אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

400 אלף דירות חשופות בלי ממ"ד - כי החוק לא חל עליהן

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
גם הבניינים עם דירות גג תקועים כהוגן ! ! !
קבוצה גדולה של בתים יפים שנבנו קצת לפני 1980 עם פנטהאוזים על הגגות לא יכולים לבצע תמ"א כי אין רווח מספיק לקבלן. בתים אלה נבנו ללא ממ"ד. אני גרה בבנין כזה שנבנה ב- 1978, בנין מקסים, דירות גדולות ויפות, הקבלנים מהססים להכנס לתמ"א כי לא רווחי לתת לדיירים את הפנטהאוז. מחכים לפתרון לקבוצה הגדולה הזו של בתים, בעיקר באיזור השרון.
חנה | 14.07.14
18.
הבעיה העיקרית היא בכל זאת רעידת אדמה חזקה. לזה צריך להיערך , והבתים האלה לא
מוגנים מספיק בפני סיכון זה (למרות התקן של 1980). רק בניה בתקן האחרון של השנים מ-2000 ואילך מגינה באופן סביר מסכנת הרעידה החזקה. לפני שבונים ממ"ד בבניין משנות ה-80 צריך לתכנן עם המהנדס המוסמך חיזוק כזה שיגן גם מרעש אדמה שצפוי בעשרות השנים הקרובות. לדעתי הממשלה והרשויות חייבים במהירות לעודד ולאפשר את החיזוקים האלה שכיום לא נעשים ! מדובר בדיני נפשות.
יובל | 13.07.14
12.
אין ממ"ד!!!
בשכונת הפחים הירושלמית שבה כל אחד עושה מה שבראש שלו בלי לקבל היתר מוועדת התכנון והבניה, קיימות בנחלאות המון דירות שנבנו בשנת תרפפ"ו: בלי ממ"ד, בלי חדר מדרגות מבוטן (המדרגות הקיימות הן חיצוניות), בלי מקלט ובלי מרחב מוגן. הגשנו לפני כשנה בקשה לבניית ממ"ד - דווקא אישרו לנו. תשאלו למה עוד אין לנו? - כי השכנים מתנגדים, כמקובל. כל ישראל הרי ערבים זה לזה (או: גם לי- גם לך לא יהיה)... בוועדת התכנון העירונית עוד לא קבעו מועד לדיון בהתנגדות. זה נמשך כבר חודשים... יש זמן חברים! והעיקר - יש לנו אבא בשמיים ששומר עלינו טוב טוב!!!
אחד שגר בנחלאות  | 13.07.14
9.
אלפי בתים בדרום ת"א מתחילת המאה ה20 ללא ממד וללא תיק בניין שמאפשר בקשת ממ"ד
בתי כורכר ישנים (עתיקים) בשכונות הדרום )נוה צדק, כרם, התקווה, ...) ללא תכניות בניין מוססדרות. בחלק מהמקרים אי אפשר לייצר תיק בניה ללא הריסה עקב אי התאמה לטאבה המודרנית. בחלק מהמיקרים נצברו במהלך עשרות שנים של קיפוח תכנוני מכוון של שכונות הדרום כחלק ממגמה שהייתה לייבש שכונות כדי לאפשר הריסה ובנייה מחדש. אז קראו לזה שיקום שכונות. או עיוותים דומים (למשל חצי שכונת נווה צדק מוקפא לתכנון עתידי כבר מעל 40 שנה) חייבים מהלך מקיף ויעיל שישלב הכרה במצב התכנוני AS IS בתמורה לחיזוק הנדסי וממ"ד. שימו לב- שבבנינים גדולים נותנים בתמורה לחיזוק תוספת של שתי קומות. ולכן רהבלטציה תכנונית בתמורה לחיזוק הנדסי וממד הנה עסקה ראויה לכ הצדים. אנא, תכשירו מהנדסים לתכנן ולאשר חיזוק וממד תוך עקיפת מנגנון התכנון המסורבל הרגיל. בנפשנו הדבר.
פנייה לעריית ת"א | 13.07.14
7.
פטור ממיסים ומאגרת בבנית ממד
ביתי נבנה בשנות השמונים אני רוצה לבנות ממ"ד על חשבוני אבל המדינה אינה מעודדת בנית ממד ודורשת תשלום אגרות ומיסים המדינה כנראה לא מעוניינת שנתמגן , המדינה יכולה אף לעזור בתכנון ובשחרור ממיסים והמון אזרחים יהיו מוכנים לשאת בהוצאות הבניה
שמעון אוחנה | 13.07.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת