אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המדע עדיין לא הצליח למצוא פתרון למנהרות

89 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

89.
זיהוי חללים תת קרקעיים ומנהרות...
כקבלן בריכות שחייה מזה 30 שנה מזה חללים וצנרת לפני הכנסת מחפרון לשטח. 0 פספוסים. הזוי למי שלא ראה אבל מוכח. לאחרונה החלטתי לבחון היכולות ומגלה בקלות את תוואי המנהרה של הרכבת לירושלים בעומק 120 מ ליד מעלה החמישה,תעלת המים בתל מגידו, מ 30 מ, מעבר מים נחשון 17 מטר ועוד אין סוף חללים תת קרקעיים ואפילו תוך כדי נסיעה. בקשר עם אלי רז בענין הבולענים בים המלח וניראה אם יגיב. פניות לצהל לא הביאו אפילו טלפון חוזר.. מזהה מעבירי מים צנרת לסוגיה חשמל קברים מתכות ועוד ועוד. כל שמבקש זה לזכות במבחן ההוכחה ובלי התחיבות כלל. אולי פעם... מי ירים הכפפה זו הבקשה. תודה.
אהרוני יעקב | 05.01.16
86.
קיימים פתרונות לגילוי ומיפוי מנהרות עם מגדירים נכון את תנאי השפה של הבעיה
ניתן למצוא בקלות פתרון לבעיה.. בפחות משנה ניתן כבר ליישם ולפתור אותה. הבעיה המרכזית היא הגדרה נכונה של תנאי השפה של הבעיה. כמו שקל לעזתים לחפור גם לנו זה קל. יתר על כן הגבול כולו הוא 70 קמ שמתוכו רק 30 קמ נמצא בקרבת ישובים עזתים או ישראליים אשר להם דרושה הגנה מלאה( זה לא גבול מקסיקו אריזונה) מפלס מי התהום הוא נמוך יחסית כך שניתן להעריך בקלות את עומק המקסימלי של המנהרות. בעלות של כמה עשרות מליוני שקלים ניתן לפתור את זה.... (תתקשרו לפרטים) הרבה פחות כסף ממה שהושקע ויושקע בהגנה על ישובים ואיתור מנהרות. יתר על כן קיימות טכנולוגיות למפוי מנהרות מלא ללא הכנסת אדם למנהרה. ברגע שהתגלה פתח אחד ניתן להריץ התקנים שיכולו למפות באופן מלא את המנהרה כולל פתחי משנה ופירים.
רפי בנטל | 31.07.14
76.
רעיון זול ופשוט למנהרות
הכי פשוט וזול בורג קודח כמובן מעט יותר גדול שמורכב עליוו לאגר שאינו מסתובב עם חיבור לגנראטור או מקור חשמל עשרות כאלה הקודחים 30 40 מטר עומק מרחק של מטר ופחות כל אחד מהם האדמה באזור זה אינה סלעית כשנתקל ביציקה הוא פשוט יכול עם מערכת פשוטה לאסוף דגימה אם זה סלע או יציקה עלות שקלים בודדים לשפר מעט ולעשות
יוסי מארמאני | 29.07.14
75.
57, רעיון טוב אבל
בגלל הגודל של המנהרה אז אתה מבין שמבחינת כלים, אין יותר מדיי שימוש, זה לא שיש לך שם 10 דרילרים, 20 מכונות לייצור בטון ו50 קונגואים , זה כולה 2-3 אנשים מקדימה שחופרים עם יחסית לא הרבה ציוד! בקיצור הכיוון שלך טוב אבל אני בספק אם הוא ישים. מה שכן, גם לי יש רעיון לפתרון! צריך ליצור תעלה סביב עזה, לחפור לעומק של 200 מטר ברוחב 2 מטר ולמלא במים שיקיפו את האזור. רעיון נוסף! לאותה התעלה שחפרנו, פשוט יש לצקת בטון ולשים בו את המקרופונים או החיישני אינפרא אדום. אם הם יקדחו לתוך הבטון מיד תהיה התרעה וצה"ל ידע בדיוק לאן להגיע והיכן לתקוף
ג'ייג'יי | 29.07.14
73.
למגיב 61
דרך ארץ קדמה לתורה. אז לפני שאתה קורא לי בשמות כדאי שתיקח נשימה עמוקה ותחשוב כיצד ניתן להגיב באופן המכבד אותך בראש ובראשונה. ולגופו של עניין - כמה אתה חושב עולה המלחמה הנוכחית שכל מטרתה (הרשמית) היא גילוי אותן מנהרות? שקלים בודדים? גם המלחמה הזו עולה באופן ישיר מיליארדים שלא נדבר על המחיר הנורא שבאובדן חיי אדם ובמחיר העקיף של נזק למשק. אז אני לא יודע כמה תעלה חפירה כזו. בוודאי מספר מיליארדים. למרות שלדעתי לא הרבה מיליארדים. אני חושב שברמת המשק זה לא סכום בשמיים, בוודאי מול העלויות האלטרנטיביות (ישירות ועקיפות). ולאלו שאומרים שלא ניתן לבצע כי זה עמוק או בגלל מי תהום. אני ממש לא מסכים. הצלחנו לבצע פעולות הנדסיות מורכבות פי כמה. כל בניין משרדים של 30 קומות חופר יסודות וחניון עמוקים יותר. זה עניין של גישה מחשבתית. כל עוד ימשיכו לחפש פתרונות טכנולוגיים מתוחכמים נמשיך לחטוף מנהרות בתוך שטח ישראל. ןאם נעצור אותן בגבול אז באמת לא יהיה לנו אכפת שיחפרו כמה שהם רוצים בשטח הרצועה. KISS.
סתם אחד | 28.07.14
70.
צ'יפים עם סף גילוי של אלפית G נמצאים בכל סמרטפון
אתם יכולים לראות אותם בפעולה באפליקציות כמו Sensor Kinetics וכן Sensor List וכן AndroSensor ו- Sensor Fusion. מופיעים כבר כאלה שמכילים גם מעבד חזק לצורך סינון רעשים לא שייכים. הצ'יפ במחיר 3 דולר וצורך מאיות וואט. ההתפתחות בתחום זה מהירה מאוד כי הרבה יישומים מסחריים דוחפים זאת. לחברם לרשת ולבצע אלוגריתם מרכזי לזיהוי. זה הכל.
תתקדמו! | 28.07.14
67.
זה מזכיר לי סיפור ממלחמת העולם השניה
כשצרציל חיפש פתרונות לחצית התעלה לקראת הפלישה לצרפת,הגיע אליו יהודי נחמד שסיפר לו שיש לו פתרון. ומה בפיך שאל ווינסטון. פשוט מאו דענה לו הגאון. הטנקים שלנו נוסעים לחוף הים. ומה עכשיו? ממשיכים לנסוע! אבל יש ים, מים, ופני הקרקע יורדים - והמים מכסים את הטנקים שצריכים אוויר למנוע ולאנשים ואיך זה אפשרי בכלל ...? אני,אומר לו הגאון, בא עם הרעיון.את הפתרונות הטכניים יפתרו המוני המהנדסים המוכשרים שלך. ומכאן, יש חיה אחת שחיה בתוך האדמה.קוראים לה חולד. היא מרגישה כל רשרוש במרחק רב וחופרת בכדי להגיע אליו. יש לה כך אומרים חיישנים אדירים בקצות שערות ,שמרגישות כל דבר גם בעצימות נמוכה ביותר. כדאי שהמהנדסים המוכשרים יבררו מה קורה במנגנון של החולד.
משלם מיסים אידיוט | 28.07.14
65.
הפיתרון מכיל שילוב של כל האמצעים לאורך תוואי..לא בנקודה אחת...
הפיתרון הוא יקר אבל מורכב משילוב של כמה אמצעים.. לאורך כל הגבול.. ובתוואי ארוך של כמה מאות מטרים. כך מתקבלת תמונה של שינוי ומגמה לאורך ולא רק בנקודה אחת ולאורך זמן. כל מדידה נימדדת ביחס למקור-כך שסוג הקרקע אינו חשוב - מה שנימדד זה השינויים. כמובן שזה יקר.. אבל בטוח...
הסוכן | 28.07.14
63.
יש פיתרון כל כך זול ופשוט:
בכל אזור גבול שבו קיימת אוכלוסיה או מנגנון ממשלתי באוכלוסיה זו לרבות ארגוני טרור או גרילה אשר הם עוינים לאותה מדינה - פשוט "לבלוע" שטח לתוך האזור של האויב עמוק לאורך של עד 50 ק"מ ולאף נפש חיה אסור לשהות שם. לחפור מנהרה באורך של 50 קמ הם ימותו בדרך.
 | 28.07.14
59.
גילוי משולב
להערכתי, מפאת מגבלת מרחקי הגילוי בתדרים אלקטרומגנטיים, יש לשלב מיקרופונים העובדים על עקרון האינטרפרומטריה ובעלי רגישות תזוזה של חלקי ננומטרים יחד עם גלאי CO2 הבודקים את ריכוז דו תחמוצת הפחמן הנפלט כתוצר לוואי של נשימה. מיקרופונים כאלה קיימים בשוק בעלות של דולרים בודדים וניתן להחדירם לקרקע במרחקים קצובים עם קצר אקוסטי "מגביר" לקרקע. גלאיי CO2 זולים ניתן לפתח עם רכיבי מוליכים למחצה זולים לתחום ה IR לבדיקת "בליעת" קרינת IR כפונקציה של רמת CO2 . (אשמח לפרט למי שיתעניין)
מאיר | 28.07.14
58.
יש פיתרון יותר פשוט
מחדירים לעומק של 30 מטר בהרבה מקומות מקורות רדיואקטיבים חזקים . ממקמים פסי מדידה על פני הקרקע שמודדים את עוצמת הקרינה לאורך הפס. במידה ויש שינוי בעוצמה כלומר העוצמה עולה כי אוויר ממסך קרינה פחות מקרקע אז יש זיהוי כמעט ודאי למנהרה אפשר גם למקם גלאים מתחת למקור ולכסות עומק יותר גדול. בנוסף קירבה למקורות אילו תהרוג את החופרים ללא הוצאות מיוחדות של חומר נפץ וסיכון חיי אדם.
יפתח | 28.07.14
57.
ניתן לזהות מיקום המנהרות לפי תצרוכת החשמל ..
כל האמצעים לבניית המנהרה ( כלי חפירה חשמליים , מזגנים , כבלים , החופרים עצמם ) דורשים המון חשמל . צהל יודעים על מספר מנהרות. שיחפשו בספרים של חברת החשמל בתקופה של שנתיים לאחור - כמה חשמל נדרש לאיזור ללא מנהרה.. ולפי אלימינציה ניתן לגלות את האיזורים שהשתמשו בחשמל מעבר לרמה הסבירה . אם המידע הוא בטבלאות אקסל .. די קל יהיה להשוות בין הצריכה באיזור המכיל מנהרה לבין איזור שאיננו .
דג | 28.07.14
49.
פיתרונות למינהור
1. טכנולוגיית דחיסה לעומק 80 מטר . 2.קרינה רדיוקאקטיבית. 3.הצפה יזומה במיקטעים. 4.חפירה תעלות יזומות עד לפיתרון. 5. מיקוש אזורים מועדים. 6.איום ומימוש התקפה כבעל הבית השתגע . 7. פיתוח פצצות חודרות עומק 80-100 מטר עלידי חדירה מהאוויר לתוך שכבות קרקע ב4 שלבים 25 25 25 25 ....עולה יקר וישים. 8. ביצוע 3 תעלות יזומות לעומק 35 70 105 עם אמצעי גילוי כמו שמר סיבוני שעובד עם צהל הציע..... שימוש במינהור שכזה להתקפה ולהתרעה כמו שנוולות משתמשים אנחנו נשתמש כדי להגיב. 9. ביצוע רשת מינהור ישראלי לישובים שלנו כקו הגנה . 10. החדרה לקרקע אמצעים ציאנידים "מוקשי קרקע" בעומקים שונים 20 35 45 65 80 כשיתקלו חופרים באלו פשוט ימותו וינתן התרעה ..... יאלאאאא חברה תתחילו לעבוד..... ולגייס חברה לעבודה מטובי בנינו..
שמוליק | 28.07.14
48.
פתרון מתחום אנרגיית רוח: מדי עיבור ותאוצה
אני עובד בתחום אנרגיית רוח, ומה שאנחנו עושים נראה לי רלוונטי למקרה של מנהרות: אולי פתרון אפשרי הוא הכנסת צינורות ארוכים לקרקע, ועליהם מדי עיבור (strain gauges) ו/או מדי תאוצה (accelrometers), ממוקמים לאורך כל הצינור בהפרשי גובה מספיק קטנים כדי לא לפספס כלום. עקרון פעולה וחסרונות אפשריים: כשהקרקע בסביבת מקום מזועזעת על ידי חפירות, האותות מהחיישנים יימסרו למערכת איסוף המידע, אליה כל חיישן מחובר עם כבלים, והיא עצמה נמצאת על פני הקרקע, נניח במשרד. אין סיכון להתבלבל בין פעולות על פני האדמה (מכוניות, אנשים, בניה, חפירות פני שטח לגיטימיות), כי החיישנים כאמור ימוקמו בעומקים שונים ונוכל לראות בבהירות מאיזו עומק מגיע האות. נותר רק לעשות כמה בדיקות כדי לגלות באיזה מרחק החיישן מסוגל לחוש בפעולת חפירה - אבל די בטוח שיהיה לו רדיוס חישה סביר. אני עובד כמהנדס מדידות עומס (כוחות ומומנטים) על מבנה טורבינת רוח בחברת החשמל של דנמרק, וזה מה שאנחנו מתקינים בבסיס טורבינת רוח בים שמוכנס לאחר מכן כעשרים מטר לתוך קרקעית הים. עלות: כל אחד מהחיישנים (מד עיבור או תאוצה) עולה מאות או אלפי שקלים בודדים, אלה רכיבים נפוצים שיש להם הרבה ספקים. מערכת איסוף האותות עולה כמה עשרות אלפי שקלים, שגם זה לא נורא. ההתקנה פשוטה ומהירה.
בוריס | 28.07.14
46.
צינור ניקוז
יצחק רבין ז"ל קיווה שיום אחד נתעורר כולנו ונראה שעזה טבעה. זה לא קרה אך אפשר בהשקעה קטנה יחסית לחבר את הים לתחתית בי"ח שיפא. {ההנחה הקיימת היא שבכירי החמס נמצאים שם} להודיע מראש לצוות הרפואי. ואז לפתוח את הברז.אולי עזה לא תטבע אך כמה אנשים וודאי יתרטבו.
מיכה כהן | 28.07.14
44.
די להגנה- העת להתקפה
גם בימי הביניים חשבו שטירות מבוצרות הן הפיתרון. אצלנו יש גדר גבול עם מצרים,גדר בסוריה ולבנון, כיפת ברזל מעל ומיליון חרדים שמתפללים. מי שרוצה הוכחה כי הרתעה היא הפיתרון שיסתכל על יו'ש. הפלסטינאים מבינים שנסיון נוסף לפוצץ מתאבדים ואוטובוסים יעלה להם במחיר יקר. כך יש לנהוג כלפי החמאס. כדור או פצמ'ר אחד יעלה להם אלפיים הרוגים ואלף בתים הרוסים. זה לא יותר יקר ממפעל תעלת בלאומילך וטכנולוגיות שעוד לא פועלות. צוק איתן הוא נקודת מפנה עבור החמאס. כיום אחרי שלושה מבצעים והרס מסיבי של התשתיות שלהם הם יבינו את מגבלות הכח שלהם וצפויה תקופת שקט ארוכה.
קיפי | 28.07.14
42.
בעקבות תגובה 10
רוח התגובה נראית לי מאד. הבעיה איננה בהכרח דומה לבעיה שהביאה לפיתוח כיפת ברזל בהשקעה עצומה, חדשנות תכליתית , ועבודה רבה. לדעתי, העניין הזה "נועל" להרבה אנשים את המוח לכיוון דומה. לפעמים מרוב יהירות, גאווה ב"מוח יהודי" , "סטרט אפ ניישן", חדשנות לצורך חדשנות, אינטרסים כלכליים, והקריירה האקדמית של החוקרים, ועוד... שוכחים כללי יסוד ומסתבכים במחקרים יקרים מאד, ארוכים, ומורכבים ביותר, בעוד שניתן למצוא פיתרון טכנולוגי סביר, מותאם למקרה שלנו, אני מדגיש, על בסיס טכנולוגיות קיימות, אני מדגיש, במחיר וקבועי זמן סבירים להקמת והפעלת מערכת. זה קורה במיוחד אם הולכים כעיוורים בעקבות גישה אמריקנית המתאימה להם, אני מדגיש, וגם היא לעתים נכשלת. רואים זאת בדוגמה שהוא הביא, שאותה ממש "הוציא מהשרוול" במחשבה ראשונית בלבד: קודם כל יש להגדיר היטב את המטרה והבעיה: למשל: המטרה איננה חדשנות לשמה. לנו יש בגבול עזה 60-70 ק"מ, לא 3000 עומק עד 30 - 40 מטר, כי למטה מי תהום. ועוד. מובן שזו חשיבה ראשונית בלבד שתעבור שינויים גדולים מאד. אבל הכיוון!!! הכיוון!!! בחשיבה נכונה של אנשי מקצוע, מדעית הנדסית כלכלית , תכליתית, אני מדגיש, ובדגש חזק על "שכל ישר" שאין לו תחליף, ניתן להימנע משקיעה בפרויקטים יקרים מאד, ולהגיע לפיתרון.
עוד אחד, בהחלט לא סתם | 28.07.14
41.
לכל מציעי הפתרונות המבריקים
תמיד כשחושבים על בעיה בתחום לא מוכר היא נראית פשוטה - תבנו רובוטים חופרים, תחפרו תעלה, שימו מיקרופונים.... ברור. זה כזה פשוט. תנסו רגע לחשוב על בעיה בתחום העיסוק שלכם. אם תעלו אותה בפני מישהו שלא מכיר את התחום, ב-90 אחוז מהמקרים תקבלו פתרון בזק שיישמע גאוני למי שהגה אותו, אבל קשקוש למי שיש לו מושג כלשהו על המורכבות של דברים במציאות.
עוד חכמולוג | 28.07.14
37.
מערכת ניידת שיוצרת רעידות בקרקע ומערכת חיישנים שקולטת את הגלים החוזרים
מערכת שתיצור רעידות בקרקע וחיישנים שיקראו את הגלים החוזרים. עיבוד נכון של הקריאות ייתן מיפוי של הקרקע. על מנת להוזיל עלויות, המערכת יכולה להיות ניידת כך שהיא תיסע לאורך הגבול ותמפה את הקרקע כל פעם במקום אחר. מדובר בבעיה של "רוורס אנג'ניירינג", בה הגאומטריה של התווך אינה ידועה אבל את תנאי השפה ניתן לקבל באמצעות מערכת של חיישנים. מדובר במשוואות לא לינאריות לכן יש יותר מפתרון אחד (ז"א שהמערכת תיתן התרעת שווא), אבל ככל שיהיו יותר חיישנים מספר ההתרעות שווא יפחת. לפניות: samshnun שטרודל יאהו דוט co דוט uk
ד"ר להנ' מכאנית | 28.07.14
36.
מדוע לא למקם את המיקרופונים הססמוגרפיים בעומק 30 מטר ?
לחפור לאורך הגדר פירים להכנסת צינורות פלסטיק בקוטר של כמה עשרות ס"מ ועומק של 30 מטר - להחדיר אליהם מיקרופונים ססמוגרפים. כל השאר זה כבר בעיה של סינון רעשים ואלגוריתמיקה. בישראל נמצאים טובי האלגוריתמאים בעולם - הם יוכלו לפתור את זה.
שם | 28.07.14
35.
אפשר לגלות את הנהרות בקלות
ע"י קידוחים לאורך קו הגבול (או רק במקומות רגישים בסמוך לישובים) בהפרשים של 1 מטר ולעומק של כ-40 מטר. האדמה של עזה חולית בעיקרה וכאשר המקדח נתקל בבטון שמשמש לדיפון התקרה מקריסה - הופ מצאנו מנהרה. ניתן להתקין מקרופונים רגישים באדמה לגילוי של חפירת מערות חדשות. אם ממש רוצים יש פתרונות אבל הצבא שבוי בקונספציה שגויה.
בוגר הטכניון | 28.07.14
34.
גילוי מנהרות
סרגיו קליק מה שאתה אומר על גילוי חום הגוף אני עבדתי בפרוייקט כזה שמכרו לארה"ב גילוי פליטים שהיו מגיעם במכולות ,היה גם פרוייקט לגילוי מנהרות של חברת הדס שעבדתי איתם ומשרד הבטחון לא קנה ויודעת שזה נמכר לסינים לגילוי טיפטוף נפט בשדות הנפט , יש הרבה פרוייקטים ולדעתי צרכים להתחיל לישם !
אליזבט | 28.07.14
31.
למגיב 1 - יופי של חשיבה!!!!.... למגיב 9 - רעיון טוב. אולי היחיד שבאמת יעבוד.
תעלת מי-ים עמוקה תהווה חיץ טוב בפני עצמו, וגם תגרום להרטבה של עשרות מטרים מתחתיה, עד הגעה לשכבה אטומה או לסלע. הבעיה היא מחיר עצום, ובנוסף - מי תהום מתוקים באיזור התעלה - יומלחו, ולא יהיה להם שימוש. נראה לי ששתי העלויות שוות את המאמץ, כי להפסיק לחפור מנהרות - החמאס לא יפסיקו. זו תהיה גדר ההפרדה של רצועת עזה.
אלי בר-נס | 28.07.14
28.
לעקוף את הבעיה
במקום לפתור את הבעיה, אפשר לעקוף אותה. ניתן לחפור בור בעומק 10 מטר, למלא אותו טונה חומר נפץ ולפוצץ. הנזק ברדיוס 100 מטר יהרוס כל מנהרה. לחזור על זה במרחקים של 200 מטר לכל אורך הגבול - 250 בורות כאלה. יש צורך לחזור על פעולה זאת אחת לחצי שנה. בנוסף, אם אחרי הפיצוץ רואים שהיתה מנהרה, ניתן לתקוף אותה לכל אורכה.
אביעד | 28.07.14
26.
עם 10
מגיב 10 צודק וניתן להביא לדוגמא את פרויקט הגדר על הגבול המצרי שנתן פרנסה להרבה מאד אנשים. משרד הביטחון צריך להוציא מכרז לקבלני עבודות עפר, מתכת וכו'. לחלק מקטעים ולתחר בין הקטעים הבאים למי שסיים את הקטע שלו. ייצור מקומות עבודה ישירים, עקיפים, הכנסות לעסקים באזור ועוד. נכון, פרויקט לא ארוך במיוחד אך עם ערך אמיתי לצידו. מי יתן..
עוד אחד | 28.07.14
25.
הפתרון הוא לעקוב אחר הכסף: צריך לטפל בכל מי ש"משמן" את החמאס...
כל בעיה שנפתור תעודד המצאת דרך חדשה והניסיון מלמד שזה נהיה יותר מסוכן ומזיק מסבב לסבב. גם התפשטות האיסלם בעולם לא מבשרת טובות בטווח הבינוני. צריך לייבש את מקורות הכסף ולזה נדרשת פעילות מדינית וכלכלית והקמת תוכנית לשיקום הרצועה שלא דרך הפונדמנטאליסטים. בשטחים זה כבר קורה ובקצב מרשים
 | 28.07.14
24.
יש פתרון טכנולוגי פשוט לאיתור מנהרות
יש להחדיר כלונסאות לקרקע. מרחק בין כלונסאות: 50 ס"מ. לאורך כל הגבול. עומק: 35 מטר. ההחדרה: בשיטת המהלומות, באמצעות פטיש הידראולי, או בקידוח מיקרופייל (קוטר מינימלי 3.5 אינץ') והחדרת הכלונס אח"כ (השיטה הנבחרת: ע"פ סוג הקרקע). בכל כלונס יהיה חור לאורכו (נדרש לא יותר מקוטר חור של 10 מ"מ). בפועל- צינור ארוך עם עובי דופן גדול. לאורך הכלונס בתוך החור, יהיו חיישנים, במרחק (הפרש גובה) של 1 מטר. החיישנים יהיו: חיישן קול, חיישן חום, חיישן זעזועים. חיישן אלקטרומגנטי. החיווט מכל חיישני הכלונס יחוברו מחלקו העליון הבולט מהקרקע, באמצעות כבל או חיבור אלחוטי, למרכז בקרה. לכן, כל פעילות שהיא, במנהרה קיימת, או כל פעילות של חפירת מנהרה חדשה, תאותר במרכז הבקרה, באמצעות החיישנים בכלונסאות. נ.ב. - גם תהליך הקידוח או ההחדרה במהלומות, יכול לשמש לאיתור מנהרות קיימות, כאשר קצה הכלונס או המקדח יתקל בחלל אוויר. בהנחה של החדרת 20 כלונסאות ביום למקדח או פטיש הידראולי, כאשר 10 מכונות עובדות בו זמנית, ניתן לסיים את הפרוייקט ב- 600 ימים !!! (כמובן שאפשר גם 20 מכונות עובדות בו זמנית...)
ירון ק.. 119 | 28.07.14
23.
פתרון פשוט
מייצרים רובוטים קטנים (חפרפרות) שכל מה שהם יודעים זה לנוע בשטח בעומקים של 20-30 מטרים. הם דומים למחפורת ויש להם כוח חשמלי משל עצמם והם חופרים מתחת לקרקע ונעים כמו חפרפרת. עד שהם נתקעים בקיר בטון (של מנהרה) ומתריעים. ניתן להוסיף להם מצלמה זעירה כמו עינית כזאת ואז המפעיל של הרובוט הזה רואה מה שהרובוט רואה. יקימו יחידה שכל תפקידה יהיה להפעיל את ה50 רובוטים הללו ולעקוב כל הזמן אחרי מה שהם רואים. קצת דומה לרובוט בבריכה או רובוט אוטומטי לניקוי אבק. אתה שם אותו והוא עובד אוטומטית עד שהוא צריך לחזור ולטעון את עצמו. זהו. נפתרה הבעיה.
משה | 28.07.14
22.
הפיתרון הכי טוב הוא מניעה
צריך למצוא פתרונות רב מערכתיים שיכללו כמה היבטים: 1. היבט כלכלי - באמצעות מודיעין חזק למנוע בניה של מנהרות. לתגמל משתפי"ם שיחשפו מנהרות. 2. למצוא דרך שלא ישתלם להם להשקיע במנהרות. 3. אמצעים טכנולוגיים שיכולים לאתר או להתריע בפני מנהרות או כרייתן. 4. למצוא דרך טכנולוגית למנוע מהם לחפור מנהרות. אולי אפילו לגרום לקרקע להיות מורעלת או רדיואקטיבית מבלי לפגוע במי התהום. 5. תעלת מים סביב הרצועה בעומק של 100 מטרים ברוחב של 1.5-2 מלאה במי ים או נוזל אחר שלא תאפשר מעבר וחפירה. במצב כזה עם רגע ניסיון החפירה המים יציפו את כל המנהרה עד שיבצר מצב שבו יש אין ספור מנהרות מוצפות שיקשו מאד על חפירה של מנהרות חדשות. 6. פתרון מדיני שיוביל להקלות על הפלסטינאים שלא יהיה להם משתלם להתעסק איתנו.
זאביק השועל | 28.07.14
19.
אי אפשר לחפור מנהרה - לכל ה"חכמים"
למי שעדיין לא הבין / הפנים ... אי אפשר לחפור מנהרה. ולמה, כי מי הים אכן יחלחלו פנימה לקרקע וישמידו את מי השתיה של עזה, ולמי שעדיין לא הפנים, האמריקאים ושאר העולם פשוט לא ירשו את זה כיוון שאנחנו יהודים ולכן אנחנו נותנים את הדין על כל הרוג פלשתינאי בניגוד למשל לסוריה שם נהרגים 1000 ביום ואף אחד בעולם לא ממצמץ... לא יתנו לנו להשמיד את מי התהום של עזה ולהשאיר אותם ללא מים. אז זהו, רעיון המנהרה ה"פשוט" פשוט לא יתכן מציאות בה אנחנו תלויים בהרה"ב ומפחדים מגינוי ארופאי ... קפיש.
ישראל | 28.07.14
18.
הקטע עם התעלה (moat) לא ישים בעליל
מה אתם חושבים... שלחפור תעלה זה משהו פשוט? זה לא מומלץ אקולוגית (חשיבה אסטרטגית לטווח הארוך) - יוגדר ע"י העולם כמהלך לא אנושי (מגביל בשינוע סחורות, גישה בחירום, בלה בלה בלה) ותחשבו מה זו תעלה בעומק 30-60 מטר מבחינת משאבים... אני חשבתי על משהו קצת אחר - מאחר ואיני פיסיקאי ואני לא כ"כ מאמין שהצליחו (או יצליחו בקרוב) לייצר מכשור המדייק ברמת המיקרו/נאנו בכאלה עומקים - למה לא ללכת על brute force עם swarming : אלפי רובוטים חופרים (דמויי חפרפרות) קטנים מספיק כדי לא להשפיע על התוואי של הקרקע (מבחינה אקולוגית) שפשוט יורדים לעומקים משתנים, מבצעים תנועת חי"ת עומקית וחוזרים עם מידע לגבי השטח. המחיר היום של אלקטרוניקה הוא זניח, נשאר הצורך לספק סוללות חזקות (לעבודה של מס' שעות) ומיני-דחפורים כמנוע, GPS למתן מיקום יחסי (כאשר הם קרובים לקרקע) וסנסורים מהסוג שמוצעים פה. אם ה swarm-bot נתקל במכשול, הוא ממפה אותו, יחד עם אחרים ומבצעים אינטרפולציה של המידע - כמה אלפי רובוטים כאלה צפויים לעלות באופן סיטונאי מס' מועט של מיליונים והם פשוטים להחלפה. זה עובד בטבע עם טרמיטים ונמלים שהיו פה הרבה לפנינו! ולא - אני לא מדמיין, כבר בצעתי פרוייקטים בעבר של swarm-bot ואני מאמין שלמעט בעיית החפירה (צריך מנוע חזק, אבל בעוטף עזה זה דווקא די ישים...) מדובר ברעיון ישים ודי מהיר למימוש (לפחות לאב-טיפוס).
רועיהו | 28.07.14
15.
סתם הצעה
לבדוק את הקרקע ע"י חומרי נפץ וההד שמוחזר מהם אני מציע להטמין בקרקע חומרי נפץ קטנים בעומקים משתנים (10 מטר 20 מטר 30 מטר) ולהטמין במרחק 500 מטר משם חיישנים באותו עומק מתי שחומר הנפץ יתפוצץ הוא ייצור גל קול שייקלט ע"י החיישנים ע"י ניתוח הגלים אפשר להבין יש משהו בין איפה שהיה החומר נפץ לבין איפה שהחיישן נמצא סוג של סונר, רק במקום שיהיה מלמעלה, הוא מהצד, ובמקום מקור קול, משתמשים בחומר נפץ
 | 28.07.14
10.
מזכיר לי בדיחה על האמריקאים והסובייטים
כאשר התחילה תוכנית החלל האמריקאים הוציאו מיליונים על מחקר לפיתוח עט שכותב בתנאי חוסר כבידה. מה הרוסים עשו - שלחו עיפרון!! אותו דבר כאן - מוציאים מיליונים על מחקרים הכי מתקדמים שיש (כיאה ל- Srart Up Nation) כאשר הפתרון הוא הנדסי פשוט. להבדיל מהאמריקאים להם גבול באורך 3000 ק"מ עם מקסיקו ושם באמת נדרש פיתרון מתוחכם, לישראל גבול של בסך הכל 60 ק"מ עם עזה. מדוע לא חופרים לאורך הגבול תעלה ברוחב של 2-3 מטרים ובעומק של כ- 30 מטרים, ממלאים בבטון, לוחות פלדה (או שניהם) ובזאת מונעים את המעבר לצד הישראלי. אם חוששים שהם יחפרו עמוק יותר אפשר להטמין סנסורים לאורך התעלה שתחפר ולעלות על כל ניסיון כזה. בנוסף, החוששים שאם נחפור לעומק 30 מטר החמאס יחפרו לעומק 40. ניתן לחבר צינורות אשר ייכנסו לעומק של 30 מטר נוספים (או 40 או 50) במרחק של מטר אחד מהשני עם חורים כל חצי מטר ,בדומה לחלילית, ואשר יחוברו למקור מים.וכאשר תהיה נגיעה בצינור (פה נדרשת מעט טכנולוגיה אני מניח) יוזרמו במיידית מים בצינור ויציפו את התעלה. שוב, לא מצריך טכנולוגיה מסובכת מדי. דברים פשוטים אבל בטוחים למדי. די לסבך את העניינים. רוצים פתרונות פשוטים. KISS.
סתם אחד | 28.07.14
9.
עדיין לא הבנתי מה הבעיה לחפור מסביב לרצועה תעלה של 50-60 מטר עומק ולהציף במים?
גם מוצא מנהרות וגם מונע אותן מראש לעומקים של יותר מ-60 מטר (המים מחלחלים אבל ממשיכים להיכנס מהים). אם צריך אחרי זה להיכנס לרצועה (נגיד וכמו עכשיו, מעדיפים שימותו חיילים כדי להגן על אזרחי האויב, במקום פשוט להפציץ מרחוק), אז יש לצה"ל בעיה גדולה להניח גשרים? לא, אז מה הסיפור?
שדגג | 28.07.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת