אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"נשואים + מינוס", הסרט

90 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

90.
להתנהל בתבונה ולהתגבר על פיתויי השפע
אז נכון,באמת ,אבל באמת שהמצב הכלכלי קשה ויקר וכואב ומתסכל....אבל ...לבכות ולהאשים ,ממש לא יעזור(חוץ מלהוציא קיטור מהבטן)אז מה כן?להתנהל בתבונה,בחכמה ובאחריות וללמד עצמנו להתגבר על פיתויי השפע! מאז נשואי(לפני 30 שנה) אני חיה בהשרדות יומיומית!!! (מודה שזה מעייף מאוד...) אך ללא מינוס!!!עם 7 ילדים!!!(חלום חיי היה משפחה גדולה .לא ויתרתי על החלום אך לקחתי אחריות עליו בחשיבה מעמיקה מאוד!!!)בניתי בית בישוב בגליל ועל כך אני משלמת כבר 13 שנה משכנתא מכובדת ולעוד 17 שנה!!!(גם לאחר יציאת בעלי לפנסיה בבוא היום...)ביתי מרוהט בצניעות ובטעם טוב,אך לא לפי בתי השכנים או החברים בישוב (לא קופצים מעל הפופיק והכל לפי היכולת בלבד!!!). יש רכב אחד(מהעבודה של בעלי),ויש לי פלאפון דור 2 שמשמש נאמנה לצרכים ההכרחיים. יש טלוויזיה אחת יד 2 ,ואין כבלים. ויש כרטיס אשראי אחד. ולא תמצאו אותנו בבתי קפה ובמסעדות ,וגם לא בשדה התעופה(מעולם לא הייתי בחו"ל)ולא תמצאו אותנו בקניונים...סליחה התבלבלתי...תמצאו אותנו בקניונים שבחיק הטבע(אנחנו משפחה מטיילת) ובחופשות תמצאו אותנו בחופש באוהל בגולן או מחליפים דירות עם משפחה אחרת.ובקיץ אני מארגנת קייטנת אמהות לילדי ובקיץ האחרון עלתה קייטנת האמהות שארגנתי :370 ש"ח והיא כללה הרבה יציאות ואטרקציות וכל יום גלידה ולא רק קרטיב ו....הרבה הרבה שמחה לכל ילד שהשתתף בה.וכל הוצאות הקיץ האחרות מתוקצבות מראש(הכסף המיועד לכך נמצא במעטפה)ואין חריגות!!!וכך... מתנהלים חיינו בכל תחום ותחום ובכל נושא ונושא והכל ממשכורת של הרבה הרבה פחות מ-17,000ש"ח!!!מעולם לא עברנו את ה-12.500 ש"ח).והכל מתוקצב באופן יומיומי,שבועי וחודשי. וסליחה על חוסר הענווה: אין כמוני בחסכון שאומרת לא למינוס! ובעקבות כך למדתי יעוץ לכלכלת המשפחה(על אף שבמקצועי אני תזונאית טבעית)וכיום אני מעבירה הרצאות בכל פורום בנושא:אומנות הצמצום בהוצאות שלנו -איך להתגבר על פיתויים בעולם השפע? הרצאה מרתקת ומעוררת חשיבה ודרבון. ואני הרי מדברת מהבטן. 0525166431
רבקה | 29.10.14
89.
למי יש הכנסה של 17-18 אלף ש"ח בחודש - אין סיבה מוצדקת בעולם להיות במינוס!!!!
בדקתם כמה טלויזיות יש להם בבית? בדקת כמה טאבלטים/אייפונים/סמסונגים? אתם יודעים באמת לכמה חופשות הם יצאו בשנים האחרונות ובאיזו עלות או שזה רק לפי מה שהם מספרים? האם הם התפשרו על גודל הדירה והעיר בה הם חיים?? כמה מכוניות יש להם (או היו להם עד לא מזמן)? כשהיא לא מתפשרת על חינוך - האמנם היא לא יכלה להתפשר נניח במספר החוגים והעלות שלהם? מה קצב היציאה למסעדות? אני בן 45, נשוי 21 שנה, מהנדס, וסה"כ הנטו שלנו כזוג כמעט אף פעם לא עבר את ה - 13000 נטו (וזה רק בשנים האחרונות). כ - 4 שנים בלבד הגענו ל - 20000. אף פעם לא הייתי במינוס! היום אני בדרך, אבל כי בארבע השנים האחרונות הייתי מפרנס יחיד (בגלל מחלת אישתי - עכשיו היא חזרה לעבודה). הבחור שלקח אין סוף הלוואות לובש דיזל! האם זה הכרחי??? התפשרתי במיקום הדירה שלי כשרציתי דירה גדולה יותר. אנחנו לא מחזיקים 2 מכוניות בשביל לחסוך ונוסעים באוטובוס צפוף אם אין ברירה. מוותרים מדי פעם על חופשה שנתית או נוסעים לצימר סוג ג - כי אין ברירה לפעמים. בחול היינו 3 פעמים עד כה. ב - 26 שנות הכרות! לא תמיד קונים גלידות לילדות כשיוצאים, אבל תאמינו לי היו בלא מעט מסעדות. הכל מחושב! משכנתא 4000 ש"ח??? שוב - איפה בדיוק בדיוק??? קניתי דירה קטנה בהתחלה לבד!!ללא שום עזרה. ואף פעם לא היתה לי משכנתא של יותר מ - 2500 ש"ח! וגם היום! ומי שלא מרוויח כזוג יותר מ - 17000 - האם הוא שאל את עצמו האם הוא עשה הכל בשביל ללמוד מקצוע מבוקש ומכניס? אגב, אישתי למשל עשתה טעות בבחירת המקצוע שלה. אז היא אקדמאית אבל כסף אין. אבל אנחנו לא הולכים ומאשימים את כל העולם בזה! הימור לא מוצלח והיא קורעת את התחת עכשיו בעבודה פיזית שלא הולמת את היכולות האינטלקטואליות שלה! זה מה שיש! וילדים? כשהבאתם 3, לא כולל התאומים שזה בלתי נשלט, האם בחנתם קודם האם אתם יכולים כלכלית לעמוד בזה??? רבותי - זוג שמכניס מעל 17000 נטו - המצב הוא רק באחריותו! (אגב, אני נתפס ל - 17000 כי חישבתי שזו גם ההוצאה הממוצעת שלי לחודש כמשפחה של 4 נפשות).
גרגמל | 27.10.14
87.
תגובה לכתבה
הכסף הוא באמת בעיה אך הבעיה הגדולה היא הניכור החברתי ,חוסר פרגון ועזרה הדדית בקהילה. בחברה מנוכרת שכל אחד חי לעצמו ומנסה להתמודד לבד לא מצליח בסופו של יום לצאת מהבעיות הרבות שאליו הוא נקלע. המעמד הבינוני נשען על ההורים ומי שאין לו הורים שיכולים לעזור לו הוא בצרות לא פשוטות ואז פונים לבנקים שעושים קופה על אלה שאין להם ברירה אלא לקחת הלוואות. הבעיה הנוספת הכסף השחור,אנשים עובדים בעבודות נוספות לא מוצהרות וכך הם ממשיכים להתגלגל כאשר החובות שלהם גדלים בבנקים ואפילו הם מוכרזים כפושטי רגל.
שרה | 25.10.14
86.
הכסף הגדול נמצא בהוצאה הקטנה
בפלאפון,בכבלים,בסיגריות,בעמלות הבנקים,בכרטיס האשראי,בכמה מילים פתחו חשבון בבנק הדואר שם העמלות קטנותואין אשראי,רכשו רק במזומן בכל מקום שתרצו ותמיד תבקשו הנחה,מובטח לכם הצלחה לצאת מהמינוס-עשיתי זאת בהצע של מנהל בנק שאחרי זה פוטר כי דאג ללקוחות ולא לבנק
מוטי | 25.10.14
84.
אני לא מוכן לקחת הלוואות ויהי מה, בגלל זה אני חיי אצל ההורים
וכנראה אשאר כאן עד סוף חיי, עם אישתי והילד שבדרך. אני לא מוכן לשלם 70% משכנתא במשך 70 שנה על משהו שמשום מה קוראים לו דירה, אבל הוא יותר קרוב למכלאות בקר ועולה כמו מטוס פרטי. צריך ללמד את הממשלה לקח, לא לקנות דירות אלא להתחיל לבנות שכונות קרוואנים לא חוקיות ברחבי המדינה, לעשות מה שהערבים עושים, לקבוע עובדות בשטח ולקוות שנצליח לגדול מספיק כדי שהממשלה כבר לא תוכל לגרש אותנו אלא להכיר בנו.
שוקי | 25.10.14
83.
אנשים! תעשו ילדים בצורה אחראית.
ילדים זו שמחה אבל זו גם הוצאה עצומה. יותר ממה שתוציא על עצמך. לגדל ילד עולה הון וזה לא נגמר בגן. זה ממשיך עד האוניברסיטה, חתונה, וכמובן תרצה להוריש להם משהו חוץ מחובות? בארה"ב משפחה של 3 נפשות על שכר מינימום נחשבת מתחת קו העוני. יש להניח שבישראל המצב דומה. זוג שמביא ילד אחד על משכורת חציונית אחת, או שלושה ילדים על שתי משכורות בעצם גוזרים על עצמם ועל ילדיהם עוני. ותחשבו על זה: עד שני ילדים, זוג יכול להעניק להם לפחות מה שקיבלו מהוריהם. ההורים שלי הורישו לי חצי דירה ולאשתי חצי דירה מהוריה. בבוא הזמן נוכל להוריש לילדינו רכוש בשווי דומה. כך לא נוצר מצב שהדור הבא עני מהדור הנוכחי.
שוגר דדי | 25.10.14
81.
כל מי שנולד משנות ה80 ואילך אלה נתוני הפתיחה שלו מגיל 21:
שכר חציוני של 5.5 ברוטו ודירה חציונית ב1.4 מיליון כולל ריבית על המשכנתא מדובר על שיעבוד אוטמטי ל4 קירות ל400 חודשים(לפני שמדברים על שאר ההוצאות) כל מי שקורא תגובה זו ועדיין נשאר פה שיאכל את הדייסה שבישל לעצמו
מדינת הגנבים הגדולה בעולם | 24.10.14
77.
ל-68 - קשה, אבל תתנהל בחוכמה
כן חברים, החיים בארץ יקרים. נכון. כואב. חבל. אבל זה נה שיש כרגע, ולבכות ולהאשים אחרים לא תמיד עוזר. אז צריך להפגין, צריך להרים, צריך לצעוק. אבל בלי שום קשר - צריך להתנהל בחוכמה אישית 68 הזכיר שהבנקים גונבים אותנו. הם לא גונבים, הם פשוט מנצלים. אבל יש עכשיו את כל הפרסונות של הבנקים הקטנים (איגוד, יהב, ירושלים ועוד), על עו"ש ללא עמלות, הלוואות בתנאים נוחים וכו'. כמה מכם עברו בנק? לא רק איימו אלא עשו? הנה חסכתי לך 10-50 ש"ח לחודש בקלות כבלים לוקחים ממך 400 ש"ח לחודש? תתנתק. יש היום עידן פלוס, יש אינטרנט. תוכל לשלם 100-200 ש"ח לשירותי אינטרנט וטלפון כולל הכל, ולהשלים טלביזיה מעידן ומהאינטרנט. והנה חסכנו 100-300 ש"ח גבינה לבנה זה בימינו מחיר מפוקח של 5.11 ולא 7 שקלים. חלב אפשר לקנות בשקית במקום בקרטון ולחסוך חצי שקל לקרטון ואפשר להמשיך ככה אם משפחה מרוויחה יותר מ-11 נטו היא צריכה להצליח לחיות. אבל כן, צר לי אבל אתם לא עשירים, ולא צרכים להתנהג כעשירים. לא אמרתי לא לתת גבינה לילד, ולא חייבים להסתפק בלחם אחיד ומותר גם חלות. אבל לא צריך להשתולל. מה אני צריך: שכר דירה,תחבורה, אוכל, כביסה. ובעיני גם חוגים כאלה או אחרים לילדים, טלפוניה בסיסיתף, אינטרנט ועוד מה אני רוצה אבל לא חייב: טלביזיה יותר טובה (הנוכחית תשאר עד שתתקלקל, לא בגלל שיצא דגם חדש), טלפון יורת טוב (סמארטפון ב-400 ש"ח עושה את העבודה מספיק טוב), כבלים או יס, עוזרת, שטיפת מכוניות במכון שטיפה במקום בבית
עובד | 22.10.14
76.
לכל מי שמציע להעלות את השכר... זה פתרון חלקי בלבד
הרי אם השכר יעלה, ולכולם יהיה יותר כסף, גם מחירי המוצרים יעלו מן הסתם... ואנשים עדיין ימשיכו לעשות טעויות פיננסיות בסיסיות, לא לחיות לפי תקציב ולבזבז מעל ההכנסה שלהם... נכון ששכר הוא פקטור אחד, אבל זה לא שאם נעלה שכר הכל ייפתר, ממש לא.
תום | 22.10.14
70.
ל64
מחילה, לא התכוונתי להתנשא, אבל גם לנזוף במשפחה גדולה שמסתדרת עם פחות זה לא משכנע. לכל אחד יש ערכים שהוא מוכן להשקיע ולוותר למענם וסיגוף או מותרות, זה כנראה ענין של השקפה. לגבי פנימיות רחוקות- מסכימה, מוסכמה שאני מקווה שתשתנה בעתיד. בואי נסכם שאת ואני שמחות בחלקנו ושרק יימשך כך.
 | 21.10.14
69.
מחזק את 66 ומעלה:
בשנות ה-70-80 גם היה ועד בכל מקום עבודה בערך, והיו הרבה פחות רשתות והרבה יותר עסקים פרטיים. בשנות ה90 הגיע הפטנט האידיוטי הזה של חוזים אישיים, העובדים הפכו לא מוגנים, המשכורות צנחו צניחה חופשית (גם בעיתונות אגב) וחוץ מאיזה עשרה ועדים ששרדו (וכל היום מספרים לנו עליהם) עכשיו צריך להקים הכל מחדש.
צח | 21.10.14
68.
כמה זה נכון
אני ואשתי מכניסים שכר של -11200 ש"ח נטו לא נושמים מאוד מחושבים ומתנהלים נכון כמו עסק רק עם כרטיס אשראי אחד ונכנסנו למעגל של הלוואות של 85000 ש כדי לסגור את הפער בין מה שנכנס למה שיוצא הבעיה שיקר מאוד הכול לא רק המילקי מי קילו תפוחים שעולים 12 ש"ח שמחירם צריך לעלות לא יותר מ4 ש"ח וגבינה לבנה שעולה 7 ש"ח ומחירה צריך לעלות לא יותר מי 3 ש"ח וכך הכול זה אומר שלכול משפחה היה צריך להישאר בכיס לפחות עוד 1000 ש"ח כל חודש ודלק למה 7.5 ש"ח לליטר המחיר האמתי לא יותר מי 4.5 ש"ח לליטר עוד 1000 ש"ח כל חודש עוד בבקשה שכירות של דירות מחירים מטורפים קניית דירה מחרים מטורפים משכנתאות למה רביות ותנעים כל כך קשים הבנקים עושים כל כך על גבינו חברות הכבלים לא רוצה את כל הערוצים במחירים של 400 ש"ח לחודש לא ניתן להוריד ל-150 חבילה קטנה לא גונבים אותנו אין אפשרות כל השרים בכנסת לא מבינים מזה לא לעבור את החודש הם מכניסים שכר שבגלגול הבא אני יחלום להכניס אם באמת הם רוצים לשנות את המצב הם יכולים מחר בבוקר ואז באמת האחריות תישאר אך ורק על התנהלות נכונה של כל משפחה היום אין שליטה למי שיש לו כמוני שני ילדים קטנים לשלוט על המצב עם 11200 לחודש למי שיש 18000 ומעלה זה סיפור אחר שידעו להתנהל נכון על כול מה שכתבתי אנשים צריכים לצאת לרחוב לא 200000 לפחות 500000 אנשים שבמצב שלי אז יספרו אותנו
איתן נימני | 21.10.14
67.
ל-66
פספסת את הפואנטה של התנהלות כלכלית נכונה. זה ממש לא משנה כמה היה קשה אז וכמה קשה עכשיו. מה שמשנה זה רק כמה אתה מכניס וכמה אתה מוציא. גם אם מחר בבוקר כולנו נשלם עוד 30 אחוז מס ישנם כאלה ואני ביניהם שיישארו בפלוס בחשבון בנק ולא בגלל שאני עשיר, ממש לא. הסיבה היא מאוד פשוטה, כשאין לא קונה.
שי | 21.10.14
66.
לגבי האנשים שצועקים "מפונקים" כתגובה לכל כתבה כזאת
חלקם כנראה מגיבים בתשלום, אולם רובם של מגיבים אלו הם מדור קודם ו/או אנשים מבוססים המחזיקים בעמדות כלכליות שמרניות. הם מספרים כמה הדור הנוכחי מפונק ולא סוגר את החודש בגלל הסמרטפונים והטיסות לחו"ל. אז הנה כמה הערות לגבי "דור החלוצים בעיני עצמו" שהיה צעיר בשנות ה-80 והיום עומד לפני פנסיה תקציבית, מחזיק בדירות להשקעה וחוזר על המנטרה "מפונקים תפסיקו לבכות": בשנות ה-80 לא היה קל, הרבה אנשים נפגעו מהמשבר הכלכלי, אבל עוד יותר אנשים נהנו ממחיקה של חלק (או רוב) המשכנתא שלהם. דירה ממוצעת עלתה 60-80 משכורות (היום כפול). ביטחון תעסוקתי לא היה מילה גסה. כמעט כולם נהנו מפנסיה תקציבית (שדור "המפונקים" של היום משלם עליה). מערכות הבריאות והחינוך הציבוריות נתנו מענה רחב יותר וההוצאה על שירותים פרטיים הייתה קטנה יותר. גם אז היו גנים פרטיים, אבל עלותם לחודש (במונחים של אחוז ממשכורת ממוצעת) הייתה נמוכה יותר. ומה לגבי "פינוקים"? אז ככה -- אנשים ממעמד הביניים עמדו בתור בבתי קפה ובמסעדות "הסיניות" שהיו אז הבון-טון. בהחלט טסו אז לחופשות לחו"ל ולא מעט. אמנם לא בתדירות של היום, אבל לזכור שהטיסות עלו כפול ויותר אז. אנשים ממעמד ביניים החזיקו גם אז מכוניות. בסוכנות סובארו אנשים כמעט הלכו מכות על "הזכות" לרכוש סובארו ליאונה במחיר של 120 אלף ש"ח במונחים שלנו. גם בשנות השמונים מעמד הביניים קנה "רהיטים מאיטליה ומכונית מגרמניה". למטבחי מעמד הביניים החלו לכנס מכשירי מיקרוגל ותנורים מובנים (שעלו אז הון עתק). טלוויזיות צבעוניות ומכשירי VCR מלאו כל בית. תזכרו שטלוויזיה צבעונית קטנה אז עלתה כמו מסך 50 אינץ' היום ומנוי לספריית הוידאו השכונתית כמו מנוי ל-YES היום. מחשבים אישיים התחילו לחדור לבתי מעמד הביניים. הם עלו (במונחים של היום) החל מ-1500 ש"ח למחשב פשוט וחלש שהתחבר לטלוויזיה ועד 10,000 ש"ח (ויותר) למחשב מתקדם יותר עם מסך. נתוני התפוצה של מחשבים אישיים בישראל היו מהגבוהים בעולם! לא הכל היה דבש, היו תקופות מוצלחות יותר ומוצלחות פחות, אבל הנתונים הקרים לא משקרים - *מעולם* בישראל יוקר המחיה על דיור, מזון, חינוך ובריאות לא היה גבוה כמו היום (במונחים של אחוזים משכר ממוצע). אני מבקש מכל אותם צבועים שמקשקשים שמדובר בדור מפונק ומתעלמים מקיומה של בעיה אמיתית, שילכו לבדוק את הראיה ואת הזכרון שלהם.
אזרח | 21.10.14
65.
רוב האנשים נזכרים להתהל נכון רק כשהגיעו לשפל המדרגה
נכון החיים בארץ קשים, יוקר המחייה, מחירי הנדל"ן, המיסים, הצבא וכו'. אבל זה מה שיש, וחוץ מלהצביע לכנסת, להשתתף בהפגנות וכו', כל אחד מאיתנו צריך גם לדאוג לעצמו. אז אם החלטתם לרדת מהארץ - בהצלחה. אבל אם לא - חייבים להתחיל להתנהל נכון מהיום הראשון. הבעיה היא שהרבה אנשים לא מתנהלים נכון עד שכבר (כמעט?) מאוחר מדי לימודים - מתחילים בבית ספר, ואז גם עושים פסיכומטרי. אז לא צריך שנה "לשפר בגרויות / מכינה" אחרי הצבא לא מבזבזים שנה עד 3 מהחיים על לחסוך לטיול הגדול, הטיול הגדול וכו'. או שמתחילים ללמוד בזמן הזה, או שעובדים בעבודה מסודרת וחוסכים את הכסף. אם הולכים לאוניברסיטה (ורצוי מאד) - אין סיבה לא להתחיל בלימודים בגיל 22 ולסיים בגיל 25. לא להתחיל בגיל 25 ולסיים בגיל 30. אם נעשה את כל זהף אז כבר בגיל 25 אמור להיות לנו חסכון ראשוני ו/או מקצוע ו/או נסיון. לא עושים חתונה גדולה ולא עושים ילדים בשלב הזהף ומנצלים את השנים עד גיל 30 ו/או עד הולדת הילדים כדי לעבוד קשה ולצבור חסכונות. נכון - עם 2 ילדים קשה להסתדר (בכל משכורת) אבל עד שיש ילדים אפשר בהחלט לחסוך. אם זה לצורך הון ראשוני לדירה, חסכונות ליום סגריר וכו'. אבל מה - האנשים 'מורחים את הזמן' עד שיש ילדים, מגיעים לשלב הילדים לפני שהתבססו במקום העבודה (כי בזבזו את הזמן קודם) ובמקום להגיע עם חסכונות שיעזרו להעביר את התקופה הקשה , מגיעים לשלב הילדים כבר עם חובות. ואז כדור השלג באמת מתדרדר במדרון.
עובד | 21.10.14
64.
ילדים קטנים, הוצאות קטנות...
תודה על הסרט. הפריע לי מאד שהתייחסו רק למשפחות עם ילדים קטנים, בגן. האם מישהו חושב שההוצאות על בני נוער קטנות יותר? שיעורי נהיגה? שיעורים פרטיים? ביגוד יקר יותר כי כבר לא מסתפקים בבגדים מהחנות הכי זולה באזור... אוכל ! מתבגרים אוכלים הרבה ! גם בגיל 45 אנחנו עדיין מדשדשים ומנסים לעלות לפלוס... הכתבה רק חידדה את ההבנה שצריך לעשות שינוי ולזה צריך עזרה מקצועית.
אמא ל-3  | 21.10.14
63.
ל - 54
תתפלאי (או שלא), אך - "ערבות חברתית שכבר שכחנו, ילדים משחקים בחצר כמו פעם, משתתפים בחוגי המתנ"ס, (גם זה בהגבלה)ומחליפים ספר בספריה ציבורית..." - יש גם בערים; מדובר אם כן בהערה מתנשאת ומיותרת. לספור כל שקל, כל הזמן, לערוך השוואות מחירים אובססיביות ונטולות הפוגה - אלה לא חיים. ללדת שמונה (!) ילדים, תוך הבטה בחרדה (לדברייך) על עתידם, בו סיוע הוריהם יהיה אפסי - כאן כבר מדובר בחוסר אחריות משווע. אגב; אם כבר בסדר עדיפויות כלכלי עסקינן, ההחלטה לשלוח את כל המתבגרים לפנימיות רחוקות מהבית, מעשה שאני מניחה שהוא זה שמביא לעלויות החינוך המטורפות, לדבריך, יכול גם הוא להחשב תמוה בעייני רבים. לסיכום: בחרתם בחיי צמצום וסיגוף - זוהי בחירתכם האישית. היא לא מתאימה לכולם. את כל זאת כותבת אשה, אשר היא ומשפחתה מנהלים את חייהם בהתאם ליכולותיהם, אך לא מעוניינים להמנע לחלוטין ממנעמיהם.
אני | 21.10.14
60.
כל התחלה קשה
וכשאני אומר התחלה זה לא שלוש או ארבע שנים אלא יכול לפעמים להתארך על פני שלוש עשרה או ארבע עשרה שנים. גם לי היה קשה,קשה מאד.לי זה לקח 20 שנה להתייצב,כאשר אין לי שום תמיכה משפחתית או ממשלתית.מה שכן היה לי זה כוח רצון עז,התמדה בדברים שעשיתי ומוכנות לעבוד בכל עבודה.אלו שלושת המרכיבים העיקריים שהביאו אותי לעצמאות כלכלית אחרי תקופת עבודה ארוכה מאד.לא נרתעתי והייתי מוכן גם לקחת סיכונים,וויתרתי על מותרות ונהגתי כל הזמן בשיקול דעת. אם למישהו מהנוער ניראה שפעם היה יותר קל אז טעות רצינית בידו. פעם היה קשה והיום קשה למי שצריך להתחיל מלמטה ועל כך אין ספק. שאלת השאלות היא עד כמה מוכנים להקריב בשביל להגיע למשהו בחיים.
Haim | 21.10.14
59.
אין כסף למטרנה
פשוט כואב הלב. מדינה שמתעמרת באזרחיה וילדיה. מרוויחה 6 אלף, וזה "יותר מדי" בשביל לקבל תמיכה. אני פשוט מתבייש במדינה הזו. בטח שהמדינה המחורבנת לא תסייע- כי אתם לא בצה"ל, לא בנמלים, לא ברכבת, לא עובדי מגזר ציבורי דור א'- אתם לא מחוברים, ויש הרבה פנסיות שמנות שצריך לממן. מדינת היהודים החמדנים.
אני | 21.10.14
58.
במתייחס לכתבה
מצב נתון: א. יוקר מחייה גבוהה מבמדינות במערב ב. רגולטור שלא עושה דירוג אשראי למשקי בית שזה דבר ועלול לגרום לסאב פריים ג. בנקים שמנצלים לרעה מצוקתם של אנשים שלא מבינים על איזה ריביות הם משלמים כאשר לוקחים הלוואה על הלוואה. ד. התנהלות כלכלית בתזרים מזומנים באופן לא נכון. להלן פתרון ארוך טווח : א. קודם כל שכיר ועצמאי צריך לחושב על הכנסה שנתית שלו ועל המס השנתי שהוא צריך לשלם, בתום סוף שנה רצוי להתייעץ עם רואה חשבון איך לתכנן מס קדימה ותמיד יש סיכוי להחזרי מס. ב. לקחת עבודה נוספת בערב כשומר בלילה ,עבודות ניקיון, שליחויות, חלוקת עיתונים את אותו כסף נוסף זה הוא יוקצה לכיסוי מינוס. ג. להצטמצם כמה שאפשר. ד. מי שחושב שבחו"ל הוא יזכה לרווחה כלכלית שיעשה שיעורי בית לפני טוב טוב כי בצד השני לא מובטח שום ה. לסיכומו של דבר אם אין הון התחלתי להתחתן ולבית ,פשוט וותרו על זה.
גלעד מנחם | 21.10.14
57.
הערה לגבי "נוסעים לחו"ל" / "אוכלים בחוץ"
הרבה פעמים אנשים מבקרים נסיעה לחו"ל, ולדעתי שלא בצדק. אדם חייב (חייב, לא רוצה) מנוחה וחופש. בעיקר מעמד הביניים כמוני שעובד המון שעות שבועיות. חו"ל, זה לא ניו יורק וקניות בהכרח. חו"ל כיום יכול להיות טיסה לברלין בפחות מאלף שקלים, ולינה אצל חבר. השנה נסענו קבוצת חברים בני 34 לחופשה של שבוע שעלתה לכל אחד 2100 ש"ח, כולל הכל. ישנו באכנסית נוער בחדר משותף ואכלנו בזול. אותה חופשה בישראל היתה עולה לפחות 4000 שקלים לשבוע לכל אחד, אם לא יותר. לנסוע לחו"ל לא אומר בהכרח שאתה בזבזן, ולא אחראי. לספק את צרכי הנפש, כמו הצגה או מנוחה או תחביב לא פחות חשוב מלספק את צרכי הגוף כמו מזון וביגוד. מה שמבאס אותי זה לא שאני טס לחו"ל, מה שמבאס שגם בגיל 35 אני חייב להתפשר ולא לישון במלון מפנק. מה שמבאס זה שאתה מרגיש צורך להתנצל בכל פעם שאתה רוצה ללכת למסעדה, כאילו שאתה עובר על החוק או עושה פשע חמור. ללכת למסעדה עם זוגתך זה צורך קיומי ראשוני, ממש לא פינוק. תחזוקת הקשר בלי הילדים זה א.ב. של יצירת אווירה טובה בבית.
דן | 21.10.14
56.
אנשים לא מפנימים שהם עניים
אמא שלי לימדה אותי ששקל ועוד שקל הם שניים. קניתי דירה ממשכורת מינימום, בחיים לא הייתי במינוס ואני תמיד חוסך ליום גשום. מה לא ברור בזה שצריך להוציא פחות ממה שמכניסים ושאם אין לא קונים ? לא נכנעים ללחץ חברתי ולא ללחץ של האשה (לרוב היא זו שלא מתעניינת במצב הכספי ורק טוחנת את כרטיס האשראי). לדעתי האחריות היא של האנשים בצורה בלעדית ולא של הבנקים או הרגולטור. מי שמפנים שכשאין לא קונים (ספה, חדשה או מיטה או רכב או כל דבר שניתן לדחות) לא ייכנס למינוס ולמעשה יחיה יותר טוב מההכנסות מכיוון שלא יהיו לו ריביות לשלם על ההלוואות שנלקחו.
שי | 21.10.14
55.
לא מראים כל סוגי חיי משפחות, כמו קיבוץ,חרדים,וכד'
יש רק סיבה אחת לצרות של "חובות": הוצאות מופרזות, לא קשור לבנקים, לא קשור לרגולטור, הכל זה החלטות ומעשים של האנשים עם כספם,, מי שאין לו כסף, יש לו 2 אפשרויות: א) להגביר ההכנסות, ב) להוריד ההוצאות, וזהו זה, כל הייתר זה רק חירבושים, למשל: מי שאין לו הרבה הכנסה ולא יכול למצוא הכנסה גבוה, לא יכול להוציא הרבה על מגורים, ילדים, אוכל, תחבורה, חינוך, בריאות, וכד' לא ייתכן שיוציאו כל כך הרבה על ילדים וגן, או על מכונית ודלק, שלא יהיו מפונקים, שיעברו לפריפריה, יחיו יותר בזול שמה, או שיעבדו ב-2 עבודות באיזורם, או שיזרקו את המכונית, או שיביאו אוכל ממקומות זולים יותר, ולא יבזבזו המון, ויכינו לבד ובלי מסעדות, חייבים לחיות כאילו אין בנקים, אין צ'קים, אין מינוס, אין הלוואות, אני קובע: האשמים היחידים זה האנשים עצמם, אבל הסיבות יכולות להיות 2: א) מחוסר אחריות וביזבוז רב ומיותר, ב) או מחוסר חינוך כלכלי נכון וחוסר ידע, לדעתי, יש לחוקק משהו רדיקאלי במדינה, כל מי שיהיה במינוס משנת 2015, יהיה חייב לעבור קורס כלכלי שמלמד איך לחיות עם מה שיש, ואיך לשמור ולחסוך, ואיך למצוא אלטרנטיבות זולות יותר להוצאות השונות, ואחכ כל אחד יחוייב להביא טופס המפרט ראשי פרקים להוצאותיו, ועל סמך זה יבנו לו תוכנית איך לחסוך ולהוריד בהוצאות, וזהו זה, פשוט מאוד. בדיוק כמו שמטפלים בכאלה שנוהגים ונתפסים על עבירת נהיגה בשיכרות, והם מחוייבים לעבור קורס בנהיגה מונעת....
יש רק סיבה אחת לצרות | 21.10.14
54.
כל הכבוד לכל השותפים בסרט. וגם תגובה.
הורי שנינו מורים ופקידים. אחרי 3 שנות נישואים קנינו דירת 4 חדרים עם עזרה קטנטונת מההורים,ביישוב מתפתח ביו"ש (שונאי מתנחלים, תמתינו רגע),התנאים היו טובים, אבל ממש לא בחינם... חלפו 25 שנה ואנחנו עוד משלמים משכנתא, עכשיו כבר קטנה. לא תמיד היה לנו רכב, כמעט תמיד עבדנו במשרה מלאה, אך טעמנו גם את טעם האבטלה.במשך השנים הרחבנו את הבית מעט.יש לנו 8 ילדים,משכורות מעט מעל הממוצע והוצאות מטורפות על חינוך. אבל מצליחים לחסוך. לפעמים אני תוהה בחרדה, איך ילדי יסתדרו? איך הם יקנו דירה? גם ביו"ש לא זול היום ואין לי אפשרות לעזור להם בזה. אבל יש כמה דברים חשובים בסגנון החיים שכדאי לדעת. לא אוכלים כמעט בחוץ. מבשלים הרבה בבית.כמו פעם, כולל אפית פיתות וכד' משתמשים לעיתים בחנויות יד שניה- יש דברים מקסימים, כחדשים, לילדים. קונים מותגים במבצעים. מזמינים באינטרנט מחו"ל... לבני הנוער ולי, פלאפון פשוט. עם הגבלה בסכום ההוצאות לדור הצעיר. לא קונים בתשלומים כמעט אף פעם. שוקלים כל הוצאת דלק שותפות עם חברים בשמירה על ילדים, הוצאה מהגן , העברת ספרי לימוד וכד' מעודדים את הילדים לעבוד בחופשות. עושים כל הזמן השוואות מחירים. מתמקחים גם עם הבנק. קונים בסופר עם הסל הזול ביותר עבורנו. הילדים יודעים שקונים מה שצריך ולא מה שבא לי.(לא לדאוג, גם מפנקים לפעמים...) מעיינים בדברים החכמים שאומרים אנשי "פעמונים". כי כמובן יש עוד. תרבות השפע שואבת אותנו, יש להיזהר ממנה כמו מאש, איכשהוא יש לי תחושה שלחיות בקהילה מחוץ למרכזי הערים גם מסייע בחיסכון, ערבות חברתית שכבר שכחנו, ילדים משחקים בחצר כמו פעם, משתתפים בחוגי המתנ"ס, (גם זה בהגבלה)ומחליפים ספר בספריה ציבורית, ועוד. כשחברה אמרה לי פעם: "ברעננה אי אפשר ללדת יותר מ3 ילדים", חשבתי שהלוגיקה גם יכולה לומר- "אז צריך לעבור מרעננה...."ואכן, בני, נשוי טרי, חושב על הנגב או הבקעה, גם זול יותר גם חלוצי... ולכלכליסט- כדאי לבדוק גם איך מתנהלת אוכלוסיה חרדית, אפשר ללמוד מהם על כוח צרכני, קניית איכות רק ללא מותגים , הלוואות ללא ריבית ועוד. שנה טובה ותודה, אושיב את הבוגרים לראות.
עירית | 21.10.14
53.
"סרטון נשואים +מינוס" סרט עשוי מצויין.
ראיתי הבוקר את הסרט בנושא חובות אזרחי מדינת ישראל לבנקים. הסרט מביא מצב שהוא תוצאה של תכנון של מוקדם של הבנקים וחברות שנותנות אשראי. במחלקת המחקר של הכנסת ישנו מחקר שמיתחס לשנים 2003,2004,2005 על השוואת חובות אבודים בינינו לבין אירופה, בין הנתונים הרבים שבמחקר ישנה טבלה שאומרת שהחוב האבוד לשנים 2003-2005 עומד על 0.4% - 0.7% מסך החובות לבנקים הסכומים הם במליארדים לסיפור הזה יש השלכות מעבר למה שחושבים כי זה חלק גדול מהכנסות הבנקים או זיכוי החוב האבוד במס הכנסה יוצר לבנקים הכנסה נקייה ממס במיליארדים כל שנה ולכן יש לזה השפעה על רצון הבנקים לתת כמה שיותר אשראי ,אין להם כל סיכון גם אם לא יחזירו להם את ההלוואות הם יקבלו את הכסף כזיכוי במס הכנסה .
דב דבורצקי | 21.10.14
51.
התייחסות לכתבה
לגבי ילדים.. ילדים זה אושר גדול מאוד אבל בהחלט תיכנון המשפחה צריך להתחשב במספר הילדים שאנחנו מביאים לעולם..ילד זה דבר יקר ואני הבנתי את זה כבר מזמן ולכן הגג של ילדים שאביא לעולם יהיה 2 גם בגלל ההכנסות שלי וגם בגלל שאני מאמין שבאמת שזה הרבה יותר נכון מבחינה אקולוגית ודמוגרפית בכלל.. עכשיו נעבור למדינה..המדינה שלנו באמת חרא על זה כבר אין וויכוח בתור מי שעבד בחו"ל לונדון קנדה וביקר גם בברלין וכ"ו וכ"ו אין באמת מה להשוות את ישראל לעולם המערבי בכל הפרמטרים אנחנו פשוט מדינה של אנשים מושחטים שאי אפשר לסמוך על אף מילה שלהם..ראה ערך יאיר לפיד. אני אישית כנראה בקרוב כבר יהיה בצד השני של הים וזאת למרות שיש עבודה לי ולאשתי שנינו מלומדים וכ"ו..הסיבה שלי היא פשוט שאין לי סיכוי לעזור לילדים שלי כמו שהורי עזרו לי לרכוש הסכלה ועוד הרבה דברים...בקיצר אין לי משהו אופטימי לומר נסו להתנהל נכון ונצלו כל הזדמנות שיש לכם לצאת מפה. אולי אם נחתוך מפה בהמונינו אז מישהו יתעורר שם?? ואם לא שיבושם להם. ישארו פה רק מיליונרים ואנשים מסכנים.."ארץ זבת חלב ודבש"
"ארץ זבת חלב ודבש" | 21.10.14
49.
ל-16
אתה כנראה לא מבין - מדור תתיירות זה בשביל הכיף. כשאומרים לך שמיליון ישראלים טסים בשנה לחו"ל, סופרים את אלה שטסים פעמיים שלוש עד חמש פעמים בשנה לחו"ל. וגם אם סופרים כל אדם פעם אחת - זה אומר ששבעה מיליון לא טסים!. כשמאתיים אלף קונים אייפון, זה אומר שכל השאר לא קונים. כשאיקאה פתחה את שעריה - שוק הריהוט והתאורה הצטמצם מיידית ב-50%. הרוב קונה בזול, מצטמצם, וחי על הגבול. רק המספרים שנשמעים לך גדולים הם של אלה שכן מבזבזים, אבל ביחס לאוכלוסיה זה ממש כלום.
ענת | 21.10.14
48.
למספר 25 ומספר 34 - תתביישו לכם
הזוגות הללו הם לא מרובי ילדים! הם משפחה ממוצעת. ההבדל בין 2 ל-3 ילדים או אפילו ל-4 לא צריך להיות כזה שממוטט אותך לגמרי כלכלית. ומעבר לכך - כשיש אוכלוסיה חרדית שמייצרת מעל 10 ילדים ומקבלת גנים ב-200 ש"ח לחודש זה על חשבון המשפחות האלו. אם כבר, זהו הפיל הלבן - מדוע חלק מהאוכלוסיה מקבל סיבסוד מטורף לגידול ילדים והחלק האחר קורס תחת הנטל? למה שלא תפנו לציבור השני ותגבילו אותו? וגם - הם הסבירו במפורש שהם לא טסים לחו"ל, לא קונים מותרות, אז מאיפה הגעתם לחופשות ואייפונים? האנשים הללו חיים בצמצום, וכיוון שאנחנו לא פרות אלא בני אדם, מה כל כך משונה לכם שהם פעם בחודש רוצים לצאת לסרט או מסעדה? רוצים להתאוורר? רואים את העוני ואת הקושי אצלהם. כל הזמן עבודה ועבודה והמינוס לא נסגר. פשוט מזעזע. רוע הלב שלם מעיד שאתם מגיעים ממקום של שפע ולא הייתם ציכים לממן תואר בעצמכם, ותמיד חייתם ממשכורות גבוהות, ולא הייתם צריכים לגדל ילדים.
איריס | 21.10.14
46.
בשתי מילים: אחריות אישית
האחריות על המצב הכלכלי היא של הפרט!!!! תביאו ארבעה ילדים, תחזיקו שני רכבים, תצאו למסעדות ("רק מדי פעם") ואל תתפלאו איך הגעתם למצב הזה של הלוואה רודפת הלוואה. אנשים קחו את עצמכם בידיים! אל תוציאו יותר ממה שאתם מכניסיים! הלוואה אינה מהבנק אלא מהעתיד שלכם!!!! הרי מי יחזיר אותה? מי שקורא את השורות האלו ונמצא במינוס - תעצרו הכל! אתם במצב חירום משפחתי! ותלמדו איך לקצץ בלי רחמים בכל סעיפי ההוצאות. תתפלאו לראות כמה מהר מצבכם ישתפר. *** הערה: אני נותנת ייעוץ כלכלי למשפחות ורואה את השיפור פעם אחר פעם - מי שלוקח אחריות על מצבו נהנה תוך מספר חודשים משיפור משמעותי באיכות חייו. אם לא תנסו לא תדעו :-) בהצלחה
קרן | 21.10.14
45.
יש כאן פיל לבן: "ילדים זה מעבר לכסף אני לא חושבת שאני צריכה לחכות שיהיה לי כסף"
משוב על הכתבה קודם כל, נהדר ויישר כוח! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ תגובה למס' 10: "אירוע לא צפוי" יכול להפיל משפחה שלא עוצרת בסיבוב וכבר מתכננת את מספר 4 וכמו שנאמר, שני הדברים הכי יקרים למשפחה הם בית וילדים. לפנינו שלוש משפחות ששקועות בחוב גדול מאוד וגישתן למצב. הזוג שמרוויח הכי הרבה ועם שני ילדים, מודיעים שיסתפקו בשלב זה בשניים, יפה! לעומתם הגב' שמודיעה "ילדים זה הכל, מעבר לכסף", עם ראש בקיר! מה לגבי השלושה שכבר נמצאים וגם ישלמו את מחיר הרביעי באלף ואחת צורות? כך מנהלים כלכלה? את בצרות ומוסיפה עוד ילד? עשיתם חישוב עלות של ילד אחד? תכפילו ב-3 ועל זה תוסיפו רביעי וממילא כבר הנכם שקועים בבוץ... הדבר הראשון הוא לעצור ילודה, גם עם 3 ילדים אתם כבר בבוץ. שנים זה בסיסי ו"מינימום מחויב", כל ילד נוסף מבלי לזכות בפיס, על חשבון מי? אלו שכבר פה והוריהם בחוסר אחריות ושיקול דעת? מי שמנהל כך את המשפחה, יאכל את הדייסה שבישל לעצמו כולל הילדים (לצערי). הלחץ הכלכלי רק יגבר והמשפחה עלולה להתפרק ממנו. בקנ"מ שונה וקשור: פיצוץ אוכלוסין הוא בעיית הפלנטה וזה משליך על הכל, החל בהגברת הביקוש למחצב המתכלה שעבר את שיאו הנפט, שלא לדבר על נזקיו. הדור הזה חי בעידן בו משלמים את מחיר האנרגיה הזולה והזמינה ממנה נהנתה האנושות מאז המהפכה התעשייתית והמחיר הוא מעל ומעבר לכל דימיון ואת עיקרו נושא הדור הנוכחי, אישית לו הייתי יודעת לפני 43 שנים, את הידוע היום בזכות התפתחות האינטרנט, לא הייתי מביאה ילד אחד לעולם! מס 25: כל מילה בסלע! -Naomi Klein-Kshama Sawant-Chris Hedges-Brian Lehrer Bernie Sanders-Bill McKibben
>((*ᴥ*))< | 21.10.14
44.
מסכימה עם נדב מתגובה 25 - הילדים הם "הפיל הלבן" שאף אחד לא מוכן להודות בו שהוא חלק מהבעיה
ואני לא אומרת שלא צריך להביא ילדים. אני אישית לא רוצה להביא ילדים לעולם, אבל מכבדת את זכותם של אלו שרוצים. אבל כל דבר יש לעשות בצורה שקולה ואחראית. בעיניי זה פשוט טירוף ,אין לי מילה אחרת, טירוף טהור, לעשות 4 (!) ילדים כשאין לך כסף לגן או למטרנה של הראשונה ואתה ב-700 אלף שקל חובות מהמשכנתא וההלוואות שלך. *טירוף* ולא שום דבר אחר. ולהגיד משפטים כמו "ילדים זה מעבר לכסף" ו"אם אני אחכה שיהיה לי כסף לא הייתי עושה ילדים בכלל" מראה לי שני דברים - אחד, שהם לא מבדילים בין להביא ילד או שניים לבין ארבעה או שישה (אם הרצון לילדים כ"כ חזק זה לא אומר שאי אפשר להסתפק בשניים... לא כל משפחה צריכה להיות שבט), ושניים, שעם כל הרצון הטוב והאהבה וכו', שהם לא מבינים שילד זה, בין היתר, סליחה ומחילה, גם החלטה שיש לה שיקולים כלכליים. בברכה ממני, בת 30 ללא שום חובות או הלוואות מרוויחה 9 נטו וחיה מצויין כולל שכ"ד, טיסות לחו"ל, ורכב, וסמארטפון, וכל מה שאני רוצה , רק יודעת לחסוך במקומות הנכונים (לא קונה מותגים, לא משלמת 300 שקל להוט הגנבים בחודש, יש לי עידן+, עושה סקר שוק בחברות סלולר ואינטרנט, וכו'). ומקווה להמשיך ולחיות במתכונת DINK עם בן זוגי.
DINK - dual income, no kids | 21.10.14
43.
מה עדיף ?
אם הבנקים לא יתנו הלוואות, הציבור עדיין יאבק ביוקר המחיה ויחפש הלוואות. במצב כזה יפרח שוק שחור של מלווים בריבית, עליהם לא יהיה כל פיקוח. תראה מה קורה עם שוק ההלאות הקטנות בארצות הברית יש שם ריביות היסטריות ואנשים מאבדים את כל הרכוש כדי להחזיר הלוואות על גבי הלוואות. הפיתרון צריך להיות שילוב של הורדת יוקר המחיה וחינוך הציבור כמו בפרויקט פעמונים המבורך .
מעמד הביניים | 21.10.14
41.
אנחנו זוג צעיר +2 (6,4) לא במינוס לא בחובות ובלי עזרה מההורים
ועכשיו איך אנחנו חיים: קנינו דירה ישנה 80 מ"ר ויש משכנתא עד גיל 70 (קנינו בשיא ירידת המחירים אחרי מחאת האוהלים) רכב 2004, יד שלישית (כאן נעזרנו קצת בהורים לקנות - מודה :>) - ישרת אותנו עוד שנים רבות ויתרנו על יציאות - כמעט לא יוצאים (לא סרטים לא מסעדות) כבר 8 שנים לא היינו בחול חופשות משפחתיות עושים בעיקר אצל המשפחה לא מלון או צימר וכאלה קניות - רק מה שצריך ורק מבצעים. עולה מעבר למה שאני מוכן לשלם - לא קונה. לחסוך - לא מצליחים לצערנו - חיים בדיוק על האפס - טיפה מעל (ככל שהילדים גדלו ועזבו את הגנים הפרטיים בגיל 3 ועברו לגני העיריה ולבית ספר המצב השתפר למדי) ורק לחשוב איך היינו חיים כמו מלכים במדינה נורמלית - שיוקר המחיה נורמלי... גוד דמיט
איתי | 21.10.14
40.
יודעת שזה קל להגיד וקשה לעשות אבל - צריך לחיות במסגרת התקציב
הילדים מקבלים במסגרת מה שיש ונשאר לביזבוזים. הם שומעים לא הרבה פעמים ולא חסר להם כלום. חופשות רק אם יש לזה תקציב ואם לא, מוצאים פתרונות אחרים. הוצאות מפנקות רק אם יש מאיפה. לא קונים בתשלומים (חוץ מרכב שקנינו בתשלומים ללא ריבית) משאירים כסף ל"קרייסיס" לא צפוי ומעבירים כל חודש לחסכון. חיים בשכירות בנתיים - לא רוצים הלוואות כרגע. לא מעשנים - לא מחזיקים כבלים או לווין - לא קונים מכשירי סלולר חדשים כל שנה - מבשלים בבית הרבה וחולמים על ימים שבהם הכסף שלנו יהיה שווה יותר....
רומי | 21.10.14
37.
איפה הסרט?!
יופי של עבודה אבל בנקודה שבה נגמר הסרט שלכם (כתבת תחקיר קצרה), שם בדיוק הוא היה צריך להתחיל. זו הייתה רק אקספוזיציה ואפילו לא קצה הקרחון. בואו נעלה בכמה רמות למבט על ונתחיל לשאול שאלות על השיטה המוניטרית כיום, על מה זה כסף ומה הוא מייצג? השאלות והתשובות די פשוטים... הבעיה מתחילה כשאתה שואל מי למעשה נהנה מהשיטה ורוצה לשמר אותה כפי שהיא.
עידו | 21.10.14
35.
סרט מצוין!
אהבתי את ההומור והגישה הישירה. לא נעים לומר, אבל המשפחות אחראיות במידה רבה למקום בו הן נמצאות. ואומר את זה גם על עצמי. המקום הרגשי הזה, על פיו אתה מרגיש שמוגיע לך פיצוי על עבודה קשה, גם אין את מי שיממן את הפיצוי הזה, מוכר לכולם. חוץ מזה, הגיע הזמן לנער את המיתוס עלפיו חוגים רבים יותר יוצרים ילדים טובים יותר.
 | 21.10.14
34.
שימו לב לאנשים בכתבה! בכיינים!
"הילדים מעל הכסף, אני לא חוסכת עליהם" "חייבים חופשה של כל המשפחה כדי לצאת מהשגרה" וכל מיני משפטים מטומטמים כאלה. אתם בכיינים! מבזבזים כסף על שטויות ולכן אתם במינוס. אתם לא חייבים אייפון, אתם לא חייבים חופשה בחו"ל, אתם לא חייבים לגור במרכז, לא חייבים לקנות לילדים "רק את הטוב ביותר", אתם טוענים שאין לכם כסף אז תתחילו לחסוך. אתם בכיינים ויללנים וככה תשארו תמיד. אף אחד לא יעזור לכם, המדינה לא חייבת לכם כלום, זו בעיה שלכם חבורה של אפסים בכיינים.
שפוי | 21.10.14
31.
אם אתה כל הזמן במינוס - ולא קורס, יכלת להיות בפלוס ולחיות טוב יותר !
מי שנמצא קבוע במינוס - נניח 10 אלף ש"ח, פעם יותר ופעם פחות, למעשה צורך פחות ממי שנמצא בפלוס של 5,000 ש"ח. אם המינוס לא גדל כל חודש, זה אומר שאתה מוציא מה שנכנס למרות שאתה משלם לבנק ריבית שלא משלם מי שנמצא בפלוס. אם היית באופן קבוע צורך יותר ממה שנכנס, לא היית במינוס אלה בפשיטת רגל כי המינוס היה גודל וגודל ולא נעצר. המסקנה - היתה לכם הוצאה חד פעמית גבוהה, קחו הלוואה ופרסו אותה על פני מספר חודשים בהם צמצמו קצת את הצריכה ותשארו בפלוס. בשוטף, תצרכו פחות ממה שנכנס ותנסו לחסוך קצת, אפילו רק את הריבית שהייתם משלמים לבנק אם הייתם במינוס. כל אחד שתקוע במינוס קבוע, שאינו גדל, יכול במאמץ חד פעמי לצאת לפלוס ולחיות טוב יותר בלי לממן את הבנקים בריבית מיותרת.
ג'וני | 21.10.14
30.
בנק ישראל: בזכות משפחות שלוקחות הלוואות מעבר לעליה במשכורות- נוצרת צמיחה מהירה במשק
כמובן, זוהי צמיחה על חשבון העתיד, כי הכסף שמוזרק היום לכלכלה בזכות התוספת שמשפחות קיבלו בצורה הלוואות, יום אחד יצטרך להיות מוחזר, ואז דור שלם של לוקחי הלוואות יכנס למיתון קשה ויגרור איתו את כל המדינה למיתון. זה נקרא "הקטנת מינוף", תהליך כואב של מיתון ארוך שנים במדינה. סטנלי פישר נתן פה צמיחת יתר על ידי ריבית נמוכה מדי, והצמיחה הזאת היתה אפשרית על ידי עליה בהיקף החובות שאנשים לוקחים על עצמם (בעיקר משכנתאות) והכסף שהם התחייבו להחזיר בעתיד מוזרק לכלכלה כבר בהווה ומניע את גלגלי המשק. זה עבד יופי ב 2009-2010 וזה יקבור אותנו ב 2016-2017 כשהריבית תעלה.
ישראלי | 21.10.14
29.
יש ללמד את ההבדל בין צרכים לרצונות!!!!
לפני 20 שנים היה ברור שניתוח הוא צורך , היום נערות מדברות על כך שהן "צריכות" ניתוח הגדלת חזה ולא "רוצות" ניתוח הגדלת חזה. זה מתבטא גם במכונית, חופשה משפחתית, מסעדות וכו'. מי שלא מבין את ההבדל בין רצון לצורך כל החיים יסבול ממינוס בבנק! גולן דיבר בסרט על ההבדל בין ההכנסה של האנשים לבין הרצונות שלהם ולא הצרכים שלהם .
 | 21.10.14
25.
"ילדים זה מעבר לכסף."
זו תמצית הבעייה. זה "הפיל הלבן" באמצע החדר ואף אחד לא מעיז להגיד. אז זהו. שלא. ילדים זה לא מעבר לכסף. אנחנו חונכנו ש"נעשה ילדים ויהיה בסדר." פג תוקפו של החינוך הזה. פגה תוקפה של המנטרה. מי אמור לשלם על הילדים? משלם המיסים? המדינה? הצחתקם אותי. רוצים להתרבות? שלמו! או שתחיו בעוני. פחות ילדים (או בלי ילדים), זה אומר גם דירה קטנה יותר ופחות משכנתא/שכ"ד. אין שום בעייה. רוצים מדרג? בבקשה: לכל ילד, המשפחה צריכה להרוויח 7500 ש"ח (נטו!) בחודש. 7500 - ילד אחד. 15000 - שני ילדים. 22500 - שלושה. 30000 - ארבעה. ואגב - המדרג הזה הוא בשביל לחיות בסדר...לא להשתולל, אבל לפחות לסגור ת'חודש ואיכשהו לחסוך. אני בטוח שהרבה אנשים יתרגזו, כי לדעתם ילדים זו "זכות." קשקוש. 100% אחריות ההורים.
נדב | 21.10.14
23.
Salaries , cost of loving and Financial education
Forgive me for not writing in Hebrew, but its to difficult for me. After living in this country for more than 10 years I believe i understand the problem and it lies in the culture of the people here. Salaries here are aweful no matter how you look at it the buying power of a post grad in this country is similar to that of a blue collar worker living in the mid west . What makes matters worse is the cost of living here is just stupid. Banks charge you left right and centre, Companies over charge for their products, the government is corrupt with no care to the public money. After growing up in a zionist family i have come to the sad conclusion that it is just not worth staying here any longer. At the end of the day a country is just like company, you pay for what you get and if you like it you come back for more. I just dont think this country is value for money. you pay crazy taxes, you under constant threat from neighbouring countries, everything is just so expensive ( and i mean the day to day products even just a carton of milk!) every where you turn too it is a fight amnd stress! i think it is also one of the only countries in the world where you can put a sum of money in the bank not touch it and after a few years it just disappears !! it just does not make any sense to stay here any longer. I have been asking friends to give me ONE good reason (apart from the weather) to stay here just ONE ! Israel is just like all the companies that operate from with in this country- an amazing product with the worst customer service on the planet and just crazily over priced. I will settle for less but earn peace of mind ! bye bye Israel
MOJO | 21.10.14
20.
שאול - לא הבנתי איך השתכנעת
אני חושבת שהמשפט שאמרת בהתחלה - אחריות של המשפחות - הוא הדבר הנכון. עובדה, שכשהיה צורך משפחה הצליחה להצטמצם לקניות של 500 ש"ח בחודש. ואם היו עולים ל 550 ש"ח היה להם גם למטרנה. אבל לא תמצא אף משפחה שתסכים לחיות מ 550 ש"ח לחודש לפני שהיא תגיע לתהום. אם היו מתנהלים ברמת ההוצאות האלה מלכתחילה, לא היה להם צורך בהלוואות. שילוב של תרבות "מגיע לי" עם בורות פיננסית נוראית. לא חייבים לצאת לנופש מדי פעם, ולא חייבים לאכול במסעדה מדי פעם, ולא חייבים לקחת ילדים לחוגים אפשר להעשיר אותם המון המון בבית. ואפשר, בטח אם הם קטנים, להקים אוהל בחצר / בחוף הים / בטבע, ולתת להם אחלה חוויה של יציאה מהשגרה, וואם יש משכורת אחת של 6000 ש"ח בבית, אז כנראה שבן הזוג לא עובד, אז למה לשלם לגנים פרטיים ולא להשאיר את הילדים בבית עם אבא. אנשים חיים מעבר ליכולת שלהם, כי משום מה הם מרגישים שהם צריכים לחיות כמו מי שמסביבם, שגם הוא חי מעבר ליכולת שלו. ועל זה נאמר "צרת רבים...." מה שאמר נציג עמותת פעמונים הוא מדוייק - לכל משפחה נדמה שרק עוד 2,000 ש"ח יסדרו אותם.... לסוע ברכב בלי ביטוח? מה זה חוץ מחוסר אחריות משווע? ולמה לא למכור את הרכב? זה קל? ממש לא! לא קל! אבל יש בחיים המון דברים לא קלים. לקום בלילות לתינוק ואחר כך בבוקר ללכת לעבודה זה לא קל. לשלוח ילד לצבא זה לא קל. ואני לא בטוחה שלאמא שלי, שכיבסה חיתולי בד, היה יותר קל מלנו (למרות שהיה לה יותר קל לקנות דירה). בחיים יש קשיים, ואופן ההתמודדות שלנו עם הקשיים האלה הוא למעשה זה שקובע את מידת האושר והסיפוק שלנו, לא מה שקנינו בכסף.
נעמה | 21.10.14
19.
מדהים. אנשים הולכים לשוק ובודקים כל עגבניה
מתמקחים על כל תפוח ומחפשים דיל זול על פטרוזיליה. בבגדים מחכים למכירות סוף עונה לקנות בזול, בסלולרי יבדקו כמה חברות ולא מעט תוכניות, ריהוט יחפשו בזול יד שנייה או באיקאה, בעלי מקצוע יחפשו הכי בזול שיש. אבל כשזה מגיע לתחום החשוב מכולם - פיננסים - שום מחשבה, שום סקר שוק, שום בדיקה. מי שיפקח בשבע עיניים על כל אינסטלטור או חשמלאי שגובה 200 ש"ח לביקור, כשזה מגיע לעמוד מול הבנק שלוקח ממך עשרות אלפים - מוריד את כל ההגנות, מוותר על כל הבדיקות, נותן לגוף שאם הוא רק רוצה יכול להיות הרבה יותר מסוכן מכל שרלטן או נוכל לעשות בו כרצונו. אולי אנשים צריכים להתחיל להתייחס לבנקאים כמו אל אינסטלטורים או בסטיונרים בשוק? יכול להיות שרק ככה תגיע הישועה
קרמיט וושינגטון | 21.10.14
18.
מי שבמינוס אינו בהכרח חסר אחריות!
גם שני אנשים שעובדים במשכורות לא גבוהות (אבל ממוצעות במשק- כלומר יחד בין עשרת אלפים לשתיים עשרה אלף לחודש ברוטו!) יתקשו ללא עתודות קודמות (חסכונות, הורים, ירושות או דירה שכבר נמצאת בבעלותך וכו') להתקיים שלא במסגרת אשראי או מינוס. גם אם יש לך רק שני ילדים קטנים (מתחת לגיל 3-4) אתה תמצא את עצמך מול הוצאות ענק שלא בהכרח אפשר לחסוך בהם. גם ללא קניית דירה, גם ללא רכב. לא כל מי שנכנס למינוס "אשם" במצבו! המערכת עצמה (בנקים, יוקר המחיה) סוגרת על אנשים ולא מאפשרת להם להתקדם ולחסוך ליום סגריר או להוצאה לא צפויה. כל הכבוד על הסרט החשוב הזה!
 | 21.10.14
16.
תגובה
אני לא מבין הרבה בכלכלה וגם לא בפסיכולוגיה אבל נראה לי ששורש הבעיה בלחץ החברתי. הנה כמה דוגמאות: 1- טלפון - ישראל בין המדינות עם השיעור הכי גבוה של סמרטפונים. הרוב המוחלט של האנשים לא משתמשים בעשירית מהיכולות של הלפטופים הקטנים האלה אבל אם זה לא מעבד 4 ליבות עם מסך מבריק וסוללה שמחזיקה יומיים אז זה לא מספיק טוב. כל קבוצה של יותר מ-3 אנשים חייבים קבוצת ווטסאפ כדי להתנהל. לכל גן ילדים יש קבוצה ווטסאפ (ולפעמים קבוצות) ואם אתה לא מעדכן סטטוס פייסבוק כל כמה דקות מקפיצים משטרה כדי לבדוק שאתה בחיים. (אל תדאגו המשטרה לא תבוא בכל אופן :) ) בכזאת חברה, מי שאין לו מכשיר "חכם" נתפס כמי שלא חי בתקופה שלו... אז משלמים ב-36 תשלומים (למרות שזורקים את המכשיר תוך שנתיים בד"כ) וזורמים. עוד דוגמא - האם אתם מכירים אתר חדשותי אחד, כולל כלכליסט, שאין לו מדור "תיירות"? כן כי בארץ אנשים טסים ונופשים. למה? כי יש מלחמות, ועובדים קשה, וטיול בר מצווה, וכבר 3 שנים לא הייתי בחו"ל ו.. ו.. ו... בעבודה כולם טסים ובדיוק קיבלנו מייל מחברה כזאת או אחרת, אז טסים "כמו כולם". אין כסף? לא נורא, תשלומים. אפשר להמשיך ככה הרבה - אוטו מגרמניה (כדי להיתקע בפקקים), רהיטים מאיטליה (כדי שהילדים יקפצו עליהם), מטבח מאירופה (כדי להזמין אוכל מהסיני החדש), מסך של 60 אינץ (כדי לראות את יונית לוי בענק) וכמובן בניין עם לובי גבוה 50 מטר כולו מבריק (לזה עוד לא מצאתי סיבה) עכשיו אני יודע שיבואו תגובות : "אני עובד קשה וזה לגיטימי להינות מהחיים"... טוב, אני מסכים. אבל עם לגיטימיות לא סוגרים מינוס. זה לא כיף אבל זה החיים. שיהיה בצלחה לכל עם ישראל.
ישראלי מודאג | 21.10.14
12.
משוב על הכתבה
שלום רב, היות ואני עוסק בנושא זה, חיכיתי לכתבה אחרי כל הטריילרים ששמתם. רואים שהושקע מאמץ על מנת לבדוק את כל ההיבטים. ייש ר כח. כפי שאמר המפקח על הבנקים, יש צורך לערב גם את הממשלה וזה משהו שהיה חשוב שיהיה בסרט. מעבר לכך, הכתבה עוסקת בדור של היום, שחלקו גם קיבל עזרה מההורים אם בלימודים, חתונה או רכישת דירה. אני חושב שיותר חשוב להתסכל על העתיד בו הילדים כבר לא יוכלו לקבל עזרה מההורים, כי כולם רוצים היום רק לשרוד. כן חובה להכניס חינוך פיננסי כבר בלימודי התיכון (החל מ14) וכן הייתי מחייב כל משק בית לדווח למס ההכנסה על הוצאות והכנסות, כך שלאנשים לא תהיה ברירה הם יהיו מודעים למצבם ויתחילו להתנהל כמעט כמו שאול. מעבר לזה שזו תהיה עזרה באכיפת הכסף השחור... מה שהיה חסר לי בסרט, הצגתם משפחות שכביכול מודעות להכנסות וההוצאות, מניסוני בעבודתי, כולם יודעים בערך, לא תמיד בודקים, חוששים לבדוק ובדר"כ מעריכים את ההוצאות הרבה פחות ממה שבאמת מוציאים. אולי המשוב ייתן לכם רעיון לסרט המשך, חייב שיהיה.
כפיר תאומי | 21.10.14
11.
ל 8
בישראל זה תסריט כמעט בדיוני,הבנקים לא נותנים משכנתאות של 100-120 אחוז כמו שהיה בארהב לפני המשבר של 2008, הם שוחטים בעמלות ומרויחים הון כסף. צריך לקרות משהו מאוד קיצוני,או שילוב של דברים קיצוניים כדי שהם יכנסו לסיכון. הם לא מוכרים כסף לכל אדם ובכל מצב,הם לא מטומטמים שם. הם יכולים ליפול ונופלים דווקא עם הלוואות לאנשים עשירים,כי שם הם נוטלים סיכונים,אבל מול האזרח הקטן הם גיבורים גדולים,לא יוותרו לך על שקל.
 | 21.10.14
10.
אירוע לא צפוי זה הדבר הכי צפוי שיש
מה ציפיתם, שהחיים יהיו תמיד על מי מנוחות וללא הפתעות? מי שלא שם קצת בצד ליום אפור כנוהל של שיגרה, כורה לעצמו את הבור הכלכלי שאליו ייפול. אני לא מדברת על מקרים חריגים של מחלה קשה או אסון אחר חס וחלילה, אלא על סתם שגרת חיים נורמלית. בקיצור - מי שמבזבז 100 מתוך 100 הוא לא באמת מאוזן כלכלית.
אמא | 21.10.14
1.
יופי של סרטון. שאפו ענק !!!
זה המצב שעה שהאדם העובד צריך לממן מגזרים שלמים שחיים על חשבוננו: החרדים (10% מהאוכלוסיה), מתנחלים, שכר מטורף במגזר הציבורי ועדים חזקים), מונופולים, קרטלים, עשרות ארגוני פשיעה שעושקים הציבור ועוד. בנוסף, הממשלה לא מתפקדת בענייני הדיור. ישראל היא יוון הבאה, אך לנו אין את גרמניה שתציל אותנו.
ימני | 21.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת