אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

במה עוד יאכילו אותנו

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
אין לי בעיה עם זה אבל תפיסקו לבזבז קרקעות חקלאיות לגידול תירס!
גם השף שעבד אצל גורדון רמזי עוד לא הפנים, שברגע שהוא לקח קציצה עים בשר סינתטי (ניחא) והגיש אותה עם לחמנייה הוא ירה לעצמו ברגל. כי כל מה שמכיל גלוטן או מתנהג כמו גלוטן (יש המון רכיבים כאלה), מזיקים לקיבה (מעיד דליף) ועוד יותר למוח כי הם מצליחים לעקוף את מנגנון ספיגת הגלוקוז למוח. העניין של לאכול חרקים מבוס על תרבות והתניה; מי שגדל עם זה לא יחשוב פעמיים. בדיוק כפי שמי שגדל על כך, יאכל מעיים וקיבת פרה ממולאים באורז, בשר קצוץ, ותבלינים, אבל יעקם את אפו מול פירות ים, נקניקיית דם וליהפך. אין בדברי משום "הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב" אז אנא לא לאבד את תגובתי (-;
חסר ערך תזונתי | 28.06.14
33.
20 - הבעיה היא לגמרי אצלכם. אתה בור ועם הארץ ומצטט את מנהיג הכת שלך גארי בלי להביא שום הוכחה
אתה כמו שה מפגר שעוקב אחרי הרועה גלוח הראש הטבעונאצי שלו ואתה מעז לקרוא לאנשים אחרים פרימיטיביים? איפה המחשבה האינדיבידואלית שלך או שגארי אמר לך שזה לא בסדר? פרימיטיב מפגר.
גארי | 28.06.14
31.
סבל הוא משהו שמוגדר מעצם קיום מערכת עצבים. וכן יש לנו אמפתיה כלפי חיה שסובלת
גם אתה מזדהה יותר כלב שסובל מאשר עם עגבניה מרוסקת או בקטריה מתה. גם אתה מזדהה יותר עם סבל אנושי מאשר. לגבי השאלה למה תפסיק לאכול בשר. הנה התשובה: 1. עם בעתיד הטבעונות תתפוס, פשוט לא תרצה להיות מוזר כמו שהיום לאכול כלבים ודולפינים זה מוזר. 2. זה יהיה מאוד יקר כי יהיו מלא תחליפים טובים וזולים ומזינים, והרגולציה תכפה על חקלאים לגדל בעלי חיים בתנאים טובים (כמו שטחים פתוחים למשל) ולממן שחיטה ללא סבל - זה ייקר מאוד את גידול הבשר. 3. זה יהיה יותר מסוכן בריאותית ותברואתית ממזון שגודל בתוך סביבה סטרילית. 4. כנראה שבעתיד מעטים אנשים שיבשלו - והרוב יקנו אוכל מוכן (זה יהיה גם זול) - ותעשיות האוכל המוכן יעדיפו אוכל שמהונדס ככה שיהיה קל להכין אותו.
אלכס | 28.06.14
30.
ל6: מסכים איתך, אבל - עדיין יכול להיות חסר מזון, אוכלוסיית העולם כן גדלה, ושטחי החקלאות לא
אפשר לעשות הרבה גם בצד הביקוש וגם בצד ההיצע. כבר כיום שטחי חקלאות מכסים שטחים ענקיים ברחבי העולם - חידושים טכנולוגיות יכולים להשאיר יותר שטחים פתוחים לטבע (עם יגדלו הכל במבנים סגורים במפלסים מרובים קרוב למרכזי הערים). יש אינפלציה - אבל כמה אוכל הבנקאים יכולים לאכול?
אלכס | 28.06.14
26.
20 - לא חקרת כלום ואתה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל
מרבית העולם אוכל הסויה לא אוכל רק סויה, אז מה אתה מבלבל בביצים? המטבח הבריא בעולם הוא המטבח הים תיכוני - הרבה יותר ממטבחי אסיה ובמטבח הזה כולם צורכים בשר ודגים (יחד עם ירקות וגבינות) - אז האנשים האלה בריאים אבל אתה ממשיך לשכנע אותם שהם צריכים לחיות כמו בהודו, מעל למיליארד אנשים שרובם עניים גמורים ובורחים למערב? אל תבלבל לאנשים בביצים, אף אחד לא יאכל טופו כי אתה איזה ילד שמנת שההורים שלו דחפו לו נקניקיות טבעול בתור ילד ושכנעו אותו שזה יותר בריא מבשר. צא לאנשים מהצלחת ואל תדחוף את האף שלך למקום לא שלו - מישהו עוד עלול לערוף לך את האף עם הדלת. המדינה "הזקנה" בעולם היא יפן, שבה חוץ מהטופו המסריח צורכים המוני ביצים, דגים וגם בשר - אז אתה תשכנע אותי שהטופו ורוטב הסויה העמוס בנתרן שלהם (יותר מסוכן מכל כמות מלח שתכניס לגוף) הוא מה ששומר עליהם בחיים? מרבית המטבח היפני לא מכיל אפילו טופו, אז למי אתה מבלבל בביצים? תפסיק לדבר שטויות ולהגיד "שחקרת" - לקרוא איזה מאמר מפגר באיזשהו עיתון שמנסה לקדם אג'נדה של הכותב הוא לא אובייקטיבי בכלל. תעזוב את התל אביבוצנטריה המפגרת שלך ותלך לאכול אוכל אמיתי במקום משהו שאפילו פרות וחזירים לא אוכלים.
פלוני | 28.06.14
25.
כל הטבעונים, בגלל שצמחים לא משמיעים קול, קל להם לאכול.
אין להם אפשרות לדעת האם צמחים סובלים. למה טבעונים וצמחונים נגד שחיטה (אכילת בשר) רק מפני שלחיות יש חושים שדומים לאדם. כל עוד אין להם הוכחה שגוף אחר כגון צמחים לא מסוגל להרגיש ולסבול שיסתמו את הפה. ואם יש להם רק בעיה עם תהליך השחיטה שימציאו תהליך שהחיה אינה מרגישה כלום. אין שום סיבה שאני אפסיק לאכול בשר. זה טעים ומזין. שנית ניסיתי לאכול סייטן וטבעול, חוץ מהנקניקיות ושניצל תירס הכול גועל נפש. במידה וימציאו אוכל צמחוני שטעים לי ואני יודע שמזין כמו בשר אין לי בעיה להפיסק לאכול בשר.
חיים | 28.06.14
23.
שבמערב יפסיקו לזרוק אוכל לזבל
חקלאים משמידים כמויות עצומות של התוצרת שלהם כדי לשמור על רמת מחירים גבוהה ועל רווחיות. תעבירו את זה למדינות עולם שלישי ופתאם חלק גדול מ"משבר המזון העולמי" נפתר. זה כמובן יגרור בעיות אחרות - מדינות עולם שלישי הן הראשונות בריבוי אוכלוסיה כי דבר כמו תכנון משפחה לא קיים שם. שם יולדים בצרורות כמה שיותר - יותר טוב. השאלה היא - האם זה שהמערב יתחיל להזרים לשם אוכל זול לא יגרור עוד פיצוץ אוכלוסין. ולגבי בשר, בשר זה יקר. אז שבמדינות עניות יעברו לצמחונות ולא יאכלו בשר. במדינות המפותחות מי שמרוויח מספיק שיאכל מה שבא לו ומי שלא שיאכל את מה שיכול לקנות.
אלי | 28.06.14
20.
ל-3 הבעיה אצלך לא אצל מס' 2
זה שאתה איש מערות פרימיטיבי בטח גם דתי, אז זה לא בעיה של אף אחד מהאנשים הנורמאלים בכדור הארץ. הבעיה בכמויות המזון בעולם בכתבה מדברת על בשר!! עובדה מראים לך איך מנסים לגדל בשר במעבדה מנסים לכנע אותך שהאוכל העתידני כתחליף לבשר הינו חרקים..בקיצור המחסור המדובר וכוונת המשורר היא לבשר! אז למה שבאמת לא תעבור האנושות להיות צמחונית? זה גם בריא וגם מזין ויטמינים מינרלים בשפע! בלי חרטא של וימין D וסידן בחלב הכל בולשיט כי בחלב סויה ובטחינה יש כמות חלבון וסידן גדולה יותר. מי שלא חקר ומבין בדברים מסוימים ונשאר בור ועם הארץ והולך אחרי הזרם לא יצליח בשום דבר בחיים שלו! רק מי שבוחר לטובה לא להיות כמו כולם הוא האדם האמיתי!
יניב | 28.06.14
16.
ל-9. פגעת בול ! צמצום הילודה
אף אחד לא לוקח את זה כאופציה אפשרית. שינויים בהרגלי הפרו ורבו, שזה בעצם נוגד גישות דתיות רבות, יביאו לשיפור בכל התחומים. תעסוקה, צמצום מלחמות, אספקת מזון, וכן הלאה... אבל מי מוכן לחשוב מחוץ לקופסא הזאת. לא בשנים הקרובות. זה סוג של מלחמה נגד הדת.
יוסי | 28.06.14
14.
תגובה ל-5
אז מה? איך הנתון הזה קשור? תפסיק לגדל בע"ח, תשאיר רק את השדות לצורכי בני אדם, ועדיין יהיה 50% תוצרת שנזרקת לפח. === בפועל, יהיה אפילו יותר גרוע, כי כל הפסולת מגידולי תירס, כותנה, חיטה, שעורה וכו' פשוט יהפכו לערימות זבל ענקיות, במקום מזון לפרות כמו עכשיו. מזון שהפרות הופכות לדשן, אגב. למעשה בלי תעשיית בע"ח, לחקלאי לא יהיה למי למכור את השאריות האלה, מה שיקצץ לו בהכנסות, פלוס לא יהיה זמין לו זבל פרות/חזירים/עופות לדשן איתו, והוא יאלץ להשתמש בדשן כימי. ואל תגיד לי "לעשות קומפוסט". קומפוסט אי-אפשר לעשות בסדרי גודל כאלה. אי-אפשר שליד כל חוות גידול יפתחו ערמת קומפוסט בגודל של חיריה קטנה (ובארצות כמו ארה"ב חיריה גדולה) === אז מה ייצא מזה? שלחקלאי יהיו יותר הוצאות ופחות הכנסות. ונחש מה זה יגרום? תוצרת חקלאית יותר יקרה. אבל לא התחלנו מרעיון להוזיל את עלויות המזון? === והערת אגב - עוף שלם בישראל נא במחירו בין סביב ה-14 ש"ח לק"ג בסופרים. בפועל המחיר הממוצע לאורך העונה של רוב הפירות (אפרסקים, שזיפים, דובדבנים, ענבים, אננס, מנגו ועוד) ולפעמים גם חלק מהירקות (עגבניות מישהוא?) עולים יותר לק"ג מאשר בשר עוף. כרגע מחירים נמוכים של פירות זה 7 ש"ח לק"ג, כשבאותה התקופה אפשר להשיג עוף שלם ב-8 ש"ח לק"ג.
אסף | 28.06.14
10.
מס' 7 מה רע בדגים? על over fishing שמעת? הדגה בתהליך extinction
וכמו שהעיר קודמי פיצוץ האוכלוסין עושה שמות במשאבים של הפלנטה, הם פשוט נגמרים בגלל הליכים שהחלו כתוצאה מפיצוץ האוכלוסין, ועברנו את הפיק ואת נקודת האלחזור, מחסור במזון? זה יהיה הרבה יותר גרוע, אנחנו חיים בסופו של עידן ומה שהיה לא יהיה, ולא אוסיף עוד שמא ימחקו אותי.
 | 27.06.14
6.
אין מחסור במזון. יש אינפלציה.
מחירי המזון המאמרים ברחבי העולם אינם נובעים ממחסור אמיתי, הם נובעים מן האינפלציה המאסיבית המיוצרת בשנים האחרונות על ידי הבנקים המרכזיים ברחבי העולם, במטרה להתמודד עם העובדה שמרבית ממשלות העולם הן פושטות רגל. במקום להודות בבעיה האמיתית, מנסים לשכנע את הציבור להסתפק ב"המבורגר תולעים".
אורן | 26.06.14
4.
ל-3
בפועל אין מחסור. במדינות המערב כ-50% מהתוצרת החקלאית נזרקת לפח ולא נצרכת. זו סטטיסטיקה מוכרת. אין צורך ב"מקורות מזון חדשים", יש מספיק מזון. יש אפילו יותר מדי, בהתחשב בזה שכמות המזון שכן נאכלת מאכילה מערב שסובל מבעיות עודף משקל נרחבות, כלומר גם ה-50% שכן נאכלים זה יותר מדי. === כל כמה זמן עולים תחקירים על איך זה שמגדלים זורקים פירות וירקות "מכוערים" שרשתות השיווק לא מוכנות לקבל ולמכור. על כמויות המזון שנזקרות בבתים הפרטיים. ובכלל, כל הכתבה מדברת על מקורות חלבון, בעיקר מהחי. אז נכון - בשר זה יקר יותר, ואין כזה דבר בשר "מכוער" שלא יהיו מוכנים למכור, אבל מצד שני - שמתם לב שלא מנסים לשבט בשר עוף? יודעים למה? כי עוף זה כבר זול. גדל מהר, אוכל מה שיתנו לו. יופי-טופי. אין איך לייצר בשר עוף יותר זול מאשר תרנגולת. רוצים בשר זול יותר? גדלו עופות. רוצים בשר עוד יותר זול? תאכילו את החיות בעודפי הפירות והירקות מתחילת הסעיף.
אסף | 26.06.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת