אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה מרוויחה מסעדה על פסטה שעולה 50 שקל?

106 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

106.
החישוב הוא מצג שווא
ברגע שמחשבים את העלויות באחוזים אז גם אם המחיר יהיה 1000 שקל למנה לא ישאר רווח. חישוב מעוות ומאוד לא מקצועי שכל מטרתו להטעות את הקוראים או להציג מצג שווא. אם המנה תעלה 1000 ש"ח זה אומר שחומרי הגלם לפסטה עלו 300 שקל ? שהעובדים עלו 280 שקל? מה גם שההוצאות הקבועות לפי החישוב כאן מצריך מכירה של 50 מנות ביום. מסעדה שמוכרת 50 מנות ביום יכולה לסגור.
בן | 14.02.19
103.
אתם לא מבינים!!!!!!
הבנתי אז שלאף אחד או אחת לא היה מסעדה בידיים......? כמו שהכתבה טוענת ובהבנה מתוך נתונים אמיתיים 3000 מסעדות נסגרו!!!! אין לכם מושג איזה קושי יש למסעדה כדאי להתקיים.....אני יועץ למסעדות ואני רואה את זה אין ניסים ונפלאות אלה שתמחרו נמוך הפסידו את כל כספם ושקעו בחובות כדאי לרצות את הצרכן, העלויות במסעדה הם מטורפות והנתונים בכתבה הם מדוייקים תתפלאו אז אל תחשבו שהדשא של החצר ירוק יותר...תפנו למדינה ותשאלו אותה למה המחירים כל כך גבוהים כמו כל דבר אחר בארץ ???? כי יש לכל עסק עצמאי שותף של 48% מתוך המחיר שאתם משלמים וזה נופל על כל עסק עצמאי המדינה הזאת .....מסעדנים תבדקו מליונרים הם לא וכל יום הם משחקים בקזינו של החיים שלהם כי מחר תיהיה מלחמה? או שיבנו להם רכבת למשך 6 שנים? או שיהיה להם פיגוע חס ושלום? כל נתון כזה משבית אותם לכמה חודשים ומי שאין לו גב כלכלי ומנסה ללכת אחרי החלום שלו פשוט נופל.....עכשיו אם אתם חושבים שהעסק הזה כל כך ריווחי אז תפתחו מסעדה כי המסעדנים עושים הרבה כסף לפי טענתכם...אז לכו תיהיו מיליונרים....אז אתם חיים באשליות!!!!! שיהיה בהצלחה
meni | 09.05.15
102.
שטויות במיץ
אני עוברת בחצי שעה האחרונה על כמה כתבות שלכם והחישוב נראה לי לא הגיוני בעליל. איך אתם מסבירים את זה שקיימות מסעדות טובות שמצליחות להתקיים ואף להתרחב לרשת אך עדיין שומרות על מחירים נוחים ואפילו זולים? אני לא מתיימרת לעשות את החישוב בעצמי ולהיכנס לאף מסעדה לכיס אבל יוקר המחיה כאן, גם בדברים שנחשבים מותרות הוא בלתי נסבל וחבל שאתם נותנים יד על מנת להצדיק זאת. עוד לא ראיתי אף כתבה שצידדה בצרכן והציגה מצב בו אנחנו אכן משלמים יותר מדי.
אחת שנמאס לה | 29.12.14
99.
דמעות שטפו את עיני
הוי, מה קשים חייהם של המסעדנים. הספקים קורעים להם את הצורה. מוכרים להם חומרי גלם במחירים מופקעים. העובדים לא מזיזים אצבע בלי משכורות עתק, והלקוחות? אלה רק מתלוננים. והלקוחות, גם הם אוכלים קש. (תרתי משמע). פעמיים-שלוש בחודש מינימום נדרשים להפגין נוכחות במסעדה, ובסוף נאלצים לשלם סכומים מוגזמים לחזירים האלה, המסעדנים. אבל סוף טוב, הכל טוב. כולם חוגגים בהפנינג גדול של קיטורים, ומשם הלאה, למסעדה הבאה. כמו בימי פומפיי האחרונים, - אכול ושתה כי מחר נמות.
דפנה | 20.11.14
97.
אני מכפ'ת לי שכירות של המקום
מבין את הוצאות החשמל וארנונה אבל אני מכפת לי כמה שכירות משלם בעל העסק וכמה הושקע? לדעתי הלקוח הישראלי הוא הפראייר המרכזי כאן. אני גם לא מבין איך אנשים משלמים על ביצה וחציל בפיתה 50 שקלים...זה פשוט משגע אותי איזה מטומטמים האנשים. גם לא מבין למה מנת פלאפל צריכה לעלות מעל ל 18 שקלים ואנשים עומדים בתור....יבורכו כל האחרים שמוכרים מנת פלאפל ב 7 שקלים. בשתי מילים....גרידיות ופלצנות!!
יוחנן | 18.11.14
92.
תחשיב לא נכון
אז ככה. המסעדה העלובה הזו מוכרת כ100 מנות ביום. היא לא מוכרת שתייה ( שעליה הרווחיות הכי גדולה) ולא קפה עם רווחיות דומה שני אלה מגדילים את הרווחיות הממוצעת באחוזים רבים ורבאק , שייסגור אם הוא מוכר רק 100 מנות ביום בלי שתייה וקינוחים ושיוריד עובד בטלן שכמוהו
אילן | 17.11.14
90.
תכל'ס, המנת פסטה יכולה לעלות גם 2 מיליון שקל, ואני בטוח שיש יקומים שבהן מחיר זה מוצדק
אבל מה שחשוב וקובע הוא, האם פלח השוק אליו פונה המסעדה (יאפים, או מעמד ביניים, העשירון התחתון) יכול לשלם מחיר כזה, כהוצאה של בילוי (כלומר, פעם בחודש, או חודש וחצי, ולפחות פעם בשנה). שאלה אחרת היא, האם אותו שוק מוכן לשלם סכום כזה. במקרה של שאלה כזו, המסעדה מצידה מנסה לשכנע שזה הגיוני לשלם סכום כזה, ותלאות החיים מצידן מנסות לשכנע את האנשים המרכיבים את פלח שוק המטרה שזה לא הגיוני לשלם סכום כזה. במילים אחרות, מצד המסעדה, מאמצים כאלו נקראים פרסום ושיווק, ומצד הלקוח מאמצים כאלו נקראים "עובדות החיים".
שדג | 16.11.14
87.
לא מדוייק בעליל- להלן התחשיב שלי
כבעל חומוסיה בשרון זה התחשיב שלי: אני מוכר 150 מנות ביום בעלות של של 40 שקל בממוצע. סה"כ 6000 שקל הכנסות ביום, 25 ימי עבודה בחודש - 150,000 הכנסות, פחות מע"מ 127,000 לחודש. הוצאות: חומרי גלם 40,000 שקל שני עובדים - 15,000 שקל שכירות - 5000 שקל חשמל ארנונה מים- 4000 שקל הוצאות שיווק פירסום וכו' 2000 שקל ציוד ופחת 15,000 שקל עוד כל מני הוצאות 9000 שקל סה"כ הוצאות 90,000 שקל ( בדרך כלל זה פחות ויותר קרוב ל- 78,000 ) לוקח משכורת 37,000 שקל בחודש!!! עבודה קשה אבל שווה.
חיים | 16.11.14
84.
אני מכין לבד פסטה בביתי
האוכל מצוין היין מעולה ומנה עם כוס יין אדום עולה לי כעשרה שקלים תאמינו לי אני עושה חמש שש מנות החברה מלקקים האצבעות לא צריך ללכת למסעדות הדבר מיותר תנו להם להיחנק שנה שנתיים ותראו שיחזרו כולם לשפיות למה מה קרה אני צריך לממן את כל הפישרים עם המסעדות שלהם שילכו לעאזאזל כולם אני אוכל טוב נהנה ואפילו מצליח פעמיים בשנה לצאת לאיטליה לאכול טוב ליהנות ולחזור ארצה שמח מרוצה והופ מכין לי פסטה טריה בלי כל הפלברות של המסעדנים בארץ תאמינו לי גם בחינם אני לא נכנס אליהם.
חזי | 15.11.14
83.
בדיחה או בורות
יועצים כלכלנים ובעליי מקצוע כל התגובות נכונות , כותב הכתבה חייב להיות בעל אינטרס או אידיוט תתמחרו עד מחר 90אחוז מהמסעדות עובדות בפועל על רווח נטו שלמעל 30 אחוז+15/20 אחוז שחור שאר הניקויים/מיסים הם קישורי ניהול +שיווק+ טיפת מזל בעל מסעדה מצליחה כ3 שנים ורואה חשבון כ12 שנים בענף
דן | 15.11.14
82.
תכף יגיעו כל ה"כלכלנים " השכירים העלובים
לשפוך את התאוריות והחישובים שלהם ולהראות שכולם טועים ושבעלי העסקים דופקים אותם..צרי עין ובעלי רמת משכל נמוכה.הם כל כך גאונים בעסקים ..שיפתחו את העסק לפי אמונתם והשיטה שבה זה צריך לעבוד והתימחור הנכון ויראו שיפשטו רגל תוך חודש
רון | 15.11.14
80.
שטויות ברוטב
דבר ראשון התמחור הנכון הוא לפי תזרים תפעולי ולכן המימון לא רלוונטי. דבר שני, ההערכות בדבר שכ״ע וקבועות כלל לא רלוונטיות. איך אתה מעריך? צריך להקצות בסיס העמסה נאות. הכתב סתם נותן אחוזים בלי קשר. בגדול התמחור הוא שליש עלות העמסות, שליש מיסים ושליש רווח נקי.
אחד שמבין | 15.11.14
68.
בא לברך ויצא מקלל
גם אם התחשיבים שהופיעו בכתבה נכונים (והמגיבים לפני הלו הרבה ספקות בקשר לכך), הרי שלמסעדה יש רווח לפני מס של 8.05% לפני מס, וזה ממש לא רע, והוא רווח סביר מאוד. עוד סביר, שאותה מסעדה אינה מוכרת רק פסטות, כך שהרווח גדל. מכאן, שבהחלט יש מקום להקטין את הרווח התפעולי ולהוזיל את המנה. בקיצור- הכותב בא להתבכיין בשם בעלי מסעדות - ויצא לו חישוב שמשמעותו כי הם מרויחים יפה מאוד. זאת ועוד, אין התייחסות בתחשיב להבדל בין מסעדות יוקרה שההשקעה שלהן במסעדה גבוהה יחסית, ובין מסעדות שהוכרו כאן - שיכולות למכור מנה במחיר זול מאוד, כי לא השקיעו כל כך בעיצוב המקום. לבסוף, כמו תמיד - התדמית היקרה של הענף נובעת מכמה מסעדות שמתעקשות להרוויח הרבה יותר מידי, וההתמרמרות עליהן מכתימה את כל הענף. עוד נקודה למחשבה לכותב.
סגולה | 14.11.14
65.
תפסיקו עם השטות של קופיקס!
קופיקס יכולים למכור קפה (קפה! לא פסטה) במחירים כאלה כי הם מוכרים אלפי יחידות,מה שנותן להם מחיר טוב יותר מהספקים ומקטין את העלות היחסית של רוב הדברים. אם המלצר המדובר היה מוציא 100 מנות פסטה בשעה הייתם רואים איך עלות העובד היחסית הייתה צונחת וככה גם עלות השכירות והרבה מעלויות החשמל והארנונה. בלי קשר, הכתבה מטופשת וחסרת כל קשר למציאות מבחינת מחירים. הבעיה הפשוטה ביותר היא שלקוחות פשוט לא באים. אם הפרסום לא מספיק טוב או שהמיקום דפוק, גם אם הבעלים יעשה רווח נקי של 40 שקל על כל מנה זה לא יספיק כי הוא מוכר רק עשר כאלה ביום.
 | 14.11.14
59.
28 אחוז מ-118 אלף למשכורות עובדים? מצחיק.
זה יוצא 8 עובדים לפי 4100 (מינימום) לחודש, ועובדים מקבלים טיפים יותר מהמשכורת. 2360 מנות חלקי 30 יום זה 80 מנות בערב. בשביל 8 עובדים להכין ולהגיש 80 מנות זה כלום (4 טבחים ו-4 מלצרים מכינים כל אחד 20 מנות לאורך 6 שעות? 3-4 מנות בשעה? מנה כל 20-15 דקות? הצלחתם להצחיק אותי). עם המשכורות האלה הם אמורים להגיש 4000-5000 מנות לפחות... תחשבו את הכל מחדש!
איתן | 14.11.14
51.
לקוח שיש לו שכל כבר יודע שמחיר המנה מגלם הרבה דברים בתוכו.
250K הוצאות הקמה? אולי בית קפה שכונתי אבל לא מסעדה ובטח לא כמו המסעדות שפותחים היום בת"א שמתהדרות בהוצאות הקמה של מיליונים! לגבי כל מי שמתלונן שאין שכר כי מלצרים עובדים על טיפים - אתם צודקים, אבל אתם גם שוכחים את העובדים שכן עובדים על שכר כמו המאחרות, מנהלי המשמרת, מנהל המסעדה, הטבחים, השף, שוטפי הכלים והברמנים! מחיר הפסטה הזו מגלם בתוכו גם עלויות פרסום, מנות שחוזרות כל הזמן כי ללקוח לא טעים, מנות שמוציאים כצ'ופר או פיצוי, וכמובן, הימים החלשים שאין בהם הרבה עבודה אז יוצאות פחות מנות.
איתי | 14.11.14
45.
המספרים שבטבלה פשוט לא נכונים
בכלל תמחור המנה לא בנוי על העלויות האילה. אם זה היה בנוי בצורה הזאת אז היינו רואים הבדלי מחירים באופן פרופורציונלי לעלות החומרים או העבודה. בעצם ניתן לחלק את עלות המנה לשני חלקים האחד עלות כניסה למסעדה והשני עלות המנה עצמה. כלומר נניח אני אפתח מסעדה שכדי להיכנס אליה יש צורך ברכישת כרטיס כניסה בעלות של 40 שקל ואז למכור מנת פסטה ב 10 שקלים. עכשיו נניח שמישהו נכנס ורוכש שתי מנות פסטה האם הרוחתי ? התשובה ברורה אם עלות המנה השניה נמוכה מעשרה שקלים אז הרוחתי. ולעיניין הטבלה עלות המצרכים למנת פסטה היא בערך 2 שקלים ועלות העבודה מקסימום 5 שקלים (אלא אם כן מדובר בשפים בעלי שכר גבוה ואז מנת הפסטה תעלה מאה שקל ולא 50) איך אני יודע ? כי לא יכול להיות שלמסעדה זה יעלה יותר ממה שזה עולה לי בבית כשאני מכין. המסעדה מקבלת מחירים יותר טובים ממני על חומרי הגלם ומכינה את המנה בפחות זמן עבודה ממני. החישוב של הוצאות קבועות ישתנה במידה ניכרת ממקום למקום ותלוי בין היתר באיכות הניהול ובהכנסות של המסעדה. יש מסעדות שזה יהיה 5 שקל למנה ויש מסעדות שזה יהיה 20 שקל למנה (וגם פחות וגם יותר) החזר הלואה בבנק זה בכלל בדיחה וכל מי שמבין בחשבונאות יודע שזה חלק מהרוח (הקטנת חוב ורוח זה בדיוק אותו דבר) נניח שלקחת משכנתא ועשית הסדר עם הבוס שלך שיעביר כל חודש 5000 שקל מהשכר לבנק לכיסוי המשכנתא אז זה אומר שאתה מרויח פחות ? למסעדה כמו לרוב בתי העסק יש בערך 25% רוח כלומר במקרה הזה בערך 12 שקל יהיו רוח אם ניקח ערכים קצת יותר נכונים של עלויות אפשר לראות שגם המסעדה שבדוגמה עומדת בזה
קלקלן | 14.11.14
40.
דמגוגיה בגרוש - תחזור לשנה ראשונה כלכלה.
רוב העסקים בכל תחום אינם מרוויחים יותר מ 10% רווח נטו לפני מס. כמה חנוניות בגדים, פיצוציות או מרכולים ומכולות נסגרו בישראל השנה. כלל אצבע (בכל העולם המערבי) הוא שמכל 10 עסקים חדשים 7-8 אינם שורדים שבע שנים. אין עסקים גרועים, יש ניהול גרוע. השקעות, שכר, שכר דירה וכו.. הן הוצאות קבועות. עלות חומרי הגלם הן הוצאות משתנות שניתן לייחס לכל מנה. לא ניתן להעמיס הוצאות קבועות שכן העלות למנה משתנה לפי מספר המנות לכן הדרך הנכונה היא לחשב את נקודת האיזון של המסעדה ולוודא שאנו מוכרים יותר מהכמות הנדרשת לאיזון. במידה וזה לא אפשרי אין טעם לפתוח את העסק. בכל עסק כדי להצליח יש להגיע לתמהיל מאוזן של ניהול, שיווק, עלות תמורה וכו.. אלה שנחשלים טעו בהערכות, או שאינם מקצוענים מספיק. מי שמתכנן ומנהל עסק היטב מצליח.
ארנון | 14.11.14
35.
,תמחור מנה
קראתי בעיון את התמחור ורציתי רק לתת חיזוק חיובי למי שעשה זאת .הגיע הזמן שכל מי שחושב שהוא יושב בבית מול מסך מחשב וקונה ומוכר ולא מבין דבר וחצי דבר בעלויות עסק וחוץ מלקטר אז הגיע הזמן לתגובות נגדיות מבעלי עסקים.אך זה לא אומר שכולם מלאכים צחורים
מלכי שמואל | 14.11.14
34.
מי שמוכר 2360 פאקינג מנות בחודש! והוא לא מיליונר...
אז או שהוא שקרן או שהוא מפגר. וזה רק מנות הפסטה, הרי הוא מוכר עוד מנות, כלומר מי שמוכר 2360 פאקינג מנות בחודש רק על פסטה - עושה הכנסה של לפחות חצי מיליון שקל (בחישוב סך כל המנות שמכר)! לפחות חצי מיליון! בעלים של עסק עם מספר עובדים מצומצם ובעל הכנסה של חצי מיליון שקל בחודש וצפונה, אמור להיות מיליונר. נקודה! ואם הוא לא כזה אז או שהוא מפגר או שהוא שקרן
יהודה | 14.11.14
31.
חומרי הגלם עולים גג 1 ש״ח. ויש לכם כשל בחישוב.
ברגע שהלכתם הפוך אתם לא יכולים להגיד 30% ממחיר המנה. לעניין חומרי הגלם: במנה פסטה ,יש גג 150 גרם פסטה. שכוללת כ30% מים. מק״ג קמח (5 ש״ח גג), 5 ביצים, 5 עגבניות, כמה שיני שום, פטריות וכו׳ בשווי של 10-15 ש״ח עושים לפחות 15 מנות. אז כבר העליתי את רווח הבעלים ב10 ש״ח ל1כ15 ש״ח. כ30%. לא רע בכלל. ואף מוגזם.
יהודה | 14.11.14
29.
9: פחת זה לא רק כלים שנשברים!
זה מנות שמוחזרות, מזון שנזרק בסוף היום, מתקלקל, נשרף וכו'. זה לקוחות שקנים בלי לשלם (יש גם כאלה), או שהשף טעה במנה ואז צריך להזחיר אותה (ולזרוק אותה, ברוב המקרים). לגבי משכורות: החישוב הוא עלות השכר. זה לא הנטו בתלוש, זה ביטוחים, תנאים סוציאליים, ימי מחלה, הוצאות נסיעה ועוד. ונכון, שכחו גם את מרכיב הפרוטקשן. זו באמת הבעיה.
דני | 14.11.14
26.
10 יורו ארוחת צהריים וערב בופה אכול כפי יכולתך בסנטרו של מדריד
פסטות כמה שאתה רוצה,פיצות, עוף, בשר ירקות וכו'. כל זה רק ב10 יורו. וכאן במדינת הנוכלים יותר מ10 יורו צלחת פסטה עלובה ב"מסעדות יוקרה" עלק. וארוחת בוקר 5 יורו אכול כפי יכולתך- גבינות, ביצים, ירקות, לחמים, קרואסונים, שתייה חמה וקרה. כאן 5 יורו מוכרים לך סנדוויץ עלוב באיזה רשת סנדוויצ'ים או רשת בתי קפה עלק. הכל כאן בלוף. אתה משלם כאן על יחצנות, שיווק, פוזה ודאווינים. זה מה שהפכה מדינת ישראל. מדינת הפוזה דאווינים שופוני וחרטא ברטא. הבעיה הגדולה שהשלטון מושחת ורקוב וזה מחלחל אלינו.
העסק לקראת פרוק | 14.11.14
25.
תכינו בבית.
ממזמן הפסקתי להזמין פסטה במסעדות כשהבנתי שאני יודע להכין מנה גדולה יותר, טעימה יותר וזולה יותר. ומהכמות שאני מכין אפשר להאכיל 4 אנשים. (מה שאומר אגב, זה שהעלות הפרקטית של המנה פר אדם יורדת הרבה מתחת ל13 שקלים... פגשתי מעט מאוד אנשים שאוכלים חצי קילו פסטה לבד, ועוד מעט יותר מסעדות שבאמת מגישות לך חצי קילו פסטה) בכלל, כל פעם שאני נכנס למסעדה אני יוצא כועס. 50 שקל לפסטה זו רק ההתחלה. 13 שקלים ל330 מ"ל שתיה קלה (מקביל ל3 ליטר בסופרמרקט...), 20 שקל למנה ראשונה שבדר"כ חולקים בינינו כי המחיר נראה הזוי לשתי חתיכות לחם וקצת חמאה, 40 שקל לקינוח שאני לא מזמין אף פעם מחשש לסכרת העתידית הבאה לה לאיטה, ואז לקינוח נוסף- המנהג הבזוי הזה של עוד 15% טיפ למלצר שזועף עלי על זה שעשיתי טובה ודאגתי שתהיה לו עבודה. למה אני אומר בזוי? 1- יש, או לפחות אמורה להיות להם משכורת. 2- חזרתי משבדיה לפני שבוע, שגם היתה זולה מישראל, והטיפ שם הסתכם בהפרש בין הכסף שיש לך ביד למה שהיית אמור לשלם. כלומר, אם הארוחה עלתה 118 קורונות שבדיות, אתה נותן להם 120 קורונות וממשיך לדרכך (תרגום, טיפש של שקל). אחרי שעשיתי את זה הם עוד שאלו אותי אם אני רוצה את העודף... בניגוד לפה ש15% זה לא מספיק והמלצר בא לשאול אותך למה אתה לא מרוצה מהשירות שלו. (כי מלצר יקר, אתה עושה עבודה גרועה ומעצבן אותי עם הגישה שלך והסיבה היחידה שאני משאיר לך טיפ זה כי יש לחץ חברתי מעצבן לעשות את זה, לא כי הרווחת את זה) כן, אני ממורמר. לשנה הבאה באירופה או ארה"ב.
בקרוב לא פה | 14.11.14
23.
לא מבין את החישוב הזה
אם העלויות כל כך גבוהות, איך זה שאני אוכל פסטה במסעדה איטלקית (אמיתית) בדרום גרמניה, גם איכותית בהרבה עם חומרי גלם יותר יקרים, וגם המנה זולה בהרבה? מנה עסקית ב5-6 יורו, כולל מרק\סלט. יש לי תחושה שבישראל אוכלים הרבה בולשיט שגורם לכולם לשלם יותר. אגב, אם השכירות כל כך יקרה, למה לא לפתוח במקומות פחות יקרים? אנשים גם ככה נוסעים בדרך כלל מקצה לקצה של העיר בשביל מסעדה טובה, זה לא באמת משנה אם היא במיקום מרכזי או נידח יותר. להיפך, במקומות המרכזיים אין כמעט חניה בתל אביב לעומת המקומות הנידחים שבהם אתה חונה בקלות.
משה | 14.11.14
21.
לא יודע מטעם מי הכתבה אבל מה שכתוב כאן זה פשוט לא נכון
קודם כל המחירים הם לא נכונים. פסטה כמעט תמיד עולה פחות מ50 שקל ולכן לפי מה שאתה אומר כל המסעדות מפסידות?? וזה עוד לפני שדיברנו על עסקיות וכל מיני לייט נייטים למינהם. 12 שקל חומרי גלם לפסטה זה פשוט מוגזם המחיר הריאלי הוא בסביבות ה6-7 שקלים מקסימום (אפילו פחות מזה) מסעדה שמוכרת פחות מ100 מנות ביום היא פשוט דוגמא למסעדה לא מצליחה ולכן העלויות הקבועות והמשתנות מהוות נתח כל כך גדול מכל מנה. ואם הפחת כל כך גדול אז צריך לפטר את צוות שטיפת הכלים כי יש לך שם בסביבות ה2.5% פחת.
דני | 14.11.14
14.
הוצאות קבועות אינן משתנות
יש להוציא את זה מהתחשיב כמה הוא מרוויח על מנה . כי אם הוא מכר רק 100 מנות כל החודש לפי התחשיב הזה הוא הרוויח 400 שקל ובפועל הוא הפסיד יותר מ 10,000 שקל. כלומר לא הכל שחור על גבי לבן. בכל מקרה מול המשרד שלי כל יום נפתחות ונסגרות מסעדות, ענף לא קל בכלל!
יהודה | 14.11.14
13.
איך פסטה כאן עולה 23 שקלים, המשכורות של המלצרים גבוהות יותר ואין כמעט בכלל טיפים?
פסטה, רוטב ופרמזן עולים 12 ש"ח?... קשה לי להאמין. אולי אם הספק שלהם זה טיב טעם :-) משכורות עובדים? להלן ההוצאות: מלצרים- טיפים בלבד, תשלום נפרד של הלקוח שלא כלול ב-50 ש"ח. שוטפי כלים- מינימיום. ברמנים/בריסטות- מינימום + 3-4 שקלים כדי שירגישו שהם קצת מעל הסודנים ששוטפים כלים +5% מהטיפים של המלצרים. שבתות- 150% (כמות האנשים וההכנסות של המסעדה גדולים פי 3 מביום רגיל). אבטחה אם יש- מינימום, ויש תשלום נפרד- כך שזה למעשה הכנסה ולא הוצאה. #כתבה_ממומנת #מסעדות_פושטות_רגל_בגלל_פרוטקשן
אחד | 14.11.14
7.
יחס רווח למחירון בתפריט מסעדה
לכותב הכתבה, השאלה לא רק עם פסטה...אלה לכל מנה! והתשובה: יחס עלות חומרי הגלם במנה צריך להיות עד 1/3. רצוי פחות. חישובי עבודה/כלליות וכו' ע"פ המחזור. המחזור נמוך - היחס עולה עד ללא כדאי. המחזור גדול, הכול טוב. עזוב פסטה. סעיד בעכו מחוכר חומוס (מעולה) עם צלחת חמוצים, ים שמן זית, פיתות טריות, מים קרים ותה לקינוח: ב-15 ₪. המקום מלא עד אפס מקום ותור ארוך בחוץ. והוא מרוויח מצויין, כי יש לו כבר סניפים בכל מיני (שלא משתווים בכלום)
מיכאל | 14.11.14
3.
זה תמחור מאוד פשטני ולא מדויק - אולי בגלל זה מסעדות קורסות
הרי ההוצאות הקבועות וכ"א הן עלויות שמושפעות בצורה מאוד שולית מעוד מנה אחת של פסטה. העלות הישירה של כל מנה (חומרי גלם, פחת ישיר, עמלת סליקה ישירה למשל) היא שקובעת ואת עלויות כוח האדם והעלויות הקבועות יש לחשב בהקשר של נפח העבודה הכולל של המסעדה. שלושה טבחים יכולים לשרת X אנשים ויכולים לשרת גם 5X אנשים ואז עלות כ"א האדם פר מנה יורדת, כך גם, וביתר שאת, בנוגע לארנונה והוצאות קבועות אחרות.
ליאור | 14.11.14
1.
תגובה
למה הציבור ניתפל לשטויות? אדם בר דעת יבין שאתה בא למסעדה אתה רוצה חוץ מאוכל טוב וטרי גם אוירה ניקיון שולחן ערוך שרותים נקיים וריחנים הגשה על ידי מלצר תוספת פרמזן ועם אתה עם ילדים ועוד ילדים ישראלים שסביר אינם יושבים בשקט גם עפרונות צבעונים ודפי ציור לילד ונקיון אחרי שפיכת מיץ ואוכל על השולחן והריצפה. ואז באה המדינה וגובה מסים ומעמ ולא כל ההוצאות מוכרות או מוכרות חלקית. כל זה עולה כסף . מה גם שאין תפוסה מלאה כל יום בשבוע. אם לא מבינים כל זאת אכלו בבית.
חנה מרום | 14.11.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת