אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יוקר המחיה חוזר לחזית: התוכנית הסודית של יצרני המזון נגד מחאה

181 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

180.
הגיעה הזמן להרים מחאה
נגד מי שלא תורם מספיק לכלכלת ישראל. להקים מחאה נגד הצעירים שטסים לחו"ל אחרי צבא לעשות סמים וחוזרים אחרי שנה שנתיים. נגדם צריך למחות לא נגד העשירים שעושים את עבדותם. עידן עופר לא טס לחו"ל אחרי צבא,חצי מהצעירים בישראל כן טסים לחו"ל אחרי צבא . למה אין מחאה נגדם? למה אין מחאה נגד העניים שלא מקימים חברות? למה אין מחאה נגד הצעירים שרודפים אחרי חו"ל וסקס ולא אחרי הקמת חברות ?
נ | 14.10.14
168.
הכשרות והחזירות...
אין בעיה להוריד מחר בבוקר את מחירי המזון. פשוט מאוד...ייבוא יבוא יבוא יבוא. הבעיה: 1) חזירים התעשיינים, העסקנים והפוליטיקאים. 2) כשרות - בשם הכשרות יש כאן מונופולים על מונופולים והתשובה - להציף את הארץ בייבוא מזון ממדינות אירופה... ואז החזירים אצלנו ירגעו.
שמוליק  | 10.10.14
165.
ומה עושה שר בנט הכלכלה בדיוק ?שום דבר.נח.
רגל על רגל. מונופולים קרטלים יוקר מחיה, דיור ואתה מתבטל. הצלחה אדירה שלך בקיזוז 2% במחירי מונופול המלט.2% והשאיר מונופול. אתה והלא יוצלח השני אריאל הורסים את המשק והאנשים. אתה שר הכלכלה ולא הבטחון.משלמים לך במיסים שלנו.תתחיל להזיז את התחת השמן שלך.צור תחרות במשק.משהו.
דפני ליף תחזרי.מחאה חברתית שוב. | 10.10.14
163.
לכל אלה שטוענים שללא מחאה אלימה שום דבר לא יזוז כאן, כנסו...
מחאה אלימה, פירושה מלחמת אזרחים. ברגע שדבר כזה יקרה, אנחנו הרוב השולט, קרי יהודים, נאבד שליטה. הדברים עלולים לקרה מהר מאוד. אסור לשכוח שיש פה המון קבוצות חתרניות שכל רצונן הוא חיסולה של מדינת ישראל. חיסולה של מדינת ישראל יביא גם לשואה נוספת לעם היהודי. מה שקורה היום בסוריה יהיה טוב לעומת מה שיכול לקרא פה, בפרוץ מחאה אלימה ואיבוד שליטה של השילטון היהודי במדינה. זו הסיבה שאני גם טוענת שהאיום האמיתי על קיומינו כאן, הוא המצב החברתי כלכלי של המדינה ולא האיום הביטחוני. חייבים ללמוד מההיסטוריה, ניסיוננו מהעבר הוכיח פעמיים, בחורבן בית ראשון ובחורבן בית שני שרק מלחמת אחים יכולה לחסל אותנו ואכן כבר פעמיים, כמעט ונעלמנו מעל המפה. לכן, מחאה?! בהחלט!, מחאות רבות, שישנו וישפרו פה המצב אבל בשום פנים ואופן לא אלימות!
חיה | 08.10.14
161.
גם בקיזוז מע"מ בהשוואה לגרמניה המחירים בישראל גבוהים בעשרות אחוזים
בגרמניה מע"מ על מוצרי מזון, נמוך מזה הנהוג בישראל. עם זאת גם בקיזוז השפעת הפרש המע"מ, עדיין מחירי מוצרי מזון וטואלטיקה בגרמניה, נמוכים בכ50% מהמחיר בישראל. יצרנים ויבואנים גם אינם יכולים לטעון כי שכר ותנאים נלווים לעובדים הם אחד הגורמים למחירם המופקע של מוצרים - בגרמניה שכר העובדים גבוה יותר ושעות עבודה מועטות לעומת ישראל. כולם גוזרים עלינו קופון שמן ומנסים להסית את האש אל עבר הממשלה.
אבי | 08.10.14
159.
הורדת איכות המוצרים
בכל פעם שיוצא מוצר חדש הוא בעל איכות טובה. לאחר שהוא מקבל אחיזה בשוק - האיכות מתחילה לרדת. הרי הציבור נחשב בעינהם כמטומטם, ואפשר ל"עבוד" עליו. על הציבור להבהיר לקרטל המזון שהוא לא כזה - ואם האיכות יורדת, יש להצביע ברגלים ולא לרכוש מוצרים שהאיכות יורדת או שהמחיר עולה. מספיק לזלזל בלקוחות. הם לא מטומטמים.
צרכן רגיל | 08.10.14
156.
צריך מנהיג למחאה
בצורה הזו יש רק דיבורים ובירבורים ושום דבר לא ישתנה. חייבים איש כריזמטי בתור מנהיג, שתוקם "ממשלת מחאה" בהנהגתו ואז תהיה תוכנית פעולה, נניח במשך שבוע מחרימים את אוסם. לא קונים מוצרים של אוסם. שבוע אחר מחרימים את תנובה. סתם הצעה., זה יכול להיות גם מספר ימים. רק שחייבים מנהיג. ככה אנשים זורקים הצעות, אבל לא יהיה להם יישום. אני, לדוגמא, אוהבת מעדני חלב. לא אפסיק לקנות. לרוב קונה את ה"מו" של טרה שהוא אפילו יותר טעים בעיני. חייבים מנהיג, הנהגה שתהיה מקובלת כל רובם ותציע תוכנית פעולה. נניח מחרימים את המילקי של שטראוס וקונים מו של טרה. נניח מחרימים את הקטשופ של אוסם וקונים פרי ניר.. לא בטוחה שזוכרת את שם החברה. לא לכולם יש זמן לאפות עוגות ולהכין חומוס כמו שהיו כאן הצעות. בקיצור, חייבים הנהגה עם מנהיג ותוכנית פעולה שתהיה מקובלת על כולם. בלי זה, לא יהיה שום שינוי. חייבים ראש אחד ברור ומקובל על כולם לפעולת מחאה. דיבורים, בירבורים והפגנות לא שישנו מאום. אולי בתור התחלה להקים בחירות למפלגות מחאה. אני לא מדברת על מפלגות בממשלה, אלא מפלגות מחאה.
אלמונית פלמונית | 08.10.14
148.
אין לאף אחד כאינדיבידואל כוח לשנות
על חברי הממשלה לפעול בכוחות משותפים להוצאת העגלה מהבוץ. חייבים ליזום מנועי צמיחה .בזבזנו את כל השומנים ורק השקעות במנועי צמיחה וניצול משאבי הגז להעמקת ההשקעות הממשלתית בתחום תשחרר את הקיפאון שקפאנו. המדינה יכולה להשקיע בתגלית הגז (לפי הפרסומים 80 מליארד מחפשים השקעות) ולהוות גורם מעורב בתכנון ועיצוב משק הגז בישראל. הדבר יעזור לחברות הגז ומדינת ישראל תקבל שליטה ומעורבות טובה יותר בכל הנושא ללא מאבקים מיותרים ועם הבנה טובה של האינטרסים של כלל השותפים. חייבים ליצור תשתית טובה יותר על מנת להגדיל את הפוטנציאל הקיים שהיום בחלקו הגדול מחפש את האקזיט וההשקעות בחול .
עוז | 07.10.14
147.
על היצרנים להסביר ממה נובע הפער במחירי המזון בישראל לעומת אירופה.
יצרני מזון מכובדים תסבירה לי חישובית למה החלב לדוגמא יקר פי שנים לעומת אירופה? לפי הסדר: 1. מחיר חלב גולמי ליצרן. 2. עלויות יצור. 3. שכר מנהלים צבכירים. 4 עלות הפצה. 5. רווח קימעונאי. ואז נראה איפה יש לקצץ.
efi | 07.10.14
145.
ל -134 בגרמניה כמו בכל מדינות אירופה יש מע"מ דיפרנציאלי
שם משלמים 7% מע"מ על מוצרי מזון וחקלאות. בוא תשווה את זה למע"מ 18%. חלאס - הממשלה צריכה לעשות צעדים בוני אמון לקראת הציבור לפני שהיא באה בטענות ליצרנים ולספקים. הם לא צדיקים, אבל הרבה יותר קשה להילחם בהם. אם הממשלה היתה רוצה, מחר בבוקר המיסים היו יורדים והיינו מרגישים מיד את ההקלה. היא לא רוצה - וזה כל הסיפור כאן!!! אולי 300,000 מהגרים לברלין ישכנעו אותה שהיא חייבת, אבל חייבת, לעשות משהו דחוף לשקם את האמון בינה לבין האזרחים שבחרו אותה.
 | 07.10.14
142.
הבעיה היא במערכת
כל עוד אנו מאפשרים לפוליטיקאים ולמשרד האוצר לנהל את הכלכלה ולחלק כספים חופשי העלויות תמיד יהיו על הציבור, כי קבוצות אינטרסנטיות לוביסטים של חברות תמיד יצליחו להסיט את ההטבות והתקנות לטובתם. והציבור ישלם, עם יבטלו את המע"מ על המזון לרגע יראה כאילו המזון זול יותר אך לאט לאט החברות יעלו את המחיר וישפרו את הרווחיות שלהם ובאותו זמן אנו נצטרך איכשהו לממן את הגרעון שנוצר בקופת המדינה.
א | 07.10.14
140.
אין טעם להתארגן למחאה
כמו שאין טעם לבוא לממשלה או ליצרני המזון בטענות. בחו"ל מוצרים בישראל עולים חצי מחיר - ואין יבוא מספק. אבל המחירים הם בגלל סיבה אחת - פשוט קונים בכל מחיר. לא צריך לקנות! לשבת בבית, ולהכין חומוס ע"י חומוס שמשרים אותו. עם קצת לימון וכמון יש סלט נפלא. לא צריכים משקאות ממותקים. זה לא מוצר בסיסי! ראיתי את הסרטון של הקולה והזדעזעתי. מי צריך את זה? למה אנשים מתביישים לקנות בזול?? אני קונה פסטה לא ממותגת ב4 ש"ח בלי שעושים לי טובות, מחיר קבוע. שוקולד רק של חברה לא מוכרת. 100 גר' ב3 ש"ח. אני לא קונה מותגים גם במבצע. למה בחו"ל שוקולד זול ב- 50% קבוע וכאן צריכים לקנות חפיסות?? אני לא קונה מבצעים! הבית שלי לא מחסן אין לי צורך בסטוקים. מי שרוצה שיחפש את הממשלה אבל, השינוי מתחיל בנו!! כמעט 8 מיליון אזרחים במדינה. אם לא תקנו - המחירים ירדו.
 | 07.10.14
137.
לצערי - הם צודקים. הממשלה היא האחראית העיקרית ומכאן תחושת הייאוש
הסיבה העיקרית לרמת המחירים הגבוהה של מוצרי המזון היא המיסוי הממשלתי וההגנות הממשלתיות הניתנול סקטורים כמו החשמל והחקלאות. הממשלה לא יעילה ומושחתת ומטילה מסים גבוהים על כלל הציבור, בכלל זאת על העסקים. לאלו אין ממש ברירה אלא לגלגל את העלויות הלאה לצרכן, וכאן באה אשמה נוספת של הממשלה - היא לא מטפלת בחוסר התחרות ובחסמים לתחרות שלא לדבר על בריונות כלכלית. הממונה על ההגבלים היה צריך מזמן לשלוח לכלא מנהלים בשוק המזון והבנקאות. ונקודה שלישית, היא ההגנה על סקטורים. כולנו משלמים מס על חקלאות כושלת כי לובי החקלאים חזק ולכן מחירי הירקות והפירות והבשר גבוהים כי הממשלה שומרת עליהם גבוהים.
גרניט | 07.10.14
136.
לכל המגיבים - בואו תגידו לי צעד אחד שהממשלה עשתה כדי להוריד את יוקר המחיה
היתה מחאה, 19 מנדטים של מחאה נבחרו. האם הממשלה הורידה את המע"מ, או את הארנונה? אולי היא הורידה את המים, את הדלק, את התחבורה הציבורית? איזה צעד היא עשתה - חוץ מלהעלות מחירים? לפני שהיא באה בטענות ליצרנים ולספקים היא צריכה לשמש דוגמא ולהוריד בעצמה את מחירי התשתיות. במקום זה היא מעדיפה להסיט את האש מעצמה ולהעלות עוד ועוד את המיסים ומחירי התשתיות. אז תעשו לי טובה ותבינו - את הטענות שלנו רצוי בראש ובראשונה להפנות לממשלה. הם אחראים לעליות, והם גם יכולים להוריד מחר בבוקר את כל המחירים האלה בהבל פה. הם העלו את המע"מ תוך יום - ויכולים להוריד אותו תוך יום. הרבה יותר קשה לעשות רפורמות ולהילחם בתעשיינים. לכן קודם כל הממשלה צריכה להוכיח לנו שהיא באמת רוצה. היא עדיין לא הוכיחה שום דבר, ושם יושבים נבחרי ציבור, נבחרי המחאה!!!
מירית | 07.10.14
135.
התעשיינים צודקים - מה לעשות??
הכתב מנסה להמעיט בטענות שלהם, אבל האמת היא שהממשלה היא הגורם העיקרי והמשמעותי ביותר בהעלאת יוקר המחיה. בשנים האחרונות היא העלתה את המע"מ, הארנונה, החשמל, המים, הדלק, התחבורה הציבורית. כל מחירי המוצרים יושבים על התשתיות האלה. גם אחרי המחאה, ואחרי הבחירות, הממשלה לא שינתה כיוון - להיפך, היא העלתה עוד יותר את המע"מ, הארנונה והכל בעצם. בנוסף, הם גם צודקים בקשר למע"מ דיפרנציאלי. בכל מדינות ה - OECD יש מע"מ דיפרנציאלי. זה אומר שמשלמים מע"מ מופחת או אין מע"מ על דברים בסיסיים כגון מזון, תרופות, מים, חשמל,תחבורה ציבורית, דירה חדשה. תקראו פה את זה ותראו שזה נכון: http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m03106.pdf רק אצלנו מתעקשים על מע"מ של 18% על הכל. והכי אירוני - ארגון ה - OECD מוחא לישראל כפיים על המע"מ האחיד, בזמן שאצלו בבית הוא קונה הכל בסופר במחירים שפויים. מה אכפת לי מה הארגון אומר? אכפת לי מה הוא עושה. והוא עושה בדיוק הפוך ממה שהוא ממליץ לנו. אנחנו נאנקים תחת עול המיסים העקיפים. כנראה שהשיטה שלנו לא כל כך טובה לאזרחים.
מירית | 07.10.14
134.
מחירי המים, החשמל והמע"מ בגרמניה
גבוהים משמעותית מבארץ. החשמל יקר פי שלוש בגרמניה. המים יקרים פי 1.5 בגרמניה. המע"מ גבוה באחוז. המשכורות לעובדים גבוהות פי 1.75, זאת בהנחה שרשתות השיווק מעסיקות את אותו מספר עובדים פר גודל סניף, מה שבהחלט לא נכון ועוד יותר עומד לרעתנו כי הם מעסיקים יותר עובדים. ההוצאות בארץ נמוכות בהרבה פר סניף. בא לי להקיא מרמי לוי, שופרסל וכל שאר הגנבים האלה!
בן | 07.10.14
130.
על קפה 19% מע"מ בגרמניה - המחיר שליש, ראו לינק
קפה יעקובס 500 גר' 5.5 אירו, כל 3 חדשים חוזר מבצע של 4.5 אירו. ראו לינק https://www.rewe.de כך שהמחיר ל-250 גר' כ-10 ש"ח. אצלינו 30 ש"ח. (היבואנית שטראוס-עלית, יצרנית המילקי). רק אל תבטלו את המע"מ, היצרנים ישלשלו את ההפרש לכיסם. על חלק מהמוצרים המע"מ בגרמניה מלא, גם בסופרמרקט, למשל קפה. שלא יוליכו אתכם שולל.
לירז | 07.10.14
127.
הדבר היחיד שיעזור זה להחרים אך ורק רשת אחת בכל פעם עד שממש תקרוס!!!
להחרים רשת אחת גדולה עד שתקרוס כלכלית ולעבור לאחרת....ואז כל השאר יפחדו. אם נחרים את כולן, לא יהיה לנו ממה לאכול, לכן, הדרך היא להחרים גוף מרכזי ולפרסם זאת. זה קצת כואב, אבל ילמד לקח שלא להתעסק עם הצרכנים ולא לעשוק אותם.
שרון | 07.10.14
123.
מדוע הכול כאן די יקר? ...
מדוע הכול כאן די יקר בחוסר פרופורציה מוחלט לחברה הזו? מהסיבה הכ"כ פשוטה שהגנים הישראלים שהתפתחו כאן במשך ה 20 שנה האחרונות ודי הבשילו בעשור האחרון הוא "איך אני אקח ממנו (מכולם פה) עוד ועוד ועוד כסף". החינוך כאן די נסוג והאידיאלי המנחה כאן הוא" "לעשות" כמה שיותר כסף ואכפת לי שזה על חשבון כל העולם ואחותו?, למה חקלאי, שקורע את התחת הקימה בחמש בבוקר ועבודה קשה בשדות בגשם ובחמסינים מקבל על הפירות והירקות שלו 0.80 שקל לקילו ואנו משלמים בסוף 14.00 שקל לקילו? למה? כי יש כ"כ הרבה סחטנים בדרך
$ | 07.10.14
121.
בולשיט, המחירים הגבוהים הם רק בגלל החמדנות של היצרנים
מספרים לנו סיפורים על מע"מ כשהם מוכרים ב400% יותר. השכר באירופה גבוה יותר, ההוצאות של היצרן שם גבוהות יותר, אז איך הם יכולים למכור מילקי ברבע מחיר?? ואיך אסם הגזלנים יכולים למכור שקדי מרק בניו יורק בחצי מחיר מבארץ?? לשם אין שינוע? אין הוצאות?? בקיצור היצרנים שקרנים חמדנים וגזלנים ומנצלים את העובדה שאנחנו פראיירים
להחרים את אסם תנובה שטראוס | 07.10.14
120.
שיפור מערך הפיקוח על מחירי המוצרים
הצעה פשוטה לשיפור מערך הפיקוח על מחירי המוצרים הוא שיתוף האזרחים במערך. זה כ"כ פשוט לאסוף מתנדבים שידווחו על מחירי המוצרים במכולת השכונתית \ סניף הרשת בו הם קונים יום יום. כל מתנדב ידווח על מוצר אחד דבר שיגזול דקה אחת שבועית \ יומית מזמנו. הדיווח יהיה לאתר בפיקוח המשרד הרלוונטי, לכל מתנדב יהיה שם משתמש וסיסמה למניעת טעויות ואי הבנות. יום טוב ותקווה למחירים הוגנים, בועז
בועז  | 07.10.14
119.
ארץ הקומבינות
החקלאים יורידו מחיר? ,יצרני המזון ירוויחו יותר, יצרני המזון יורידו מחיר? , בעלי המרכולים ירוויחו יותר , בעלי המרכולים יורידו מחיר? , אנחנו נרוויח ? קדחת . הם יטמטמו אותנו עם שיטות ומבצעים שלבסוף תשאיר בקופה יותר כסף שאין לך. מה לעשות כשבארץ הקומבינות אחד דופק את השני
נ | 07.10.14
115.
די לבלבל במוח, ההפרש הוא יותר מ18 אחוז.
בוא נעשה עסקה - נשלח חברים מברלין לאלדי (המותגים שלהם סבבה לגמרי, די לבלבל במוח על האיכות), ונעשה אפליקציה או משהו שתעזור בפשטות לחשב את המחיר (בקליק אחד) בלי המע"מ. כל מוצר שיהיה גבוה , יכנס לרשימה שחורה, וישלח לרשתות החברתיות בתפוצת נאטו. ונדביק לידו 2 אייקונים - א. אייקון של חזיר ב. תמונה של טייקון מענף המזון מה דעתכם?
דרום דרומי, חוף אשקלון | 07.10.14
113.
אל תקנו את הסיפורים של יצרניות המזון . הפרשי המחיר ללא נובעים רק מהמע"מ
והנתונים שלהם מאוד לא נכונים . לא על כל המוצרים באנגליה או בגרמיה לא חל מע"מ . אין מע"מ על מוצרי יסוד , מוצרים בריאים ומוצרי חלב . על כל השאר חל מע"מ ובטח ובטח על מוצרים לא בריאים . בישראל מוצרי חלב עולים פי שניים מאירופה . מעדן פרי עולה באירופה פחות 2.4 ש"ח . נוסיף לו מע"מ והוצאות כשרות ונגיע למחיר של בערך 3.10-3.20 .שיסבירו לי למה כאן הוא עולה בסביבות 5 ש"ח ? מנכ"ל אוסם הנכבד מדבר על עלויות ייצור , אז שיסביר לנו למה על מוצרי יבוא כמו קורנפלקס נסטלה , הוא גובה מחיר כפול ? הספקים הגדולים חזירים , אבל הטענות חייבות להיות מופנות לממשלה מכיוון שהמחירים ירדו רק אם הממשלה תשנה חוקים ותאפשר יבוא מקביל ויבוא של מזון ,קוסמטיקה ,ללא בדיקה נוספת של משרד בריאות והוצאת המיץ ליבואנים(אני מדבר על מוצרים שכבר קיבלו אישורי משרד בריאות בחו"ל ). חייבים לפרק את החברות מכיוון שכוחן יצר מאזן אימה בינן לרשתות . חייבים לפרק את כל המועצות החקלאיות שדואגות לשמור על מחיר גבוה ודואגות לחוסר תחרות (מועצת החלב , הלול , הצמחים , הדבש , הבננות וכו') . חייבים לפטור מארנונה את היצרנים ,אבל אך ורק בשטחי הייצור .
שי | 07.10.14
106.
אל תקנו את הסיפורים של יצרניות המזון . הפרשי המחיר ללא נובעים רק מהמע"מ
והנתונים שלהם מאוד לא נכונים . לא על כל המוצרים באנגליה או בגרמיה לא חל מע"מ . אין מע"מ על מוצרי יסוד , מוצרים בריאים ומוצרי חלב . על כל השאר חל מע"מ ובטח ובטח על מוצרים לא בריאים . בישראל מוצרי חלב עולים פי שניים מאירופה . מעדן פרי עולה באירופה פחות 2.4 ש"ח . נוסיף לו מע"מ והוצאות כשרות ונגיע למחיר של בערך 3.10-3.20 .שיסבירו לי למה כאן הוא עולה בסביבות 5 ש"ח ? מנכ"ל אוסם הנכבד מדבר על עלויות ייצור , אז שיסביר לנו למה על מוצרי יבוא כמו קורנפלקס נסטלה , הוא גובה מחיר כפול ? הספקים הגדולים חזירים , אבל הטענות חייבות להיות מופנות לממשלה מכיוון שהמחירים ירדו רק אם הממשלה תשנה חוקים ותאפשר יבוא מקביל ויבוא של מזון ,קוסמטיקה ,ללא בדיקה נוספת של משרד בריאות והוצאת המיץ ליבואנים(אני מדבר על מוצרים שכבר קיבלו אישורי משרד בריאות בחו"ל ). חייבים לפרק את החברות מכיוון שכוחן יצר מאזן אימה בינן לרשתות . חייבים לפרק את כל המועצות החקלאיות שדואגות לשמור על מחיר גבוה ודואגות לחוסר תחרות (מועצת החלב , הלול , הצמחים , הדבש , הבננות וכו') . חייבים לפטור מארנונה את היצרנים ,אבל אך ורק בשטחי הייצור .
שי | 07.10.14
104.
מחאת צרכנים בשוק סגור
השוק בישראל הוא קטן וסגור שמשמעו הוא עלויות יצור גבוהות יותר מאשר בשווקים אחרים ( אירופה למשל). אפשר לפרסם רשימות קניה (ממש כמו זו שהגיע מברלין) ולנווט את הצרכנים לרכוש במקום מסוים ולא באחר וכך לעודד תחרות. המחאה לפני דלוד דנים לא יצרה שינוי התנהגות משמעותיים של ציבור הקונים ולכן לא נרשם שינוי ברמת המחירים. זה פשוט אנחנו ולא הם( היצרנים) שנקבע מה אנחנו נקנה ובאיזה מחיר סביר.
שי | 07.10.14
99.
ספקי המזון נערכים למלחמה
הם נפגשים ומחפשים הסברים למה אצלנו יקר יותר הנה כמה רעיונות - המע"מ אצלנו גבוה יותר שכר העובדים אצלנו גבוה יותר אנחנו מספקים מקומות עבודה להרבה מאד משקי בית אם לא נרוויח נצטרך לפטר עובדים בקיצור אנחנו רוצים להרוויח יותר הפתרון - חברים, יפתחו לכם את הייבוא ואל תאיימו ואל תהיו חזירים
דני  | 07.10.14
97.
אכן, צריך להפנות את האשמה כלפי המדינה - חייבים לפתוח את השוק לייבוא !!!!!!!!!!111
אין שום סיבה שהחברות יגדילו את הרווחים שלהן, והמדינה תצטרך לסבסד אותן. הפחתת מע"מ היא סיבסוד של היצרנים הגדולים על חשבון כלל האזרחים. כל שקל שהמדינה תפחית במע"מ, היצרנים יעלו ב 75 אגורות, כך שבסופו של דבר, ייראה כאילו היתה הוזלה, אבל מי שבאמת ירוויח יהיו היצרנים. אבל - מצד שני - היצרנים צודקים - המדינה באמת אשמה. המדינה לא מאפשרת ייבוא של מוצרי מזון בצורה חופשית, ולכן היצרנים יכולים לגבות כל מחיר שעולה על דעתם. ברגע שהמדינה תאפשר יבוא חופשי של מוצרי מזון, היצרנים ייצטרכו להוריד מחירים, וזה מפחיד אותם לחלוטין. זו כנראה הסיבה שהטקטיקה שלהם היא לדרוש הורדת מע"מ. צריך לדאוג שהטקטיקה הזו תחזור אליהם כבומרנג. הם מאשימים את המדינה ? - הם צודקים !! אבל - לא המע"מ אשם, אלא הגבלת היבוא.
 | 07.10.14
94.
יצרני המזון יכולים לשבת בשקט עושים עבורם את העבודה
כבר רצים שני ספינים שמסיטים את הדיון..... ספין 1: גרמניה כן או לא - ספין של אנשי ימין שמעדיפים את ההנאה הרגעית של להכנס בשמאלנים על פני טיפול ביוקר המחיה ספין 2: מוצרי חלב כן או לא - ספין של טבעונים שהם פשוט טבעונים
עידו | 07.10.14
90.
אכן, צריך להפנות את האשמה כלפי המדינה - חייבים לפתוח את השוק לייבוא !!!!!!!!!!111
אין שום סיבה שהחברות יגדילו את הרווחים שלהן, והמדינה תצטרך לסבסד אותן. הפחתת מע"מ היא סיבסוד של היצרנים הגדולים על חשבון כלל האזרחים. כל שקל שהמדינה תפחית במע"מ, היצרנים יעלו ב 75 אגורות, כך שבסופו של דבר, ייראה כאילו היתה הוזלה, אבל מי שבאמת ירוויח יהיו היצרנים. אבל - מצד שני - היצרנים צודקים - המדינה באמת אשמה. המדינה לא מאפשרת ייבוא של מוצרי מזון בצורה חופשית, ולכן היצרנים יכולים לגבות כל מחיר שעולה על דעתם. ברגע שהמדינה תאפשר יבוא חופשי של מוצרי מזון, היצרנים ייצטרכו להוריד מחירים, וזה מפחיד אותם לחלוטין. זו כנראה הסיבה שהטקטיקה שלהם היא לדרוש הורדת מע"מ. צריך לדאוג שהטקטיקה הזו תחזור אליהם כבומרנג. הם מאשימים את המדינה ? - הם צודקים !! אבל - לא המע"מ אשם, אלא הגבלת היבוא.
 | 07.10.14
89.
הכל תרוצים עם הממשלה היתה רוצה להתערב לא היתה בעיה
כנראה שקובעי המדיניות יש להם אנטרסים שהמחירים גבוהים דוגמא איש כמו כחלון שרצה לטפל בנושא התקשורת בוטלו גזרות שהטלו על הציבור כמו המחירים בשוק הפלאלפונים הכנסות וכו, וכו אין סיבה שהפולטקאים שלנו יטבו עם העם והאוכלסיה שגרה בישראל הם בני ערובה שכל הזמן שומעים את ראש הממשלה אירו דאש חיזבלה החמאס שינאת זרים מלחמה בבג"ץ בריחת שרים בריחת מפקדים במשטרה הכל בכל ואזרח הקטן משלם את המחיר עד מתי התושבים ימשיכו לשמש שופר לממשלה הקיימת והבכי ימשך ולא יבינו שנחיה יותר טוב ללא לפיד ביבי וחברותו סליחה גם בלי ליברמן שלא מוסיף טוב וההגירה השלילית לגרמניה לא מבשר טוב למדינת ישראל תחליטו לשנות ואז תבוא גאולה על עם ישראל בתקוה ובהמהרה בימנו אינשלה
ע.ט | 07.10.14
87.
לכל המגיבים בצורה אוטומטית
אני יודע שהכי פופולרי זה לשנוא למען השנאה אבל אני אהיה פחות פופולרי ואגיד שברוב הדברים הם צודקים. כן, יש לדרוש מהיצרנים והקמעונאים הרבה מאוד אבל הם לא חוסמים יבוא אלה אגודי החקלאות למינהם. תורידו את מחיר החלב ותפתחו אותו גם ליבוא, כך גם לגבי חקלאות אחרת. וגם לגבי מעמ דיפרנציאלי למרות המורכבות הם צודקים. קמענאים בישראל וחברות מזון בישראל לא מרוויחות יותר מבחול, גם לא משלמות יותר וגם לא מוציאות יותר על שיווק.
מבין | 07.10.14
85.
הטעייה והכשלת הציבור - הרי המע"מ הוא 18%, וההפרשים במחירים עשרות ומאות אחוזים!!
נגיד שבאמת יגיעו למע"מ 0% על מוצרים בסיסיים - כאשר המחיר בארץ כפול מזה שבחו"ל, איך המע"מ 0% ישנה מהותית את המצב? היצרנים עוסקים בהונאה רבתי, לא שאני מקטין את חלקה של הממשלה באחריות למצב, בו המחירים בחו"ל - של מוצרים ישראלים! - זולים מאשר בישראל. צריך מהלך גדול ומשולב, של מחאה, החרמה, שינוי ערכים ואם צריך - גם סבסוד.
ישראלי | 07.10.14
83.
הפחתת המע"מ - ישר לכיס של יצרני המזון
בהעדר תחרות על המחיר בשוק המזון כל הפחתה של מס תלך לכיס של יצרני המזון והצרכן הסופי לא יראה אגורה של הוזלה . המדינה תפסיד סכומי עתק מהפחתת המע"מ ותקצץ בשירותים לאזרח הקטן שיפסיד פעמיים. גם אי הפחתה וגם פחות חינוך בריאות רווחה וכדומה . כמו כן ברור שאין להם שום רצון לבדוק את האחריות שלהם למחירי המזון המנופחים ולקצץ ברווחים שלהם אלא רק לגלגל את הבעיה על מישהו אחר . לכן ההצעה שלהם היא לא הפתרון .
חיים ישראל  | 07.10.14
81.
מלחמה ביצרני המזון הגדולים
יצרני המזון הגדולים חומסים את תושבי ישראל ומנצלים את כוח הכמעט מונופולי שלהם. מחויבת חקיקה מהירה אשר תאלץ מגה יצרנים למכור חלקים מעסקיהם כך שלא יהיה ליצרן מעל 2-3% משוק המזון. 10 הגדולים יהוו 20-30% רק כך נראה שינוי משמעותי בתחרות והמחירים. ביטול מכסות החלב ומחיר החלב. מי שיכול לעמוד בסטנדרטיים הנדרשים שייצר חלב. המחיר יירד לחצי וכן מחיר הגבינות.
אהרונוביץ | 07.10.14
76.
הם יעשו הכל חוץ מלהוריד את המחיר
היצרנים השולטים יפעילו לובי משרדי יחסי ציבור לחץ על הממשלה כל המניפולציות האפשריות בכדי להצדיק את המחירים השערורייתיים שהם גובים . הכל חוץ ללהוריד מחיר שיקטין את הרווחים המטורפים שלהם . התשובה היא לאמץ יצרנים קטנים ובכך להקטין את התלות בגדולים שעושקים
EK | 07.10.14
73.
יצרני המזון
הבעייה שנוצרה פה היצרנים חזירים רוצים להרויח בלי סוף אין אף אחד מטעם איזה גוף שמפקח עליהם בודק אותם עולם כמנהגו נוהג ואנחנו הציבור האדיש משלם עשרות אחוזים יותר צריך לצאת ברגלים לרחובות ואז תיראו שהמחירים ירדו אחרת הכל ישאר במחסנים שלהם ,חייבים ממש חייבים לצאת לרחובות בואו נפסיק לאדישות להשתלט עלינו כן אנחנו יכולים לעשות זאת ולא לחכות לחבורה העלובה של ביבי שחוץ מייחצנות לא עושה כלום.
ברוך | 07.10.14
72.
הצעה אחת היא שהסופרים ימכרות מוצרי יסוד בסיסיים ללא רווח, כגון לחם, חלב, ביצים,אורז
קמח, סוכר וכו' ושהספקים יתחרו ביניהם- כל סופר שיעשה זאת ירוויח מכמות הלקוחות ומהתחרות של הספקים שלו. הצעה שניה- (כן יש כמה לא אפרט כאן את כולן): ספקי מזון ידועים צריכים להפסיק עם תקציבי פרסום ענקיים, ומהחסכון בנישה הזאת להוזיל מחירים. הצעה שלישית- כבר כמעט מיושמת בשופרסל, אחסון מרכזי כמו בחו"ל- שמוריד לספקים את מחירי ההפצה. את השאר לא אפרט, זה מורכב, מחאה תמיד עוזרת אבל לזמן קצר בלבד בניין בונים מיסודות חזקים לטווח רחוק צריך כמה שינויים מהותיים, אבל לא לדאוג יאיר מדפיס לנו כסף...
מירב | 07.10.14
71.
אתם התגלמות הקפילטיזם החזירי !
פערי המחירים אינם בגובה המע"מ, הפערים הינם ברמות של למעלה ממאה אחוזים ! אתם, היצרנים מכתיבים את המחירים "המומלצים לצרכן" לרשתות השיווק, אז מה אתם מנסים לגלגל את המחירים ההזויים על הממשלה ? הרי הממשלה זו המדינה והמדינה זו כולנו יחד. הקטנת שיעור המע"מ משמעה הקטנת הכנסות המדינה ממיסים ואתם לא תמשיכו לגרוף את אותם רווחים, אז על מי אתם מנסים לעבוד ? \הלוואי והפעם תהיה כזו מחאה שאתם תצטערו שלא הורדתם מחירים כבר במחאה הקודמת. המצב מתחיל להזכיר את ימי טרום המהפכה הצרפתית, ואתם זוכרים איך זה נגמר..... חבל. תורידו מחירים, תרוויחו פחות, אבל עדיין תרוויחו. תישארו חזירים - תישארו בלי כלום. סתם חומר למחשבה מאזרח שנמאס לו.
גדעון | 07.10.14
70.
קיצוץ בשכר הנהלה 40% יוריד את יוקר המחיה ולא לגלגל אתהבעיה למעמ
יצרני מזון חזירים, אל תפנו את פתרון יוקר המחירים לשר האוצר כדי להוריד מחירים. המפגש שלכם הינו קרטל במלוא מובן המילה וצר לי שהממונה להגבלים רדום שנת ישרים. חישוב הרווח מהמוצר הינו התאמת גובה השכר להנהלה ואחר כך קובעים את שעור הרווח . אם ההנהלה תוריד 40% מגובה השכר , ועדיים יחיו ברמה גבוהה עם כל ההטבות מסביב, גם מחירי המוצרים יכולים לרדת ב- 30% ואף יותר. יוקר המחיה הינו רק בגלל חזירות בגובה השכר ואין סיבות אחרות. ביפן,סין ברלין, המחירים זולים יותר כי ההנהלה רואה גם את הצרכנים ואת יכולתם, בארץ ההנהלה רואה רק את עצמה.
כלכלן | 07.10.14
69.
עוד זריית חול בעיני הציבור
גם הם הורדת המע"מ על מזון חיובית- הרי שיצטרכו להביא את ההכנסות למדינה ממקום אחר- ואז יתקלו בשוקת שבורה. מישהו הרי צריך לממן את הפנסיות המטורפות והתנאים של ועדי העל, מישהו צריך לממן את עלויות הקומבינות המטורפות של פקידי הממשלה ואנשי ההון, מישהו צריך לממן את חוסר התחרות המשווע במשק הישראלי. לכן- הורדת המע"מ לא באמת תוריד את יוקר המחייה- השטרונגול פשוט יבוא מכיוון אחר.
יוסף המספר | 07.10.14
68.
כמה הערות לחבורת הצדיקים זו
1. לא יתכן שהרווח התפעולי של אוסם עולה כל רבעון רק בגלל שיפור תהליכים. רק עליה זוחלת במחירים הא זו שמביאה את התוצאה הזו. לקנות פסטה ברילה במחיר של פסטה פרפקטו של אוסם מוכיח עד כמה העיוות גדול! 2. על תנובה לא צריך להרחיב, הרי דוח מקנזי הראה את השיטה שלה. 3. שטראוס, מה נגיד מילקי ומעדני החלב נמכרים במחיר מופקע, ללא תלות בעלויות. 4. מי ששולט במועצת החלב הן המחלבות ולכן האשם הוא בהם. 5. לפי הראיון עם איל רביד מויקטורי הוא אמר שמי שקובע את המחירים זה הספקים הגדולים. ולסיכום " על ראש הגנב בוער הכובע" אם הכל בסדר למה הם בהיסטריה.
מ' | 07.10.14
61.
הבעיה שההפרש במחיר הוא הרבה יותר מ-18% של המע"מ
והרווח התיפעולי שלהם יורד בגלל משכורות העתק שמשלמים לבעלי המשרות הבכירות ולמקורבים. למה הם לא משווים את שיעור התפעולי שהוא ללא משכורות הבכירים לחברות שבחו"ל? רק כי זה לא נוח להם..... למה הם לא דיברו על זה שע"ח של הדולר בשנים אחרונות ירד? מחיר החיטה והתירס ירד? שלחברות הגדולות יש אפשרות ליבא מוצרים מחול ללא מכס או תשלום מופחת? רק שזה עולה הם יודעים לדבר
ליטל | 07.10.14
58.
יש לבטל את המעמ ולהשלים הכנסה ע"י מיסוי קבוצות ריכוז בישראל
מאחר וריכוזיות גבוהה גורמת לחוסר יעילות במשק, לאי שיוויון וליוקר מחיה גבוהה - אין חולק שמדובר בתופעה שלילית. בדיוק כמו שממסים צריכת טבק ואלכוהול משום שהם מזיקים לחברה - יש למסות חברות ריכוזיות - משרד התמ"ת יחלק את המשק לתתי ענפים - מוצרי חלב, שתיה ממותקת, מזון יבש, קמעונאות, בנקאות למשקי בית, דלק ועוד ועוד. יוטל מס מיוחד על רווחי (3-5% נוספים על מס חברות) קבוצה עסקית ששולטת על אחוז מהותי ((25% ?) מאחד מתתי שווקים אלו. חשוב מאוד שהמס יוכל להתווסף ולהיערם כך שחברה ששולטת במספר שווקים (תנובה, יוניליוור, דלק...) תגיע גם למס חברות של 50-60% ותאלץ להיפרד מחלק מהעסקים לטובת יציבותה הכלכלית. מאחר שבישראל ריכוזיות הזויה ברוב שווקי המיקרו (כפי שמוזכר בכתבה 5 חברות שולטות בכ 50% משוק המזון - כנראה רק בצפון קוריאה הנתון גבוה יותר) - הוספה של מס כזה תוכל לקזז בקלות את כל המע"מ - לא רק על מזון...
וואלה צודקים | 07.10.14
55.
מחירי המוצרים השערוריתיים, הם מרכיב בשכר הבכירים בחברות אלו
עד שהשפיות לא תחזור לקפיטליזם החזירי. מה שהיה ימשיך להיות. השוק צריך להיפתח לתחרות אמיתית. להטיס מוצרי חלב מברלין זה בדיוק כמו להוביל את מוצרי חלב מכל חברה בארץ! שלא נדבר על מוצרים קשים שניתן לשנע בהובלה ימית. מישהו עם "ביצים" צריך לקבל החלטות. זה נכון גם למוצרי פירות וירקות. חייבים לעצור את הגזל הבלתי נסבל מארנקינו.
אברום | 07.10.14
51.
הדברים בכתבה יעצבנו רבים אבל הם תכלס צודקים..
יש עלויות אדירות של שנובעות מהגנה על החקלאים (מועצת החלב, הלול וכו'), מיסים, בירוקרטיה וכו'.. אבל בלי קשר יש לאפשר יבוא של מוצרי מזון ע"י הורגת מיסים, מכסים ובירוקרטיה ופתאום נגלה שאם יש קאפיטליזם אמיתי אז מחירים יכולים לרדת..
גדי | 07.10.14
38.
שחברות המזון הגדולות יפרסמו דו"חות לציבור לפני בקשות ממנו!
קוקה, קולה, תנובה, יבואני המזון והטואליטיקה - כולם הם חברות פרטיות שעובדות על מרווחים עצומים. קודם כל שיפרסמו כולם דו"חות לציבור ואז נראה מי עושה את כל הכסף. מה שבטוח שהסופרים הגדולים הם לא אלו שמרוויחים את הכסף כי כמעט כולם חברות ציבוריות ואז רואים שהריוחיות שלהן קטנטנה.
חסוס | 07.10.14
37.
גם חמדנים וגם חושבים שאני טמבל? חזירים !!!!
מצליח לכם לא בזכות חוכמתכם אלא בזכות כסילות העדר. יאיר לפיד הוא שק האיגרוף של הקבלנים ,הפוליטיקאים ,שלכם ושאר עבריינים. מספיק עם השימוש הנלוז בשמו של לפיד וכאלה. הוא יזכה בקולי בבחירות הבאות אך ורק בזכותכם.! בזכות כל אלה שהזכרתי כאן !!!
אזרח בוגר  | 07.10.14
36.
לא מצליח להבין מה הבעיה של ישראלים לא לקנות מעדני חלב, משקאות מתוקים
חטיפים ושוקלודים. זה לא בריא, זה יקר בטרוף בלי פרופרציה, אין לזה שום ערך חיוני וזה הבסיס הכלכלי של כל מי ששלוט במשק. תעשו עוגת שוקולד בבית למה לקנות ולממש את העושק - חודש חודשיים בלי השטיות האלו גם יורדים 4 קילו וגם משנים את פני המשק.
 | 07.10.14
32.
זה נשמע כמו התארגנות בלתי חוקית למילכוד המשק!
לפעולה: * להכריז מיידית על ייצרנים אלה כקרטל, להטיל עליהם פיקוח מחירים הדוק. במידת הצורך, לנקוט בצעדים משפטיים כנגד המנהלים הנ"ל. * להוריד את מיסי הייבוא על מוצרי מזון ומכולת. * לתת היתרי ייבוא מקביל לגורמים נוספים * להפסיק השמצה ע"י גורמי ממשלה של המתריעים בשער על עלויות מזון ומכולת גבוהים
עוזי | 07.10.14
31.
שקיפות - זה כל מה שנחוץ
המאבק החברתי הבא ידרוש שקיפות: הצגת עלויות חומרי גלם, עלויות ייצור, עלויות פרסום ויחסי-ציבור, עלויות ניהול, עלויות מס, עלויות שינוע ותיווך, ו ... רווחים, הכל באחוזים. אחוז רווח סביר: 25%. גבוה: 50%. שוד בצהרי היום: 100%. למה נדמה לי שיתברר רווח של 300% ? ההסבר פשוט: המחיר בברלין 1 ש"ח, בארץ 5 ש"ח. גם אם כל העלויות בארץ כפולות ומכופלות, הרווח גבוה מאד מאד מאד. עכשיו שיפסיקו לקשקש ויתחילו לחתוך מחירים. חג שמח
אשה לא טפשה | 07.10.14
30.
יוקר המחיה כולם אשמים...
מחירי מוצרי החלב בארץ הוא שערוריה! רפתן באירופה מוכר ליטר חלב מהמחלבה ב-90 א"ג (ש"ח), בארץ הרפתן בגלל כל ההגנות מוכר ליטר חלב ב-2.5 ש"ח, נוסיף לזה את החזירות של יצרני המזון + בעלי הרשתות, לא פלה שבפריז 16 יוגורטים איכותיים עולה 1,8 Euro! ידיד שלי ניסה ליבא חלב לארץ כאשר המחיר ברשתות היה עומד על 3 ש"ח לליטר פשוט זרקו אותו מכול המדרגות! לא פלה שמחיר קילו כן קילו camembert עולה 20 ש"ח, אותו ידיד שלי מיבא מוצרי אפיה, הרבנות מבקשים ממנו חותמת לקשרות, אין בעיה להשיג חותמת שכזו, המפעלים באירופה מוכנים לתת לכם את החותמת של הרבי מלובביץ אם צריך, רק תקנו מהם! אנחנו אשמים כי אנחנו לא יודעים לעשות מחאה!!! המדינה אשמה כי אין לה שום אגנדה חברתי, כלכלי! רק אגנדה השרדות! למה מחיר הביצים בארץ כל כך גבוע? ביצה = 1 ש"ח, באירופה ביצה = 0.5 ש"ח! למה רכב בארץ עולה פי 2 מכול מקום בעולם! למה דירה 4 חדרים בפריפריה צריכה לעלות למעלה מ-700,000 ש"ח? קיימים אין ספור מועצות, החלב, הלול, הבשר... שום דבר לא הולך להשתנות, בגלל שאנחנו אשמים, לא יעזור בית דין, האשמה זה אנחנו, אין לנו שום רצון להתחיל מחאה ארוכה, ופשות לא לבטל מספר מוצרים מהקניות! עד שלא נבין שהפטרון בידינו העולם כמנהגו ימשיך להתנהג!
דניאל | 07.10.14
25.
לא צריך לחכות למחאה, פשוט להחרים את הגדולים ולקנות מוצרים של קטנים
אסם מוכרת פסטה במחיר כפול מפסטה של יבואנים קטנים? אל תקנו אסם, גם לא במבצע. סנו מוכרת אקונומיקה עם שם ופרסומת? קנו אקונומיקה של יצרן קטן בחצי מחיר. עלית ושטראוס? לא חייבים את רוב המוצרים. חוץ מזה, אפשר להעדיף מוצרי בסיס מפוקחים - גם זול יותר וגם בריא יותר.
פשוט | 07.10.14
23.
הצעה לתגובת ההמון ליוקר המחיה
כדי להרתיע את תאגידי המרכולים ניתן לקבוע יום בשבוע או יותר לפי הצורך שהצרכנים יגיעו למרכולים יעמיסו מכול הבא ליד במיוחד מוצרי חלב עופות ובשרים (דרוש קירור) להגיע לקופות ולהניח את העגלות ולעזוב כך שמדובר במאות עגלות שצריך להחזיר את המוצרים למקום ..... הם יהיו צריכים להעסיק יותר עובדים כדי להשיב את המוצרים לעגלות כך שאף עובד לא יפגע נהפוכו תהיה להם עבודה רבה. כך אפשר לפגוע להם בכיס ללא אלימות וללא פגיע בחוק בברכה
ציון | 07.10.14
21.
חשבתי ארוכות על הצמחים איך הם חיים וגדלים תוך כדי אכילת ושתיית צואה ושתן
פירות וירקות , עצים ודשא , דגים בים , זבובים , תולעים, וכו' , כולם יצור אותו אלוהים , כמונו. והם אוכלים צואה ושתן . פשוט מאוד. הדגים בים אוכלים את הביוב שנשפך לים , כלומר , צואה ושתן , את הפירות ואת הירקות משקים במי כולחין - כך שמעתי , לא שאני טוען שזה אמיתי אבל כך שמעתי וקראתי בכל מיני מקורות . זבובים וחרקים רבים אחרים חיים מאכילת הצואה שלנו ושותים את השתן שלנו וחלק מהם גם אוכלים את הדם שלנו ( למשל שוכרי דירות שמשמלים שכר דירה תוך כדי הקזת דם ). אז למה שלא נתחיל לאכול צואה ולשתות שתן ודם ? הרי זה כל מה שדרוש להתפתחותו התקנית של האדם : לאכול צואה , לשתות שתן ולקנח בשתיית דם טרי ישר המוורידים שלנו עצמנו. והנה פתרנו עוד בעיה , מי יכול עכשיו לומר שאין לנו רמת חיים ניאותה ? ברגשי כבוד , דפקטור ממונה, ( ט. ל. ח. ) ( מבלי לגרוע מזכויות ) ( מי יתן ותזכו היום בבורסה ברווחים יפים , בעזרת השם ).
דפקטור ממונה | 07.10.14
20.
אנחנו לא מוכנים ולא יודעים להחרים........לא יעזור ..
אנחנו רק יודעים לקטר ולברבר ולא ליישם את החרם ולא לקנות פשוט מאוד. בעלי החברות כבר בדיונים להאשים את הממשלה לא שהם לא בתהליך . הם יושבים כראוי בונוסים הטבות רבות על חשבוננו ועוד הטבות שאנו לא יודעים בכלל. הפועל הפשוט שם נשחק בחברות האלה עד דק . התשובה הפשוטה בתהליך הוא לא לקנות פשוט מאוד . מה הם יעשו במלאי שיתקע להם ? יחלקו לנזקקים לצה"ל למי ............ הפיתרון לאאאאאאאא לקנותתתתתת מס' ימים שבועות...וזאת התשובה........
שמיל | 07.10.14
17.
מע"מ הוא המס היחידי שמשלמים מעלימי המיסים
שלא תבינו לא נכון,אם יורידו את המע"מ יעלו את מס ההכנסה או את מס הבריאות או ארנונה או את כולם ביחד. מי ישלם???? מי????השכירים כמובן,יותר נכון השכירים היהודיים החילוניים בלבד. השכירים החילוניים יאלצו שוב פעם לממן אוכל ללא מע"מ לאלה שבאים לסופר לקנות מכל טוב במזומן,עם דגש על מזומן. כולנו גם יודעים טוב מאוד לאיזה מגזר שייכים אלה שעובדים במזומן ולנו נמאס לממן אותם. תעלו את המע"מ,תורידו קיצבת ילדים,תורידו מצידי כל מה שאפשר רק תרדו לי כבר ממס ההכנסה,נמאס לי להיות פרה חולבת ולעבוד 10 שעות ביום כשאני מבזבזת 5 שעות (50% מס) לפרנס רמאים ושקרנים במקום לטפל בילדים שלי כמו שצריך. נמאס!!!!!!!!!!!!!
 | 07.10.14
15.
ההפרשים נראים לא הגיוניים.!! - כנסו !!
יש כתובות של המנכ"לים? יש להקים להם מאהל מול הבית ולהעיר אותם כל יום בצעקות... לא צריך הפגנה של מליון בכיכר... מספיק 20 איש מול הבית של מנכ"ל אוסם עם רמקולים. ההפרשים נראים לא הגיוניים.!! הם נובעים מחוסר תחרות משווע במשק הישראלי אותו מנצלות חברות העל. כל טיעוניהם לגבי מיסוי לא מצדיקים הפרשים של מאות אחוזים. החזיריות שלהם מסבירה את ההפרש.מבריק נעליים של קיוי נמכר בלמעלה מ-10 שקלים. אותו מבריק באותה איכות שיובא על ידי יבואן קטן עולה כ- 4 שקלים.!!!!!!!
ערן | 07.10.14
12.
רק מדד המחירים לשקרן לא עולה
ציטוט: "מאז 2010 עלו מחירי המים ב־77%, החשמל התייקר ב־52%, הסולר והמזון עלו ב־32%–36%, התשומות החקלאיות עלו ב־17%, מחירי הגפ"מ ב־13%, עלות שעת עבודה בענף המזון התייקרה ב־12% והארנונה התייקרה ב־8%" מאכילים את הציבור בפרופגנדה שהכל נפלא, כמו בברית המועצות הקומוניסטית ובצפון קוריאה
רוני | 07.10.14
6.
יש לי רעיון.
אם באמת מנהלי חברות המזון רוצות להתמודד עם המחאה החברתית באופן חכם, אז שיורידו את השכר המנופח שלהם שלא מתקבל על הדעת. אי אפשר לגלגל את הורדת מחירי המזון ע"י הורדת המע"מ. מכיוון שהמע"מ הוא אחד מגלגלי הצמיחה של המדינה. והפתרון הוא הקטנת הרווחיות של יצרני המזון החזירים, ובמקביל הקטנת השכר המנופח והלא הגיוני של מנהלי החברות.
צ | 07.10.14
3.
תרגילי הטעיה ריקניים. גם איפוס מעמ יוריד המחיר רק ב 18%,
בהנחה שהמשווקים לא "יבלעו " חלק מהמהלך הזה. אבל המחירים פה כפולים ומשולשים, 200-300%, מאשר חו"ל, לפעמים של אותם מוצרים ישראלים שמיוצאים לשם! הלהיטות שלהם לעוד ועוד רווחים תהרוס אותם, כי כשהצרכן הישראלי יתעורר ויתחיל לראות שהוא יכול לשנות, זה לא יעצר.
ירון | 07.10.14
2.
כשתפרוץ המחאה, אני מציע בין השאר מהלך כזה:
לכל יום תיבחר חברה/ארגון/בנק/משרד ממשלתי אחר שבו המחאה תתמקד (כולל אלמנטים של דיסאינפורמציה והטעיה). בשעות אחה"צ של אותו יום, לקראת סוף יום העבודה (לאחר יציאת רוב העובדים הזוטרים), יתאספו 10-15,000 איש מסביב למשרדיו של אותו ארגון, ברחובות הסמוכים, וביציאות מהחניה, ויחסמו אותם בישיבה עד הבוקר; כולל חילופי משמרות. ניתן לבצע אותן פעולות גם מסביב למעונם הפרטי של האישים המנהלים את או המזוהים עם האירגונים האלה, כולל טייקונים, רק שאז יש להתחיל השכם עם שחר, ולסיים בערב. אני רוצה לראות את המשטרה מתמודדת יום-יום עם הצורך לפנות פיזית 10,000 איש, מבלי שהבורסה תתחיל לקרוס, ומבלי שדרוג האשראי של ישראל לא ירד אל מתחת ל- BB-.... ואת זה כמובן אף אחד - במיוחד לא ביבי - רוצה.
 | 07.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת