אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כסף כמו גרעינים

79 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

77.
כמו במספנות ישראל
נתנו לחברים של בייבי , פוגל וקצב מספנות תמורת 40 מיליון שח שרק החומר גלם שהיה בשטח הוערך בכמעט 30 מליון. כיום לאחר 7 שנים המספנות הפכו לנמל פרטי בשווי מוערך של 800 מליון שח. אני שואל אם אין מספיק אנשים מוכשרים במדינה שיכלו לעשות את המהלך לטובת הציבור. למה מוכרים את כל נכסי המדינה לפרטיים?
אייל | 14.09.14
73.
כמה הערות לסדר:
אני יודע שהכתבה כבר התיישנה אבל אני חייב לומר כמה דברים ואקווה שמישהו עוד יקרא: 1. יוקר המחיה? עכשיו אנחנו יודעים לה הכל כאן יקר. כאשר התבואה, ממנה עושים לחם, פסטה, דגנים ועוד עולה יותר מידי בשביל לרפד כיסים של כמה מושחתים אנחנו משלמים ביוקר. 2. צריך לחקור את העברת המניות. הם בוודאי המתינו 10 שנים בשביל ההתיישנות אולם אני טוען שהעברת המניות שקרתה לאחרונה היא העבירה והפיקציה. אם מישהו העביר מניות בשווי מאות מיליונים ללא תמורה משהו פה מסריח. צריך גם לחקור מה קרה לדיבידנדים. אם הם שולמו למחזיקי המניות הפיקטיביים איך הם עברו לידי הגיבורים הראשיים? איך ואיפה מוסו כל העניינים הללו? 3. צריך לבדוק את התיק המקורי. האם העובדה שאביו של אחד מהגיבורים הראשיים היה שופט לשעבר גרמה לעיוות הצדק בו צוואה חוקית לכל דבר ועניין לא קוימה. 4. מבקר המדינה ביחד עם הממונה על ההגבלים העסקיים ומשרדי האוצר והכלכלה צריכים לבדוק איך אפשר לפתוח את אחסון התבואה לתחרות באופן חוקי ומבלי צורך לשלם פיצויים לאלו שעשקו ועושקים אותנו.
המסביר לצרחן | 15.09.14
70.
לבדיקת מבקר המדינה - כיצד פקידי הציבור איבדו נכס של הציבור - לבדוק תפקוד האפוטרופוס הכללי בנושא
לא ייתכן כי נכסי ציבור נופלים לידי אנשי עסקים מתוחכמים ומקצועיים יותר מפקידי הציבור. על המדינה להחזיר את הנכס לידיה . תפתח חקירה פלילית וחקירת מבקר המדינה על תפקוד הרשויות בנושא.
ועדת ביקורת | 13.09.14
67.
מהנסיון שלי עם חברות פרטיות וציבוריות
בכל תחום שבו פועלות גם חברות פרטיות וגם ציבוריות, החברות הציבוריות מתנהלות בצורה הרבה הרבה יותר בזבזנית. הם מושכים תקציבי ענק, מתנהלים בכבדות ונותנים תוצרת פחות טובה. אני לא הייתי מתפלא אם השארת דגון במתכונת ציבורית היתה עולה למדינה 200 מליון שקל לשנה במקום 100 היום. אמנם מישהו פה עשה קופה נאה, אבל לא בטוח בכלל שמדינת ישראל הפסידה.
ל-76 | 13.09.14
66.
התחקיר הכי חשוב שקראתי השנה
כל חברה גדולה שעיקר פעולתה הוא בישראל צריכה להפוך לציבורית עם מות מקימה ולשרת את חוסכי הפנסיה (מס ירושה מלא מעל 10 מליון ש״ח שיוקדשו ליורשים). בזיון שהקרנות הללו מראש הוקמו בחו״ל ועוד יותר בזיון שבית המשפט ומשרד המשפטים ששולט ברשם ההקדשות מאפשר היווצרות של כשלי שוק כאלה. חזקו ואמצו כלכליסט!
יונש | 13.09.14
58.
כל הכבוד ליואב ומיכאל
קראתי את הכתבה. כתוב יפה, ברור, הרבה פרטים. אין לי מושג מה רמת הדיוק בפרטים. אין לי את הכלים לבדוק. אבל, על פניו, עושה רושם אמין, בהחלט אמין. ולכן, אני מוריד את הכובע בפני הזוג המוכשר הנ"ל, יואב ומיכאל. כל הכבוד לכם. אנחנו חיים בג'ונגל כלכלי. כל הקודם - זוכה. מה שלא הולך בכוח, הולך בעוד יותר כוח. אם המערכת מאפשרת קומבינה כזאת - שיהיה להם לבריאות.
אריקו | 12.09.14
56.
נושא לסדרת כתבות
כל הכבוד לשי על הכתבה היסודית. למרות ההקיף אתה מכסה רק חלק קטן ממעלליו של הנ"ל. בדוק גם את התנהלות פיינל ופוטומדקס. בפוטומדקס חבר לאחד אחר (דולב רפאלי) וביחד השתלטו על מניות העובדים האחרון מימש מניות בכ20 מליון דולר בשנה האחרונה ביד אחת כשביד השניה קנה בכספי החברה מניות באותו סכום כדי לא לגרום לירידה במנית החברה. לאחר שהושלם המהלך בערך של כ15 דולר למניה המניה צללה ל7 דולר , נחשו מי הרויוח ומי הפסיד? נושא לחקירת משטרה או הרשות לנירות ערך (ישראלית ואמריקאית..)
 | 12.09.14
34.
מישהו אמר סוציאליזם חזירי ?
למעלה מ 60 שנה אזרחי ישראל משלמים יותר כדי שכמה מקורבים יהנו ממונופול תבואה שהכניס להם רווחי עתק . מעניין שזה קרה תחת מפלגות הפועלים "הסוציאליסטיות" שהן נגד טייקונים חמדנים שמרויחים על חשבון האזרח הקטן . בקפיטליזם ובשוק חופשי הטייקונים "החמדנים" מרויחים בזכות מוצר ומחיר טובים יותר מהמתחרים ומי שמרויח מיליונים מזמין תחרות . לתשומת לב הקוראים שרוצים להחזיר אותנו לימי ישראל ההסתדרותית ומפלגות "הבועלים" שדאגו שכולנו נהיה שווים בעוני חוץ מכמה מיוחסים .
אני רק שאלה | 11.09.14
33.
האשם האמיתי הוא- רשות המיסים בישראל. רו"ח ועו"ד נהנים מהתעללות המיסוי
בחברה כלכלית מתוקנת- עסקים מתנהלים, מדווחים ומשלמים, יש חוקים מסודרים יש הגינות ויושר. כאשר רשות מיסים בארץ מרשה לעצמה להתעלל שוב ושוב בעסקים בישראל , [ רשות המיסים ל מחפשת מעלימי הכנסה - היא מחפשת דוחות שנתיים ועסקים מדווחים וישרים- והיא מוצצת את המיץ, ממציאה והופכת כל פיסקה שצצה - ודורשת כספים גדולים שנים אחורה... ובסוף הפקידים מתרצים וסוגרים איזה דיל ... עבור בעל העסק המותש] היא יוצרת חוסר איזון בין נותני השרות . רוח אמור לייצר את הדוחות להקפיד על נהלים כנל עו"ד בתחומו ותפקידו.. אבל כאשר יש מלחמה כזאת וחוסר יושר והגינות מצד רשות המיסים, העסקים הופכים קורבן לרשות המיסים אשר המתווכים שלה הם.. נותני השרות ששילמנו להם..
 | 11.09.14
27.
באמת תודה כלכליסט
היינו בטוחים עד עתה שהמדינה מנוהלת ומוחזקת בידים נאמנות והוגנות. והנה אתה סוטר על פנינו ומקיצנו משינה עמוקה ובטוחה. מה באמת יש יהודים ישראלים שבאו מקירבנו ושהוריהם נלחמו על הקמת המדינה ושכעת הם שודדים את אוצרות המדינה, בונים על קרקעות לא להם ובניגוד לחוק, מנכסים לעצמם נכסים ציבוריים, עושים הון לעצמם לביתם ולמקורביהם ושודדים את הקופה הציבורית, שגם כך מוטה לטובת אותם מקורבים שעושים טובה לביתם ולחבריהם. אולי עדיף לחזור לישון, האח הגדול יגאל רצון.
 | 11.09.14
24.
עכשיו אתם מבינים למה ישראל מובילה בכמויות הפרארי והארמונות?
ישראל מהמובילות באירופה ברכישת מכוניות פרארי. בישראל יש מספר אנשים שאין להם בעיה לרכוש עוד ועוד ארמונות ונכסים להשקעה. על בסיס השכבה הצרה הזאת נבנה מיתוס "הנס הכלכלי" של ישראל בשנים האחרונות, בזמן שרוב האוכלוסיה לא מבינים על מה מדובר. אז הנה דוגמא מצוינת שמסבירה איך עובדת השיטה - מאות מיליוני ש"ח שיוצא מהכיס של כולנו (דרך המזון שמחירו בישראל מהגבוהים בעולם) ועובר לחבורת "אנשי שלומנו" שקיבלו מונופול במתנה מהמדינה, אוחזים בו ומשתמשים בו לסחוט את הציבור. עו"ד והרו"ח מרבים להסתתר מאחורי "לכאורה", זאת בזמן שהם לכאורה עושקים את הציבור, לכאורה הורסים את המרקם החברתי של ישראל, לכאורה מעמיקים פערים ומפוררים את החזון הציוני, כל זאת, לכאורה, בעבור עוד ארמון ועוד פרארי. אז בפעם הבאה שאתם שואלים את עצמכם למה חבילת קמח עולה לצרכן הישראלי פי 1.5 יותר מעלות חבילה מקבילה בגרמניה, לכאורה תקבלו לפחות חלק מהתשובה. וזאת רק דוגמא אחת מיני רבות. דוגמא לכאורה כמובן.
אזרח | 11.09.14
23.
הבעה היא לא באנשים שמשתלטים - אלא בזה שנותנים לדגון להיות מונופול
זה כמו תנובה - והדאגה לאיזה ידיים החברה נופלת. אם היו חמש תנובות אז זה לא היה משנה אם אחת שייכת לחברה ממשלתית מסין (או כל מקום אחר). משרד החקלאות חוסם תחרות מתוך "הגנה" על החקלאים. גם בתוך הארץ וגם בחוץ. שלא לדבר על ייבוא עובדים זרים (האם ההגנה על החקלאים תורמת למקומות עבודה לאזרחי המדינה?) וסובסידיות מים... החקלאים הם מלח הארץ בדיוק כמו שחברת חשמל ועובדי הנמלים היו. זה לא אומר שזה צריך לבוא על חשבון הגב של כולנו - וזה בהחלט בא על חשבוננו.
יוני | 11.09.14
6.
תחקיר מעלף. כל הכבוד לכתבי כלכליסט. עכשיו השאלה מה עושה הציבור מכאן?
כפי שעולה מהכתבה, אין ספק שמרבית נכסי בני הזוג הכט, בהתאם לצוואת ד"ר הכט (ולמען ההגינות ייאמר כי גם בהתאם לצו המוסר הואיל והמדינה היא שנתנה להכט את הזיכיון והשקיעה במפעל מיליוני ש"ח), צריכים היו להיתרם לציבור לטובת התרבות והאומנות. אין ספק גם שתרומה זו לא נעשתה בהתאם לצוואתם אלא רק תורמה צנועה למראית עין בלבד. מה יכול הציבור שהפסיד מיליארדי ש"ח באמונות ותרבות לעשות כעת???
עמרי | 11.09.14
4.
לא ייאמן - תאוות בצע שאינה יודעת שובעה
מדובר באנשים שגם לפני ההשתלטות היו עשירים כקורח. פיינל לבדה מכניסה ליואב בן דרור סכומי עתק מדי שנה. במקום לתת למדינה, כלומר לי ולך ולאזרחיה האחרים, להנות מהרכוש הרב שצבר ראובן הכט בזכות המונופל ולמעשה על חשבון הציבור, בוחרים הנ"ל למלא את כיסיהם התפוחים באמצעות מעשים שגם אם הם חוקיים, הצחנה העולה מהם נודפת למרחוק. תאוות בצע ותו לא.
אחד העם | 11.09.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת