אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ריכוזיות, חסמי יבוא ומיסוי גבוה מייקרים את המזון בישראל

80 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

77.
דייי להתבכיין- האשמה לא אצל הצרכנים!
תפסיקו לכתוב את השטויות המדכאות שלכם-האחריות היא לא אצלנו הצרכנים -וזה כתוב בצורה כל כך ברורה: יש ריכוזיות!!!! אין מספיק שחקנים בשוק- זה ממש לא משנה אם נקנה יותר או פחות! -אין תחרות ביניהם! ! ! זה כתובכל כך ברור ועדיין אתם מתעקשים לכתוב שטויות כמו "לדעתי אנחנו אשמים..." האחריות היא על שר האוצר לפתוח את התחרות בהחלטה בודדת ופשוטה! אבל הוא לא יעשה את זה כי לא אכפת לו מהעם איכפת לו מהטייקונים שיממנו לו את מערכת הבחירות הבאה
ערן | 07.10.14
75.
הכל מתחיל משחיתות,אוליגרכים משחיתים פולטיקאים. ואת העם ״מרגיעים״ :יש בעיית בטחון.
מה חדש. על הריכוזיות ידענו. את השחיתות אנחנו מכירים היטב. הפוליטקאים שלנו או דואגים לעצמם או פשוט לא מוכשרים. מה לעשותם אם כך? איפה בכל זאת ניתן לחדש התשובה לצערי מרי אזרחי שירעיד את אמות הסיפים של המדינה.
המצב מטורף. | 07.10.14
71.
ולפני 2004 המשק לא היה ריכוזי? הוא היה יותר ריכוזי אבל המחירים היו זולים ריאלית
איך זה יכול להיות? כי מה שקובע באמת זו לא רק התחרותיות אלר בעיקר המיסוי. ישראל כבר 20 שנה עוברת למודל מיסוי עקיף ע"ח מיסים ישירים. לוקחים פחות מהמשכורת (בעיקר המשכורות הגבונהות) וגובים יותר מיסים עקיפים. לא מדובר רק במע"מ ומיסי קנייה אלא למשל: ארנונה, חשמל ומים. מה שמאוד מייקר את מחירי הייצור. בנוסף: עלויות הכשרות הולכות ותופחות וגם זה סוג של מס. מעבר לחרדים יש גם את מילציית המיסוי של הנמלים. ועד הנמלים מעלה את מחיר הסחורות וחומרי הגלים המיובאים בלפחות עוד 8%. בקיצור כולם גוזרים קופונים. המיסוי הלך ועלה וכך גם כמות השחקנים המתווכים שגוזרים קופונים. וזו הסיבה המרכזית לעלייה התלולה במחירים בעשר השנים האחרונות. לאו דווקא הריכוזיות והיעדר התחרותיות. הבעיה הזו תמיד הייתה כאן. מה שהשתנה כאמרו זה המיסוי לצורותיו השונות.
סוציולוג | 07.10.14
70.
יש פתרון פשוט לתמחור המוגזם
לא צריך להתחיל לברר מה עלויות ייצור של תנובה, כי היא תמיד יכולה להעמיס מה שהיא רוצה על מוצרים שנבדקים מבחינה חשבונאית. אבל, יש דרך מאוד פשוט לדעת מתי המחיר לא הוגן - ברגע שתנובה מוכרת בחו״ל יותר זול. הרי שם יש תחרות - ואז אנחנו יודעים בדיוק מה אמור להיות המחיר ללא כוח של מונופול. יש לדרוש שמחיר בארץ לא יעלה על מחיר בחו״ל (ואל תספרו את שטויות של מע״מ, כי א. גם שם יש מע״מ וב.צריך עוד להביא את סחורה לשם - עלויות שינוע)
אלי | 07.10.14
67.
לכל אלה שמגיבים ב "תצרכו פחות" -> אתם עיוורים לתוכן הכתבה!!
כתוב לכם בצורה הכי מפורשת וברורה: "אין תחרות בשוק המזון" !!!!!! ככה שזה לא משנה בכלל אם נעשה חרם לאיזה שבוע! כי אסם תנובה ושטראוס יודעים שאנחנו קהל שבוי שלהם, אז תוך שבועיים נקנה מהם פי שתיים-כי לא תהיה לנו ברירה!! - אין להם שום בעיה להשאיר את המחירים גבוהים! - הפתרון היחיד הוא מאד מאד פשוט - פתיחת השוק לתחרות: -פקודה פשוטה ובודדת של שר האוצר- וזהו!! אבל זה לא ייקרה עד שאנחנו לא נפנים את העובדה הפשוטה שהפוליטקאים עובדים עבור מי שמממן להם את הקמפיינים-ועבור מי שייספקו להם עבודה אחרי שהם יעזבו את הכנסת
רן | 07.10.14
62.
המחירים בארה"ב לא יותר גבוהים מבארץ. גיבוב שטויות.
ירקות ופירות זולים לאין ערוך בארץ לעומת ארה"ב. תנסו למצוא בארה"ב קילו עגבניות ברבע דולר. קילו עגבניות עולה לפחות $2-$3 הכי זול בשיא הקיץ או 8 שקל מינימום! יש איזורים ועונות שנה בארה"בב בהם פירות וירקות מסויימים יהיו זולים כמו בארץ ואף זולים יותר למשך תקופה קצרה בהתאם לעונת השנה, למשל תפוחים בצפון ארה"ב בסתיו, או כנ"ל תפוזים בקליפורניה ודרום ארה"ב, אבל אלו היצואים מן הכלל. מחירי גבינות בד"כ יותר זולים מהארץ, אבל קופסת קוטג' בטעם קצת ישראלי (יש רק 2 חברות שמייצרות קוטג' באיכות קרובה לזו של הקוטג' הישראלי, כל היתר מרגיש כמו פלסטיק) רבע קילו עולה בכל מקום לפחות $2.5 או כמעט 10 שקלים. וזה ברשתות הזולות ביותר. החלב בארה"ב התייקר בשנה האחרונה כמעט פי שתיים והחלב הזול לסוגיו טעים בערך כמו מים עם קצת סיד. הבשר באמת יותר זול, אבל גם כאן צריך לברור את הבשר היותר איכותי שעולה יותר כי הבשר הזול מאד הוא מאיכות ירודה ביותר, קשה וסיבי.
חולניק | 07.10.14
60.
תגובה ל 17
אין סיבה ל 4 חותמות כשרות חוץ מזה שיש כאלו שדורשים זאת ויש מי שמספק להם ובעיקר אין שום סיבה שתקנה מים של סן בנדטו במחיר 7 ש"ח לליטר בעוד שמים של אקוונובה (מותג פחות סקסי - אבל כולו מים) עולה 60 אגורות לליטר. אגב, פערי מחירים כאלו בין מים בבקבוקים "סתם" לבין "ממותגים" רואים בכל סופרמרקט בעולם בה במידה שאתה יכול לקנות נעליים ב 80 ש"ח וגם ב- 2000 ש"ח אני לא רואה שום סיבה לעשות מהפכות כדי להוזיל ב 10% נעליים של 2000 ש"ח. מי שרוצנ כאלה ומוכן לשלם - שישלם. וככה בכל סוג מוצר.
 | 07.10.14
58.
רק האזרחים אשמים שאין שינוי כי מצד החזירים הקפיטליסטים זה ממש לא יגיע.
בארצות הברית המחירים הרבה יותר זולים ואילו הקניות הרבה יותר קטנות ואני מדבר על אנשים שנוסעים 15-20 דקות לחנות. העגלות קטנות יותר וממש לא בגודל של העגלות בארץ ואף לא פעם אחת ראיתי עגלה מפוצצת כמו המקבילה שלה בארץ. בדרך כלל הם קונים מספר פריטים כמו בקופה המהירה וכל זה נעשה בסופרים שיש שם הכל מהכל!. תמשיכו לפוצץ עגלות=תמשיכו לשלם ביוקר!
קוסטה | 07.10.14
56.
מוסיף ל-26
לא תמיד חייבים להתכלב כדי לחיות טוב, זה רק מצריך להפעיל קצת את הראש: 1. סל הקניות מורכב מ30-50 מוצרים. שננו את עלותם, זה לא כ"כ הרבה. אין סיבה לקנות עגבניות ביותר מ-3 ש"ח לק"ג, שמן זית טוב ביותר מ27 ש"ח ל-700 מ"ל, דאודורנט שקוף של ג'ילט ביותר מ-15 ש"ח לאחד, טונה (כל סוג) ביותר מ5 ש"ח ליח'. כבר שבועיים אני קונה ב"מייסופרמרקט" ורואה את הבדלי המחירים בין הרשתות. 2. למתקשים הייתי ממליץ להוריד אפליקציה או לבנות טבלת אקסל פשוטה. סל המוצרים שלכם די זהה בין הקניות. אתם תראו עד כמה מחירי המוצרים משתנים. 3. אני לא חושב שיש מוצר חובה (אולי מוצרי תינוקות, אבל לא בענייני מזון). אז שבוע תחיו בלי עגבניות או מעדן אהוב, כמה נורא זה כבר יכול להיות? 3. בדקו אחת לחצי שנה את הבדלי המחירים בין חברות האינטרנט והתקשורת הסלולרית. זה אולי מרגיש קצת מרגיז אבל בשתי שיחות טלפון חסכתי לעצמי קצת יותר מ-1500 ש"ח השנה. אני רואה בזה כאילו חברות התקשורת העניקו לי שתי לילות בצימר מפנק בצפון. 4. תזמינו באינטרנט, זה הרי כ"כ פשוט! אני מזמין שם הכל - בגדים, גאד'טים, מתנות, ספרים, מוצרי ספורט. אפילו משחקים לחתול..... הכל. תעשו לעצמכם טובה ותבצעו סקר שוק קצרצר לפני שאתם קונים מוצר בקניון, המחירים שם הרי כל כך מגוחכים. חולצה מכופתרת של טומי ב-430 ש"ח. התחרפנתם?! 5. יש עוד מלא דברים שאפשר לעשות. שנו הרגלים, הקפידו על החדשים ואמן ונאכל פה מילקי ב-80 אגורות ביום מן הימים.
חסכן, לא קמצן | 07.10.14
55.
שנים שאומרים שהשוק קטן...
אבל בינתיים הוא הכפיל את עצמו בפחות מ-25 שנה האחרונות (הרבה בזכות העליה מרוסיה) רק ברמת גודל האכלוסיה (פי כמה וכמה בצריכה) לא לדבר על כך שכל העולם נפתח ויותר קל לשווק לחו"ל, גם ברמת שינוע הסחורות וביטולי מכסים. ולמרות זאת ההפרשים נשמרו (גם מול מדינות בסדר גודל שלנו)
רני | 07.10.14
47.
עובדים עלינו בפנים - ואנחנו לא לומדים, לא לומדים
הממשלה שוב עושה את זה - זורקת את האחריות על מילים גבוהות "תחרות", "ריכוזיות" ושאר חרטא. בוא נחזיר את המיקוד לגורמים האמיתיים שיש לה באמת שליטה עליהם. מע"מ, ארנונה, דלק,תחבורה ציבורית, חשמל, מים - מחר בבוקר הממשלה יכולה להוריד את המחירים האלה - והופס כל מחירי המוצרים יירדו. מה לא מובן? המיסים והתשתיות יקרים מדי. כתוצאה מכך הכל יקר. הממשלה מתעקשת להמשיך להעלות את יוקר המחיה ולסובב אותנו בתירוצים מתירוצים שונים. חלאס!! הבנו מי עובד עלינו - אלה שבחרנו לכנסת שיילחמו בשבילנו, אנשי המחאה(19 מנדטים)
מירית | 07.10.14
43.
אני לא מבין מה הבעיה בלפרק את תנובה
עד 2003 המחירים של המזון היו סבירים כי תנובה הייתה עדיין חברה שיתופית ולכן פעלה תחת מתח רווחים נמוך ברגע שבני גאון מכר אותה לקרן השקעות בריטית המחירים החלו לנסוק בפראות. הפתרון הוא פשוט יש לפרק את תנובה ל3-4 חברות כאשר כל אחת מקבלת מחלבה אחת של תנובה המקורית ושיתחרו אחת בשנייה , כנל שטראוס, אסם יוניליבר וקוקה קולה. אין טעם בהורדת מכסים ולהגביר יבוא , הטעם של הגבינות בחול שונה מהטעם של הצרכנים כאן ובענפים מסוימים אין אפשרות ליבא עקב זמן מדף קצר. רוצים תחרות צריך לפרק את היצרנים הגדולים מדי שיש כאן. אל תגידו שאין לזה תקדים. יש הרבה תקדימים שפרקו חברות ענק גדולות יותר שהיו פרטיות ע"ע מיקרוסופט, us steel , standard oil
עידן | 07.10.14
38.
דודה שלי מגיעה לביקור מארה"ב. ביקשתי ממנה שתביא לי קורנפלקס
כן, לא ייאמן שביקשתי ממנה להביא לי קוואקר. כי שם זה עולה 9 ש"ח (כולל מע"מ), ובישראל זה עולה 26 ש"ח. כן, כמעט פי 3! פי 3!!!! מי המשוגע שחי פה? למה לקנות קוואקר זה יוקרה? למה צריך להתחשבן מה אני אוכל וכמה אני אוכל? מה ביקשתי? אוכל, בסה"כ. ואם אני צריך לבחור מיץ תפוזים טבעי ב-24 ש"ח (?!!!!) או מיץ תפוזים מתרכיז ב-10 ש"ח? אז אקנה את התרכיז, שהוא בכלל לא תפוזים, אלא רק בטעם תפוזים. אז למה? למה צריך לגור במדינה המסריחה הזאת? אני היום בתהליכים למעבר לארה"ב, נמאס מהשחיתות הזאת של המקושרים בצה"ל, בחברת החשמל, ברכבת, בנמלים, בתאגידי המים וברשויות, נמאס מההסכמים שטובים רק לקומץ החבורות שמחזיקות את המדינה, והמדינה הרופסת הזאת מאז קום היוולדה רק נכנעת להם. אין עתיד בישראל, שיכחו מכל מה שיאמרו לכם. ממליץ לכם לעשות כמוני ולעבור למדינה אחרת (לאן שתבחרו), יותר גרוע לא יכול להיות לכם.
ניב | 07.10.14
35.
פערי מחירי המזון
אני נחשפתי להתופעה הזו לפני מספר שנים , ומאז כשאנחנו נוסעים לחו"ל אנחנו נכנסים לסופר או חנות פארם ומצטיידים בפריטים שאנחנו צורכים בשוטף. קרם פנים , משחות שיניים, שוקולדים , תה ירוק. לפני שבועיים קנינו בברלין 3 קופס, תה ירוק ב 5.5 שח כל אחת בארץ המקביל עולה 17 שח . איזה הסבר יש לדבר הזה ?
מוטי מהצפון | 07.10.14
28.
הבנתי מהכתבה 2 דברים: א. דיויד גילה ממשיך להתנהל כאילו הוא באקדמיה
ב. כל יום הוא "מגלה" משהו חדש שהוא לא ידע קודם, בתחום שעליו הוא מופקד. הקומבינציה של שני הדברים האלה מסוכנת, ומשמעותה שהוא לא האדם המתאים. שילך להקים חברת יעוץ עם טרכטנברג - שני אנשים עם רצון טוב, אבל כמו פודלים בים של כרישים.... יש לי חשד ששניהם התמנו למה שהתמנו דווקא בגלל חוסר התאמתם ה"אמיתית" למשימה...
 | 07.10.14
27.
ישראל היא כבר שוק של 8 מיליון איש. בלגיה - 10, פורטוגל - 10, נורווגיה - 5, דנמרק - 6
שבדיה - 10, יוון - 11, שוויץ - 8. אז שלא יז**נו את השכל עם גודל השוק ושטויות כאלה; באירופה משנעים סחורות במשאיות קירור מדרום ספרד לשבדיה, מצרפת לפולין, מדרום איטליה ללטביה, וזה הרבה-הרבה יותר יקר מאשר הובלה ימית בקירור למשל -יש לכם מושג כמה מאות יורו עולות רק אגרות השימוש באוטוסטרדות (גם הציבוריות, בגלל היטלי בלאי לתשתית הכבישים) על כל נסיעה כזו של משאית??? בקיצור, אם השוק הישראלי היה פתוח ליבוא, בלי חסמים ומחסומים ושאר שטויות של הגנה על תוצרת המקומית, (שרידים של שנות ה-50 הבולשביקיות, כשלא היו לנו דולרים ליבוא), ישר התחרות היתה מביאה לירידת מחיר של 30-40% לפחות. ואם בארץ המע"מ על מזון היה בשיעור אפס - כמו כמעט בכל אירופה!! - המחירים היו נחתכים ביותר מ-50%. תנסו למצוא מדינה אחת בעולם המפותח (או בכלל) שבה יש מע"מ על אספקת מי שתיה לבתים ו/או על פינוי הביוב... בקיצור, גם הטייקונים חולבים אותנו, וגם הממשלה, כל אחד מסיבותיו שלו. והכסף שלנו עובר לאט אבל בטוח אל הטייקונים, עובדי הנמלים, חח"י, מקורות, בכירי המשק, והפנסיונרים של צה"ל. איך אמר מאיר אריאל זצ"ל?? "מי שנדפק פעם אחת - כבר לא יכול להיגמל"
אחד מ-7.5 מיליון | 07.10.14
26.
לדעתי אנו אשמים...
רק אנו אשמים אנו הצרכנים ...צריכה לא נבונה...קונים הכל מהכל כאיל ואין מחר...תציביעו ברגליים תקנו רק אוכל בסיסי חודש אחד ותראו איך המחירים ירדו..ותסבירו לילדים שלכם על זה...הכל תלוי בנו הצרכנים ותפסיקו האשים רק את ממשלות ישראל....תזכרו--צרכנות נבונה--בהצלחה ושנה טובה לכולם...(תאמינו).
עדי.... | 07.10.14
22.
הגיע הזמן שכל צרכן וצרכן בארץ יסתכל במראה לפני שהוא יוצא למסע קניות
הצרכן הישראלי כל כך עצלן שהוא אינו מוכן לבדוק מחירים ברשת המתחרה. הוא אינו מוכן אפילו לנסוע רבע שעה לסניף של אותה רשת כאשר הוא יודע בוודאות שהסניף הזה זול יותר בכ-30% מהסניף הקרוב לביתו. שכל צרכן בארץ יפסיק ליילל כאשר הוא אינו מוכן להחליף יצרן של אותו מוצר רק כדי להפיל את היצרן החזירי. שכל צרכן בארץ יפסיק לקטר אם אינו מוכן לוותר אפילו שבוע אחד על קוטג' או מילקי או כל מוצר אחר על המדף עד אשר יורידו מחירים. כל מה שקורה כאן לא קשור למיסים או תחרות עם הצרכן מוכן להמשיך להיות פרייאר. גמר חתימה טובה
אבינועם | 07.10.14
21.
גודל האוכלוסיה
בחו"ל היצרנים ,חנויות משרתים אוכלוסיה גדולה פי עמה מאשר בישראל בגרמניה עשרות מיליונים ולכן מחזורי המכירות גבוהים . בארץ מיצרים ל כ8 מיליון צרכנים והיצרן מפצה עצמו על כך ביקור המוצר. הטענות של היצרנים על רגולציה ופקוח נכונות בחלקן . גם באירופה יש פיקוח של מכוני תקנים ומשרדי ממשלה . המע"מ על מזון ומוצרי צריכה אחרים נמוך.
צפוני  | 07.10.14
16.
בשנים האחרונות שיניתי פזה צרכנית
לא קונה כחול לבן , גם לא קונה את כל המוצרים שלי בארץ, רק דרך האינטרנט, ביגוד,הנעלה, אלקטרוניקה,איפור, משקפים ועדשות מגע,סכיני גילוח,סוללות ,בעצם כמעט הכל, כך אני חוסך עשרות אלפי שקלים בהם אני יכל לקנות מוצרי מזון מופקעים בארץ, שעליהן אין לי שליטה ויכולת יבוא . זה ממש לא מסתכם במוצרי מזון, במיסוי הוא קטסטרופלי, כולל חשמל,מיסי עיריה אני מבין למה הצעירים עוזבים לברלין או למקומות אחרים . ישראל מקום קשה לחיות בו
משה בוזגלו | 07.10.14
14.
סטיסטיקה כוזבת :-כמה עולה ק"ג עגבניות בגרמניה ?כמה עולה ק"ג מלפפונים באוסטרליה
ברור שכשאתה מייצר יוגורט ל- 80,000,000 תושבים , אז כל יחידה זולה בהרבה מהמצב בו אתה מייצר ל- 8,000,000 איש. ברור שכשאתה צריך להלחם 50 יום על שלום הבית , מישהוא צריך לשלם עבור ההוצאות. ברור שאם אתה רוצה לחיות שחייל גרמני שומר עליך ( בנתיים) זכותך , אבל אין לי אלא לצטט את רבין ז"ל " נפולת של נמושות " חג שמח., יש גם מעבר לסופרמרקט.
אמיר | 07.10.14
13.
מי שאשם הם הישראלים שעוד נשארים בארץ ולא עוברים לארה"ב, קנדה, או אירופה
לא ישתנה בישראל כלום. כול החונטה נמצאת בכנסת וזה הכל הצגות. יורידו לכם 10 אגורות ואחרי חצי שנה יעלו בחזרה (עם ריבית דריבית). החונטה הצבאית תמשיך לקבל פנסיה בגיל 42 כי חצי מהכנסת הם קציני צה"ל לשעבר שחיים מהפנסיה הזאת. חברת חשמל, עובדי הנמל, עובדי הרכבת, רשות שדות התעופה ימשיכו לשבת על השלטר ולבזוז את הקופה הציבורית. החרדים ימשיכו להיות מיוצגים ומישהו בסוף יקח אותם וישלם להם כסף תמורת הסכמה, הם ימשיכו להיות טפילים ולא לתרום במיסים, אלא רק לקחת מיסים (לא מעניין שהם לא משרתים, אלא רק שהם לא עובדים), תאגידי המים ימשיכו לקחת סכומים מופרזים, העיריות תמשכנה להיות לא יעילות (60% מהארנונה הולך למשכורות), אנשים גרועים יקודמו (כמו מנכ"ל הביטוח הלאומי לאחר הגירעון הנפלא שהוא השאיר לבית החולים). הכל רקוב מהיסוד. ההנהגה אוהבת עבדים, ואתם - צעירי ישראל, אתם העבדים. אין עתיד בישראל כי הישראלים לא רוצים לשנות, ומי שרוצה, איננו רוב. לכן העתיד הוא במדינה אחרת. אל תקשיוב לכל השטויות לגבי ברלין וגרמניה בכלל. זה שטות. מקסימום עברו למדינה אחרת בלי היסטוריה כזאת, שהפוליטיקאים לא יוכלו להשתמש בקלף השואה נגד המעבר שלכם (כאילו שזה בכלל קלף רלוונטי). עשו לכם ולמשפחתכם ועיזבו את ישראל. אל תאיימו, פשוט עיזבו.
יותם | 07.10.14
8.
זה עונש הולם? מאסר של חודשיים בלבד על פגיעה בכול אזרחי המדינה למנכ"ל סופרסל
זה נקרא עונש הולם על מחירים שעושקים את כול אזרחי המדינה ? רק חודשיים מאסר שהוטלו על מנכ"ל שופרסל אפי רוזנהויז, לאחר שהורשע בהפעלת לחץ על ספקים להפסיק להציע הנחות ליריבה הגדולה ביותר שלה בשוק הקמעונאות - מגה".
roni | 07.10.14
7.
אילו שטיוית בעיקר על החוק הקרטלים.
מי צריך מלשינים? שנכנסה קופיפק (5 ש"ח קפה) הייתה כתבה גדולה שכותרת:" בעלי בתי הקפה הגדולים נפגשו כדי לדבר על אסטרטגיה נג קופיפק" - אף אחד מהם לא הועמד לדין! לזה צריך מלשינים? האם צריך מלשינים כאשר כול בר דעת רואה שהעמלות שוות בכול הבנקים (לא משנה איזה בנק אתה ברבעון תשלם אותו הסכום בכולם). לזה צריך מלשינים? מדינה מושחתת, תודה ביבי!
דודו | 07.10.14
6.
קשקוש הסיבות האמיתיות הן מכסי רצח למקושרים פוליטית כל הקיבוצים והמושבים
מימין ומשמאל בעיקר מזעבה גלעון חובבת הקיבוצים (ראה המיסוי על מוצרי חקלאות חלב ובשר), מאפיית הכשרות לא נונתנים ליבא בשר לא כשר לא יודע למה. ומכריחים את כולם לאכול כשר ויקר גם את המוסלמים והנוצרים. תקנים מגינים של מכון התקנים בשליטת היצרנים, אנחנו נלמד את הגויים לעבוד ולא נכיר במכון התקנים הגרמני ונוציא את הנשמה לכל יבוא מקביל, ראה הכתבה בגלובס על קופרלי, בעיות רישוי ומיסוי כל דקה מגיע פקח מרשות אחרת ולכולם דרישות לא מתואמות ויקרות, מכבי אש רשות מקומית הנגשת נכים, משרד הבריאות ועוד תשאלו בעל עסק עצמאי יספר לכם אלו הסיבות האמיתיות דיוידי גילה לא ניהל אפילו קיוסק מה הוא מבין בעסקים
שזוכים להגנה כפולה | 07.10.14
3.
עלית היא קרטל ומתנהג כמו קרטל אבל אין אכיפה
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3640150,00.html חברת עלית/שטראוס מנעה כניסת מתחרה לתחום השוקולד כמו שרק קרטל יכול לעשות ונקנסה ב-5 מיליון שקל על ידי רשות ההגבלים העסקיים. בדיחה! אחר כך תבעו את עלית והגיעו לפשרה בה עלית תקנה ב-50 מיליון שקל מוצרי גלם מחברת כרמית שייבאה את שוקולד קדבורי. ממש קנס כבד לחברה שמרוויחה פי כמה וכמה מ-50 מיליון שקלים... עצם העובדה שזה גובה הקנס ואף עובד בחברת עלית/שטראוס לא נמצא אשם ונכנס לכלא (גם אם לכמה חודשים) מראה על שחיתות ברמות הגבוהות.
אלי | 07.10.14
2.
הארנונה מייקרת את האוכל, המגזר הציבורי השמן מיקר את האוכל
ומגן על המחירים כדי שיוכל לשבת רגל על רגל ולממן את החגיגה. אחרת מזמן היו פותחים את השוק שלנו ליבוא חופשי. יש פה מגדלי טונה ? יש פה 2.5 כוורנים וכל עם ישראל משלם ביוקר על הדבש, יש פה 3 מגדלי זיתים וכל עם ישראל נעשק על הזמן זית, ושומרים עליהם כדי שפואד יוכל לקנות עוד דירה או שניים
חשב | 07.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת