אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

צריך לדבר על זה: השכר בישראל נמוך מדי

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
המנוף האמיתי הוא השכר
ביום שהשכר של העובד הישראלי יגדל המשק יצמח!! אני מסתובב במסגרת עבודתי בבתי יוקרה ורואה שיש הרבה מאוד כסף למעט אנשים לעומת הרבה אנשים שאין להם. כל נזק קטן בביתם מהוה קריסס ומוציא מאיזון כלכלי. שהכסף יחולק נכון יותר, כלומר עובד בישראל = אדם בעל אמצעים ולא עסוק בחישובים על ההוצאות במקום לעבוד או לשקול 10 פעמים אם לאכול צהרים או להצליח להתאפק עד 18:00.
גולן | 06.07.17
19.
צעירים יקרים אני פונה אליכם
בכל מדינה יש יתרונות וחסרונות ולכן צריך להתנהל נכון. תעשו כאן שירות צבאי/לאומי, אחר כך תלמדו באוניברסיטה (בינתיים שכר הלימוד כאן מסובסד וגם יש מלגות ליוצאי צבא) רק אחר כך תסעו לאמריקה. הסיבה - שם מטביעים את הסטודנטים הצעירים בחובות נוראיים על מנת לשלם את שכר הלימוד הגבוה שרק עולה כל הזמן. אם פה יחליטו להפסיק את הסבסוד, אז לא רק שלצעירים לא יהיה כאן עתיד אלא גם לא הווה. נקווה שזה לא יקרה. בקיצור, לא קל גם באמריקה לכן צריך לתכנן נכון את השלבים בחיים.
מירית | 25.10.14
18.
להצמיד את השכר לתל"ג לנפש
הרי אם משק מייצר יותר והתל"ג עולה, כל אחד צריך להינות מכך, וזו השיטה הנכונה. גם לעובד הכי פשוט מגיע נתח הוגן ממה שכלל המשק מייצר, וזו הדרך להשיג זאת. גם בהצגת סטטיסטיקות על השכר הממוצע כדאי להשוותו לתל"ג לנפש כדי להראות איזה נתח נותר בידי בעלי ההון, ומה היחס בין הרווח מהון לרווח משכר.
אוליבר טוויסט | 25.10.14
16.
"העוקץ" הישראלי
כל שינוי בשכר לכוון מעלה יתורגם על ידי "סוחרינו הטובים" להעלאת מחיר. השליטה במסחר היא גנטיקה יהודית ,והמומחיות היא לדעת עד היכן אפשר להתחנזר!!!! ובסוחרינו אני מכליל כמובן את ממשלת ישראל, אשר ביד אחת תעלה משכורות וביד השנייה תקטין או תבטל שרותים שהיא מחוייבת להם. אבל למה הבכי עם מטומטם שמשלם על 2 קפה ומאפה בין 40-50 ש"ח ואחר כך בוכה על המילקי ב-2.5 ש"ח משהו דפוק אצלו בהבנה איך חיים בקולקטיב. ומה לעשות שהרוב אמנם בידי הממשלה,אך ...כל עם מקבל את הממשלה שהוא ראוי לה...(צ'רצ'יל באחד מנאומי ההפסד שלו בבחירות)
שוקי סקורק | 25.10.14
8.
עם כל הכבוד, הדבר היחידי שיקרה אם השכר יעלה זה שגם המחירים יעלו
אם מעסיק צריך לשלם 20% יותר בשכר מה אתם חושבים, הוא לא יגלגל את העלויות הנוספות לצרכנים שלו? ברור שכן. מה שצריך לעשות זה שלושה דברים: 1. להוריד את יוקר המחיה (לא יודע איך, לא התפקיד שלי). 2. לאכוף את חוקי העבודה הקיימים, שכיום, בייחוד אצל העובדים היותר חלשים (עובדי קבלן, ניקיון, מוכרים, מלצרים ועוד...) לא נאכפים והעובדים לא מקבלים את השכר בזמן, שלא לדבר על זכויות סוציאליות. סתם לדוגמה, מאיזושהי סיבה השכר משולם כיום לעובדים רבים ב 10 או 11 לחודש. אם יש חג או שבת - אפילו אחרי. בפועל החוק מחייב תשלום ב 1 לחודש, כאשר כל יום מעבר לכך מהווה איחור, אבל רק מה 11 לחודש, ולא משנה אם ה 10 נפל על חג או לא משנה מה, האיחור חייב בתוספת על הלנת שכר. 3. ביטול העבודה הקבלנית. העבודה הקבלנית היא הסיבה העיקרית לכך שיש הבדל כל כך משמעותי בין השכר הממוצע לשכר החציוני. בנוסף, העבודה הקבלנית מייצרת ניתוק בפועל בין המעסיק למועסק. המעסיק רק מנהל את העובד מבחינת מה לעשות (בדרך כלל איפה לנקות) אבל הוא לא אחראי לזכויות הסוציאליות של המועסק.
אסף | 25.10.14
7.
אולי תפסיקו לדבר רק על הצעירים
מדהים איך הכתבה טורחת להדגיש "צעירי ישראל, צעירי ישראל... " והמבוגרים מה? אה שגם מטופים בילדים או "נאלצים לתמוך" בבנים צעירים, וגם לא מרוויחים משו (כי לא, לא כולם "הסתדרו" במשכורות גבוהות, למעשה רובם לא, וגם בין אלה שבזמנו נחשב שהרוויחו סביר, המשכורות והתנאים נשחקו בעשורים האחרונים?
נ. | 25.10.14
6.
נקודה למחשבה
באסטוניה, טורקיה, סלובקיה, פורטוגל, הונגריה וצ'כיה השכר החציוני נמוך מבישראל ורמת החיים גבוהה מבישראל בגלל שיוקר המחיה בהן יותר נמוך. בסלובניה, ספרד, מאלטה, יוון, קוריאה הדרומית, פורטוגל, הונג קונג, טאיוואן, פולין, קרואטיה, טורקיה, אסטוניה, הונגריה, סלובקיה, צ'כיה, לאטביה וליטא שכר המינימום נמוך מבישראל ומשתכרי שכר המינימום במדינות האלה חיים טוב יותר ממשתכרי שכר המינימום בישראל. בשווייץ, שבדיה, סינגפור, נורבגיה, ליכטנשטיין, איטליה, איסלנד, גרמניה, פינלנד, דנמרק, קפריסין ואוסטריה אין שכר מינימום בכלל ובהן בעלי ההכנסות הנמוכות ביותר חיים טוב יותר מבישראל.
אבי | 24.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת