אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנוע הטילים שמבלבל את נאס"א ושובר את חוקי הפיזיקה

67 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

59.
לא כ"כ מהר... BAD SIENCE!
נחמד, אבל שכחתם לציין שלנס"א יש התקן נוסף, דומה אך שונה בכך שתוכנן *לא* ליצור דחף. למרבה הצער, בניסויים הוכח שהמנוע שתוכנן שלא ליצור דחף (ה-NULL)... כן מיצר. השאלה צריך שתעלה היא לא איך המנוע פועל, אלא אין מנוע שלא אמור לפעול - כן פועל. או מה ההליך המדעי שהחברה מנהלים שם. ראו כמה שווה לטרוח כדי לעשות באמת שירות לקוראים...
גבריאל שהם | 09.08.14
57.
מה כל-כך מפתיע... E=MC2. קיים קשר בין אנרגיה טהורה למסה.
ע"י שיפוץ קטן בתיאוריה ניתן לתאר גנרציה של תנע באמצעות אנרגיה טהורה ללא מסה... כי מסה ואנרגיה הם אותה הגברת בשינוי אדרת... פשוט היחס בין אנרגיה ליחידת מסה הוא עצום לכן יש צורך לפלוט המון אנרגיה (בצורה זו או אחרת - אבל אותם החוקים נשמרים) על מנת לחולל תנע סביר... ושום חוקי פיסיקה לא נשברים או מופרים, ובמקרה ו"כן" סימן שצריך לשפץ קצת את אותם החוקים. כמו שאינשטיין אמר - "בתיאוריה – יודעים הכל אבל שום דבר לא עובד. בפועל – הכל עובד אבל לא יודעים למה."
טכניוני | 08.08.14
51.
מנוע אי תגובה
בספרות המדע הבדיוני שעוסקת במדע ולא בפנטזיה (ראה ספריו של לארי ניבן) מוזכר מדי פעם מנוע ה"אי תגובה" כלומר המנוע לא עובד על פי החוק השני של ניוטון אשר דוחף מאסה (גזים בוערים) וכתגובה גוף החללית/רקטה נע לכיוון ההפוך (החמאס מומחים בזאת) מנוע אי תגובה אמור לעבוד על חלקי הגוף המונע בלי ליצור אינרציה! כלומר בתאוריה אין מגבלת תאוצה וכוחות G אשר כרגע מגבילים את יכולתו של הגוף האנושי. תאוצה של 50 מיקרו ניוטון היא קטנה אולם לא נמסר לנו מה גודלו של הגוף המונע. כמו גם גודלו של המנוע והאם ניתן להגדילו ולהגדיל את התאוצה. יתרונו הגדול גם בתאוצות נמוכות כאלו היא העובדה שחללית המונעת במנוע כזה יכולה להיות אוטרקית לחלוטין ולא צריכה לשאת חומרי דלק או מאסה מתכלה כגון צזיום שכבר משמש בגשושות חלל. מקווה שנראה השלכות מעשיות יותר בקרוב.
גל ב | 06.08.14
46.
מיושן, ישן וקיימים מנועים חדישים ומתקדמים יותר משנות השישים.
תודה שמתחילים לשחרר טכנולוגיות סוף סוף. כל זה קורה בגלל לחצים על תעשיות הנשק האמריקניות לשחרר לציבור טכנולוגיות קיימות עשרות שנים ולהוריד אותנו משימוש בדלק פוסילי. הפיזיקה שמלמדים היום בבתי ספר, מזמן לא רלונטית מבחינת היקום. הפיזיקה היחידה שרלונטית היא פיזיקה ניוטונית. למסעות בחלל צריך ללמוד פיזיקה אחרת לגמרי.
עידו | 06.08.14
41.
כבר מזמן חוקי הפיזיקה נשברו, הוכח באוניברסיטת אריזונה ש
יש מדיומים שמתקשרים עם אנשים שנפטרו והם כעת רואים ואינם נראים עם כל הזכרונות,רואים 6.6 ובעלי אותו אופי שהיו..עשו על זה סדרה ב BBC ושמה מדיום, למדיומית האמיתית קוראים אליסון דובאה והיא עבדה 7 שנים ברשויות החוק האמריקאיות לאיתור ילדים שנעלמו....והאמריקאים לא פראיירים לאורך זמן..אז איחפה ניוטון ןאיפה איינשטיין??
חכם יותר מכם | 05.08.14
38.
אנרגיה קנטית יודועה כבר שנים-פעם ראשונה שמישהו מייצר אותה..!!
אנרגיה קניטית הייתה ידועה כבר שנים... ישנם אנשים (וראיתי במו עיני) בעלי יכולת להעביר אנרגיה קנטית (טלאקנזיס) ולהזיז חפצים בכוח המחשבה (הם לא הרימו פסנתר) אבל הפילו בקבוק פלסטיק ריק או הזיזו אותו, הזיזו עלים של פרח, והטו זרם מים נופלים. עדויות מצולמות ומאנשים טענו שראו חלליות (חוצנים) הנעים בעזרת אנרגיה כזו. למעשה זוהי הדרך היחידה לנוע למרחקים בחלל.. לא בטוח שמנוע כזה יאפשר לנו להגיע לגלקסיה הקרובה ביותר - אנדרומדה - הנמצאת במרחק 2 מליון שונות אור מכדור הארץ, אבל אולי נוכל לחקור את הגלקסיה שלנו... אישית אני מאמין שאנחנו לא יחידים ביקום, הסתברותית זה לא הגיוני...יש מליארדים של כוכבים ביקום...
רקטה | 05.08.14
36.
ככה נעות צלחות מעופפות,שהם -מעשה ידי אדם ולא חייזרים.
אני מציע לכולם לקרוא את 3 הספרים שכתב וויליאם ליין (william lyne ) בנושא. מקור מצוין לאינפורמציה על הנושא הזה. בקיצור: עבמ"ים- קיימים בהחלט(צלחות מעופפות,סיגרים מעופפים ). חייזרים- ממש לא.המקור אנושי לחלוטין והעסק התחיל עוד במלחמת העולם השנייה. כל סרטי וסדרות החייזרים למינייהן הן מסך עשן לאמת.
מעודכן | 05.08.14
21.
החללית הכי מהירה נעה במהירות של כ 17ק"מ לשניה והיה לוקח לה 70000 שנה לכוכב הקרוב
http://io9.com/5786083/what-are-the-fastest-spacecrafts-ever-built זה בהנחה והיא היתה מכוונת לשם, (והיא לא) החישוב הוא מאד פשוט הכוכב הכי קרוב אלינו חוץ מהשמש כמובן הוא אלפא סנטורי שזה מערכת של 3 כוכבים שנמצאים כ 4 שנות אור מכדור הארץ (קצת יותר) מהירות האור כ 300000 ק"מ לשניה והחללית הכי מהירה היא 17 ק"מ לשניה, לחלק את מהירות האור במהירות החללית מקבלים 17647, זה אומר 17647 * 4 שווה לבערך כ 70000 שנה, בכל מקרה חללית שתגיע בזמן של 30 שנה לכוכב הקרוב תהיה במהירות של של כ 60000 ק"מ לשניה שזה די מהיר ולא כדאי להיכנס באיזה אבן אפילו הקטנה ביותר במהירויות האלו עוצמת ההתנגשות תהיה אדירה, http://space.io9.com/a-new-thruster-pushes-against-virtual-particles-or-1615361369
הוסף | 04.08.14
19.
לא מפסיק להפליא אותי, כמה אוהבים לכתוב "בניגוד לחוקי הפיסיקה"
אני לא מבין את הטרנד לשבור את הגישה הלוגית, שבאה לחקור את היקום בדרכי מדע. זה שלא יודעים להסביר את הפעולה, לא אומר שזה "שובר את חוקי המדע". זה אומר שעוד לא ברור איך זה פועל. זה הכל. האם כל מה שעוד לא יודעים איך פועל, שובר את חוקי המדע? עיתונות צהובה במירעה.
עמית | 04.08.14
16.
ל 7 - מערכת השמש הקרובה נמצאת במרחד של כל 15 שנות אור
כלומר, הם טוענים שהמנוע הזה שהם לא ממש מבינים איך הוא עובד, מסוגל להאיץ חללית שלא ממש ברור מה המאסה שלה, לחצי ממהירות האור. קצת יומרני, אני מניח שיש דיוני תקציב בסנאט והתקציב של נאסא בסיכון. כל פעם שזה קורה יש איזה פרסום על אסטרואיד שמתקרב לכדור הארץ או איזה מאובן מהמאדים שמצאו עליו אמבה. אז עכשיו זה מנוע על. אני עדיין סקפטי.
dcr | 04.08.14
12.
לא להתרגש עדיין, צריך לוודא שזה אמיתי
לא חסרים ממצאים מרעישים שבסוף התגלו כלא נכונים. לדוגמה ההכרזה שמצאו ניוטרינו שנוסע במהירות גדולה ממהירות האור, בסוף זה התברר בתור טעות מדידה. צריך עוד קצת סבלנות. הערה לכתב: תנע מודדים בניוטון שניה. ניוטון זה יחידה של כח.
דודו | 04.08.14
6.
למספר 2 - בטיוטה פריוס אתה לא מקבל תנע במוצא המנוע אלא מומנט סיבוב
או תנע זויתי אותו לא ניתן להפך לתנע קווי ללא חיכוך עם משהו סטטי (שלא באמת סטטי אבל כדור הארץ לא מרגיש את הדחיפה הקלה שהפריוס נותנת לו). בחלל אין עצם סטטי ולכן לא ניתן להמיר את מומנט הסיבוב לתנע. עם היום המנועים היחידים שנתנו תנע ישיר (ולא דרך תנע זויתי) היו מנועים רקטיים למיניהם שפולטים חומר בכיוון אחד והעצם נע בכיוון השני (כך התנע נשמר 0). המנוע החדש נראה שיוצר תנע יש מאין (ברור שלא אבל לא ברור איך נוצר התנע).
גיל | 03.08.14
4.
מגיב 2 נראה אותך מגיע עם פריוס לירח
מנוע חשמלי יכול לייצר תנועה סיבובית. על כדור הארץ תוכל להמיר תנועה סיבובית להתקדמות באמצעות חיכוך (של הצמיג או של מנוע סילון). בחלל אתה יכול להסתובב כמה שתרצה ועדיין לא תזוז מילימטר. אם יצא מזה משהו מעשי אז בהחלט יש פה "קסם" במונחים של פיזיקה קלאסית.
א | 03.08.14
2.
אין כאן שום קסם נוגד פיסיקה, מכניסים חשמל למנוע ומקבלים תנע במוצא (כמו טויוטה פריוס)
ההתפעלות מ- "מנוע ללא דלק" איננה מובנת לי בכלל. מדובר במנוע חשמלי, אשר מפיק את התנע שלו בדרך כלשהיא ע"י שימוש בקרינת מיקרוגל אשר צורכת חשמל. האם הייתם רושמים את אותם סופרלטיבים "בדיוניים" עבור מנוע חשמלי של טויוטה פריוס? הפריצה כאן, ויש פריצת דרך, היא מעבר ממנועים רקטיים למנועים חלליים חשמליים. פריצה חשובה מאוד אשר תועיל למין האנושי, ברגע שיצליחו להגדיל את המנוע מבלי לאבד מיעילותו. אין כאן שום קסם נוגד פיסיקה, מכניסים חשמל למנוע ומקבלים תנע במוצא.
א.ב.גימל | 03.08.14
1.
מעניין אם זה סתם שגיעה קלה בניסוי שמביאה לתוצאות האלו
כי כבר היו מקרים מעולם. בעיות בכתבה: 1. יש מנועים תאורתיים שלא מייצרים תנע כלל. כמובן שזה בלתי אפשרי במסגרת של ניוטון, אבל עם יחסות כללית זה מסתדר וזה מה שקובע. 2. מסע לגלקסיה "שכנה" על מנועים רקטיים (לא ברור מה זה אומר, החללית תעיץ בלי הפסקה?), ייקח הרבה יותר מאלף שנים אפילו אם נצילות הדלק הייתה הרבה יותר גבוהה ממה שהיא היום. 3. כל מנוע שייתבסס על יצירת תנע מאיפשהו, בטווח הארוך נדון לכישלון כי הוא לא ייצר מה שאנחנו מצפים שהוא ייצר. ז"א מסע מהיר (לכל המעורבים) לכוכבים אחרים. מנוע כזה יכול לייצר מסע יחסית קצר לנוסעים (סדר גודל של שנים בודדות), אבל מי שנשאר עדיין יצתרך לחכות עשרות-מאות-אלפי שנים עד לחזרת החללית לכדהו"א. הבעיות לא נגמרות בזמן, הן ממשיכות עם אבק בין כוכבי שייתנגש בחללית וישחק אותה מאוד מהר, קרינה בין כוכבית שמאוד חזקה מחוץ למערכת השמש, פיסיולוגיית גוף האדם שלא מסוגלת להיות באפס כבידה יותר מדי זמן (אמנם חללית שמעיצה ללא הפסקה פותרת את הבעייה הזאת, אבל מכניסה בעיות אחרות). מה שכן, מנוע כזה (אם אמיתי) יעזור בחקר מערכת השמש, אבל לא מעבר לזה.
אחד | 03.08.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת