אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ממנכ"לים ועד ראשי האוצר: מדוע בכירים להוטים ללמד במוסדות אקדמיים?

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
מרצים כי הבינו שללמד זו הדרך הכי טובה ללמוד
הלו ככל שנלמד יותר כך רק נבין שיש הרבה יותר שאנו עוד לא מבינים .... אין לזה סוף ! רבדים על גבי רבדים בסיטואציות האלה אחד מהרווחים המשמעותיים ביותר של המרצה הם שימור שינון ושיפור המומחיות של עצמם מכך הם ממשיכים להשתכלל בראיה רחבה ורלוונטית יותר להווה ולעתיד ובכך לבדל עצמם בלהצליח להשיג תוצאות מקצועיות מורכבות וקשות בייתר קלות. לאחרי כן יבואו ההערצה ההכרה הצורך בגילוי עם הנחלת הידע האישי וחותמם באקדמיה ובמדע לנצח . (כמובן שישנם עוד הרבה כיוונים שאפשר להרחיב) בכיף .
עופר ג. | 19.11.14
20.
מצד שני: מעסיקים הרבה מורים מן החוץ בתנאים פוגעניים
יופי לבכירים ויופי למכללות האלה. גם הרבה כסף לכולם. מצד שני: מכללות רבות, מעסיקות אלפי "מורים מן החוץ" בתנאי העסקה פוגעניים. מין עובדים ארעיים לנצח, בשכר ירוד, חסרי אפשרות מעשית לעמוד על זכויותיהם. פשוט יוותרו על שירותיהם מהיום להיום. מורים אלו העובדים לרוב במשרה חלקית נושאים בערך בארבעים אחוז מעומס ההוראה במכללות. בידקו מכללה אחת להנדסה ואחת למינהל ובררו. זה חלק מהקפיטליזם חסר המעצורים, הנהוג כאן תחת שם "המשק החפשי".
יוסף | 19.11.14
19.
לכל המפקפקים והציניקנים
כנראה שקשה לכם להבין אנשים שבאים מתוך רצון אמיתי להנחיל ידע וניסיון לדור הצעיר, וכנראה שאתם, אם אי פעם תגיעו למעמד בכיר (בשלב זה ברור שאתם לא שם אם יש לכם זמן לטקבק), לא תעשו דבר כזה. זה בסדר, אבל אין סיבה שתפקפקו ברצון הטוב של האנשים האלה רק בגלל שלכם אין את התכונה הזאת. מלקקים וחנפנים הם יכולים למצוא בעבדוה - הם לא צריכים לנסוע בשביל זה לקמפוס מרוחק, להכין שיעור, להתמודד עם משובי סטודנטים, וכל השאר. כסף הם מרוויחים יותר בשעת עבודה, ושעת מנוחה שווה להם גם הרבה אז "ניפוח הכיס" אינו שיקול.
דני | 18.11.14
14.
לכל המגיבים הממורמרים והמתוסכלים, נראה לכם באמת שמנכ"ל קוקה קולה
או אביגדור פלדמן צריכים שכמה סטודנטים יתחנפו אליהם או את הכמה שקלים שמשלמים להם עבור הזמן שלהם? לא עולה על דעת מוח הציפור שלכם שיש אנשים שעשו מספיק לביתם ומוכנים לעשות גם למען אחרים, ללמד ולתת מנסיונם היכן שרוצים וצריכים? יש גם אנשים שמוכנים לתת, לא רק לקחת. לכו תמצאו חיים, מסכנים!
סטודנט | 09.11.14
9.
בית הספר למינהל עסקים במכללה למינהל הוא מספר 1 בארץ בזה. יש להם עוד
הרבה מרצים שמגיעים מעמדות מפתח במשק ובחברות, לא כולם שמות מפורסמים אבל בהחלט שווה את הלימודים כי אתה מקבל ידע ממש "מהשטח" שלא מקבלים באוניברסיטה ששם רוב המרצים הם פרופסורים חסרי ניסיון עסקי ותעסוקתי . חשוב מאוד למי שמגיע משוק ההון או מההייטק ובמיוחד למי שלמד תואר ראשון בהנדסה או מדעים ורוצה ללמוד תואר שני במנהל עסקים. ממליץ מנסיוני האישי :-)
בוגר מנהל עסקים עם התמחות | 08.11.14
8.
למה לא אומרים את האמת
בישראל כבר אין השכלה. יש רק למידה למטרת יוקרה אישית ורווח כלכלי. לא רק מדעי הרוח שכל אוויל נהנה להשמיץ נפגעים אלא גם המדעים בכל תחום אחר שהוא. אהבת הידע ותחושת שליחות אישית כתרומה לפיתוח הידע האנושי נתפסים בישראל כתחביב בלבד. או כמשהו שלישראל לא אמור להיות חלק בו בגלל שהוא אינו כלכלי בטווח המיידי. ועוד כהנה וכהנה. כך שזה שכמה "בכירים" באים ללמד דור צעיר יותר לחשוב רק על יוקרה וכסף זו אינה בשורה טובה.
חילוני אתאיסט | 08.11.14
3.
זו דרך לגרום לאנשים להקשיב לך גם כשאין לך שום סמכות ניהולית
וגם דרך להגיד שאתה עושה משהו מכובד בחייך, למרות שזה מסתכם לשעה, שעתיים בשבוע. ולפעמים לא מעט כסף. אני יודע שזה נשמע ציני, אבל ככה זה. בקיצור: כסף, סטטוס ותשומת לב, וממש לא כל הסיבות החיוביות האחרות שהופיעו בכתבה.
אחד | 08.11.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת