אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הפחתת הריבית שופכת שמן על מדורת יוקר המחיה

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אנחנו הפסקנו לקנות. לא מעבירים מיסים בשביל פלוג. חוסכים 18% מע"מ + מכסים +שאר
מי שלא קונה, חוסך גם את המיסים הרבים הכלולים במחיר המוצר וגם את עלות המוצר המיותר בעצמו. לאור העובדה שלנו אין פנסיה תקציבית נדיבה, שחסינה מכל מיתון או משבר, אנחנו חייבים לחסוך יותר ככל שגב' פלוג מחריבה לנו את החסכונות.
מרעין בישין | 28.08.14
9.
תגובות ל-6, 7
6. שקל חלש אומר שיוקר המחיה עולה. איזה אחוז מהעובדים במשק הולך לקבל עבודה בזכות קצת יותר ייצוא ואיזה אחוז מהעובדים ממשיך עם אותה עבודה ופשוט רואה את כוח הקנייה שלו נשחק? ואיזה אחוז ממש מפוטר בגלל שהפעילות הכלכלית המקומית תרד בשל הירידה הכללית בכוח הקנייה? זה נזק נטו. למרבית המוצרים המיובאים נדמה לי דווקא אין מתחרים בארץ (למשל אלקטרוניקה, תיירות חוץ) אבל אפילו אם כן, הרי ברור שהכול נעשה יקר יותר כי הייבוא נעשה יקר יותר. תיאוריות מרקנטליסטיות אמורות היו כבר לעבור מהעולם...הלוואות לטווח קצר מאוד זה אולי לא רע. אבל כדאי שזה יהיה באמת לטווח קצר מאוד... כי רבית אפס זה מניפולציה מלאכותית של בירוקרטים, אין לה קשר למציאות ודינה לעלות לרמות נורמליות. וכשזה יקרה, אתה לא רוצה להיתקע עם הלוואה או עם משכנתא. 7. כן, עד שתעלה הרבית. רבית זה לא איזה יציר מלאכותי תלוש, היא אמורה לשקף מצב אמיתי בשוק. והמניפולציה שבנק ישראל עושה יכולה להחזיק מעמד לזמן מוגבל. כשהרבית תעלה בחזרה לרמות נורמליות, מי שלוקח היום משכנתא ימצא את עצמו בצרה צרורה.
גלעד אלפר | 26.08.14
6.
ניתוח שגוי
זה הוא ניתוח שגוי מעיקרו. שקל חלש משמעו יותר יצוא והרבה יותר תעסוקה להרבה יותר עובדים במשק. עובדים אלה מוציאים כסף על אוכל, בילויים וגם על מוצרי יבוא. למרבית המוצרים המיובאים יש מתחרים בארץ שצעד זה מקנה להם יתרון ויזרים יותר כסף לכיסם ולשוק המקומי. כמו כן לכל אלו שיקחו הלואות לזמן קצר כדי להקים או לקדם עסק זה הזמן הנכון.
אלון | 26.08.14
3.
החוק מכריח את בנק ישראל ליצור עליית מחירים של 2% בשנה. איך זה מסתדר עם דרישות המחאה???
בנק ישראל מחויב לעמוד ביעד האינפלציה, שהוא נע בין 1% ל 3% ולזה הם קוראים "שמירה על יציבות מחירים". בשנת 2009 הריבית ירדה נמוך מדי, האינפלציה זינקה ל 4% , מחירי הדירות עלו 25% בשנה אחת, אבל איש לא פוטר למרות הכישלון. אבל העניין הוא אחר- גם כשהם עומדים ביעד האינפלציה, המטרה המוצהרת היא עליית מחירים. הדרישות של המחאה להוזלות וליצירת תחרות בכל ענף במשק, עומדות בסתירה ליעדי בנק ישראל. בנק ישראל רואה שהמחאה מתחילה לתת פירות ואכן יש ירידות מחירים, ומזדרז להוריד ריבית.
זוית הראיה שלי | 25.08.14
1.
אלפר הוא צדיק בסדום. כלכלן אוסטרי בודד...
...בים של קיינסיאנים שוטים. הייתי מעוניין להציג לפלוג את השאלה הבאה: בארה"ב שוררת זה 6 שנים ריבית אפסית. האם זה מה שהביא לה צמיחה ושגשוג? בוודאי שלא. הצמיחה שם עד עתה הייתה אנמית ביותר, לא יותר מ-1% בשנה. כנ"ל בוגש האירו. אז מה גורם לך לחשוב שזה יביא לצמיחה כאן, בישראל? המדיניות של ראשי המשק בימינו מבוססת על תיאוריות חסרות ביסוס, והתוצאות הן בהתאם.
אורן | 25.08.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת