אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מהו הסוד הנסתר להצלחה בלימודים?

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
יש עצה עוד יותר טובה - להפסיק עם שיטת המבחנים
כי היא יוצרת דבר אחד - דחיסת כל הקורס לשבועיים. הודגם שהיא חסרת ערך בתיכונים - אין סיבה להניח שהיא טובה יותר באקדמיות. תיאורטית, הסטודנט לא חייב ללמוד דבר *עד אז* וחלק לא קטן עושים בדיוק כך. מעבר לכך מבחן אינו מוכיח דבר - רק יכולת עמידה בלחץ, ש שאפשר לתרגל גם בצורות אחרות, שפחות משפיעות על הציון. כדי להראות ידע צריך להגיש עבודה *יצירתית*, שתעשה שימוש בחומר הנלמד ותגרום לסטודנט ללמוד עוד *בעצמו*. משום מה זה מקובל רק בתארים גבוהים. חבל שלא בנמוכים. מצער שאריאלי שוב לא מצליח לחשוב מחוץ לקופסה.
כג | 11.10.14
24.
עצות ברזל לסטודנט המתחיל
1) תתחבר כמה שיותר מהר עם האנשים שלומדים איתך, אתה תיעזר בהם במבחנים ויותר מאוחר במציאת עבודה טובה. 2) תשקיע את רוב הזמן שלך בלימודים, אף אחד לא הולך להעסיק אותך אם ממוצע הציונים שלך יהיה נמוך. 3) תהיה שלם עם מה שבחרת ללמוד, סטודנט שאינו מרוצה מתחום הלימודים לא יגיע לתוצאות טובות כמו סטודנט שאוהב את התחום. 4) תתחיל לחפש עבודה כמה שיותר מהר בתחום, אי אפשר לשים מחיר על נסיון תוך כדי לימודים, רוב הסטודנטים נתקעים בחיפוש עבודה בסוף הלימודים אולם הסטודנטים שהתחילו במהלך הלימודים פשוט מתקבלים על תקן סטודנט ואחר כך עוברים לתקן מהנדס. 5) תכין את עצמך לראיונות עבודה, תשקיע בקורות החיים. כמה שיותר מהר כך יותר טוב.
 | 11.10.14
15.
קשה להעלות על הדעת תרחיש כזה??? יש סטודנטים עם 9 סבתות שמתו במבחנים
וגם ההסבר שמוצע בכתבה לפיהם הסטודנטים חולקים את הקושי בלימודים עם הסבתא הוא מופרך. מישהו מכיר סטודנט שאומר לסבתא שלו שהוא חושש מהמבחן בחשבון אינפיטיסימלי?? לכל היותר הוא אומר לסבתא שהוא לא יוכל להגיע לביקור במהלך חופשת הסמסטר כי יש לו הרבה מבחנים.
ב.ק. | 11.10.14
7.
אולי הדבר הכי חשוב (!)
סיימתי את הלימודים לפני למעלה מ-10 שנים, ואחד הדברים היותר טובים שיצאו לי מהלימודים זה הקשרים האישיים עם כל מי שלמד איתי. הרי כולם משתלבים איכשהו בשוק העבודה והיום לכל החברים שלי יש ניסיון עשיר בחברות שונות וקשרים עסקיים ענפים. (חלקם גם בכירים). אני יכול להעיד שלאורך הזמן מתחילת הקריירה ועד עכשיו - ההזדמנויות הכי טובות הגיעו דרך חברים ומכרים מהלימודים, ואילו הייתי יודע - הייתי מייצר הרבה יותר קשרים. בסופו של דבר לימודים הם נקודת זינוק אבל הקשרים עם האנשים בלימודים הם הדלק שיעזור לכם בהמשך הקריירה.
אוהד | 11.10.14
4.
ועצה שקצת יותר קשורה ללימודים... מסטודנטית שבדיוק סיימה
אז אני לא מרצה ותיקה, אבל העצה שלי היא חלוקת זמן ותעדוף. לימודים אקדמיים הם מאוד עמוסים. צריך לדעת להזניח קצת מקצועות מסוימים, להשקיע יותר באחרים, לדעת איזה שיעורי בית חשוב להקפיד לעשות (כי המקצוע קשה ודורש תרגול) ובאיזה אפשר לחפף (כי הנושא פשוט ותוכל להשלים את הפערים במהירות לקראת תקופת מבחנים). תעשה לעצמך גם חישובים - אם עבודה שווה 40% מהציון אולי כדאי להשקיע בה יותר מעבודה במקצוע אחר ששווה 5% מהציון. עוד עצה - תציב מטרות. למה אתה לומד את מה שאתה לומד? מה אתה רוצה להפיק מהתואר? אם אתה רוצה תואר שני, ברר מה הממוצע הדרוש בשבילו ותקפיד על הציונים שלך. אם זה תואר שמטרתו יצירת קשרים תקפיד להתבלט מול המרצים. אם אתה יוצא עם מקצוע (נגיד ההנדסות למיניהן, תכנות) - נסה למצוא עבודה בתחום בשלב יחסית מוקדם (שנה ב' או ג') כי זה מאוד מועיל בהמשך. תהנה, זאת תקופה נהדרת, מקנאה בך על שאתה בתחילת הדרך. בהצלחה!
גיל | 08.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת