אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לאבא שלי יש סולם: הקשר בין אי־שוויון להורות הליקופטר

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
יש כאן מישמש של מושגים מהמרואיינים לכתבה....
החברה המערבית היום נותנת במה לכל אלו שמראש יש להם אופי תחרותי. לפני 60 או 100 שנה (ובוודאי שיותר), לא היו הזדמנויות לתת דרור לייצר התחרותיות כמו שיש היום. זה לא קשור לעונש המכות שהיה נפוץ בכל העולם עד לפני 30 שנה (במדינות המערב). העונשים הגופניים היו חלק מתרבות של חינוך, כך תחמו גבולות, ולא היו קשורים לייצר התחרותיות של כל אינדיווידואל, לייצר ההשגיות שלו. הורי הליקופטר, הם אנשים שמראש יש להם טבע אנושי (אופי) מאוד תחרותי. הם היו כאלו מאז ומעולם, ההבדל הוא שהיום יש להם שפע של אפשרויות לנתב את האופי הזה, חלק מזה זה דרך ילדיהם. אלו בדרך כלל אנשים שקשה לעמוד לידם, כי הם כל הזמן מתחרים בזולת. התחרות זה אצלם בראש כמובן, כי העולם לא בנוי כך מבחינת האופי האנושי. חלקם לא רק ירוצו לתארים בעצמם (מה שלא בהכרח יביא אותם למקום טוב יותר) אלא יעשו זאת דרך ילדיהם (הכי נפוץ), או בני זוג (לפעמים מספר 3 או 5...), לפי מקום המגורים, ישתעבדו למשכנתאות יקרות רק כדי להוכיח לעצמם ולסביבתם שהם ממוקמים בראש רשימה כלשהי (אצלם בראש בלבד), יקנו מוצרי יוקרה סימליים כדי שכל העולם ואחותו יראו, כמו מכוניות יקרות וחדשות תמיד, והיום כמובן את הגאדג'טים הכי IN שיש, וכן הלאה. לא כל אחד יעשה את כל הרשימה, אבל כללית זה אורח חיים ראוותני שבנוי על מספור ודירוג לאורך כל הדרך, ובין היתר זה גם של הילדים שלהם שהם חלק מהמערך התחרותי הזה.
החברה המערבית מספקת במה | 22.11.14
13.
המממ... העולים מרוסיה שאני מכיר מדווחים על סגנון הורות הרבה יותר נוקשה מאשר בארץ
וזאת למרות שרוסיה הסובייטית (שבה גדלו) היתה שוויונית בהרבה מאשר ישראל. לא כל כך מתאים לתאוריה שלו. גם הדוגמא הסינית לא מסתדרת כ"כ - סין, עד שנות התשעים, היתה מדינה שוויונית, יחסית. ובכל זאת הסינים מדברים על הורות מאוד נוקשה, גם בתקופה ההיא. זה לא מסתדר עם התאוריה שלו ששוויון כלכלי מאפשר חינוך מתירני יותר. אולי זה פשוט בגלל שיש להם רק ילד אחד, ובו נתלות כל תקוות המשפחה?
עמי, ת"א | 22.11.14
12.
ילדים צריכים הכוונה, עידוד וגבולות, אך ההחלטות צריכות להיות בידיהם, על פי שאיפותיהם וכשרונותיהם -
בישראל כיום חסר משני הכיוונים, בעיקר בגלל אי השיוויון (שמשתקף היטב במערכת החינוך) והתרבות הקלוקלת שהשתלטה על מרבית החברה הישראלית (ומשתקפת ביחסי אדם לחברו, יחסי מדינה ואזרחיה, סדרי העדיפויות של משקי הבית ועוד שאר ירקות). כדי לשנות את המצב דרושה מנהיגות אחרת, עם ערכים, מוטיבציות וסדרי עדיפויות שונים. לצער כל מי שמבין שקיומה של המדינה הזאת תלוי בשינוי זה, אין כיום סיכוי לחולל מהפך והתקווה נמוגה.
פשוט | 22.11.14
10.
איך המחלות האמריקאיות נקלטות כאן במהירות הבזק ואילו היתרונות לא מוכרים כלל
למשל בכיתות יש שקט מוחלט ומשמעת ללא עוררין על סמכות המורה למשל שהכיתות קטנות יחסית למשל שברוב המשפחות ממעמד הביניים רק הורה אחד עובד (וחיים יפה מאד ) והשני אבא או אמא אחראים על גידול הילדים וזמינות עבורם
 | 22.11.14
4.
בטווח הרחוק, היצירתיים ינצחו
הורים שתלטנים יוצרם ילדים שמסוגלים לעמוד במבחנים הקשים של הרווארד, אבל כשיגיע תורם של אלה לחקור ולהביא משהו משל עצמם, הם יקרסו. ברוסיה ובסין יש חינוך נוקשה כבר שנים. הם מגיעים להישגים מעולים בספורט, שדורש כזו משמעת, אבל כמות ההמצאות שיוצאות משם נמוך מאוד יחסית לגודל האוכלוסיה ורמת ההשכלה שלה. בסופו של דבר, הם מעתיקים פטנטים מהמערב, בו יש עדיין יותר יצירתיות. הורים - אל תהססו. לכו על פיתוח העצמאות של הילד. חבל שהמסר הזה לא עולה מהכתבה. היא משדרת היסטריה וזה עצוב מאוד.
יורם ש. | 22.11.14
3.
הנה שאלה חשובה יותר
מה מבטיח לכם שהילד יהיה מאושר בחייו גם אם הוא יצליח? כסף לא קונה אושר. נהפוכו. כל ההתנהגות האובססיבית הזאת, לא נותנת לילד להנות מחייו כילד, ובעתיד גם לא תיתן לו להנות מחייו כאדם בוגר שלא החליט בעצמו מה הוא רוצה לעשות בחייו באמת, אלא החליט בעקבות שטיפת מוח שעבר כל חייו הצעירים על ידי הוריו שנכנעו לשיטה הכלכלית האי-שיוויונית במקום להילחם בה. ואגב, כשכולם עושים אותו דבר - כולם מאבדים את ה-"יתרון היחסי" שהשיגו. זה מזכיר לי כתבה אחרת של כלכליסט שבה מציינים שההורים הצעירים של היום (חלקם כבר התוצאה של הורות הליקופטר שעברו) לא נלחמים באי-שיוויון כי הם לא רואים אותו. הם לא מבינים אותו. מבחינתם הכל בסדר. זה מה שהם הורגלו להבין כל חייהם. אז איך אפשר לצפות מהם לקלוט שמשהו לא בסדר עם העולם? איך אפשר לצפות שמשהו בעולם הולך להשתנות בקצב הזה? החברות הצליחו בגדול. במקום להכשיר עובדים באוניבסיטאות, כיום מכשירים אותם כבר החל מהגן. והכי מצחיק? ברוב העבודות בעולם, אחרי שאתה מתחיל לעבוד שם, כל מה שלמדת לא שווה כמעט כלום, ולא מזכיר בכלל את העבודה המעשית שאתה עושה בפועל. כסף כסף כסף! עצוב מאוד.
רונן | 22.11.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת