אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תשכחו מגרמניה: מי הם התושבים "העשירים" ביותר בעולם?

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
בתמ"ג כלולים כספי ייצוא של חברות כמו טבע ,אינטל, תנובה ועוד..
חברות שלא משלמות מס הכנסה ולכן הכסף ברובו לא חוזר לתושבים. בישראל יש מדינה שחורה של מעלימי מס כי גם אינטל , תנובה, כי"ל ועוד שורה של מיוחסים שגם הם מעלימי מס "חוקיים". כלומר כלכלת החוסר מס בישראל מייצרת מחזורים של כסף ללא רווח לציבור. ישראל חייבת לקזז את המחזור של המיוחסים ותגלו שישראל לא מגיעה אפילו ל10 אלף דולר לשנה לנפש , כאשר רוב הכסף הולך לשכר של הפקידים המרוששים של המדינה שלנו ,שלא רק קנו לעצמם בתים אלא גם לילדים שלהם על חשבון כלל הציבור. בקטאר יש מיליארדים אבל הממשלה נדבנית ומחלקת כסף לאוכלוסיה שלה ולמדינות אחרות ולטירור. בישראל רובצת הממשלה הכי קמצנית בעולם שנותנת רק לפקידים שלה ומוצצת את הדם של העניים שלה. כל התרגילים שעושה הממשלה כנגד הציבור נובעים מתוך אכזריות הפקידים שרובם אשכנזים מלוכלכים שכל העולם חייב להם בגלל השואה, והקמצנות שלהם לא לתת לציבור אלא להיות מוג לב וקמצן כנגדו הוא מעשה יום יומי ואנו שומעים זאת כל יום בחדשות.
מגלה את האמת | 14.10.14
24.
כמה הערות לסדר:
יש המון בעיות במדד עצמו ובתוצאותיו: 1. בקטאר למשל יש יותר תושבים לא תושבים מאשר תושבים. דבר זה לבד מעוות את הנתונים. 2. יש בראש הרשימה מספר מדינות סופר קטנות שלא מייצרות כלום אלא חיות ממתן שירותי מקלט מס. החגיגה הזו צפויה להיגמר בעשור הקרוב והן תצטרכנה להמציא את עצמן מחדש. 3. אל תשכחו שכלכלה "שחורה" לא נמדדת. יש לנו לא מעט. בקונגו הסוגרת את הטבלה המצב הרבה יותר גרוע והרבה מהיהלומים מוברחים מהמדינה ואינם נספרים בתל"ג שלה. לא שזה מאוד משנה את מצבם של מיליוני עניים. ובסך הכל - יש לנו ארץ נהדרת. נמשיך לעבוד ולהשתפר.
המסביר לצרחן | 13.10.14
18.
אנחנו בעשירון השני
אנחנו בעשירון השני בעולם (בערך 17% יותר טובים מאיתנו). לא רע בכלל. אם נתעלם ממדינו שהתל"ג שלהם מושפע בעיקר ממחצבים כמו נפט (חצי מהעשיריה הראשונה, כולל נורבגיה) אז מצבנו עוד יותר טוב. למעשה אנחנו בעשירון העליון אם בודקים באופן יחסי למספר התושבים (מתחתינו מדינות עם אוכלוסיה רבה כמו סין,הודו,ברזיל,רוסיה). ברור שתמיד רוצים להתקדם אבל מצבנו מצויין יחסית.
כלכלן | 13.10.14
12.
אם תסתכלו על כל הרשימה
תראו שלמעט קוריאה הדרומית, ואולי במקום כלשהו גם טייוואן - אנחנו המדינה עם סכסוך הגבולות הפעיל שנמצאת במקום הגבוה ביותר בדירוג. גם נלחמים, גם יוצאים למבצעים ועדיין במקום גבוה. זה דבר מופלא. אין אף נס כלכלי כזה. נותר רק לתהות באיזה מקום ברשימה היינו מתברגים אם רק לא היו לנו פה מלחמות. יש טיעונים לכאן ולכאן, ככה שצריך לנסות ולבדוק...
יגאל | 13.10.14
11.
זאת לא הנקודה!!!
אנחנו לא רוצים להיות העשירים ביותר לא מעניין אותנו פאר מוגזם. מה שחשוב לנו זה לחיות טוב להצליח לגמר את החודש עם חסכון קטן שנוכל לצאת לנופש פעמים בשנה ויהיה לנו אפשרות לקנות דירה במחיר הוגן. המדינה צריכה לייצר ולא ליצור עובדים חמדנים במגזר הציבורי...
יניב | 13.10.14
8.
גם כן מדינות...
1. קאטר זו לא מדינה, סתם קולוניה שהקימו בשביל לשדוד את אוצרות הטבע שבמקרה נמצאים באזור שלה וכמובן מקלט מס... 2. לוקסמבורג אינה מדינה, עוד שטות "משפטית" שקמה בשביל להגן על הכסף של בעלי ההון, או בצורה פשוטה יותר, מקלט מס. 3. סינגפור זו לא מדינה, כן, צדקתם, עוד קולוניה שהוקמה בכדי למצוץ את משאבי הטבע של המדינה וכמובן לברוח מתשלום מיסים. 4. ברוניי, עד לרגע זה לא ידעתי שיש כזה מקלט מס, עכשיו אפשר להוסיף אותו לרשימה. עלק מדינה. 5. כווית - סופר קולוניה שהוקמה בשביל למצוץ נפט מהאדמה. 6. נורבגיה היא המדינה הראשונה שאפשר לקרוא לה מדינה. הכסף מגיע מאגמים גבוהים שאוגרים מים והופכים לחשמל שנמכר לאנגליה, יש גם רוחות חזקות שהופכות לחשמל ובמקרה גם מצאו נפט לא מזמן. המדינה הייתה על סף פשיטת רגל תרם גילו את הנפט... 7. איחוד האמירויות - פפחחחחחח.. קאנטרי קלאב לעשירים, מקלט מס, חוף פגז הכל בקשקש משפטי אחד שקוראים לו מדינה. 8. סאן מרינו - גם האיטלקים צריכים מקלט מס ומקום מקלט מפני השלטונות. 9. שוויץ - אכן מדינה, אבל את רוב הכסף שלה עשתה בכך שלא עשתה כלום. יותר נכון, בזמן מלחמה לא עשתה כלום והעדיפה לתת לכל מי שמסביבה להרוג אחד את השני וכמובן לגזור קופון בדרך. 10. ארצות הברית - "ה"מדינה. זו בעצם המדינה הראשונה שבה בעצם מייצרים משהו מוחשי שעובד. חבל רק שהמדינה בשקיעה והכל עובר לסין. אז שלא ימכרו לכם לוקשים. התוצר לנפש לא שווה כלום במדינה שלא עובדים ורק דוגרים על השטרות.
צפוני | 13.10.14
5.
תוצר לנפש פחות משמעותי ממדד ג'יני, לרוב האנשים
קחו לדוגמה את מדינות הנפט במפרץ, או את ארה"ב שבמקום ה-10: יש שם, לצד עושר רב של אזרחים מסוימים ש"מקפיץ" את הממוצע, המוני עניים מרודים שאפילו ביטוח בריאות נורמלי או בית לא יכולים להרשות לעצמם. קטאר בנויה על מליוני משרתים נטולי זכויות ורכוש מן העולם השלישי שהם כמעט עבדים. מדד ג'יני, שמודד את הפערים החברתיים לצד התוצר לנפש, מגלה מדינות שהן לא רק עשירות, אלא גם מקדמות את כל תושביהן קדימה ולא רק מיעוט שבעילית. נניח לשנייה שבמדינה מסוימת יש חינוך חינם אמיתי (ללא "תשלומי העשרה"/נלווים/תגבור ועוד מונחים נחמדים כאלה להשתתפות הורים של עשרות אלפי ש"ח), עד רמת האוניברסיטה, יש יותר סיכוי לצמצום פערים; כשלא חייבים להשתמש ברכב כדי להגיע לכל מיני מקומות כי יש תחבורה ציבורית מעולה, 365 ימים בשנה; כשהמשטרה אשכרה זוכרת שהיא פה בשביל לשרת את הציבור ולא את בעלי המפעלים המזהמים שנגדם הציבור מוחה - אז לא משנה כל כך אם היא במקום 1, במקום 15 או במקום 35 - היא תהייה מדינה שטוב לבנאדם הממוצע לחיות בה.
 | 12.10.14
3.
מנחם אם לומר את האמת, למעט העובדה שסינגפור
היא בדיוק בת גילנו וראו איפה הם ואיפה אנחנו, ויש כל כך הרבה מודלים שהם לוקחים מישראל שזה לא ידוע בכלל בציבור, החל בטכנולוגיות מכל הסוגים וגם צבאית הם במצב דיי זהה לשלנו (מוקפים אוייבים) ובעלי שטח של גוש דן בערך, אתגר ענק. מדינת על אפשר לומר אפילו. אגב חצי נחמה ישראל במקום 33. שזה לא רע ביחס להרבה מקומות אחרים בעולם ליתר דיוק יותר טב מ 162 מדינות שונות ברחבי העולם, יחסית טוב כאן , אנחנו סתם מפונקים לאללה
עידן | 12.10.14
2.
רק שהתל"ג אינו אומר כלום לגבי העושר או רמת החיים של רוב התושבים..
בישראל אנשים "עושים" קרוב ל 33,000 דולאר בשנה. שזה בחישוב מאוד גס קרוב ל 110,000 לשנה? אז איך שיש הרבה אנשים שמרוויחים שכר מינימום (ופחות מזה) שזה יותר קרוב ל 48,000 שקל? אז לאן "נעלמו" 60,000? כי פשוט התל"ג לא מייצג את האמת. זה מספר כמו "מדד הצמיחה" שאין בינו לבין רווחת התושבים שום דבר.
אבנר | 12.10.14
1.
מה ראינו מהתבוננות קצרה ברשימה?!
המפתח לעושר של מדינה אינו בסוציאליזם קיצוני או במיסוי גבוה של חברות אלא להפך! מלבד המדינות הערביות שהתברגו אך ורק בגלל משאבי טבע, נסתכל על סינגפור ולוקסמבורג שמקיימות הן תחרותיות גבוהה ומס חברות נמוך. הרעיון של מיסוי גבוה לעשירים הוא צודק ללא ספק אך אינו בר ביצוע בכלכלה גלובאלית. ההתעשרות של לוקסמבורג באה על חשבון אותן מדינות סוציאליסטיות כמו צרפת בהן המיסוי גבוה. שיוויון הזדמנויות ותחרות חופשית הן המפתח לכלכה המצליחה בסינגפור שאיננה מעודדת אי רכישת השכלה, או חתונה בגיל צעיר ומשפחות מרובות ילדים. גם המיעוטים נדרשים ליישר קו עם השלטון בדברים המהותיים.
הקורא המתמיד | 12.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת