אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

QE בעברית: מה זה בדיוק - ולמה אנחנו כן/לא צריכים את זה

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ל- 7 האינפלציה כבר קיימת
בשנים האחרונות הממשלה העלתה את המע"מ, הארנונה, החשמל, המים, התחבורה הציבורית, תשלומי הורים בחינוך, וגם מחירי הדירות והמכוניות מנופחים ממיסים. כל מחירי התשתיות האלה מפיעים באופן עקיף על העלאת שאר מחירי המוצרים. גם אם הלמ"ס מנסה לעוור את עיננו, ולספר לנו סיפורים עם מדד המחירים לשקרן - אנחנו מבינים יפה מאוד שהממשלה סידרה לנו אינפלציה של מיסים. היא לא מתכוונת להוריד את המחירים האלה. שים לב, אין קשר לשוק חופשי , או היצע וביקוש. הממשלה פה היא המונופול שמעלה את האינפלציה - וזה גם בלי הדפסות הכסף של קרנית. כל מה שאמרתי הוא - שאולי אם הכסף שקרנית מדפיסה היה הולך לתשלום משכורות של מורים, כבאים, ושוטרים וכן הלאה, או משולם כריבית על החובות הממשלתיים, הממשלה אולי היתה מואילה בטובה להוריד מעלינו את עול אינפלציית המיסים שהיא יצרה כאן בשנים האחרונות.
מירית | 27.10.14
8.
ישראל זה לא גיהנום
אומנם המצב פה אמור להיות יותר טוב, וזה נחמד שמנסים לשנות, אבל זה לא גיהנום, אף אחד לא נדחק פה לפשע וזנות ביגלל יוקר המחייה, הגעתי ממדינה באירופה(ליטא) שהחיים שם ממש זבל, הרבה גניבותף פריצות רציחות, רק כידי לשרוד, פה לא צריך להגיעה לדרסטיות הזאת, אבל מה, שם המילקי עולה חצי שקל... כמו המשכורת החודשית שם(לאלה שמתעניינים, אז באמת מרוויחים שם 1000 שקל לחודש, אבל זה כלום, הדירות באירופה לא זולות יותר מאשר אצלנו)
פימה | 27.10.14
7.
למירית (5) - את טועה. אינפלציה היא מס לכל דבר!
הדפסת כסף היא תכסיס ערמומי. האזרח אמנם לא שם לב ששלפו לו כסף מן הכיס, משום שהמשכורת שלו לא השתנתה, ובחשבון הבנק יש לו בדיוק אותה כמות של שקלים. אבל השקלים הללו שווים פחות, ולכן אינפלציה היא מס לכל דבר. אני מעדיף שהמדינה תיקח ממני מס באופן ישיר, ולא באמצעות אינפלציה - כך לפחות אני יודע כמה מס אני משלם!!!
אורן | 27.10.14
5.
הדפסת כסף זה לא דבר כל כך נורא
אם הכסף המודפס היה מגיע לממשלה, והיא היתה מכניסה אותו לתקציב, ומשלמת איתו את החובות והמשכורות - אולי היא היתה מתעללת קצת פחות באזרחים, במטרתה לסחוט מהם כמה שיותר מיסים. אולי הכסף החדש המודפס הזה היה קצת מרגיע את המפלצת, שדורסת את האזרחים בדרך לשלם את החובות שלה. אינפלציה ויוקר מחיה כבר יש כאן - אז אולי פשוט ימשיכו להדפיס ויורידו לנו מיסים?
מירית | 27.10.14
3.
בישראל אין תנאים לאינפלציה בריאה, כי 60% ממשקי הבית לא מרויחים מספיק
יוקר המחיה בישראל גבוה הרבה יותר מדי, ביחס לשכר. לכן, אין לחצים אינפלציוניים. יותר ויותר משקי בית נוטלים בהלוואות לצורך מחיה שוטפת. האם מזה בנק ישראל רוצה ליצור לחצים אינפלציוניים? אם כן, גל פשיטות הרגל, שיגיע בהמשך ומחיקת חובות המונית תביא לאובדן אימון כללית בין האזרח למדינה ובין אדם לחברו. החברה בישראל תגיע להתפוררות מוחלטת. אירופה האנטישמית תהיה עדיפה אז, פי כמה על פני הגיהנום הישראלי
אחת העם | 27.10.14
1.
"הרחבה כמותית" זה בסך הכל שם יפה להדפסת כסף!
מדובר במהלך שערורייתי, שבו הבנק המרכזי מדפיס כסף, נותן אותו במתנה לממשלה או לבנקים, מדלל את כוח הקנייה של המטבע ובאופן זה שודד את הציבור. זוהי מדיניות מופקרת, אשר היוותה טאבו מוחלט לבנקים מרכזיים במשך עשרות בשנים, מאז שצעד דומה הביא להיפר-אינפלציה ברפובליקת וואימר שלאחר מלחמת העולם הראשונה, ורושש לחלוטין את האזרחים. זה נכון שארה"ב נקטה צעד כזה בשנים האחרונות מבלי שהתוצאות השליליות יראו בשטח (עדיין), אבל ישראל איננה ארה"ב והשקל אינו מטבע הרזרבה הבינלאומי. נגידת בנק ישראל צריכה ללכת הביתה רק על כך שהיא שוקלת צעד קיצוני שכזה!
אורן | 27.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת