אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועכשיו לקינוח

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
מי צריך גלידריית בוטיק כשאפשר להכין בבית?
המתכון הבסיסי מאוד פשוט, ואפילו לא צריך מכונת גלידה: בסיר קטן מחממים על אש קטנה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם כוס חלב ושליש כוס סוכר (אסור להביא לרתיחה). בינתיים בקערה טורפים ארבעה חלמונים גדולים (או חמש קטנים) עם עוד שליש כוס סוכר, עד שהופך לקצף בהיר. מוסיפים לקערה כמה כפות מן החלב החם להשוואת טמפרטורות, תוך בחישה מתמדת במטרף יד. לאחר מכן, מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך הסיר, שוב תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהחלב מסמיך (שוב, אסור להביא לרתיחה). מכבים את האש ומוסיפים פנימה את חומרי הטעם: קילו של פירות קלופים וטחונים למחית חלקה (אם זה פרי שמכיל הרבה נוזלים אז יש להפחית מעט מכמות החלב בסיר). או חצי חבילה שוקולד מריר מומס (במקרה זה יש להוסיף לתערובת החלב שלוש כפות אבקת קקאו לא ממותקת בעת הבישול). או שני ספלי אספרסו קצר עם כפית של תמצית ווניל. וכן הלאה טעמים לפי מיטב דמיונכם. למי שאין מכונת גלידה: מכניסים את התערובת למקפיא ומחכים שעה-שעתיים עד שהיא קפואה למחצה. מוציאים ומערבלים בעזרת מטרף חשמלי או בלנדר, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית (יש לעבוד בזריזות, על מנת שלא תפשיר תוך כדי). מחזירים למקפיא ללילה לפחות, על מנת שתתייצב. זהו. עם קצת אימון יוצאת גלידה מקצועית לחלוטין.
אורן | 01.09.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת