אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ג'ובס טעה: הטאבלט לא יביס את הלפטופ

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
טעות לוגית בכתבה - סטיב, זצ"ל, לא יכול לטעות! העולם לא הבין מה לעשות אחרי שמת
סטיב, כפרה עליו, לא יכול היה לטעות. הוא פשוט לא השאיר הוראות הפעלה מדוייקות ועם ניקוד לקוק ושאר הליצנים באפל שלא הבינו מה לעשות כדי לשמור על APPLE כמובילה בעולם. אם הוא היה בחיים, הכתבה הזאת לא הייתה באה לעולם. לא נורא, אני בטוח שעוד כמה שנים הוא יצליח לתקשר מהעולם הבא גם - באמצעות טאבלט כמובן! ודרך אגב - לא צריך להיות גאון מחשבים כדי להבין שימיו של הלפ טופ הולכים ומתמעטים ושהוא יובס די בקלות, לא רק ע"י הטאבלט אלא ע"י הפאבלט ואלמנטים אחרים. הנתונים שמתוארים בכתבה הזו הם לכל היותר איזה תיקון/גליצ' במכירות שישתנה כבר בשנה הקרובה. אנשים מחפשים קל, נוח, שימושי יותר. הטאבלט ושות' מספקים את זה. למה לסחוב 1.5/2.5 ק"ג כשאפשר לשאת משהו בחצי משקל עם אותם ביצועים, מראה מגניב יותר ונוח ומגניב הרבה יותר?!?! תעשו אתם את החשבון.
אח של סטיב - אלג'ובס | 28.08.14
16.
למגיב 2
הכתבה מדברת על "החלפה" מלאה של הלאפטופ בטאבלט ולא "עקיפה" במכירות כפי שאתה מתאר. חבל שלא שמת לב וישר השמצת.. גם אם טאבלטים יעקפו במכירות, ה- PC והלפטופים לא ייעלמו ולא יוחלפו על ידי הראשונים... העתיד הוא בכלל שעונים חכמים. החומרה תהיה כל כך מיניאטורית שיצליחו לדחוף לתוך שעון יד טכנולוגיות רבות וחזקות משמעותיות מאלו שיש היום. המכשיר יקרין הולוגרמות ואנחנו נפשפש באוויר בשביל האינטראקציה...
אורי | 27.08.14
13.
טאבלט - לא מסכים שמת - זה נהדר לצריכת תוכן - למשל בישיבה בסלון
אני משתמש כבד באייפד לגלישה באינטרנט על הספה בסלון. לתכנות, כתיבת מסמכים, וכו - מעדיף מחשב שולחני (עם שני מסכים) או לפטופ אם אני בנסיעה. טאבלט (או פאבלט או סמארטפון) לא מתאים ליצירת תוכן ארוך יותר מ180 תווים.
צופה | 27.08.14
10.
העתיד הוא לא הטאבלט - אלא הפאבלט.
פאבלט - שילוב של פון+טאבלט, עדיף בגודל 7 אינץ', שזה הגבול של אחיזת יד גברית ממוצעת. קיימים מזמן בשוק מכשירי אנדרואיד שהם טאבלטים 7 אינץ' עם כל היכולות הסלולאריות, אפשר לשים בהם כרטיס סים, והם כוללים את כל מה שיש בסלולר: שיחות רגילות, שיחות וועידה, הקלטת שיחות, sms, אפליקציות מסרים, וגלישה סלולרית. בנוסף, כל היתרונות של טאבלט - בעיקר הגודל שהופך את ההקלדה והשימוש באפליקציות הפופלאריות כמו וואטסאפ וג'ימייל לכיף, וגם הגלישה והצפייה בווידאו. אפשר לדבר בהם באחיזת יד, לגברים בעיקר, כמו במכשיר רגיל. אפשר גם לחבר אוזניות, איכות המסך והרמקולים להאזנה ולדיבורית הם עולם אחר לעומת מכשיר קטן. (במכשירים מייצור איכותי). החסרונות היחידים בפאבלט - בדרך כלל המצלמה "מוזנחת" במכשירים ורוב הפעמים קיימת רק מצלמה פנימית לשיחות וידאו ולצילום עצמי. עוד חיסרון, אי אפשר לשים את המכשיר בכיס, וזה מפריע בעיקר למי שעובד פיזית, או למי שלא משתמש בתיק באופן קבוע. הייתי ממליץ על פאבלט בעיקר לגברים שצמודים כל הזמן למזוודת עסקים או תיק שליחים/ילקוט סטודנט, בעלי רכב, שעבודתם אינה כרוכה במאמץ פיזי או תנועה רבה, ומשתמשים הרבה באינטרנט, בשיחות ווידאו, צריכים להקליד הרבה, לצפות בסרטונים וכו'. מי שרוצה - להקליד " phablet" בחיפוש. לנובו הוציאו ליין מצויין של פאבלטים.
ירין | 27.08.14
9.
ממש לא מדויק
הטבלטים קצת מיצו את עצמם ועכשיו הם נימצאים כמעט בכול בית, הם מצוינים בנגישות גבוה ונוחות , היתרון של הניד הוא בהקלדה ממושכת או פעולות דומות. באופן כללי השוק פשוט מיתרחב וישנם יותר ויותר אופציות שימושיות ברמות שונות. למחשבים הנידים בשוק יש עדין בעיות סוללה חום משקל ומחיר די גבוה , אפשר גם להזכיר את מערכת ההפעלה שמגיע מותקנת על רוב המחשבים הנידים ללא שום אפשרות בחירה רצינית.
ירון גיל | 27.08.14
8.
אפלה יא חברה שמתנהלת על השליית ההמונים באמצעות אריזת מוצרים כיוקרה
וההמונים = בעקיר אמריקאים ומערב אירופים עשירים מתמכרים לזבל הזה בקלות למעלה מ 3/4 העולם הרבה יותר חכמים כנראה = הם בחרו מוצר זול יותר שאינו נחות או אפילו עדיף על מוצרי התפוח שמתחילים להרקיב בזה אחר זה אייפון 6 = התקוה הגדולה יהיה נפילת ענק בעוד כמה שבועות
שביט | 27.08.14
6.
ההצלחה של כרומבוקים
היא הפסד לאנושות, אנשים מוכרים את עצמם ואת המידע על עצמם לתאגיד עצמאי ועסקי תמורת הנחה של 100 דולר על מחשב. עדיין הפרטיות הגדולה ביותר נמצאת במחשב אישי עצמאי עם מערכת הפעלה לינוקס (או אם כבר וינדוס), כל היתר סתם מרגלות אחריך וגונבות את הפרטיות שלנו.
משה | 27.08.14
4.
כתבה לא עיניינת בנושא טאבלטים
הכתיבה דיי חובבנית, ניכר חוסר ההבנה בנושא. יש בכתבה יותר השמצות של המוצר מאשר השוואה טכנולוגית איכותית ונתונים שתומכים בטענות. ולמה לערב את יאיר לפיד ופוליטיקה בכלל בכתבה שעוסקת בטכנולוגיה ? אייפד/טאבלט הוא מוצר מצויין ומשלים לשאר מוצרי המחשוב הקיימים היום. הוא בעיקר מוצר לצריכה תוכן ואין בזה שום חסרון. אישית אני מעדיף לגלוש ולקרוא ספרים דווקא בטאבלט ולא בלפטופ או מחשב נייח, יושב בנוח על הספה. במידה ויש צורך בעבודה רצינית יותר ניגשים למוצרים מתאימים. אין שום חיסרון בעוד פלטפורמה מעניינת.
אלעד | 27.08.14
3.
לגדעון הקשקשן מהפייסבוק
דבר ראשון והכי משמעותי - אתה פשוט טועה. הנתונים מראים את זה, לא תחושת בטן או משהו בסגנון. אין מימוש של טבלט (נכון לעכשיו) המשמש ליצירת תוכן בקנה מידה גדול (מעבר אולי לצילום, אבל גם את זה רוב האנשים מעדיפים לעשות עם הטלפון כי הוא קטן ונייד יותר). המכירות בהתאם לכך פשוט מאוד הולכות ויורדות. אל תבין לא נכון - יש לי טבלט, ואני משתמש בו על בסיס יומי, אבל לצריכת תוכן - אני קורא בעזרתו ספרים, חוברות קומיקס, גולש בעזרתו באינטרנט ומבצע קניות. אך בכל הקשור ליצירה (תוכן, תכנות, עריכת תמונות ווידאו) - הוא לא מתחרה עם ה PC בשום צורה. ועכשיו לגבי הטענות הספציפיות שהעלית: 1. מסך מגע במקום מקשים. באמת? אתה בד"כ מניח את המקלדת שלך על המסך כך שאתה לא מסוגל לראות כמעט כלום מה'תוכנה העדיפה' שלך? ולגבי התכונות הפיזיות של המקלדת, שמת לב פכם לשתי בליטות קטנות על המקשים F ו J? אין לך אותם על מסך המגע שלך, נכון? מה שקצת מקשה על הקלדה עיוורת (הבליטת מסמנות את מיקום האצבעות על המקלדת). שלא נדבר על שילובי מקשים, התחושה של הקלדה על משהו פיזי (שונה לחלוטין מהקלדת מגע) ועוד הבדלים משמעותיים נוספים. 2. לגבי זה אין וויכוח, המסך באמת מייקר את המוצר אך גם מוריד מנפחו. 3. קישור טבעי יותר לתקשורת? אני חייב להבין מה זה אומר. כי חוץ מזה שמחשב שולחני יכול להתחבר לכבל רשת פיזי בעוד טבלט לא, אני לא רואה הבדל. את חבלי הלידה כבר עברנו מזמן והחיבור לרשת קווית \ אלחוטית פשוט מאוד ברוב המקרים ודורש את אותם פרטי ההתחברות גם בטבלט וגם ל PC. 4. רוב יצירת התוכן דורשת הקלדה מאסיבית. אפילו הטוקבט הזה היה כמעט בלתי אפשרי לכתיבה על מסך מגע. אי אפשר לתכנת, לכתוב ב WORD, EXCEL או כל מתחרה אחרת שלהם. דווקא בתחום עריכת התמונות או הוידאו יש פוטנציאל לממשק מגע, אך כאן בא לידי ביטוח כוח העיבוד המוגבל מאוד של הטבלט. ונושא נוסף, שנגעתי בו בסעיף האחרון - כוח העיבוד. זה נכון שזה משתפר,אבל נכון לעכשיו כוח העיבוד של טבלט לא מתקרב לזה של מחשב, כנ"ל לגבי נפח איחסון. תוסיף לזה את העובדה שגם מה שיש היום מתחמם מאוד ונהיה קשה להחזיק את זה לאחר זמן מה ותבין שטבלט בשום אופן לא מסוגל (נכון לעכשיו) להחליף PC (נייד או נייח). ולא בשנה שנתיים הקרובות לפחות. פיתוח ממשק קלט נוח, הארכת חיי הסוללה, הגדלה משמעותית של נפח האחסון וכוח העיבוד - אולי יתנו אפשרות לטבל לנצח במערכה. מה שכן, אז הוא כבר לא יהיה ממש טבלט וכבר יקראו לו בשם אחר.
אסף | 27.08.14
2.
כרגיל, כתבה חסרת בסיס. גרטנר: טבלטים יעקפו מחשבים אישיים ב 2015
כותב המאמר ממשיך לפזר כותרות חסרות בסיס כדי למשוך קוראים. ידעה מלפני חודש שהופיעה ב TechCrunch: http://techcrunch.com/2014/07/06/gartner-device-shipments-break-2-4b-units-in-2014-tablets-to-overtake-pc-sales-in-2015/ Gartner: Device Shipments Break 2.4B Units In 2014, Tablets To Overtake PC Sales In 2015 מחשבים: 317m ב 2013, 308m ב 2014 , 316m ב 2015 (תחזית) טבלטים: 206m ב 2013, 256m ב 2014, 320m ב 2015
שאול | 27.08.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת