אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שעון הקריירה מתקתק: מהו התזמון הנכון להחלפת עבודה

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ל21 - אחת הסיבות הכי גדולות למעבר כל 3 שנים היא
שלא ממביאים לעבוד אתגרים חדשים ולא להיפך. להשתלב בארגון טכנולוגי כל 3 שנים זאת משימה קשה מאוד. כל הידע שלך לא בהכרח רלוונטי וצריך להבין מי נגד מי את הפוליטיקה וכמובן את הטכנולוגיה. מי שנמצא 10 שנים באותה חברה לעומת זאת הוא לא בהכרח אדם שאוהב משימות חדשות - בדרך כלל מדובר באדם די רוטיני.
מהנדס ותיק | 05.04.15
17.
ל--2 ול-4
הדשא של השכן תמיר נראה יותר ירוק עד שמתקרבים... עצמאי - אין כזה דבר הבוס של עצמך... כעצמאי יש לך לקוחות שאתה צריך לשרת, יש לך עובדים שאתה מחוייב אליהם ולמשפחתם ואתה עצמך בסוף הרשימה. נכון, יש גם יתרונות אבל מחיר הבריאות שעצמאי משלם אינה מתקרבת למחיר הבריאות שמשלם שכיר... ולשכירים שקופצים כל 1-3 שנים משרה. גם הם חושבים שהדשא של השכן ירוק יותר כי נתנו להם עוד קצת כסף. ובכן, כשמגיעים ומתיישבים מגלים שהדשא לא כזה ירוק. בכל מקרה, כשאני מקבל קורות חיים של מישהו שקופץ כל 1-3 שנים משרה באופן עקבי אני אפילו לא מזמן אותו לראיון גם אם יהיה העילויו שבעילויים. עדיף תמיד להשקות את הדשא שלך ולצמוח איתו כי כשאתה מכיר את הדשא אז אתה יודע איפה צריך להשקות יותר ואיפה פחות. שיהיה בהצלחה לכולם!
מעסיק קטן | 06.07.14
16.
תלוי באישיות
אני כעקרון עד גיל 46 עברתי מקום כל 3-2 שנים כי אחרי פרק זמן זה הרגשתי מיצוי במיוחד מבחינה מקצועית ולא חששתי. בגיל מסויים המשפחה גדלה ואתה רוצה להרגיש קצת יותר יציבות בחיים אבל בעיקרון יש אנשים שבאישיות שלהם אוהבים "להתקע" במקום אחד אז קשה לומר מה עדיף
גבי | 06.07.14
15.
חיים בלה לה לנד
אולי בהייטק אפשר לקפוץ מעבודה לעבודה, בשאר המשק וברוב הענפים אין מספיק מקומות עבודה (בעיקר בפריפריה) כדי להרשות לעצמך את הלוקסוס של לעבור ממקום למקום. כבר מצאת משהו? אתה מחזיק אותו בשתי ידיים ולא משחרר. שוק העבודה בישראל 2014 בכלל לא בנוי לזה. ועדיין לא דיברתי מה קורה אחרי גיל 40, אחרי הגיל הזה בהצלחה לך במציאת עבודה, שוק העבודה בישראל מסתכל עליך כבר כדינוזאר שעוד מעז לדרוש משכורת נורמלית (לא בשמיים) שתשקף את הניסיון שרכשת. בקיצור הסיכוי להיפגע ע"י גראד בפגיעה ישירה גדול יותר...
דליה | 06.07.14
14.
שטויות! מנהלות כא לא אוהבות לראות שינויים
פעם הייתי מחליף מקום כל שנתיים, עיניין אותי לחקור אירגונים חדשים. עכשיו שכבר צברתי ניסיון ופרסטיזה אני כל פעם צריך לתרץ מחדש מדוע עברתי כל שנתיים שלוש מקום עבודה. נכון שיש מקומות שמקבלים את בברכה אך דיבורים לחוד ומעשים לחוד!
א | 06.07.14
11.
כדי לבנות קריירה אישית מקצועית ופוריה חובה לעבור למקום עבודה חדש כל 2 - 3 שנים
רק בעבודה בפרויקטים מגוונים אדם רוכש את הניסיון ומקבל פרספקטיבה רחבה להיות מוביל. הביטחון האישי מתבסס לאחר לימוד נושא מאפס מספר פעמים. לפי שיטה זו, מהרגע שהתחלת לעבוד במקום חדש כבר אז תנסה ליצור קשרים ולעצב את הצעד הבא. האירגון או המנהלים מעליך הם בדרך כלל מקובעים וסטטיים מדי ע"מ לעקוב אחרי עיצוב קריירה מהיר.
חיים | 06.07.14
10.
אני מעדיפה להחליף מקומות עבודה מאשר להתייבש שנים באותו מקום
איך אפשר להתקע 10-15-20 ויותר שנים באותו מקום עבודה ? לבוא כל בוקר לאותו מקום לאותם אנשים ולאותו דבר ? אני לא מסוגלת, וכשאני מרגישה שמיציתי, אני קמה וממשיכה הלאה ללא כל חשש. בראיונות עבודה - פסיכולוג תעסוקתי שואל אותי למה כל הקפיצות ? אני עונה לו בלי כל החשש, שמיציתי והמשכתי הלאה. כך למדתי מכל חברה את סוג ההתנהלות שלה, וגם כך התקדמתי בחיים. אסור לפחד. בהצלחה.
סמדר | 06.07.14
9.
בראיונות חשוב לא ללכלך על המקומות הקודמים
חשוב לספר סיפור קריירה שבו אתם יוצאים בסדר, אבל גם לא להראות בתור מישהו ששונא את המנהלים הקודמים שלו. אם המנהל היה ממש חרא, אפשר לדבר על אי-הסכמה מקצועית או מתח בין אישי. תמיד עדיף לספר שעזבתם כשראיתם שהחברה/מחלקה עומדת להסגר - הסיפור הזה מחזיק מעמד אם אכן זה נסגר תוך שנה מהרגע שעזבתם (בהנחה שזאת לא העבודה הנוכחית). אם היה גל קיצוצים כמה חודשים לפני שעזבתם גם בסדר גמור - השינוי המבני השפיעה לרעה על תנאי העבודה שלכם. אם פוטרתם כחלק מגל - הכל בסדר. אם פוטרתם לבד ואין לכם סיפור ממש טוב שמוציא אותכם בסדר, עדיף להפוך את זה לגל קיצוצים - יהיה למראיין קשה לבדוק את זה, וגם לא אמרתם שזה היה רק גל של איש אחד זה לא שקר.
רומן | 06.07.14
6.
כל מי שאני מכירה שהתקדם מאוד והפך לבכיר בשנים האחרונות התקדם דרך מעבר מארגון לארגון
מוזר מאוד שאנשים שאמורים להבין בהשמה ובקידום בקריירה (?) מדברים במושגים שכבר מזמן חלפו מן העולם וממש לא רק בסקטור הטכנולוגיה. אנשים בנו בונים את עצמם, הרבה פעמים באמצעות מעבר מחברה לחברה, לפעמים גם אחרי שנה ולא רק שאין בכך פסול, אלא שהם מביאים את הערך המוסף והפרספקטיבה הרחבה מכל חווית עבודה. אין שום סיבה לאנשים להישאר בסביבת עבודה שלא טוב להם בה. אם יש למשל הרבה פוליטיקה פנימית, חצר ביזנטית או התנהלות של מישהו שחוסם את ההתקדמות שלך- קום ולך למקום שיעריך את מה שאתה מביא. כך מקובל היום להתקדם.
א | 05.07.14
2.
בעזרת השם תוך כמה חודשים לא תהיה לי את ההתלבטות הזאת
איכססססססס להיות שכיר. לקבל משכורת ידועה מראש עם תקרת זכוכית.לקבל הוראות.לעמוד ביעדים שמעשירים את בעל הבית. לקבל הנחתות כל שני וחמישי מלמעלה.לדווח על כל נשימה שלך. תוך כמה חודשים אצא לדרך חדשה,עצמאית יזמית ומאתגרת ובעיקר מספקת ואעשה לביתי.נכון ייקח זמן,יהיה לחץ אבל זה שווה להיות אדם חופשי
אחד | 05.07.14
1.
עבודה זאת לא חתונה ולא מכלאה, מי שממצה לא צריך לחשוש
מכל מיני דעות דוגמת נשות כח אדם על "קפיצות", אחרי הכל את הקריירה שלו וכל בוקר מי שהולך לעבודה זה הוא עצמו. בהייטק ובדור הצעיר זה נפוץ ואין בזה שום דבר פסול בעיניי. חדשנות והכוחות להשתלב מחדש במקום עבודה חדש זה עובד עם מוטיביציה ולא עובד שנשאר תקוע רק כי הוא מפחד ממה יהיה בשוק שגם כך יציבות אינה איתנה בו.
גיא | 05.07.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת