אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה שווה התואר שלכם?

89 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

79.
גרנטולוגיה ושיפוצים
שני התחומים גרנטולוגיה ושיפוצים לא יגוועו לעולם והשכר שם:השמים הם הגבול. גרנטולוגיה-טיפול בקשישים הוא עתיר שכר, לכאורה יש שכר רשמי בפועל יש כ"כ הרבה הטבות שהקשישים מתגמלים את המטפלים שלהם כשהם שבעי רצון . ושיפוצים כל בית, מבנה לאחר שנים זקוק לשיפוץ והתחדשות -ואין מחירון, כל שינוי כרוך בתשלום, וכשאתה טוב בתחום הביקוש אינסופי. נכון אלו 2 עבודות שכרוכות במאמץ פיזי ולא יושבים במשרד יום שלם ולא עושים כלום, אבל מי שמתלונן על השכר בתחום שיבדוק, ד"א נתקלתי בהרבה משפטנים ואפילו עורכי דין שעשו הסבה לנהגי מוניות. כנהגי מוניות אקדמאים הם הרוויחו יותר מאותם עורכי דין שמלקטים לקוחות בבתי המשפט.
יקותיאל | 14.03.15
77.
בקיצור, הכי פשוט
עם כל התגובות שיש פה והמצב הכ"כ נורא, נראה שיש רק 2 ברירות : האחת והיא היותר הגיונית , לברוח לחו"ל . והשניה, לחתום קבע . לימודים סזיפים עם השקעה של כ"כ הרבה כסף לתואר מדומה שבסוף לא מניב פירות רק אם יש לך קשרים ופרוטקציה לא נראה לי ששווה את זה . עצוב, כ"כ עצוב שזה ככה .
שי | 08.09.14
76.
ל-61 הפגנת עתה בורות משוועת
הפסיכולוגים שעושים ייעוץ תעסוקתי הנם פסיכולוגיים תעסוקתיים שהתמחו בתחומי תעסוקה, מיון והבנת גורמים נפשיים של הפרט כדי לסייע לו בבחירה המוסכלת ביותר עבורו, לאור נתוניו האישיים ונטיותיוה אישיות. אין אלה אותם פסיכולוגים שהתמחו בבתי חולים לחולי נפש - אלה פסיכולוגים קליניים מטפלים. א לא הבורה היחידה, אבל אולי תבדקי את דברייך לפני שאת משפריצה שטויות על מקלדת
ענה | 13.08.14
75.
בתור סטודנט לביולוגיה כרגע, לאחר קריאת הכתבה-הדבר היחידי שאני רוצה עכשיו זה שהאדמה תבלע אותי!
אני לומד ביולוגיה באוניברסיטה, הלימודים לא קלים ודורשים לא מעט השקעה. לא השלתי את עצמי כשנכנסתי ללימודים, ידעתי מלכתחילה שההיצע בשוק העבודה לא זוהר במיוחד (בלשון המעטה) וצריך גם להמשיך לתואר שני בתחום. אבל עכשיו........אחרי קריאת הכתבה, אני רואה שהמצב במקצוע אפילו יותר עגום ממה שחשבתי ולימודים לתואר שני? אחרי שקראתי פה בנוסף לכתבה גם את התגובות, והבנתי שגם לאחר תואר שני (אם בכלל מצליחים להתקבל אליו) המצב נשאר עגום!!! ואפילו מלצר במסעדה יקבל שכר יותר גבוה ממה שאני אקבל- הדבר היחידי שאני רוצה עכשיו זה שהאדמה תבלע אותי!
סטודנט | 12.08.14
74.
ראיית חשבון - שומר נפשו ירחק. מסלול מזעזע
מדובר בדרך חתחתים אינסופית של 3 שנות לימוד לתואר קשות וסיזיפיות + שנת השלמה סיזיפית עוד יותר + שנתיים התמחות בתנאי עבדות. אין שום סיבה לעבור את המסלול המשפיל הזה. בעבר המקצוע היה מתגמל מאוד ולכן נוצרה התדמית שמחזיקה במידה מסוימת עד היום. אנשים הולכים למסלול הזה מבלי לדעת מה מחכה להם. אני רוצה לספר לכם שהמסלול הזה פשוט הרס לי (ולרבים מחבריי) את החיים. הוצאתי 732 בפסיכומטרי ויש לי תעודת בגרות טובה מאוד. הייתי יכול ללמוד כמעט כל דבר אבל לצערי בחרתי במסלול שמעניק לי כיום (לאחר 3 שנות עבודה) שכר של 9,500 ש"ח לחודש בלי שום תנאים נוספים ושעות עבודה בלתי נגמרות (והעתיד אינו מזהיר). אני רושם את זה על מנת להציל נפשות. פשוט כך.
רונן | 12.08.14
70.
ל-67 סטטיסטקה בעיקרה מיועדת לאקדמיה
כל בוגר תואר מדעי לומד סטטיסטיקה במידה מה אשר מספיקה לו. תואר בסטטיסטיקה הינו תאורתי ומכוון לאקדמיה בעיקרה, חיפוש משרות סטטיסטיקאי יראה לך שכר ותחומי עיסוק מחוץ לאקדמיה(הם אינם רבים ופעמים רבות התואר בסטטיסטקה הינו אובר קיל להם והם מאויישם ע"י פליטי תארים מדעים כגון מדעי מוח, הנדסה ביו-רפואית, פיזיקה וכו')
סטטיסטקאי | 10.08.14
69.
כדאיות השקעה בהייטק - שיקלו שנית
סיימתי לימודי עם עוד כ- 15 סטודנטים הנדסה אלקטרו אופטית בשנת 1977 כיום אני בן 62 נחשב כלא רלוונטי בתחום לימודי נשארו לי עוד 5 שנים לפנסיה עבודה אין משכורת אין והחסכונות נגמרים . אז נכון שבמעלה הדרך הרווחתי היטב ועסקי בתחומים סופר מעניינים אך אם הייתי יודע ( גם השתלמתי והתקדמתי בתפקידים במהלך השנים ) שאגיע לשלב כזה בחיים- ואגב רוב חברי בני גילי שסיימו איתי נמצאים באותו מצב - לא הייתי הולך ללמוד הייטק לאורך זמן הממוצע אינו גבוה
יצחק | 10.08.14
66.
נתונים מוטים ממקורות אינטרסנטיים. היטק נגמר בגיל 45...
נתוני השכר המוצגים מקואם בחברות השמה שיש להן אינטרס להטות למעלה, כדי להכניס עוד אנשים למעגל עזיבה וחיפוש עבודה, הרי מזה פרנסתם. ולגבי משכורת היטק, יש לזכור כי רק 10% שורדים מעבר לגיל 45, והרוב עובר לתחומים אחרים בשכר נמוך, לרוב אחרי מספר שנות מובטלות.
אחד העפ | 09.08.14
65.
ימי הזוהר של הנדסת חשמל כבר מזמן עברו
ואני מדבר פה על בוגרי השילוש הקדוש טכניון/אונ תל אביב/בן גוריון. על כל בוגרי המכללות למיניהם חבל להרחיב את הדיבור, מקומם בלשכה כבר מובטח. שוק החומרה מאז המשבר של 2008 חטף מכה אנושה והמצב רק הולך ומחמיר. למעשה היום כבר לא קיימת חברות שבבים ישראליות, כולן נקנו על ידי הענקיות אינטל, קוואלקום , ברודקום או שנפלטו מהשוק. חזרנו לימי הזוהר של החברות הבטחוניות רפאל אלביט ותעשיה אווירית שרק לפני 10 -15 שנה כל מהנדס בר דעת היה בורח מהן. כידוע, המשכורות שם נמוכות בהרבה ממשכורות היי טק (ודרך אגב, כל בנאדם מכל תחום שהוא שרואה את הטבלות שכר יודע שהן לא מחוברות בכלל למציאות ומלאות באינטרסים של חברות השמה). כיום כשמדברים על היי טק, מדברים על תוכנה בלבד. אבל גם זה שוק בעייתי מאוד. חוץ מזה שהטכנולוגיות שם מתפתחות בזמן שיא וצריך כל הזמן ללמוד כדי להשאר עם היד על הדופק, משהו שלא כל אחד מסוגל (במיוחד אמהות טריות), כולם כבר קלטו היום ששם נמצא הכסף הגדול וכבר יש הצפה גדולה. מהנדסי חשמל רבים עושים הסבה לתוכנה, כל מכללה מוציאה אינסוף "מהנדסי תוכנה" וכולם צריכים להתחרות מול בוגרי מדעי המחשב האיכותיים של האוניברסיטאות. כיום השוק נמצא בתנופה אדירה, אז לבוגרי אוניברסיטאות אין בעיה וגם מרוויחים יפה, אבל המשבר הבא כבר באופק ואז פתאום כמות עצומה של בוגרי מדעי המחשב תשאר ללא עבודה.
מנתח את המצב | 09.08.14
61.
ייעוץ קריירה במסגרת האוניברסיטה חייבת להיות חלק מהשירות לסטודנט
הנסיון עם אוניברסיטת תל-אביב בתחום זה- יותר מגרוע. לפני עשרות שנים פשוט עשו שם עבודה נוראה. חובבנות, מריחה. ניהול המחלקה לייעוץ קריירה נתנו מתוך בורות לפסיכולוגית שבאה מבתי חולים לחולי נפש לא היה לה מושג בכל הקשור בלימודים וייעוץ קריירה.
בוגרת אונ ת"א | 09.08.14
60.
ראיית חשבון האמת
האמת על ראיית חשבון: עם סיום התואר, תזכו לשנה נוספת של לימודים מחוץ לתואר ואז שנתיים סטאז בערך כ-20% מכם ימצאו סטאז במשרד גדול והשאר(אחוזים בודדים) במשרד בינוני או קטן(מתבסס על אחוזים המצויינים בכתבה, מחברים המלמדים שמעתי מספרים טובים יותר לכיוון ה- 40% ). אם אתם שייכים לאלו שהתקבלו למשרד גדול: בסטאז השכר יהיה בסביבות 5 בשנה הראשונה ובשנה השניה בסיבובת ה-7 ואם תשארו במשרד עוד שנה יעלה לאזור ה-10. לאחר 2-4 שנים בשכר רעב רוכבם תעברו להיות עוזרי חשב בחברות בעבור שכר של 8-14 ופה יתווספו לכם בדר"כ תנאים כגון ארוחות, קרן השתלמות, הוצ' רכב וכו' שמהשרד לא נוהג לשלם בדרגות הנמוכות. לאחר כמה שנים כעוזר חשב, חלק מכם יתקדם למשרת חשב והשכר יעלה לתחום 15-25. אחר כמה שנים במשרת חשב, בודדים מכם יקפצו קדימה למשרות מאוד מעניינות ומתגמלות, אבל שימו לב שמדובר על אחוזים בודדים(זה כמו להשוות לשכר מנכלים בהייטק). אם המספרים בכתבה נכונים רוכבם בכלל לא תזכו לרו"ח ליד השם שכן לא תמצאו סטאז. מי מכם שלא יתקבל למשרד גדול, וכדאי שתבינו עד כמה הדבר חשוב, יתקשה מאוד לעבור למשרת העוזר חשב(פשוט חפשו בדרושים ותראו כמה פעמים את המלים חובה: ביג 4, ביג 5, משרד גדול). פתיחת משרד פרטי, השוק מוצף מאוד, שכן בסופו של דבר כל רו"ח מספקים אותו שרות(חוות דעת על תקינות הדוחות או עריכה שלהם) כך שאין הבדל מהותי בניהם עבור מרבית העסקים ושזה קורה התחרות הופכת להיות מבוססת מחיר ולא אכות. תזכרו שחשבונאות בדומה למשפטים או ניהול, השכלה מצוינת אם הפכתם בסוף היום לאינסטלטור או בעל עסק פרטי.
ביג 4 | 09.08.14
58.
אני מכיר הרבה מובטלים עם תואר.
כולם רוצים להיות עשירים, לכן נוצר מצב של תחרות ואבטלה בקרב המפסידים בתחרות. לפעמים הגנן השכונתי במצטבר עם השנים הצליח להתעשר יותר מבלי להשקיע אלפים. אסור לשכוח שהמקצועות עם השכר הגבוה, אלה מקצועות שדורשים אנשים עם חשיבה מבריקה. לא מדובר בעבודות שיושבים על כיסא וממלאים מטלות יומיות. זה דורש ליזום דברים חדשים שיכניסו כסף לחברה.
גונזו | 09.08.14
56.
הכל תלוי באישיות ובכישורים המולדים
הכל תלוי באישיות ובתכונות האישיות- המילה הנכונה ניא התמחות בתחום שמתאים מבחינה אישיותית: יש כאילו שהם סוחרים ואנשי עסקים מלידה, כאילו לא חייבים ללמוד (אולי רק כדי להתעדכן בחוקים) ויצליחו בתור עצמאיים. אילו שנולדו עם כישורים בינאישיים גבוהים, יכולים להיות אנשי מכירות, אם ילמדו כל תחום, יהיה להם יתרון בתור מנהלים או אנשי מכירות בתחום. ללא כישורים בינאישיים גבוהים אך בעלי יכולת ריכוז גבוהה:מדעים או הנדסה-אילו חייבים התמחות (תואר). בהתאמה של מקצוע לתכונות האישיות גורמת ליתרון והצלחה בתחום המתאים (עובדה שיש כתבים, היסטוריונים, מוכרי פלאפל ואפילו פילוסופים שמצליחים להרוויח הרבה.
 | 09.08.14
52.
יהמלצה למהנדסים לעתיד
אחרי הצבא למדתי במשך שנתיים לימודי הנדסאי חשמל כאשר שכר הלימוד ממומן ע"י המדינה. משם המשכתי ללימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל. בשנה הרביעית לתואר התחלתי עבודה מסודרת בתחום במקביל ללימודים. כל חודש הרווחתי יותר מהעלות של כל תואר ההנדסאי. סיימתי לימודי הנדסת חשמל עם ניסיון. התפתחתי לתפקיד בכיר בחברה והיום אני מעסיק מהנדסים שלמדו איתי כעובדי קבלן רק כדי שיהיה להם ניסיון לקורות חיים.
 | 09.08.14
47.
יותר חשוב מהתלוש: איך תהיה הבריאות שלכם!
אחרי שנתיים במשרד עורכי דין נשרו לי השערות מהראש ועליתי כ-15 ק"ג. לעבודה יש השפעה דרמטית על הבריאות. כשמדובר בעבודה שהיא שדה קרב (גם בתוך המשרד בין עורכי הדין וגם נגד משרדים אחרים) הסטרס עושה את שלו. חברים שלי שעובדים בהיי טק מספרים על מדידות ביצועים שמזכירות סרטי מדע בדיוני וגם הם מדווחים על סטרס בלתי נגמר ותחרות אינטנסיבית. קבלו טיפ: עדיף שיהיו פחות אלפי ש"ח בבנק ושהבריאות תישמר. עדיף למצוא עבודה מספקת, לא מלחיצה ובאווירה טובה. זה יותר חשוב מכסף.
תלמדו מניסיון | 09.08.14
41.
אנוכי עובד במשרד רו"ח גדול מאוד, שנתיים ראשונות מרוויחים 5000 עד 5500 ש"ח, שנה שלישית 7500 בערך.
אני שנה רביעית במשרד , מרוויח 9500. עוד שנה וחצי אהיה מנהל וארוויח 11500 בערך. אחרי 5 שנות עבודה בתחום ובמשרד בביג 4. אז שיהיה בהצלחה ושלא יספרו לכם על משכורות התלושות מהמציאות..
רו"ח וצלצולים | 09.08.14
38.
חשיבות התואר הראשון
אני בן 38, ולומד כעת לתואר ראשון. את שנותי הראשונות בשוק השקעתי בפיתוח המקצוע שלי - רכש. אבל מה, גיליתי לאחרונה שכשאדם מתקרב לגיל הארבעים, לא משנה כמה נסיון יש לו (15 שנה במקרה שלי), ללא תואר (אפילו בפילוסופיה), הוא יתקשה למצוא עבודה. מעסיקים יעדיפו היום להעסיק אדם ללא נסיון, אך עם תואר, מאשר אדם עם נסיון, ללא תואר. התואר הפך למסנן בקורות החיים, שללא ציון תואר, לא קוראים את קורות החיים. בני הארבעים פלוס שמתקשים למצוא עבודה היום, הם בדיוק כמוני - בעלי נסיון, אך ללא תואר. מסקנה - תלמדו. לא משנה מה, אבל תלמדו. אם אתם יכולים, תמשיכו גם לתואר שני, שבעוד כמה שנים יהפוך למינימום, בדיוק כמו שתואר ראשון היום הוא המינימום.
ירון | 09.08.14
35.
לכל הרואי חשבון שמתלוננים- הנתונים מדוייקים!
"רואה חשבון"= הכוונה אחרי שסיימת שנתיים (וחצי) של התמחות. במהלך ההתמחות המשכורת היא בדיחה. אבל אחריה, אכן המשכורות לעוזרי חשב נעות בין 11 ל-15. (בהנחה שלמדת במוסד אקדמי נחשב ועשית התמחות באחד המשרדים הגדולים). וכן, אחרי שנתיים של נסיון כעוזר חשב, הגיוני שתהיה העלאת שכר ותקבל 13-16. אני כיום חשבת, מרוויחה 20. אני לא הממוצע, אבל מכירה המון שאכן עומדים בטווחים שרשומים בכתבה. יש תקווה!
רו"ח | 09.08.14
34.
הטווח הארוך
הסקר מרתיע אבל הנכון הוא לבדוק את השכר ע"פ טווחי זמן. שכר אחרי 5 שנים, 10 שנים וכו'. בטווח הארוך, ישנם מקצועות שלעולם ישארו בשכר המדובר, וישנם כאלה שיעלו. אני אכן מאמין שמהנדס התוכנה הממוצע יתחיל ב 18-20, אבל ירוויח את אותו הסכום (פלוס 10 אחוז) בעוד 10 שנים - בהנחה שלא יוחלף באחד צעיר יותר. רואה חשבון, זכיתי להיות אחד שכזה, מתחיל נמוך מאוד, בעיקר כי ההתחלה היא סטאז' של שנתיים, אבל העלייה יכולה להיות תלולה מאוד תוך מספר שנים (לרוב החל מהחמישית כי מחפשים ניסיון עבור תפקידי מפתח), ובעיקר מדובר במקצוע חופשי אשר כל אחד יכול לפתוח משרד משל עצמו ולנסות להיות עצמאי בשוק לא רווי,עדיין (בניגוד לשכר במשרד רו"ח גדול). נכון להכניס אלמנט של היוון ע"מ לבדוק מי ראלית גבוה יותר - גם כאן השכר הסופי של הרו"ח יהיה גבוה יותר. לצורך גילוי נאות, אני עובד כשכיר כמה שנים בתפקיד שדלתו הייתה פתוחה בזכות(!!) היותי רו"ח, אך איננו קשור למקצוע בקשר ישיר, והשכר שלי נטו הינו 200,000 $ בשנה. חשבונאות היא צוהר לכל כך הרבה תחומים שונים וכל שצריך זה לחשוב מעט מחוץ לקופסה. חשבונאות הינה, עדיין, המקצוע היחיד שמלמד להבין איך עובד עסק. ממליץ בחום.
רו"ח | 09.08.14
33.
משפטים - הכתבה ממש לא משקפת את המציאות
לפני שנדבר על שכר המינימום, כן מינימום שחולש על שוק עורכי הדין החדשים, בואו נדבר על אחוזי בוגרי התואר שבכלל יש להם עבודה במקצוע. ובכן, היום הסטודנט או הסטודנטית הממוצעת למשפטים הייתה מזכירה של עורך-דין. עם סיום התואר, כושר הביטוי ויתר יכולות ההבנה, הניתוח ורוחב האופקים הם ימצאו את עצמם במקרה הטוב עם אותה העבודה. לרוב בוגרי המשפטים, בעיקר לצעירים יוצאי המכללות אין שום סיכוי להיות מועסקים במקצוע.
עו"ד אחד | 09.08.14
29.
אני ממליץ לכל מי שלומד תואר לא להסתמך על הסקר
ולעשות סקר משל עצמו. המציאות הרבה יותר קשה, העולם משתנה מהר מאוד ובתכלס לא נוצרות משרות בקצב של השתחררות הסטודנטים וזה מוביל למספר בעיות שקשה לצפות אותם: רק בתחומים מאוד חמים יש ביקוש גם למתחילים, ובאופן כללי התואר לשעצמו לא שווה יותר מידי הוא רק כרטיס כניסה הניסיון מדבר. כיוון שנוצרות פחות משרות והעולם נהיה מאוד טכנולוגי אתם תמודדו לא פעם מול אנשים יותר מנוסים כאשר היתרון היחיד שלכם הוא שתהיו מוכנים לטחון שעות זה מצב די בעייתי בלשון המעטה כי הוא גורם למלחמה על השכר וגם כי אין לכם באמת יתרון. בקיצור תנסו לרכוש ניסיון על חשבון הלימודים, זה יעזור לכם פי מכמה מאושר עוד כמה נקודות בממוצע.
מהנדס עם 10 שנות ניסיון | 09.08.14
24.
מהנדס תעשייה וניהול
אני מהנדס תעשייה וניהול והשכר ההתחלתי שמוצע ברב המקומות נע בין 7-9, הבעיה היא שיש המון אבל המון בוגרי תעשייה וניהול ואין מספיק משרות, לכל ראיון עבודה שאני הולך מגיעים איתי לפחות עשרה אנשים וכמו שכולנו יודעים, קשה עד בלתי אפשרי לקבל משרה בלי קשרים מאבא/אמא/חבר/חברה
אזרח מן השורה | 09.08.14
20.
תנו לי לנפץ לכולכם את האשליה..
אקדמי לא נודעה לשוק העבודה היא נועדה לאנשים שרוצים לחקור וללמוד בחיים שלדעתי נותנת קצת משמעות מעבר לעבודה של פועל פשוט (וגם אחרי התואר האקדמי כולם בסופו של דבר הולכים לעבוד בתור פועלים פשוטים, אז אל תבכו על המשכורות...כי בסופו של דבר כולנו פועלים) בד"כ אנשים כאלו פחות מתעניינים בכמה הם ירוויחו, יותר חשוב להם מה הם יעשו ומה ישיגו. ככה זה היה מאז ועד השנים האחרונות, לצערי היום העולם שלנו חומרי מידי הכל נמדד בכמה אתה מרוויח ולכן יש הרבה אנשים שהולכים ללמוד מקצוע לא לפי העיניין אלא לפי כמה מרוויחים בו. פשוט עצוב!!! :(
הפועל הפשוט | 09.08.14
12.
מי שרוצה לעשות כסף שלא ילך לאוניברסיטה
במקום לימודים, לכו להיות אנשי מכירות בתחום שמעניין אתכם במיוחד, עדיף לתחום שתוכלו לגדול כעצמאיים ולא מוצר יחודי. צברו ניסיון במכירות, משא ומתן, שירות לקוחות, קחו קורסים בהנהלת חשבונות, שיווק ניהול עובדים, הצבת יעדיים והגשמת מטרות. אחרי שתשתפשפו טוב טוב, הקימו עסק בתחום, עדיף עם שותף שמשלים את החולשות שלכם התחילו בקטן, עבדו חזק מאוד על תזרים מזומנים שיווק חזק ושירות לקוחות ברמה גבוהה ותוכלו להגיע רחוק מאוד השמים הם הגבול בסופו של דבר לאף אחד לא אכפת איפה למדתם או מה היו הציונים שלכם, אבל כן אכפת לכולם כמה כסף יש לכם מניסיון
 | 09.08.14
8.
אל תלכו ללמוד ביולוגיה, גם לא בעבור תואר שני...
כשסיימתי את המאסטר (באוניברסיטה העברית, מכובדת מספיק לכל הדעות) כלל העבודות אליהן פניתי במשך חודש אמרו לי שציפיות שכר בסביבות ה- 7 אלף ברוטו הן גבוהות מדי. לבוגר תואר שני. מזל שלא הציעו לי מינימום. נכון, אין לי נסיון בתעשיה, אבל יש לי נסיון במעבדת מחקר. כלומר, לא מגיע פה אדם שלא ביצע עבודה ביולוגית מעודו ולא יודע להחזיק פיפטור או להריץ ג'ל. בקיצור, ביולוגים (גם כימאים) מרוויחים שכר התחלתי וגם לאחריו שהוא שכר חרפת רעב. מרוב ייאוש רובם אחרי המאסטר ממשיכים לדוקטורט ואחר כך לפוסט-דוק... מפחדים לצאת לעולם העבודה האמיתי עם המשכורות הבזיוניות שלו לבוגרי ביולוגיה. לדעתי ההסבר לעניין הזה טמון בכך שהיום מלמדים ביולוגיה בכל האוניברסיטאות כולן ללא יוצא מהכלל, כך שבכל שנה ישנם לפחות 1500-2000 בוגרי תואר ראשון בביולוגיה! זאת בנוסךף לשלל המכללות, שנענו לביקוש ללימודי הביולוגיה ופתחו שלל מסלולים הקשורים למקצועות הביולוגה למיניהם (ביוטכנולוגיה וכו')... מה יוצא? שבכל שנה יש המון (!!!) בוגר ביולוגיה לסוגיה על כל משרה. היצע המשרות לא מכסה 10% מהביקוש. יש המון פונים לכל משרת זבל והמעסיקים מרשים לעצמם לשלם שכר רעב כי הם תמיד ימצאו עובדים-עבדים שמוכנים לעבוד בשכר נמוך יותר. אם אתם בוגרי אוניברסיטה, תמיד ימצא מישהו שהוא בוגר מכללה עם נתוני פתיחה נמוכים יותר לכאורה שיהיה מוכן לעבוד בפחות מכם. וזה מעגל הקסמים. כנ"ל לגבי שלל עבודת המעבדות - היום המון סטודנטים לומדים למדעי המעבדה הרפואית, וגם שם יש עודף בוגרים על הביקוש הצנוע. רוצים עבודה? רוצים שכר מכבד? רוצים ביקוש למקצוע שלכם? אם שמים בצד את כל מה שלא ציינתי, אז תלמדו הנדסה. נקודה. עדיף באוניברסיטה. נקודה. עדיף בתחומי המדעים המדוייקים (מהנדס תעשיה וניהול זה לא באמת). כשזה מגיע לשכר - אני מרגיש שהביולוגיה אהובתי בגדה בי.
ביולוג ירושלמי | 09.08.14
2.
הנתונים לדעתי לא נכונים לגבי רואי חשבון...
אני בוגר חשבונאות-כלכלה מת״א, התמחתי בקסלמן, היום אחרי 5 שנים מרוויח 12k. אם את ה4 שנות לימוד ועוד שנתיים סטאז בתנאי עבד ומשכורת רעב הייתי משקיע במשהו אחר - הפוטנציאל היה גדול יותר. ואני עובד חרוץ, והייתי מתרגל, ובאמת שהרוב כמוני. לפחות במקרה של ת״א אנשים אינטיליגנטים מאוד בתואר. עלות תועלת? בחיים אל תלמדו חשבונאות. מקצוע מת. ותנאי קבלה לחשבונאות בתל אביב הם הרבה יותר גבוהים כמעט מכל דבר למעט רפואה.
י. א.  | 09.08.14
1.
לזרות מלח בעיני הציבור
אני לא יודעת מהם מקורות המידע של מחבר המאמר, אבל רופא בהתמחות רחוק מלהרוויח סכומים מוגזמים של 18-21 אלף שקל!! רופא בפריפריה במקצוע נדרש שעושה 7-8 תורנויות בחודש (ובמילים אחרות עובד 30 שעות רצופות 7-8 פעמים בחודש ובקושי רואה בית) מרוויח לכל היותר 12אלף שקל. וזה אחרי 7 שנות לימוד ועשרות אלפי שקלים שכר לימוד.
סטודנטית לרפואה | 09.08.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת