אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מרטין וולף: "המשבר הבא יעורר גל לאומנות ואלימות שלא ראינו מאז שנות ה־30"

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
הוא טועה, הבעיה של כסף ובועות היא רק התסמין לבעיה חמורה יותר
"אלא שכל זה קרה בזמן שהבנק המרכזי בארצות הברית ניסה להתמודד עם מציאות כלכלית מאתגרת, ובעיקר עם מחסור בביקושים. " - הפתרון לכאורה הוא - לעודד ביקושים. אבל רגע הקפיטליסטים לא אמרו לנו תמיד שצריך לתת לשוק להגיד את דבריו? מה פתאום לעודד ביקוש? הסיבה היא שבכלכלה שיש היום חייבים לנסות לצמוח כדי למנוע אבטלה ומשבר. במילים אחרות בורחים מהבעיה קדימה - כדור ארץ לא אינסופי - אי אפשר להגדיל את האוכלוסיה לנצח, ואי אפשר להגידל את תוצר לנפש לנצח.אם ההון היה בשליטה יותר דמוקרטית וקרובה אלינו - אז מחסור בביקוש לצריכה היה דווקא דבר מבורך. רוצים לצרוך פחות - מייצרים פחות , עובדים פחות, ושלום על ישראל. אבל מה שהוא מנוחה ורווחה כאשר ההון שלנו הוא אבטלה ואיום קיומי כאשר ההון מנוכר לנו. מה שהוא הגיוני מאד בביולוגיה - להפסיק לצמוח כאשר הגעת להתפתחות מלאה - הופך בכלכלה הקפיסטלית לאיום באסון חברתי - אז מעדיפים להגיע לאסון חברי-אקולוגי גדול עוד יותר - העיקר להמשיך את המוזיקה . כלכלת מצב יציב - ללא צמיחה כלכלית, עם תוצר לנפש גבוה ועם אוכלוסיה יציבה (בממוצע 2 ילדים למשפחה) היא הכרח פיזיקלי . כעת צריך להתאים את הכלכלה והמערכות הפוליטיות למציאות - לא לנסות לעשות ההפך.
האזרח דרור | 28.10.14
46.
6 סיבות מדוע "מדע" הכלכלה חייב להשתנות
1.הכלכלה עמנ להיחשב מדע יישמה מודלים מתמטיים. המודלים יודעים לקחת בחשבון 2 או 3 משתנים, בקושי. השאר קבועים. הכפר הגלובלי מספר המשתנים המשתנים בו זמנית הינו אינסופי,לא ניתנים לחיזוי ואותו פקטור באזורים שונים בעולם מקבל מוטציה שונה. 2. הוקמו בנקים מרכזים, בהנחה ובמטרה לשלוט על כמות הכסף המיוצר. בפועל כמויות הכסף ותחליפיו אינסופית (חפצי אמנות, סמים, תלושי רשתות מזון, כרטיסי אשראי, יצור מטבעות חופיש ל משל מקאו מיצרת מטבע משלה, הונג קונג מטבע שלה, סין מטבע משלה..) .3. כושר היצור הטכנולוגי הודות לאוטומציה, רובוטיקה, אינטרנט. מדפסות תלת מימד++ הינה אינסופית. בכל פינה מוצאים עודפי יצור הנזרקים . עודפים אלה הינם "הון שחור" "חור שחור בכלכלה". 4.הגידול המדהים באוכלוסיה המגיע לסדר גודל של 7 מיליארד ומאות מיליונים נודדים ומחליפים מגוריהם בחפשם מזון, עבודה. פלישתם המדהימה בהיקפה של המוסלמים והאפריקאים מארצותיהם למערב הרסו ומשבשים כל יכולת לתכנון כלכלי והורסת את כל המרקם הסוציאליסטי שנבנה בהם. המהגרים המוסלמים והאפריקאים כופים את תרבותם ואורח חייהם והופכים את בני אירופה לפליטים בארצותיהם. הם לא משלמים מיסים ולא מקימים את חוקי הדמוקרטיה המערבית. כאוס עולמי המתגבר מידי יום! 5. עלות ההוצאה הציבורית עולה בטור הנדסי עקב: החובה בארצות המערב לספק רמת חיים "בסיסית"לכל אזרח ותושב גם באם הוא פולש ,לכאורה פליט. רמת השירותים הלכאורה בסיסים מכילה: דיור בסיסי, כולל בתי סוהר ברמה מסוימת, שירותים רפואים גם חינם, חינוך, אוכל, מים,++. כמות משלמי המיסים שמספרם ביחס לנהנים מההפקר הולך וקטן לא עומד בעומס. השירותים הציבוריים קורסים ועימם הדמוקרטיה ושלטון החוק. 6. ראו איטליה שלכאורה בפשיטת רגל בעוד היקף ההון השחור מתחרה ויש אומרים עולה על הכלכלה הרשמית. ראו ארצות הברית: היקף הגרעון החוץ עבר את ה16 טריליון דולר (מספר שלא נקלט). כ40 מדינות בפועל פשטו את הרגל וכן מגוון רחב של מוסדות. על פי תורת הכלכלה המדעית, הפתרון שננקט לא קביל. הדפסות כספים אלקטרוניים ללא מגבלה. עד מתי? "מדע" הכלכלה בדומה לשח מט, קבעי לעצמו את לוח המשחק ואת כלליו אבל אנו משחקים "גו" והלוח הינו הכפר הגלובלי.
ראובן גרפיט | 18.10.14
45.
הוא משלה את עצמו שלבעיות יש קשר כלשהו לכלכלה
הכלכלה היא רק הסימפטום. הבעיה היא שיטה סוציאליסטית שנכשלה,כמו בברה"מ. ולא ניתן לתקן את זה.הנזק גדול מדי ונעשה במשך 40 שנה. הגלובליזציה היתה נסיון לכונן חליפות ליברלית עולמית. הם לא מנעו גלישה לשפל גדול. הם דחו אותה במחיר היותו של השפל הבלתי נמנע,הרבה יותר גדול. האבטלה היא נתון לא רלוונטי.מה שחשוב זה שיעור התעסוקה. אבטלה מייצגת כמה אנשים מקבלים קצבת אבטלה. שיעור תעסוקה מדבר על אחוז האנשים מכוח העבודה שבאמת עובדים. ההנחה שפרופסורים ודוקטורים לכלכלה וחשבונאות יודעים לטפל בסוגיות כלכליות יותר טוב מאנשים פשוטים עם הגיון בריא,גם היא התרסקה.
אאא | 17.10.14
44.
מעניין
"כבר לא מאוד חשוב לי אם אני נמצא במיינסטרים או לא", אומר מרטין וולף. "תמיד ניסחתי את מה שאני חושב על העולם באופן ברור ככל יכולתי, אבל עכשיו, עמוק בשנות ה־60 לחיי, אני מרגיש יותר משוחרר לעשות זאת" קיבלת את חיבוק הדב של הממסד,שמנוהל כמובן ע''י תאגידי הבנקים.. השמעת וכתבת את מה שהם הכתיבו לך להשמיע ולכתוב ועכשיו אחרי שאתה מדושן ומרופד בפנסיה אתה משמיע את מה שבאמת חשבת. חשוד !
רק אני חושב כך? | 17.10.14
41.
84 צודק,השקעות של המדינה בתשתיות מחזירה את ההשקעה בעתיד.
היפנים השקיעו בעשרים שנים האחרונות בתשתיות כדי לצאת מהמתון,ואילו האמריקאים הזרימו כסף לבנקים,כדי שיהיה אשראי זול לעסקים,ולהגדיל את הצריכה. האמריקאים נשארו עם הרים של חובות,ואילו ליפנים יש חובות,אבל גם תשתיות. בישראל מעתיקים את השיטה האמריקאית,וכתוצאה מכך,יש לנו מחירי נדל"ן בשמיים.
אורי | 16.10.14
37.
זה מה שקורה כשמלשבים קפיטליזם עם סוציאליזם חזירי
מקבלים קפיטליזם חזירי שימו לב לא נראה לכם מוזר שהאנשים העשירים בעולם מעידים על עצמם כסוציאליסטים אבל בפועל הם אלו שנהנים מהשיטה הקפיטליסטית והתשובה לכך הסוציאליסטים זה אנשים שדוגלים בשיטה מה ששלך שלי ומה ששלי שלי הם נמצאים במוקדי הכוח והם דואגים שהשיטה תעובד רק לטובתם אבל אף פעם לא נגדם הם משטלתים על חברות גדולות וחברות שמספקות מוצרים חיוניים והם בעצם בעלי הבית ובכך הם שולטים במדינת כמו השסוציאליסטים שולטים במדינה על ידי זה שהם מחזיקים בחברות תשתית חשובות
יארי | 16.10.14
32.
כל - אבל כל! - הסיבות והסימפטומים שהוא תאר כגורמי/מבשרי המשבר בארה"ב ב-2008
נמצאים כאן אצלנו בישראל, אחד לאחד: - כסף ממשקיעי חוץ שהגיע לפה אחרי 2008 בגלל ההשפעה הפחותה של המשבר כאן. - ירידה בתשואות האג"חים הממשלתיים הישראלים, וחיפוש התשואה באפיקים אחרים = בורסה ונדל"ן. - זינוק מופרע במחירי הנדל"ן (שאמנם חלקו פיצוי על "שנים אבודות" של קפאון מחירים, אבל הוא התרכז בזמן קצר ביותר). - האטה בפעילות הכלכלית הריאלית/ייצורית, ומנגד הורדת הריבית כדי "להקל" על המיגזר העיסקי - פגיעה בתחרותיות בשל עליית שער הש"ח מול ה-$ - גידול באשראי משקי הבית, למשכנתאות ובכלל, שמקטין הכנסה פנויה לצריכה או חסכון. - אי שוויון גואה בחלוקת ההכנסות, שגורם לחוסר כסף אצל הציבור, כך שאינו מוצא את דרכו לצריכה. לכן הסכנה בישראל היא ממשית ו"מעבר לפינה" הרבה יותר מאשר הסכנה העולמית (שגם כבודה במקומו מונח), ואף אחד במערכת הכלכלית הבכירה - אף אחד! בטח שלא הפוליטיקאים, אבל גם לא הנגידה, ובכירי משרד האוצר/כלכלה המקצועיים, ולא היועצים למיניהם - לא נוקף אצבע כדי להסיר את הסכנה הזו (ויש דרכים, מהירות ומיידיות לביצוע, וגם עם השפעה מיידית או מהירה מאד). נכון שהאשמים העיקריים פה הם ביבי ושטייניץ, אבל גם פישר לא נקי מאחריות, כי מה שהוא עשה זה בסה"כ לבנות סכר/הפרדה בין ישראל לעולם בתקופת המשבר של 2008; מה שקרה זה במקום שנדבק בהצטננות, או מקסימום בשפעת מהמשבר העולמי, המערכת החיסונית שלנו לא התנסתה בכלום, רה"מ ושר האוצר יכלו להמשיך במדיניות הישראלית המקובלת והאהובה במיוחד על פוליטיקאים "לנו זה לא יקרה (ואם כן אז רק אחרי הקדנציה שלי...)", שלא לדבר על חזרה כמו תוכי שיכור וזחוח על "יש לנו כלכלה נהדרת" בעוד שהנסיבות והנתונים שפירטתי בתחילת התגובה התאספו כמו שלל חיידקים ווירוסים במקום לא הגיני בעליל. ועכשיו, כשהמחלה תגיע, היא כבר תהיה ברמה של לפחות קדחת הנילוס, אם לא קדחת דונגי. מה שמאפיין מחלות אלו הוא שהקטנים, החלשים, הקשישים ובעלי מערכת חיסונית פגיעה - מסיבה זו או אחרת - מתים ממנה. וגם האחרים סובלים מסימפטומים קשים ומנטרלים, לפרקי זמן ממושכים. מי שקורה את התגובה הזו - תנסו בבקשה להיזכר בה בעוד כחצי שנה (מקסימום בקיץ הבא...)
 | 15.10.14
30.
לא הייתי זקוק למר וולף כדי להבין שכלכלה מניפולטיבית ולא פרודוקטיבית מייצרת, בסופו של
יום, בועה שסופה להתפוצץ. בהעדר תכנון כלכלי חברתי המבוסס על ניתוח סטטיסטי של מטריצת הפרמטרים המכיבים את הכיוון שכלכלות צריכות לכוון עצמן, בסופו של יום נוצר כאוס. דמוגרפיה, הגירה, ניצול פרוע משאבי טבע, אפשרות למנף רמת חיים שההכנסות של משקי הבית אינן מצליחות לממן, החמסנות הדורסנית של המניפולטורים המחזיקים בסמכויות קבלת ההחלטות, השחיטות החזירית של האחרונים, יצרו מערכת ערכים הרסנית חברתית, אבל , בתווך הרחוק , הרסנית גם כלכלית.
אבי | 15.10.14
28.
מיד שראיתי את הכתבה יש לי מה לומר מזה כחצי שנה .....
צופה שתוך פחות מ 30 שנה, יבוא משבר כלכלי ישראלי אדיר, שיעמיד את ישראל בסכנה קיומית ממשית יותר מהסכנה הביטחונית הקיומית, ששם המזל לעתים משחק למדינתנו הקטנה. בעתיד הקרוב אנקוט בצעד מיוחד, בתקוה שימנע ואו יכהה את הסכנה הקיומית הכלכלית, שממנה לא אפגע בכל מקרה, ואת בשל גילי ומצב בריאותי. משחק לנו המזל בנושא הביטחוני לדוגמה: מי שכור לו, ישראל נענתה להפסקת אש ממש לפני המבצע הקרקעי, ולמזלנו החמס דחה את הפסקת האש, ולא הייתה ברירה, וישראל יצאה למבצע קרקעי, ורק אז התבהר לישראל סכנת המנהרות ממש. ולהוסיף את קבלת ההחלטה על ידי שר הביטחון לפני כ 8 חודשים להפסיק עבודתם של הרבשצי"ם בעוטף עזה, גם שלטענת משרד הביטחון ידעו על המנהרות, והרי לכם המחדל החמור בנושא המנהרות, שכאמור המזל שיחק לטובת מדינתנו הקטנה. במשבר הכלכלי שלדעתי על סמך עובדות, המזל לא ישחק לטובת מדינתנו הקטנה.
אבי 88 | 15.10.14
27.
על פניו נשמע להיט. אבל כשקוראים מבינים שהוא מציע להחליף נבלה בטרפה
להחליף מדיניות אחת באחרת זה כמו להחליף את הבנזין למדורה בסולר. רק חוסר התערבות וקריסה לא מבוקרת של הכלכלה ולאחר מכן ירי בראשם של כלכלני הכלכלות החזקות בעולםיכול להביא לעולם טוב יותר... כל עוד יש פיקוח, הכלכלה לא תהיה מאוזנת. איןפה הרבה חוכמות
אני | 15.10.14
26.
לא כל הצעירים חושבים על הקמת חברה
רוב הצעירים חושבים על סמים מסיבות אלכוהול סקס בחורות טיול אחרי צבא וחושבים שכבר ידאגו להם לעבודה. הם לא חושבים על הקמת חברות ועסקים. וזה התוצאה. הבעיה זה בחינוך וסדר עדיפויות. חז"ל אמרו: "התאווה,הכבוד והקנאה מוציאים את האדם מהעולם" ויש הרבה אנשים שאוהבים פשוט חיים קלים ואני רואה את זה כל הזמן. הבעיה זה בסדר עדיפות.
ג | 15.10.14
23.
לעדי3, את צודקת אבל את מדברת כבר על המשבר הבא הבא
עד שההבנות האלו יחלחלו למסה של אנשים ייקח עוד כמה וכמה שנים טובות. כיום בני האדם עוד מנסים לפתור את בעיות הכלכלה המסורתית. דרך אגב במדינות אירופיות יש הקטנה טבעית של האכלוסיה, אך הם מתעקשים לעודד הגירה כדי שתהיה פירמידה חיובית של גילאים. מעניין מה היה קורה אם באמת האוכלוסיה הייתה קטנה שם.
עידו | 15.10.14
22.
הסיבה היחידה למשברים היא תאוות הבצע של כלכלנים, עו"ד ושוק ההון בכלל
ברגע שמגזר כ"כ גדול לוקח לעצמו נתח אדיר מהעוגה ומוסיף על כך סיכונים גבוהים על חשבון הציבור , זה מתכון ודאי לאסון. וולף נכשל במכבסת המילים הפסבדו-אינטלקטואלית במקום לגשת ישר לעניין. מי שרוצה מתכון לכלכלה בריאה יעשה את הדברים הבאים: 1. הקטן את המגזר הפיננסי. 2. תשקיע בהון אנושי, חינוך , יצרנות ויצירתיות. 3. תבנה חברה שלא מבוססת על קומבינות ומקצועות לופטגשיפט אלא על יצרנות ויצירתיות. 4. אל תאפשר לפערים גדולים מדי להיווצר ומנע השחתה של חברות ע"י המנכ"לים שלהן. לחברה אסור לרכוש מניות עצמיות. את הרווחים היא מוכרחה להשקיע לא בדבידנדים אלא במו"פ.
עידו | 15.10.14
21.
אכן,האדם מתאמץ לייצור מסגרות שבהן יתנהלו חיי הפרט והחברה בבטחון וודאות סבירים
אבל תמיד התיקונים המתחייבים נעשים מאוחר מדי ומעט מדי כך שמצטברות תקלות ההולכות ומצטברות ומתעצמות עד להתמוטטות שבעקבותיה יוסדרו הסדרים חדשים. ההתמוטטות תלווה במלמת כל בכל,גוג ומגוג.
איתי | 15.10.14
16.
האם Thomas Piketty צודק?
בכל אופן, מדובר בבעיה גלובאלית והדרך לפתור אותה היא גלובאלית, אולי דרך קרן המטבע והבנק העולמי. וזו הסיבה גם שלא יימצא פתרון אמיתי לבעיה. אנו חוזרים לימי הביניים שבהם ישנם בעלי קרקעות וואסאלים. פיקטי מסביר את זה יפה במחקרו, שאגב ראוי לנובל. כל יום ביומו לפחות ופחות אנשים יש יותר ויותר כסף, וזה מבלי פעילות יצרנית אמיתית. באשר אלינו, בביצה הכלכלית שלנו, כל עוד בנימין נתניהו בשלטון מגמה זו רק תתחזק ותגדל. ביבי באמת ובתמים מאמין כי שליטת בעלי ההון על המדינה היא הדרך הכלכלית הנכונה. קרי, שוק חופשי עם כמה שפחות הגבלות.
אביב | 15.10.14
15.
מפחדים יותר מדי מהמילה אינפלציה...
אינפלציה זה אומר שלציבור יש כסף, כולם רוצים לקנות בכסף הזה ויש יותר ביקוש מאשר יכולת ייצור, אז המחירים עולים. אבל טוב שלציבור יש הרבה כסף כי אז רמת החיים עולה, הביקושים עולים וצריך לייצר יותר ונוצרים עוד מקומות עבודה... מי מרוויח מזה שאין כסף וכולם בחובות ולוקחים הלוואות? רק הבנקים והטייקונים שמייצרים כסף על ידי כסף. אני לא מדבר על אינפלציה מוגזמת, בלתי נשלטת אבל עד עשרה אחוז לדעתי זה חיובי. מה שקורה היום זה שהרוב חיי על האשראי (הזול), נמצא במצוקה של חובות, אין מספיק כסף כדי לחיות והגרוע ביותר הוא שהמערכת אכן מאוד מאוד לא יציבה. מספיק משברון קטן וכל הר האשראי הזה יפול לכולם על הראש וישבית את המערכת! וראינו כבר קדימון לזה במשבר האחרון. מרטין וולף צודק במיליון אחוז! הבעיה היא שהזרמת כסף היום לידי הציבור והעלאת הריבית בהתאם תגרום לזעזוע קשה שכן כולם ממונפים עם אשראי וחובות... מי יהיה מוכן לקחת על עצמו צעד כזה קשה למרות שהוא כל כך מתבקש? אתם צודקים, אף אחד לא מוכן כי כולם דואגים לאחוריים שלהם ולאלה שיושבים במגדלי השן לא כל כך אכפת מהעם הפשוט. אלא שכולנו יושבים על פצצת זמן וגם את זה הם יודעים...
יואהב | 15.10.14
13.
ההיסטוריה חוזרת על עצמה ובגדול
כאוס אורגני מחויב מציאות אחת לעשור למה? דרך טבע. מישהו יצטרך לנקות את המכלאות מהלכלוך שהחזירים השמנים השאירו, ממשלות פוחדות לגעת באנשי ההון(הון שלטון) מעמד הביניים יעשה את העבודה, גל לאומנות ואלימות תגובה טבעית הימין מתחזק השמאל בורח ומתחבא במערות (ברלין) החשוכות, מה עושה שלטון חכם מכוון החיצים החוצה, דהיינו הם אשמים,התוצאה מלחמות. והרעה פשטה על הארץ....
כותב | 15.10.14
12.
ל11 (סנופקין) - מה שאמרת אינו מדוייק.
זה נכון שכאשר הבנקים מחלקים הלוואות הם יוצרים כסף יש מאין, לפי שיטת הרזרבה החלקית. אבל אם הציבור אינו לוקח הלוואות חדשות כמו בעבר, ואם הוא מחזיר הלוואות ישנות (או פושט את הרגל והבנק נאלץ למחוק את ההלוואות הללו), אז לאו דווקא נוצר כסף חדש במערכת, ובגלל זה טרם ראינו אינפלציה גבוהה במחיריהם של מוצרי הצריכה. לעומת זאת, אם הבנקים המרכזיים ידפיסו כסף, ידלגו על המנגנון הבנקאי ויעבירו אותו ישירות לידי הציבור, או אז נראה אינפלציה דוהרת, שלא ניתן יהיה עוד להכחיש. העלאת שכר המינימום ל-6000 ש"ח לא תפתור שום בעיה, משום שעם עליית המשכורות בעלי המפעלים יאלצו להעלות את מחירי המוצרים בהתאם ותתרחש אינפלציה. האנשים שיקבלו העלאה בשכר יגלו לחרדתם שסל המוצרים שלהם התייקר יותר מאשר העלייה בשכרם, ושמצבם לא רק שלא השתפר, אלא אף הורע. אני לא אומר שלא ניתן להעלות משכורות, אולם כאשר עושים זאת באופן בו זמני ורוחבי לכל המשק כמו במנגנון שכר המינימום, אז יש לזה השלכות שליליות בלתי צפויות. העלאת שכר בריאה צריכה לבוא כתוצאה מעלייה בביקוש לעובדים, או מעלייה בפריון העבודה, ולא כתוצאה מהחלטה ממשלתית שרירותית.
אורן | 15.10.14
10.
יש להכיר בעובדה שכובד משקל פיננסי ועיסקי זזה מזרחה לעבר אסיה. אירופה עדיין עמוקה במשבר
מזמן ממשלת ישראל מסתדלת להתאים המשק לשינוים הללו. כבר היום פרטנר השני בחשיבות, אחרי ארה"ב, היא סין. הודו, יפן, דרום קוריאה, דרום מזרח אסיה--העתיד. המערב, נגוע בוירוס האנטישמיות בתוספת בעיות האסלאם, סוגר הזדמנויות. דלת נסגרת, דלת נפתחת
פול | 15.10.14
6.
כבר הרבה זמן שאני אומר שלא היה צריך לתת את הכסף לבנקים
הדבר היחיד שהבנקים עשו עם הר הכסף שקיבלו בחינם היה לסחור בניירות בינם לבין עצמם, כדי להעלות את מחירי הניירות. כל ה"גאונים" בבנקים המרכזיים אמרו שכשיהיה לבנקים הרבה כסף זול, הם יתנו הלוואות לעסקים, ובכך יתמרצו את הכלכלה. אבל הכסף - כמו בכל דבר ב"טבע" - מחפש את הדרך הקלה ביותר, והמהירה ביותר כדי לגדול. השקעה בחברות, בעסקים, בפיתוח, תחזיר את עצמה, ותשיג "תשואה", רק אחרי כמה וכמה שנים. מסחר בניירות, תוך העלאת מחירם משיג "תשואה" מהירה הרבה יותר, קלה הרבה יותר. תשואה מהירה, "על הנייר", שמתורגמת מיד ל"רווחים" (על הנייר). מה עושים עם כל ה"רווחים" שדמיינו שיש לנו עכשיו (כי הם רק על הנייר) ? נכון - מחלקים בונוסים שמנים למנכלים. אני בטוח שנגידי הבנקים המרכזיים ראו את ההתפתחות הזו מיד. מכוון שהם לא שינו את התנהגותם, והמשיכו לחלק במשך שנים ראוכות כסף חינם, לבנקים, שעשו בדיוק את אותו תרגיל, המסקנה היחידה היא: הנגידים מעוניינים לדאוג לכיס הפרטי של חבירהם הבנקאים, ולא לציבור. אם במקום לתת את הכסף בחינם לבנקים, היו נותנים בחינם את אותו סכום (ואפילו פחות) לממשלות, מזמן היינו אחרי המשבר. הממשלות היו משקיעות את הכספים בפיתוח תשתיות, בבניית כבישים, גשרים, מערכות תקשורת. הממשלות היו מעסיקות אנשים, שהיו יכולים לשלם את המשכנתאות שלקחו (ואז גם לא היה צורך לחלץ שום בנק), והיו מוציאים את הכסף על צריכה. כך היינו מזמן יוצאים מהמשבר. כך לא היה צורך בשום חילוץ. אבל - זה לא היה מעשיר את מנכלי הבנקים במהירות ובקלות. אז . . . אף אחד לא רצה לעשות את זה, וגם הפחידו אותנו שיהיה אסון, אם לא ניתן כסף חינם לבנקים.
 | 15.10.14
4.
הבן אדם תלוש מהמציאות.
שלוש הבעיות העיקריות של הגלובליזציה שהיא אינה מטפלת בהם חמדנות יצר לאו בר כיבוש של אנשים פרטיים לזה הוא יחסית מתייחס. רפיסותה של הגלובליזציה מול כהני הדת שמפחדים שהקדמה פוגעת באחיזתם במיליוני ההולכים אחריהם. באיטיות המטורפת של העולם בטיפול במשברים (מלחמות, מחלות, משברים).
יתרו | 15.10.14
3.
כל פיתרון שנועד להוציא את ההון מידי המעטים ולהעביר לציבור הרחב רק יהרוס את
כדור הארץ והאקולוגיה. כדי שהמין האנושי ישרוד, האקולוגיה חייבת להישמר. כל מעבר של כסף להמונים יגרור זיהום של כדור הארץ בעקבות העלאת הצריכה והייצור, בצורה כזו שלא תאפשר למין האנושי להמשיך להתקיים. הדרך היחידה להעלות את רמת ואיכות החים של כלל הציבור היא לאכוף באופן גלובלי הגבלת ילודה, ויש עם הגבלת ילודה ברבה בעיות אתיות פוליטיות כלכליות וגם מעשיות, זה פתרון הכרחי ברמת הישרדות המין האנושי, אבל הטבע עובד לפי הישדות האינדיבידואל ולא הישרדות ברמת הקבוצה או הגזע כולו.
עדי | 15.10.14
1.
ברגע שבו ידפיסו כסף ויחלקו אותו לציבור...
...אנחנו נראה את האינפלציה מתפרצת. כל מה שהאזרחים "ירוויחו" מן המענק שיקבלו מן המדינה, הם יפסידו בעליית המחירים שתגיע בעקבות כך. אנחנו יודעים זאת בוודאות, משום שזה כבר קרה עשרות פעמים במהלך ההיסטוריה. אי אפשר ליצור עושר באמצעות הדפסת כסף. אי אפשר גם "להמריץ" את הכלכלה ולקוות שאחרי ההדפסה היא תמשיך בכוחות עצמה. זה מעולם לא עבד בעבר וגם הפעם זה יכשל. אבל היות וכל כך הרבה "מומחים" מציעים את זה, אני כמעט בטוח שאכן ינסו את זה.
אורן | 14.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת