אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"מחיר הלחם המפוקח גבוה באופן בלתי נתפס מעלות ייצורו"

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
יש לי רעיון מדהים לכל המגיבים כאן
אולי תפתחו מאפיה קואופרטיבית ביחד ותקחו כחברי קואופרטיב גם את הממונה על ההגבלים והמפקח על המחירים. (הם יראו לכם איך לייצר לחם בשקל) תייצרו לחם מלא ב 2 שקלים (כמו בלונדון). נראה אותכם עוזבים את המקלדת הארסית שלכם, לובשים בגדי עבודה, יוצאים לעבודה וחלוקה בלילה, רבים עם רגולטורים הזויים. בטוח תעשו מיליונים כדאי לכם, חבל על כל דקה שאתם לא רצים לעסק המשתלם הזה, מישהו אחר חוגג בינתיים. חבורת הזויים שלא יצרו דבר בישראל בחיים שלהם, חוץ משטנה וארס
איינשטיין | 22.09.14
30.
אין ספק המאפיות מרוויחות "המון", הם פושטות רגל קבוע
ברשות להגבלים עסקיים שתו ועישנו יותר מדי . רק כך אפשר לטעון שהמאפיות בישראל עושקות את הלקוחות. איך מסבירים באותה רשות את זה שיש היום רק 4 או 5 מאפיות תעשייתיות בישראל? שבשנים האחרונות נסגרו ועברה הבעלות על חלק נכבד מהמאפיות?
רונן | 22.09.14
26.
לחם מחוייב בפיקוח מחמיר יותר! במיוחד על לחמים בריאים יותר...
לחם מחוייב בפיקוח מחמיר יותר! במיוחד על לחמים בריאים יותר. משום מה, לחם מלא עולה יותר כסף, ומה שמוזר זה שאותו לחם עובר פחות עיבוד מלחם מקמח לבן וקמח מלא (לחברות הגדולות) גם עולה פחות, אז למה הוא עולה כל כך יקר?!
 | 22.09.14
20.
היקף החזרות לחמים למאפיות הוא כשליש מאספקת הלחם לחנויות
גם בהסדר הזה צריך לטפל כי הצרכן מממן את הבזבוז הזה אחת לשבוע בעל המינימרקט שלי בירושלים מחזיר שקים של לחמי אנגל וברמן ועוד מאפיות כך הוא עושה במשך שנים ומקבל זיכוי כלומר הציבור משלם על ההחזרות ועל השיטה כשליש ממחיר הלחם. יש לבדוק את היקף ההחזרות והזיכויים יש לבדוק את תמחיר הלחם בהתיחס להחזרות ומה באמת עושות המאפיות עם הלחמים המוחזרים וכמה הרווחים שלהם ממיחזור ההחזרות.
ירושלמית | 22.09.14
15.
הרגולטור ??????
הבעייה של תושבי המדינה לא קשורה למאפיות , לא אנג'ל ולא דווידוביץ ולא ברמן וכל השאר , שכן הם יצרנים וברצונם למקסם רווחים. הבעייה האמיתית היא אצל השרה הממונה שחיה בסרט ולא דרשה תשובות מעובדת משרדה.הבעיה העיקרית היא ברשלנות ואי מילוי חובה מצד המפקחת על המחירים , הגב' צביה דורי שלפי הכתבה במשך 9 שנים (2011 - 2002) התרשלה במילוי תפקידה כלפי אזרחי המדינה וכלפי השרה הממונה . במשק הפרטי היא הייתה מפוטרת ללא פיצויים ממשרתה. בשירות הציבורי שלנו , היא תמשיך לעבוד ולצבור פנסייה תקציבית. אנחנו , כל עם ישראל , ישלם את המחיר.
היהודי הנודד | 22.09.14
13.
הפיקוח לא מחסל את התחרות. כל בעלי האמצעים רמאים. לכן צריך פיקוח
תחרות טובה כשאין רמאים!!! חובת הרגולציה להפחית מחירים. איך לעזעזל לחם של מפעל ענק עולה 17 שקל??? 20 שקל??? 15 שקל??? כאשר העלות הבסיסית שלו היא 2.5 שקל לייצור וזה גם אם מוסיפים קצת נבטים או עגבניות מיובשות!! אני שוחחתי עם עובד של מאפיית ענק, עלות לחם אכן כל כך נמוכה. כמעט ואין הוצאות!!!
לוחם במאפיה | 22.09.14
6.
רגולציה תמיד מובילה לכיסתו"ח ושחיתות. פשוט צריך לבטל את הרגולציה ולפתוח את השוק לתחרות!
המדינה לא יכולה ולא צריכה להבין בעלויות ייצור לחם. צריך לבטל את הפיקוח - ולאפשר תחרות חופשית. הדבר היחידי שנדרש - הוא אכיפה כנגד קרטלים. פיקוח על המחיר? תמיד יסבנו וירפדו את הפקידים...
רגולציה = שחיתות! | 22.09.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת