אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הגיק שרוצה לחסל את הבנקים

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
האדם המערבי מפסיד כל שנה עד אלפי שקלים על מתווכים מכל הסוגים
ברור שהאינטרנט ואפליקציות שכבר רצות היום יקטינו את כמות המתווכים וחלקם אף יעלמו,כבר היום הלוואות אפשר לקחת באפליקציות כאלו,בעתיד נקנה מניות ישירות ממי שמוכר ולהיפך ולא נשלם עמלות הזויות ( לבנקים עלות הקניה ומכירה של נייר בארץ הוא זואף לאפס ואתם משלמים הון תועפות וגם בחו"ל זה דומה),ואתרים שמאפשרים לקבל מוצרים יד שנייה בחינם כבר קיימים,ואם תרצה לקנות מטבע או למכור מטבע אין סיבה שלא תפגוש באינטרנט לקוח שמוכן להחליף מטבע בשער הרציף ולא יגזרו עליך 1% כל פעולה + 0.2% עמלה מיותרת.. ואתרים אחרים גוזרים את הקופון שלהם על כל עסקה של קניה...המודלים משתנים מול ענינו...הרבה חברות גדולות יצטרכו להשתנות או שייעלמו...
אזרח מודאג | 28.06.14
40.
ואז יום אחד, התעוררתי בבוקר לעולם שאין בו צורך בבני אדם... כולם פוטרו למעשה כי לא היה בהם צורך.
אין בנקים, אין חברות ביטוח, אין דואר. אין תחבורה מכל סוג שהוא. הפגישות נעשות באופן וירטואלי. כדי להגיע ממקום למקום, משתמשים בהולוגרמות תלת מימדיות שעלות חושים אנושיים. מדפסות 4 מימדיות מדפיסות כל דבר שנזקקים לו. לרבות מזון ושתייה. הרחובות ריקים. אין כלום. כלום.
ג'ורג'. א. | 28.06.14
39.
אלון שכטר מהפייס- אולי לא הבנתי אותך נכון, אבל מה שאתה מציע זה כדי לפתור בעיה
של קבוצה מצומצמת של מאמתים שצריכים להשקיע כסף כדי להפוך למאמת ולפיכך התאוריה הי שלהמון ש יותר כסף מלגוף אחד ולכן לא ניתן יהיה להשתלט על הרשת- אתה מציע מודל שבו אמנם יהיו יותר מאמתים אבל גם עלות האימות תהיה יותר נמוכה (צריך רק לפתוח חשבון ולהפוך ל'משתמש'). אז אמנם אני לא רואה כיצד המודל שלך יותר גרוע מהקיים אבל אני גם לא רואה כיצצד הוא יותר טוב. גוף גדול מספיק (ואם המערכת תצליח יהיו גופים גדולים עם אינטרס), ישקיע גם מליארד דולר כדי לפתוח מספיק חשבונות. אם המערכת תצליח זה עדיין יהיה משחק של למי יש יותר כסף...
 | 27.06.14
32.
שאלת תם:
אם הכל "בחינם", "בלי עמלות תיווך" וכדו', מי משלם על פיתוח/תפעול המערכת? רעיון זה נחמד, אבל נראה לי שגורלה של מערכת כזו יהיה כשל שיתופי הקבצים ז"ל P2P. יגיעו תאגידים וממשלות שלא יהיה לרוחם הביזור המוצע, וזה יוכנס תחת רגולציה כבדה (זכויות יוצרים?!), רגולציה שתרתיע את המשתמש הממוצע ותחסל את המיזם אחר כבוד.
אבי | 27.06.14
29.
גם הקומוניזם התחיל כך ואז קרה ה-1984 של אורוול
תמיד יהיו שווים יותר בתוך המערכת שיקמבנו את כולם לדרכים..האידאולוגיה ההתחלתית תתחלף בתפיסה..אני הפנים אני שווה יותר אני מעל כולם מותר להשתמש בידע=כוח כדי להוסיף מוקדי שליטה.גם סטיב גלובס וביל גייטס היו באותו סרט.וגם סטלין.
abbass | 26.06.14
25.
אבטלה - אנרכיה - דיקטטורה- ועוד מתווך
1.מערכת כזו תיצור אבטלה שהאנושות לא ידע, כתוצאה מכך 2. עוני, רעב, פשע == אנרכיה!!!, כתוצאה מכך 3. רק דיקטטורה תצליח לשלוט על אנרכיה ולהשליט סדר 4. ולמה, כי איזה ילד פלצן ומושתן שעוד לא למד לנגב את הטוסיק, קם בבוקר עם קרי לילה והחליט שהוא רוצה להיות המתווך הכי גדול בעולם, משם לייצר אנרכיה ואז להפוך לדיקטטור. מזכיר קצת את פוטין לא חושבים?
משה | 26.06.14
24.
לגבי הבלוקצ'יין, בדיוק לפני שבועיים-שלוש התפרסמה פרצה די משמעותית בעיקרון שלו.
מסתבר שמה שבעבר נחשב לבעיה תאורטית בביטקוין כבר התתמש לפרקי זמן משמעותיים וזה שרוב הפעילות ברשת נעשתה ע"י גוף אחד (במקרה הזה מדובר על פול פופולרי מסויים). אז תגידו לי בבקשה מה קורה כש70% מהמחשבים שמחזיקים במאגר הרישום על כל העיסקאות מספרים שהקוד של מטבע מסוים לא נוצל (כאשר בפועל הרישומים מזויפים והגוף משתמש באותו מטבע פעמיים)?
 | 26.06.14
22.
replacing one middle man with another
for most people using this kind of system would require technical knowledge beyond their capabilities. Therefore they would need to use some other third . party to exercise the system to act on their behalf, whether conditionally or not. this would give rise to broker developers that would provide these services,which i would presume will charge fees for their services. As an example consider Joomla that allows "anyone" to create a fully featured CMS and a frontend. in reality you still need a lot of technical proficiency to actually make it happen. The way i see it one of the biggest problems with this idea is that ultimately it will replace the finance brokers with IT brokers.
Yaniv | 26.06.14
20.
ל-13
אתה מצפה, אם כך, שבית הקפה שבו אתה קונה את הקפה, ינדב את המידע של העלויות שלו (ועל הדרך יחשוף למתחרים את כל הנתונים האלה כדי לעזור להם על חשבונו). ומעבר לזה - בעסקאות קצת יותר גדולות כמו שצייני - כמו רכישת רכב או דירה - אין למערכת כלים להתמודדות עם אי-קיום העסקה. אין לה גם כלים להתמודדות עם באגים כמו שמגיבה 7 כתבה. חוץ מזה - בניגוד לאיביי ופייפאל שהן חברות שמתחזקות את השרתים שלהן, ומרוויחות כסף שהולך לתחזוקה ושדרוגים, מי אחראי על זה ב"אית'ריום"? מאיפה יגיע הכסף? אנשים יתנדבו לנדב את המחשב שלהם? אתה יודע כמה בעיות יש עם העניין הזה לבדו? שלא לדבר על פרצות האבטחה שדבר כזה מייצר? מה שמוביל לנקודה הבאה: כמו שכבר למדנו - כל מערכת כזו ניתנת לפריצה בסופו של דבר. אותם הטיעונים שתקפים נגד המאגר הביומטרי תקפים פה. וכששמים כ"כ הרבה בסל אחד - אם באמת אנשים ישימו את כל הכסף שלהם שם, יום אחד הם עלולים לקום בבוקר ולגלות שמישהוא רוקן אותם. ואין עם מי לדבר, כי אין שירות לקוחות, אין הנהלה, אין כלום חוץ מערמה של ביזוריות וחור בכיס.
אסף | 26.06.14
19.
למספר -8. אם תקרא יותר על הרשת תראה שזה בדיוק מה שהמערכת אמורה לעשות
להחליף כל גוף רגילוטרי וצד שלישי לעסקאות דוגמאת הטאבו. - אולי יעזור לך אם תחשוב על זה כעל סוג של הוראת קבע או שיק בנקאי, רק שבמקום תאריך לפירעון יש "תנאי לפרעון" מרגע שהגדרת למערכת שאתה מסכים לעסקה, תחוייב (או תזוכה - תלוי איזה צד אתה בעסקה) ברגע שהמערכת תזהה שתנאי זה התקיים. אגב בהחלט אפשר לדמיין שבעתיד הלא רחוק מערכת כזאת תשולב גם בגופים דוגמאת הטאבו, כלומר אתה תחתום על חוזה דיגיטלי עם המוכר/קונה של הנכס והחוזה יכנס לתוקף כאשר החוזה יקבל אישור ממוחשב מהמערכת של הטאבו. אני לא מבין למה אתה טוען שהמערכת לא מסוגלת לכפות קיום של חוזה, אתה מתכוון במובן הפיזי של המילה? גניבה? שהייה בנכס שלא כחוק? גם הטאבו לא יכול לכפות פינוי, בשביל זה צריך משטרה/ הוצל"פ. אני לא מבין מה הבעיה בהכנסת הנותנים למערכת, מה נותן ערך לדירה שאתה גר בה (ערך מספרי -שקלים/ דולרים) אם לא כמה טבלאות אקסל שמולאו באופן ידני ע"י סוכני נדל"ן, שמאים, בנקאים, וכו'? אל תשכח שכבר כיום מרבית המערכות ממוחשבות, כבר אצל החקלאי בגוואטמלה השק עם התבואה מוזן למערכת, ואם לא אצלו אז במפעל אליו השק נכנס. רשימות מכס, דוחות יצור, שטרי מטען, קבלות, דוחות איכות וכו' - מסדי הנתונים קיימים, ובהחלט ניתן להתמשק אליהם ולמשוך מהם נתונים, בוודאי כאשר הדבר מייעל את התהליך ומשפר את חלוקת הרווחים. לגבי תקלות, כבר כיום יש לא מעט תקלות במערכת הבנקאית, חלקן ממש לא נובעות מ"פורס מאז'ור" רק השנה החוסכים בישראל איבדו כמה מיליארדים מהפנסיה שלהם בעקבות מספר תספורות. אפילו באירופה - תושבי קפריסין שחסכו יותר מ 100 אלף אירו (לא כזה הרבה אם חושבים על כך שהרבה מהחוסכים הם פשוט אנשים שרוצים לרכוש דירה/ לצאת לפנסיה) נאלצו לראות איך המדינה מגלחת להם את החיסכון. הסיכוי לתקלות ובאגים בהחלט קיים בכל מערכת אלקטרונית, אבל אני מעדיף שכל באג יהיה שקוף וחשוף לציבור בזמן אמת מאשר שגורמים עלומי שם ישחקו בחסכונות שלי, ואני אקבל את ההחלטה באופן עצמאי (דרך אגב, גם הבנקים מסתמכים על מערכת ממוחשבת, גם היא חשופה לתקלות ובאגים). אתה כמובן יכול להחליט שאתה לא מעוניין לקחת את הסיכון הזה, וזאת זכותך המלאה, רק אל תחשוב שהמערכת הנוכחית נטולת סיכונים. פרטיות? החלטה שלך מה לחשוף ומה לא, אני משער שכבר היום יש לך כרטיס אשראי דרכו ניתן לזהות שבחמישי ליולי 2003 קנית חבילת קונדומים באילת למרות שאישתך חשבה שאתה בכלל במילואים :)
נדחף בתור | 26.06.14
13.
לאסף - שאלות ותהיות אמיתיות!
רק חבל שאתה מכניס אמוציות ונחרצות לתוך הדיון! אז אם באמת היית בזמן האחרון בגואטמלה או בכל אחד ממקורות הקפה העיקריים בעולם, היית יודע שלא רק שיש שם אינטרנט (נכון שלא בפריסה ונגישות כמו בישראל), אבל גוגל, פייסבוק ורבים וטובים אחרים עובדים על פיתוחים של הבאת אינטרנט לכל חור בעולם דרך לווינים/בלונים/מזל"טים. כבר עכשיו הרשתות יודעות בדיוק מאיפה הקפה שלהם מגיע. הרשת יודעת מאיזה מחסן והמחסן יודע מאיזה ארגון מגדלים איזורי וארגון המגדלים האיזורי יודע מאיזה מגדל והמגדל יודע מאיזה חלקה וכמה מים/דישון והדברה הוא השקיע בחלקה הזאת, אין כאן שום נידוב של פרטים אישיים ואם התשלום יכול לעבור בצורה אנונימית לחקלאי, דרך כל השרשרת, אז אין סכנה של חשיפת פרטים אישיים ספציפיים. אגב, לא מעט בזכות עבודה מאומצת של ישראלים שהלכו למדינות האלה ועזרו לייעל את כל מערך הגידול וההפצה של הגידולים. כן, זה עוד לא 100% שם, אבל גם המערכת הזאת רק בחיתוליה, אני נותן הצצה אל העתיד האפשרי, לא אל ההווה. לא צריך צ'יפ על כל שק. מספיק לדעת כמה כוסות קפה יוצאות בממוצע מדונם של מטעי קפה בשביל לעשות חישובים אחורה, ואת זה כבר יודעים בהחלט. כן, חברות ייאלצו לחשוף מאיפה הן מביאות מוצרים ומה קורה למוצרים בדרך, שזה כשלעצמו כבר מבורך וחברות שלא יישרו קו עם העניין הזה פשוט ייעלמו מהנוף. לגביי התזרים, דווקא בגלל עצירה של תזרים במקום אחד שמתגלגל אחורה לכל השרשרת נוצרים מצבים של מצוקה תקציבית קשה ואמיתית ובמקום הפסד כספי על חלק קטן מהמכירות, נוצר מצב שחברות לא משלמות על קניות של חצי שנה ועד שנה ++ אחורה. נכון שיש ה-מ-ו-ן יתרונות בעיקר בכל עניין של השקעות כנגד רווחים עתידיים, אבל אם המעבר לשימוש במערכות הללו ייעשה בצורה הדרגתית, התזרים לא יישחק תפקיד כי אם כיום החקלאי נאלץ לקבל תשלום בתקופה מסויימת בשנה, "מחר" הוא ייקבל את התשלום פרוס פר רכישה של כוס קפה וההתנהלות הכלכלית שלו תהיה בהתאם. עניין התזרים הוא רעה חולה שאם המערכת תפטור אותנו ממנה מה טוב, אם החלק אחד בשרשרת נכנס לבעיות תקציביות עקב השקעות לא נכונות או אסון כלשהו, הוא לא ישפיע על השאר באותו אופן שהוא משפיע היום דווקא בגלל כל מערכת התזרימים. וכן, טעויות בהובלה יקרו, בדיוק כמו שהם יקרו עכשיו, אבל אם המערכת (ונכון שהדיבור עליה הוא כאל יישות בפני עצמה, אך זה רק לטעמי הנוחות, לכולם ברור שיהיו תתי מערכות שינהלו דברים שונים ושבני אדם יקבלו משכורות לפקח על זה), כמו שמצויין בכתבה, מתוכננת בראש ובראשונה לפתור ולפתח בעיות שינוע ולוגיסטיקה, הרי שמאוד יכול להיות שהמערכת תדע לנתב את הסחורה דרך מובילים יותר אמינים וזולים, מאשר דרך המוביל ששימן את הספק. בחזון האוטופי, שברור לכולם שכרגע לא יכול להתבצע עדיין, מערכת לוגיסטיקה ותשלומים שכזאת יכולה לפתור המון בעיות. לגביי יכולות, אז תראה, המטרה היא שהיא כן תדע לעשות את כל זה ואנחנו לא מדברים על יכולות בעוד 100 שנה. כבר היום מערכות ERP יודעות לפרק מוצרים לכל השרשרת ייצור שלהם (בהינתן מספיק מידע), הבעייה היא לעשות זאת בצורה מאובטחת ומבוזרת כדיי שלא יהיה גוף מרכזי שיכול להשפיע על מחירים וכו'. שוב אני חוזר ואומר, כל מה שהעלית אלו בעיות שהעולם ייאלץ להתמודד איתן אבל חשוב להבין שאלו בעיות פתירות ושאם מערכת מבוזרת שכזאת אכן תוכל לתת פתרונות, אפילו לחלק מהן, הרי שזה מבורך בהחלט.
המבוזר מכפר אזר | 26.06.14
12.
כל נסיון לשלוט יותר יותר חוסר סדר
כן ברור להחליף את הבנקים והרגולטורים והברוקרים והמתווכחים הרמאים למיניהם אבל במה? במחשב? באלגוריתם? תקראו את בלתי שביר והברבור השחור, כל נסיון לשלוט במשהו שאין לו נוסחה אמיתית בכלל, כל נסיון כזה יותר רק יותר חוסר סדר, עוד נוסחאות ועוד אנרכיה שנשלטה בידי מעטים.
אריאל | 26.06.14
11.
הבעיה האמיתי היא שהעולם לא אוטופי
נשמע נחמד לעקוף את כל הרגולציה של העשירים - אך ההיסטוריה מראה שללא שליטת המדינת על המטבעות - קריסות מטבע *תמיד* קורות. בנוסף - האם אין לנו רצון למנוע ממימון טרור? מימון סחר בנשק, סמים, נשים? כל הגישה החופשים הזאת היא חלום ורוד של דור שחושב כמו בשנות ה60, אך מאז שנות ה60 העולם לא התקרב לעולם האוטופי של האנושות. בסופו של דבר, עם הפיקוח לא יהיה בידי הממשלות, הוא יהיה בידי גורמים פליליים.
גיל | 26.06.14
8.
תגובות למגיבים
קודם כל ל-4: תגיד לי בבקשה, מה הנכס הכי יקר שבבעלותך? סביר להניח שלא הפנסיה שלך, אלא הדירה והרכב. אז כן, ביותר ממובן אחד, הכסף שלך מושקע בבלטות. הרשת הזו לא יכולה להשפיע על רישום הדירות ואין לה סמכות על הטאבו. לקנות דירה אתה לא יכול דרך הרשת הזאת. אולי להעביר את הכסף, אבל אז אין שום דרך לרשת לאבטח את קיום החוזה, כי חלק מהקיום שלו קורה מחוץ לרשת בהגדרה. כנ"ל רכבים. דבר שני ל-6: ואיך "המערכת" תדע לעשות את הסברים האלה? איך היא תדע מאיפה בדיוק הגיעו הפולים? מספיק שבית הקפה/יצרן הקפה קונה מכמה חקלאים וה"מערכת" כבר לא מסוגלת לדעת. אלא אם כן תתחיל לשים צ'יפים על כל שק קפה. ולגבי מידע עוד אחורה על החקלאי בגואטמלה או כל מדינת עולם שני-שלישי - באמא'שך? אינטרנט אין שם כנראה, אז "המערכת"? ובכלל, למה אתה חושב שכולם ינדבו ככה בקלות את פרטיהם האישיים ויוותרו על פרטיותם (ר' מלחמות הפרטיות נגד גוגל ופייסבוק) לטובת "המערכת"? מישהוא צריך לנדב לה את המידע כדי שהיא תוכל להראות לי אותו. אז נראה לך שכל אחד יתרום לך את כל המידע על מצבו הכלכלי והתנהלותו הכלכלית? מה שמעביר אותי לתיאוריה העוד-יותר מגוכחת שלך שכשאתה משלם דרך המערכת הזאת, היא אוטומטית מחלקת את הרווחים בין כל הגורמים בשרשרת הייצור. החקלאי, הייצרן ולמעשה כל אחד חוץ מזה שמוכר ישירות לצרכן הסופי חי על "שוטף"/תזרים וכו'. את הכסף לגידול התוצרת הוא שם מראש. את ההכנסות הוא מקבל כשהוא מוכר את התוצרת. עכשיו אתה מבקש ממנו לחכות עם התשלום עוד חצי-שנה ואולי אפילו יותר. עד שהמוצר ישונע מס' פעמים, יעמוד בכמה מחסנים, יעבור עיבוד, והכי חמור - אם איפשהוא בשרשרת יהיה אובדן כלשהוא בגלל טעויות של מישהוא אחר, הוא לא יקבל תשלום. תן לי לנחש - הוא לא הולך להסכים לזה. כל התגובה שלך היא "המערכת תעשה ככה" ו"המערכת תעשה כאלה". כשבפועל אין לה היכולת לעשות שום דבר מזה, והיא אפילו לא מתיימרת. אתה אומר "המערכת" כמו שאדם מאמים אומר "אלוהים".
אסף | 26.06.14
7.
כשאני קוראת ״נגזרים הם בעצם קוד, וקוד אפשר לתכנת״ עולה לי רק מילה אחת בראש
באגים. רוב המתכנתים שאני מכירה (ואני ביניהם) כותבים באגים. הרעיון של את׳ריום גאוני והיזם גאון, אבל כותבי האפליקציות הם מן הסתם מתכנתים מן השורה. אם באג ירוקן את החשבון שלי לטובת מישהו אחר, למי אפנה? את מי אני אתבע? מי יהיה אשם? יותר קל כשיש מתווך באמצע...
דפי | 26.06.14
6.
ל- אסף (תגובה 1) - מה הבעייה לגשר בין הוירטואלי לעולם האמיתי?
מעבר לזה שבעזרת סמארטפון פשוט אפילו כל רוכל בשוק יוכל למכור במטבע וירטואלי, דמיין שלמערכת הזאת תהיה גישה לכל תהליכי הייצור של קפה: ממחיר המים בגואטמאללה, משכורת ממוצעת של מגדלי קפה, מחיר השינוע למפעל אריזה, עלות האריזה, שינוע לכל מדינה בעולם, עלות שכר הדירה של בית הקפה בערים שונות, עלות עובדים וכו'. עם כל הנתונים הללו, המערכת תוכל למקסם את היעילות ולהוריד את המחיר ואף להתאים אותו למדינת היעד בצורה הרבה יותר הוגנת. המערכת תדע להגיד לך מאיפה הקפה ששתית הגיע ולמה אתה משלם עליו מה שאתה משלם עליו. עוד קפיצה קדימה, המערכת גם תוכל לתגמל בצורה הוגנת, כי לא הגיוני שהרווח של רשתות הקפה יהיה של 500% ושל החקלאי מגואטמאללה 10%, כשאתה תשלם בבית קפה כלשהו, התשלום אוטומאטית יחולק לכל העוסקים במלאכה על פי האחוז אשר המערכת תקבע להם, תוך השארת כולם כרווחיים באחוז דומה. זאת אומרת שאמנם בית הקפה יקבל יותר כסף, אבל באחוזים הוא לא ירוויח יותר מהחלקאי. המערכת גם תוכל ליצור איזון של היצע וביקוש אמיתיים ולא כאלה שמושפעים משיווק או תרמיות כאלה ואחרות. זאת אומרת כשלחקלאי יהיה עודף ניכר, הוא יוכל להגיד למערכת שהוא מעוניין להוזיל את המחיר שהוא גובה וההוזלה הזאת תגולגל את הצרכן.
המבוזר מכפר אזר | 26.06.14
5.
שיא-אללה! אני זוכר ששמעתי את השם הזה עולה במקביל לNXT
וממש התלהבתי. בזמנו לא ראיתי הבדל ממשי בין השניים, התעצלתי ולא חקרתי מספיק, ולכן פשוט התמקדתי ב NXT, אבל אז צפה בעיית הריכוזיות של NXT וכמו רבים אחרים נאמנותי עברה לצד של NEM (שרק אתמול דרך אגב כבר יצא לשלב אלפא), ומאז פשוט לא עקבתי אחרי הפרוייקט הזה - עד שנתקלתי בכתבה הזאת. אבל עכשיו אחרי שקראתי בבלוג שלו וראיתי כמה מהפרוייקטים בgithub נוזל לי ריר מהפה. חוץ מפתרון באמת יעיל לבעיית גודל הבלוקצ'יין (מישהו חייב למצוא לזה פיתרון כבר) יש שם הכל. ככה בונים את העתיד! בהצלחה!
מתלהב כמו ילד | 26.06.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת