועוד דברים שאנו לא מסוגלים לדמיין כרגע. כבר היום ניתן להשתמש סוגי קוונטים כמו ניטרונים על מנת למפות את פנים כדור הארץ , רק תחשבו מה עוד ניתן להפיק ממדע זה לדעתי , ההשקעה שווה את המחיר ...
שפירול | 21.06.14
20.
אם כל הכבוד לאפשרויות הטמונות בפרוייקט
ואני ועוד איך מבין במה מדובר, יש לשקול ביקורת על השימוש בכמות המשאבים הגדולה שיכלה לשמש גם לפתרון בעיות מידיות יותר. לבזבז כמות כזאת של משאבים על סקרנות, ותסלחו לי שאני מציין, אבל גם חיפוש אחר כבוד וערך עצמי - הגורם הפסיכולוגי שמניע את רוב המדענים, זאת בזמן שאפשר לנצל זאת לגיוון בהשקעות קטנות יותר\ בעיה מידית יותר לאנושות, זה חוסר אחריות של הקהילה המדעית. עם כל הכבוד לדוגמאות ההיסטוריות מהעבר, אין כל הבטחה שהן יחזרו בכל פעם, כמות הניסויים שלא הצליחו היא עצומה. כמובן שאין אני שולל את התרומה של הניסויים המדעיים, אך כן את יעילות הקהילה המדעית. אם הפרויקט ימוצה, ראוי שיפסיקו אותו.
פסיק | 21.06.14
19.
הייתי שמח לדעת מה הקריטריונים שלכם לסינון תגובות.
1. כמה עלו המעבדות של מקסוואל ופאראדי ? מכאן שאין קשר בין גודל התקציב לחשיבות המחקר. 2. למדען שהביא לפריצת הדרך הגדולה ביותר של המדע (איינשטיין) לא הייתה מעבדה (או לפחות רוב פעילותו לא התבססה על אותה מעבדה אם הייתה). 3. למה צריך את זה ? דומה לשאלה למה צריך את האולימפיאדה ? כי זה מעניין אנשים ! בשני הבדלים: האחד - שבאולימפיאדה רוב האנשים מבינים מה קורה. השני - התועלת לרמת החיים בתווך הארוך. 4. התמונה של ליברמן מתבונן במאיץ החלקיקים מזכירה לי את הסיפור הנודע על בגדי המלך החדשים.
יוסי | 21.06.14
15.
במקום למצוא תרופה לסרטן או לפתח אנרגיה נקיה שופכים כסף לפרוייקט הזוי
הכסף שנשפך לפרוייקט הזה הוא בחינת גזל משאבים מתחומים הרבה יותר חשובים. ואביא רק שתי דוגמאות. למשל סידרת מחלות נבזיות שראוי להתמודד עמן או עם לפחות אחת מהן. יש למשל שאלת פיתוח אנרגיית היתוך שתקטין משמעותית זיהום סביבתי. מה איכפת לי מבוזון היגס? במה הגילוי ההזוי הזה ישפר את חיי? לוקחים את כספי המיסים שלי ומבזבזים אותם על משהו לא רלבנטי, לא חשוב לכמעט כולנו וכעת כמה פיזיקאים שהחליטו לפתוח במסע לשיכנוע לבזבוז כספים קולוסאלי זה ממשיכים במסע הזה. די, מספיק. קחו את המיליארדים מהפרוייקט ההזוי הזה ורכזו אותם במקום בו לאנושות כולה תצמח מכך תועלת. כשלעצמי - ואם מדובר רק בפיזיקה - הייתי מרכז את הכסף בבניית מתקן לייצור אנרגיה בטכנולוגיה של היתוך.
חבל על הזמן | 21.06.14
14.
בשעתו שאלו מי צריך את משוואות מקסוול. ננסה לדמיין את העולם בלי תיאוריה אלקטרומגנטית
אם רוצים להתפשט לכוכבים נוספים חייבים לגלות חוקים חדשים. הבעיה שהם עושים את זה קצת בכוונה לא נגיש להדיוטות ולדעתי זה לא מחוייב המציאות. זה גם מגדיל את הסיכוי שאם הם טועים לא יהיה מי שיאמר להם.
 | 21.06.14
13.
התחום הזה נסגר מבחינה מחקרית עם פרסום המודל הסטנדרטי.
לאחר גילוי ההיגס (שהינו תוספת נחמדה) אין צורך הפרוייקט הזה. פרוייקט ה- LEP הניב טכנולוגיות ותובנות. ה- LHC השאיר בעיקר חור בכיס. כל המדענים המשמעותיים בתחום עברו לתורת המיתרים. מוזר שהכתבה מתעלמת מהעובדה שארה״ב ויפן החליטו לא להשקיע בתחום זה ובמקום הם זורקים מעט כסף לאירופאים. לפני כחצי שנה פרסמה מעבדה בארה״ב שהצליחה להגיע לתוצאות דומות בעלות של מאות אלפי דולרים בודדים. הם עבדו עם אנרגיה נמוכה יותר ועדיין קיבלו תוצאות דומות. מעניין למה לא הזכירו את יובל נאמן בכתבה.... מה לעשות - ניסיונאיים הם לא העפרון הכי חד בקלמר. פיזיקה עושים כמו מתמטיקה עם דף ועפרון. כל השאר זה מותרות.
א | 20.06.14
6.
לצערי
כל פיסת מידע חדש יהיה מוגן במיליון פטנטים ויהיה שייך למדינות שהשקיעו בפרוייקט כך שלבן אדם פשוט כמוני ישאר רק לקנות אייפון ממש מתקדם שבכל מקרה אשלם עליו מכספי. האנשים והחברות האלה יודעים הרבה על אנרגיה ירוקה ועוד דברים חלופיים שיכולים לשנות את חיינו ביום יום אבל לצערינו אנחנו עדיין משתמשים "בנרות" כמו שהחכם ציין ומשלמים עליהן המון כסף. מוכרים לנו עבר בעטיפה של עתיד ואנחנו קונים את זה כאילו אין מחר.
בן אדם | 20.06.14
4.
המדענים שהזכרת היו צריכים כמה תיילי נחושת ורכיבים פשוטים
אתה משווה את זה למורכבות של מאיץ LHC ? אתה יודע בכלל שע"פ מיטב הידע המדעי הקיים - המדע לא יודע להסביר למעלה כ- 96% מתכולת החומר-אנרגיה (=מסה) של היקום? זה לא מענין אותך? 96% לא ידוע- משמע - אתה ואני לא יודעים ממה היקום מורכב... מי יודע לאילו תגליות ותועלות יביא גילוי של חומר /אנרגיה אפל/ה והתכונות שלה?
ל-שמיצ העציץ | 19.06.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת