אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משקי הבית חייבים 107 מיליארד שקל לבנקים, לא כולל משכנתאות

81 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

81.
לא חלק מהחייבים - חיים ממה שמרוויחים לא שקל אחד יותר
המחירים עולים אנחנו מקטינים צריכה. הדלק עולה אנחנו נוסעים פחות. המע"מ עלה ב-2% אנחנו הצטמצמנו ב-4%. שמים כל חודש 300-500 ש"ח בצד שיהיה אם ייפול משהו לא מתוכנן. חיים ברמת חיים שמתאימה לכיס שלנו - ועדיין לא חסר לנו כלום.
מנש | 20.10.14
79.
בנק ישראל הוא החלילן מהמלין, שמוליך את האזרחים לטבוע בים של חובות
כל האמצעים כשרים בעיני בנק ישראל בשביל המטרה העליונה: רווחיות העתק של הבנקים. לשלם כך הוא מוכן להטביע את משקי הבית בהלוואות, אפילו שהן לצורך מחיה שוטפת העיקר "להניע את גלגלי המשק". מי שאין לו כסף בשביל מחיה שוטפת, בטח שאין לו כסף גם למחיה וגם להחזיר הלוואות
אחת העם | 19.10.14
76.
אני לא מפחד מאיראן, חמאס, וגם לא מדאע"ש.. אני מפחד מהבק והוצאה לפועל!
המערכת הפיננסית והמשפטית מפחידה אותי הרבה יותר מאותו איוב שאני שומע בחדשות. אני לא יושן בלילות לא בגלל איראן או דאע"ש.. אני לא יושן בלילות מפחד של ניתוקים והוצעה לפועל.. כל שבוע אני מקבל טלפונים ומכבים בדואר רשום. אין לי כוחות.. אני מקבל שכר של 6,000 ש"ח בממוצע וזה לא מספיק לי לכסות הוצאות.. לקחתי הלוואות ממשפחה וחברים בגובה של 18,000 ש"ח במצתבר. המס הכנסה מוריד לי 800 ש"ח כל חודש מהשכר. אני מתוסקל, בדכאון.. ואני לא יכול לעשות עם זה כלום. עצוב לי בחיים..
גיא | 19.10.14
75.
ל17- בוא אני אספר לך איך אני נוסע לחו"ל כל שנה.
במסגרת העבודה שלי, אם אפשר לקרוא לזה ככה, אני מגיע בסביבות פעם בשנה לכנס בחו"ל. במקרה, המעביד משלם לי את כל ההוצאות. כשיש לי שנה סבירה שהצלחתי לחסוך בה שקל וחצי מהמשכורת שלי, אני מוסיף עוד כמה ימים אחרי הכנס על חשבוני ונהנה מחופשונת בחו"ל שבה לא שילמתי על כרטיס הטיסה. אכן, חופשה של טייקון. עכשיו אני אסביר לך איך זה יעבוד בשנה הבאה. אני אשלם את כל הכרטיס על חשבוני, רק שהוא יהיה חד כיווני, החוצה מהגיהנום הזה שקוראים לו ישראל.
 | 19.10.14
73.
היקף חבות משקי הבית
היקף החוב של משקי הבית עוד יותר משמעותי. בשנים האחרונות קמו גופים חוץ בנקאיים אשר דוחפים את הציבור לקחת הלוואות. חלק מהגופים מוכרים לכולם והם חברות שוק ההון (חברות ביטוח לדוגמא). התוצא הינה היקף חבות משמעותית מאוד של משקי הבית. המפקחים/רגולטורים חייבים לבחון בחינה מקיפה את הבעיה ולבחון כיצד מתמודדים ברמה הלאומית עם נטל החובות האמורים. ושלא יגידו בעתיד שלא ידענו...
אבי | 19.10.14
70.
רוצים להשפיע?
במדיניות ממשלתית קלוקלת שלא לומר מכוונת, תחת ממשל קשה ושיטה רעה יש רק שתי דרכים להשפיע באמת - האחת קשה מהשנייה ולשתהן תוצאות מהפכניות - 1) לצאת לרחוב להפגנה כוחנית שתוצאותיה יזעזעו מרמת הונדליזם - לא עוד הפגנות מתחנחנות 2) להגר, לא להתגייס, לנפוש בחול, לצרוך פחות ובעיקר מחו"ל ובאופן כללי להיות פחות אזרח פרודקטיבי שניתן לחליבה ע"י מוסדות המדינה ובעלי ההון בה- כלומר פגיעה ישירה בהכנסות המדינה ובעלי ההון השולטים בה. לא מדובר באנטי ציונות או פשע - אלא בסיכוי היחידי לשינוי השיטה שיעודה לשעבד את הרוב לטובת מעטי מעט. אסור לאפשר לקפיטלזם חזירי ואי שיויון חריף לנהל את המדינה. על מנת לחזור לאיזשהו מימד של נורמליזציה וסיכוי במדינה הזו - רק צעדים אלו יש בכוחם להביא שינוי כשהם קורים במסות של ההמון. כל השאר סתם דיבורים לריק.
מוטי  | 19.10.14
65.
עוד בעיה-- "מחלת ההולנדית"
כשנתחיל לייצא גז טבעי ויתחיל להזרים לישראל הרבה מאד מט"ח. זה גורם לייסוף השקל ומייקר מוצרי ייצוא. זה מביא לירידה בייצוא תעשייתי ויותר גז. הממשלה מגדילה הוצאות וחובות, והמחירים של גז נעים למטה ואז פתאום ירידה בהכנסות. ואז יש מתון ואנשים עם חובות נכנסים למשבר מפתחים תלות בהכנסות של גז ומזניחים תעשיות אחרות. זה קרה במספר מדינות וצריכים להיות מאד זהירים שזה לא יקרה פה.
js | 19.10.14
63.
אלו בדיוק העבדים שלא יכולים אפילו להגר מכאן
כל החיים שלהם ממושכנים והמשפחה משמשת כבני ערובה בידי המשפחות השליטות "בעיית" ההגירה נפתרה... העבדים חייבים להמשיך לשלוח את ילדיהם להגן על נכסי פואד, דנקנר, תשובה, שיטרית ולעבוד עד הפנסייה שבינתיים נגזלה בידי השליטים.
מנדל | 19.10.14
61.
מה שמצחיק שיש מחאות דווקא נגד מי שלא נמצא בחוב - העשירים!
בזכות העשירים המדינה הזאת עומדת , מותר למתוח בקורת כמובן תמיד. אבל צריך לדעת לא להבריח את העשירים, אלא למחות קודם כל נגד מי שלא מצליח להתעשר. אין שום סיבה שבן אדם יהיה עני ושום סיבה שאדם יהיה בחוב. בן אדם צריך להיות עשיר ולייצר ערך לחברה על ידי מוצר או שרות וכן גם להתעשר כתוצאה מכך. להיות בחוב זה לא תקין.
ב | 19.10.14
60.
תיזהרו מאוד מהבנקים !
יש להם אינטרס ברור שתהיו חייבים להם. אם ההוצאות שלכם גדולות מההכנסות,עשו כל מאמץ להגדיל את ההכנסות ולהקטין את ההוצאות. הבנק תמיד יציע לכם הלוואה כי הריבית על הלוואה נמוכה מריבית על מינוס. אם התפתיתם הנה לכם עוד הוצאה קבועה של כמה מאות שקלים בלי שינוי בהכנסה. המינוס שוב יגדל והפעם בקצב גבוה יותר. ואז חוזר חלילה,יציעו לכם לקחת הלוואה נוספת לסגור את המינוס,והופ.... סעיף ההוצאות שוב עלה.
 | 19.10.14
59.
הבעיה זה שאין חינוך פיננסי - בכלל
לפני כשנה נכנסתי למינוס קטן של 2000 שקל. התקשרתי לבנק וביקשתי לפתוח חסכון מקמ קטן של 3000 אלף. הבנקאי בכבודו ובעצמו אמר לי "למה לך לפתוח חסכון? תקח הלוואה!" שאלתי אותו כמה הריבית על ההלוואה תהיה? הוא אמר לי פריים +2.5 שאלתי אותו כמה אני מרווח על המקמ? בערך 2 אחוז. עניתי לו "כלומר אם אני לוקח הלואה במקום למכור מקמ אני מפסיד? למה לי לקחת הלוואה כשהפיקוד שלי מרוויח פחות משאשלם על ההלוואה שלכם?!" אתם יודעים מה הוא אמר? "כשאתה מציג את זה ככה אתה צודק אבל יש אנשים שאוהבים לקחת הלוואה ולחשוב שיש להם חסכון בבנק גם אם זה פחות רווחי" - מה?! חינוך פיננסי חובה בחטיבת הביניים לפחות! החלטות טיפשיות מבוצעות ע"י אנשים שלא הסבירו להם טוב יותר.
יובל | 19.10.14
56.
תבדוק גם את צד הנכסים!!
כל תלמיד חשבונאות שיעור ראשון יודע: הון עצמי = נכסים פחות התחייבויות. אתה כותב שהחובות עלו והגיעו לכך וכך. תבדוק גם את הנכסים. הנכסים הפיננסים עלו ל ל-3.1 טריליון שח! היו בערך 2.3 לפני חמש שנים. נכסי הדלא ניידי גם עלו כידוע בעשרות אחוזים. אז מצבו הפיננסי של הציבור השתפר בחמש שנים האחרונות.
איתי | 19.10.14
49.
יש פה תרבות בזבזנית
גם אני מקבל טלפונים מהבנק שמוכרים לי הלוואות, אני אומר פשוט לא. הבית שלי ישן ולא משופץ,ברור שיותר כיף בבית משופץ,אוטו לא חדש,לא קונה כל מה שבא לי,ולא חיי על הכסף של הבנק.אם אין לי אני לא קונה. אין לי עשרה זוגות נעליים ושמונה גינסים ולא קורה לי כלום,ואפילו נותן פעם בשנה שנה וחצי גיחה נחמדה לחול,בשביל האויר. דין פרוטה כדין מאה,כסף קטן מצטבר לגדול,מנסיון. תתרגל להעמיס בסופר את העגלה בלי חשבון ותהיה במינוסים,בארץ הזו הכל יקר,אם אתה לא מרויח המון אתה חייב להתחשבן בקטנות פה. חייבים לדעת לחסוך.
יוסי | 19.10.14
47.
למס' 35 - אכן חידה היא לי איך את שורדת...
עלויות המוצרים הבסיסיים לא עלו ברמה שאת מציינת ב-16 השנים האחרונות. האם יתכן שהיום את קונה מוצרים יקרים יותר מאשר לפני 16 שנה (לדוגמא - סטייק במקום בשר טחון), חיה בדירת גן ולא בדירת 3 חדרים, וכדומה? לחילופין, האם יתכן שאת מממנת גם את ילדייך שאינם גרים איתך? במקרה זה, השינוי בכתובתם לא ישפיע כלל על העלויות שלך.
דניאל פפר | 19.10.14
43.
אם תגובה מס' 35 אמיתית אז היא הדוגמא למה שרע במדינה הזו
7000 שקל בחודש לסופר? מה את קונה שם? את בעצמך אומרת שחלק מהילדים כבר עזבו את הבית? כמה נפשות יש לכם שאתם צורכים מוצרים ב-7000 שקל? ואח"כ את גם אומרת שחשבון מים של 1600 שקל. כמה מים אתם צורכים??? על מה?? לפי תעריף המים הגבוהה ביותר, מדובר על פחות מ-15 ש"ח למ"ק, ולפי זה צרכתם במשך חודשיים 110 מ"ק - שזה 110,000 ליטרים. זה יותר ממספיק למלא בריכת שחיה ביתית. זה הרבה יותר ממספיק בשביל להשקות מדשאה של דונם במשך חודשיים. זה בערך צריכה ממוצאת של 40 איש במדינת ישראל. אז או שאת משקרת כדי לתרץ את מצביך, או שאת מפזרת כספים בלי הכרה ובלי שום פרופורציה.
אסף | 19.10.14
40.
הייתי חלק מהסטטיסטיקה הזאת עד לא מזמן
לקחתי הלוואות מכל גורם אפשרי ונוצר מצב שלא כולל מגורים אני מחזיר כל חודש הלוואות בסך של 8500 ש"ח. אני עשיתי את השינוי בעזרת יועץ פיננסי שעזר לי לתכנן את התקציב המשפחתי ולחיות על פיו. משפחות רבות בישראל לא יודעות על מה הן מוציאות כסף ונסחפות אחרי ההצעות המפתות של קח עכשיו ותתחיל להחזיר עוד חצי שנה ושוקעות בבור ללא תחתית. אפשר לעצור את זה על ידי חינוך פיננסי נכון ורגולציה על ההלוואות המטורפות שגם גובות ריבית מאוד גבוהה.
ד | 19.10.14
39.
כמה שזה עצוב
קריאת הכתבה הזו מכניסה לדכאון עמוק. קטר ההייטק שכולם מדברים עליו ומתגאים בו, יתנתק בקרוב מהקרונות ואז יהיה רע עוד יותר. תהיה כאן שכבה לא גדולה שחיה חיים נוחים ומרביתו שם העם ימשיך להאבק על קיומו. ההיסטוריה מלמדת שהתוצאה של מצב כזה היא אחת - אלימות. עצוב מאוד שבמדינה שהיא גאוות כל הגרפים הכלכליים, חצי מהתגובות כאן הן "לא החלפתי אוטו 10 שנים, חושב עשר פעמים לפני שנכנס למסעדה ובחו"ל לא הייתי כבר שנים". אם זו התוצאה - מי צריך את הצמיחה הזו לעזאזל? שכבת שמנים שהופכים להיות שמנים עוד יותר? לאן נעלמה הסולידריות?
אחד העם | 19.10.14
38.
נו באמת
הכי טוב זה לחסוך לא לשפץ את הבית לא לקנות בגדים חדשים לא לבלות לחסוך ולחסוך ואז יש הרבה כסף אבל בעיה קטנה אין שניים לאכול אין כח לטייל והבית כולו הרוס אבל יש כסף בבנק תענוג של חיים .... נ ב חכמים אמרו כבר אף אחד לא לוקח לקבר כלום חיו תהנו תשדלו לא לקפוץ מעל הפופיק ולהתנהל מול ההכנסות שלכם אבל לא לנסוע לחו"ל 10 שנים כדאי לחסוך כסף? מתי תיסע כאשר תהיה על כסא גלגלים? אל תשפץ חבל לקחת הלואה שב בבית הרוס העיקר שיש כסף בבנק בסוף תחליק ותקבל נכות ואז??? הכסף יעזור???? משהוא יחזיר לך את הבריאות???? בסוף כולם מגיעים למטר על מטר אחד זה שחסך וזה שלא חסך לפחות נהנה מארוחה טובה מאישה טובה מבית יפה מרכב כיפי בקבר כוווווולם באותו מצב השאלה איך היו החיים????
מוריס אשדוד | 19.10.14
36.
מי שאשם זו הממשלה ובנק ישראל
הממשלה מעלה את יוקר המחיה באינפלציה של מיסים ומצד שני לא מעלה את שכר המינימום. הממשלה לא מיישמת מע"מ דיפרנציאלי. העלתה בשנים האחרונות את המע"מ, הארנונה, הדלק, החשמל,המים, התחבורה הציבורית, תשלומי הורים בחינוך. מצד שני אין ביטחון בעבודה, השכר לא עולה. איך יממנו את החיים היקרים האלה? איך עם משכנתא של 3500 או שכר דירה של 3500 יממנו את כל העלאת המחירים הזאת? בנק ישראל רוצה להעלות עוד את האינפלציה ולכן הוא מבקש מהממשלה להעלות מיסים ומוריד עוד את הריבית כדי לעודד עוד ועוד הלוואות מהשוק הפרטי ולהציף את השוק בכסף חדש וזול. שני הגופים האלה - הממשלה ובנק ישראל מנהלים מלחמת חורמה נגד אזרחי המדינה ובינתיים הם מנצחים אותנו בגדול!!
מירית | 19.10.14
35.
הנה דוגמא אישית
לפני 16 שנה מימנתי מעונות גנים וצהרונים 3 ילדים קטנים וגם החזקתי רכב פרטי וגם עבדתי רק 7 שעות וגם שילמתי משכנתא וגם הרווחתי פחות מחצי ממה שאני מרוויחה היום. עברו 16 שנה,הילדים גדלו,חלק עזבו את הבית,ויתרתי על הרכב הפרטי ומשתמשת ברכב הליסינג של הבעל,סיימתי לשלם את כל המשכנתא,אני עובדת 9 שעות ביום ומרוויחה נטו כמעט פי 3. לפני 16 שנה שילמתי כ 5000 ש"ח על מעונות ו 2000 על משכנתא ו 1500 על אחזקת רכב,מבחינה הגיונית הייתי צריכה לחסוך לפנסיה 8500 ש"ח כל חודש,נכון?אז זהו שאני רק גומרת את החודש אולי נשאר איזה 1000 ש"ח אם טרחתי מאוד והדקתי את החגורה. אתם שואלים לאן הלך הכסף?הוצאות הסופר לפני 16 שנה היו כ 2000 ש"ח היום אני מוציאה בסופר לא פחות מ 7000 ש"ח. הארנונה הייתה 500 ש"ח היום זה 1200 ש"ח.פעם שילמתי מים פחות מ 100 ש"ח היום תחזיקו חזק,בקיץ קיבלתי חשבון מים של 1600 ש"ח. הנה לכם הלך כל החסכונות,והילדים שלי?מה יעשו?לא חסכתי להם כלום.איך הם יצליחו להסתדר בחיים?איך?
 | 19.10.14
33.
חובות לבנקים? השתגעתם ? פעם חוב- השתעבדתם למדינת ישראל לעולמים.
עם ישראל התעוררו. מדינת ישראל מעוניינת שתהיו חייבים כסף וכמה שיותר. כך היא מבטיחה שתישארו בה כל חייכם אנוסים . הפתרון: צמצמו צריכה למינימום, החזיקו נזילות על מנת שבבוא היום תוכלו לברוח מכאן!!!!!!!!
הדרך להחזיק אתכם בישראל-לשעבדכם לחובות | 19.10.14
32.
עליה בתמ"ג כאשר במקביל יש עליה בחובות (של הממשלה+אזרחים+חברות) - היא פיקציה ולא באמת צמיחה
אם הכסף שמוזרם למשק ומניע את הכלכלה בקצב הולך וגובר, מקורו במשכורות שעלו ובהכנסות שעלו, ללא שינוי בחובות- הרי שזו צמיחה. אם מחלקים לכל משפחה 200,000 שקל ואומרים לה לכי תרכשי עם זה דירה או מכונית או בגדים או שכר דירה או בילויים, אז ברור שנראה זינוק בפעילות הכלכלית של המדינה למרות שאין שום שינוי אמיתי- לא שיפור טכנולוגי או שיפור תשתיות או שיפור במצב הבטחוני, אלא סתם חילקו כסף לאנשים כדי שילכו לצרוך יותר ואז תירשם צמיחה. (חילקו כסף, הכוונה שלי הורידו ריבית לאפס כדי שאנשים יבקשו מרצונם לקחת הלוואה זולה) . מה שקרה בישראל זה שהכסף העודף גרם לאינפלציה במחירים, בעיקר במחירי הדירות בגלל הזינוק במשכנתאות, אך גם בשאר המוצרים (המדד עלה 4% תוך חצי שנה, בשנת 2009 אחרי שפישר הוריד ריבית לשפל
רמי | 19.10.14
31.
לי יש אוטו בן 10, לאנוסע לחו"ל, לא הולך למסעדות
קונה רק במבצעים ובסופרים זולים, מחשב כל שקל... אבל הכול עלה במאות אחוזים, מלבד השכר, ולכן אני במינוס של 45 אלף שקל! שכ"ד, גנים, חשמל, דלק, סופר - כל אלה אוכלים לי יותר מ-50% מהמשכורת! ואז עוד יש ריביות על המינוס, החזר חובות, ארנונה, מים, ביגוד, הנעלה, בריאות... עד החנק!
 | 19.10.14
29.
כך יהיה פה רע יותר
כמה מהדברים המסוכנים ביותר שקורים בציבוריות הישראלית המודרנית היא הפיכת התושבים לחסרי כל אמון בבני אדם, במנהיגים, בנותני השרות, במערכת האכיפה והמשפט, במגזר הפרטי וכו.. אני מרגיש איך אני משתנה. הופך לאלים יותר, דרוך, מתוח, רע, אנוכי, מיואש.. כמוני ודאי ישנו עוד מישהו או מישהי.... (או מיליון) זה הכי גרוע....... ככל שזה מחמיר (וזה מחמיר) כך יהיה פה רע יותר
אל-יו-קים | 19.10.14
28.
צריך להבדיל גם בין בעלי החוב
אם לקחו הלוואות לצורך רכישת מוצרי בסיס +שירותי בסיס (אוכל,חשמל,מים ,גז לבישול וכו' +ביגוד ,גנים לילדים ) אז במידה וזה רוב החייבים והרבה הלוואות אז המצב בהחלט חומור. אבל כל אלה שלוקחים הלוואות כדי לרכוש רכב חדש ,לשפץ את הבית לעשות מסיבת בר מצווה או חתונה מפוארת בלי שהם חושבים לעצמם איך הם יחזירו את זה ,אז שלא יבואו להתבכיין עכשיו. היד הקלה על ההדק של בוא ניקח היום הלוואה כדי להתפנק ולא משנה איך נחזיר אותה ,או לא פחות גרוע -היום אני מרויח טוב אז בוא נשתולל ונחיה על השקל האחרון בלי לשים בצד כסף ליום הגשום(פיטורין,מחלה וכו' ) זה מה שגורם לאנשים להגיע לפחת. תהיו שמחים עם מה שיש לכם,תחיו בצניעות תדעו להינות גם מהרוח ולא רק מהחומריות ,תדעו בתור מבוגרים והורים לילדים לעמוד בפיתויים ותגלו אחריות ותדעו שהבנקים לא חברים שלכם.
אבי | 19.10.14
26.
המצב הרבה יותר גרוע מהמתואר, שכן נטל החוב העיקרי הוא במשפחות עם 2 מפרנסים
ודי בכך שאחד מהם מפוטר, כדי שכל המערכת הפיננסית של משק הבית תקרוס. תוך חודשיים-שלושה. אני כבר ראיתי את התסריט הזה מתרחש אצל מאות משפחות (שבודאי מייצגות אלפים רבים) במשבר בועת הדוט.קום של 2000, ומה שקרה בעקבותיו: פיטורין, קיצוצים, מיתון קטן, ירידות מחירים בנדל"ן - והרבה קטסטרופות אישיות. למי שלא זוכר, המשבר בארץ ניזון מ-3 מקורות: א. המשבר העולמי ב. יותר מדי הי-טק וירטואלי בתחום הדוט.קום ונגזרותיו בישראל עצמה ג. אינתיפאדת אל אקצה. גם היום יש לנו לפחות 3 מוקדי סכנה: א. בועת הנדל"ן ב. השלכות צוק איתן (ועוד לפני כן ה"בור " של ה-40 מיליארד ש"ח שהתגלה לפני שנתיים) ג. עליית המחירים המתמשכת לעומת הקפאון היחסי בשכר החציוני. אני מאד ממליץ לכל מי שיכול: קצצו בהוצאות שלכם בצורה הכי משמעותית שאתם יכולים. תכניסו את עצמכם ואת הילדים למשטר לפחות "חצי צנע" - אם לא יקרה כלום, אז זה לא יימשך הרבה זמן, ועד סוף 2015 תוכלו אולי לשחרר חור בחגורה, אבל אם חס וחלילה יקרה - עדיף שתגיעו למצב הזה קצת יותר מוכנים, כי כמו שאומרים "כשקשה יותר באימונים - קל יותר בקרב"
 | 19.10.14
21.
ל-2 אני נוסעת עם אותו רכב 11 שנה
לא נסעתי לחו"ל על חשבוני 3 שנים רק דרך העבודה גיחות קצרות, זוג +2 בגיל ההתבגרות לא גומרים את החודש שנינו עם משכרות של 12נטו חצי משכורת על מיסים ארנונה חשמל מים ביטוחים בריאות אוכל והחצי השני הולך על 2 הילדים.לא זוכרת מתי הייתי במלון בארץ או באופרה.ביזיון של מדינה מוצצים את הדם למעמד הביניים
שלי | 19.10.14
20.
אנשים מוציאים יותר מדי, אבל המדינה עוזרת להם להסתבך.
אחת ההוצאות הגדולות והקבועות של כל משפחה היא על דיור, בין אם התשלום הולך לשכר דירה ובין אם להחזר המשכנתא. הבעיה איננה מחסור בקרקעות - יש שפע קרקעות אפילו בתוך תל אביב עצמה. הבעיה מתחילה בכך שהמדינה משחררת קרקעות במשורה כדי להעלות את מחירן ולהגדיל את הכנסות המדינה ממיסים, ממשיכה בקבלנים שבונים במשורה כדי לשמור על מחירים גבוהים, ונגמר באזרחים שקופצים מעל הפופיק כדי לרכוש דירה מתוך מחשבה שתשלום שכר דירה זה כסף שהולך לפח. המדינה צריכה לעשות סוויץ', להתחיל לבנות בהיקף נרחב הן למכירה והן לדיור ציבורי (הרבה זוגות יצליחו לחסוך הון עצמי למשכנתא, אם רק יתנו להם דירה ציבורית בשכ"ד נורמלי לשנה-שנתיים) במטרה להוריד את מחירי הדירות. הוצאה גדולה נוספת היא רכב ודלק. שר התחבורה הודה במפורש שהמדינה צריכה את ההכנסות ממכירות רכב חדש (ומובן שזה תקף גם על דלק), כי זה חלק גדול מהכנסות המדינה. איך לא יהיה, כאשר המיסוי על מכוניות ודלק מגיע למחצית מהמחיר לצרכן? המדינה צריכה לעשות סוויץ', ולפתח את התחבורה הציבורית במטרה לאפשר לאנשים להתנייד בלי לרכוש רכב. נכון, זה מחייב הגדלה של גביית מיסים ממקורות אחרים, והתייעלות במגזר הציבורי. כולנו יודעים היכן גובים מעט מדי מס, היכן ההשתתפות בכוח העבודה נמוכה, והיכן המגזר הציבורי יכול להתייעל. זה רק עניין של להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד.
יובל | 19.10.14
17.
התור לנופשים בנתב"ג מעולם לא היה ארוך יותר
הישראלים אוהבים לבכות, אבל תלכו למסעדות, בתי מלון, נופשים בחו"ל הכול מלא מפוצץ. משפחות שבוכות שלא גומרות את החודש, מפוצצות עשרות אלפי ש"ח בחופשות בחו"ל. ממנים את הכול עם הלוואות. בארה"ב זו הייתה אחת הסיבות למשבר, הבנקים נתנו הלוואות מגובות בנדל"ן וכאשר אנשים לא יכלו להחזיר והבנקים התחילו לזרוק נכסים לשוק במחרי ריצפה אף אחד לא יכל לעצור את כדור השלג, זה בנוסף לעובדה שבניגוד לישראל בארה"ב אם לקחת הלוואה על הבית אז רק הבית הוא הערבון ולכן אם החוב גדול משווי הבית פשוט כדאי לעזוב את הבית ולתת אותו לבנק. אבל בישראל הכבישים מלאים רכבים חדשים והכול מלא, אז חברה תתחילו לחסוך אי אפשר לחגוג בלי סוף, החשבון מגיע באיזה שלב.
רמי | 19.10.14
16.
אף אחד לא מכריח אתכם לקחת הלוואות
ההורים שלי חיו כל החיים (ועדיין חיים) משכר ששואף למינימום. אמי אפלו לא עבדה תקופה ארוכה (היה מקובל אז להישאר כמה שנים עם הילדים). ועדיין, הם לא במינוס אף פעם. היה ונפלה הוצאה לא צפויה שחייבה אותם להיכנס למינוס, הם נכנסים ל - "מצב חירום" עד שהם מתאזנים. למיטב ידיעתי ב - 10 השנים האחרונות זה כבר לא קורה להם. תמשיכו לקחת הלוואות לנסיעה לחו"ל, רכב ובת מצווש כמה שאתה רוצים רק אל תבואו לאחרים בטענות. לא למדינה, לא לבנקים ולא לחברות האשראי. את האשמים היחידים תוכלו לראות במראה.
מה זה משנה | 19.10.14
8.
עדיין עבור מי שמסודר עם פלומבה עד הפנסיה זה לא רלוונטי
כי המשכורת החודשית תמיד תזרום עד גיל 67. הוא יפוטר רק במקרה קיצוני מאוד. בנוסף חלק מהחוב מורכב מהלוואות שנלקחו מקרן הפנסיה או קרן השתלמות על מנת לקנות דיור - לא הכי בריא אבל לפחות לא משמש לחגיגת שופינג ונופשונים מיותרים.
חייפ | 19.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת