אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סטארט-אפ עם ביצים

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
כתבה מאוד מעניינת. גרה בסן פרנסיסקו, והאמת שזו הפעם
הראשונה שאני שומעת על קיומה של החברה. אישית אני לא קונה מיונז או בצקים לעוגיות או עוגיות מוכנות בכלל, וגם לא שום מוצר אחר שעובר עיבוד, ולכן כנראה שלא ראיתי אותם בסופר עד היום. ישנם מספר מקומות מוגבלים שעליהם אני מגיעה בסופר: ירקות/פירות, בשר, טופו, ביצים טריות, גרגירי חומוס ולפעמים שעועית יבשה, אגוזים, פעם ב... מוצרי חלב, פעם ב... שמן, ופעם ב3 חודשים בערך אורז. חוץ מזה אין לי מה לחפש בסופר. לא קמח, ובוודאי שלא לחם, מיונז, אוכל מוכן מראש מכל סוג, שימורים, וזיופים ״טבעוניים״. ודג אני כבר מזמן לא קונה בסופר המקומי, אלא רק מחנויות שמוכרות דגים טריים (מקומיים כמובן, ולא מבריכות דגים מסריחות). אני אחפש את החברה, אבל אם הם מכניסים חומרי שימור, סוכר מעובד, שמן מעובד או כל זבל אחר שלא צריך להיות שם, הם שווים לפח כמו כל חברה אחרת שמייצרת מזון מהסוג הזה. לגבי מחירים, נשמע שהם ממש לא זולים. מצד אחד נכתב בכתבה שהייצור יותר זול וחסכוני מייצור שכולל ביצה אמיתית, אבל ממש בתוך הכתבה ישנה סתירה, כאשר נכתב שה״מיונז״ יותר יקר בסך הכל ב- $1 ממיונז אמיתי של חברה מוכרת (ומאוד יקרה בהשוואה לחברות אחרות).
ליאור | 30.11.14
27.
מי אמר שלגדל אפונה צהובה יותא משתלם מלגדל תרנגולת?
מי אמר שזה פחות מורכב או מסובך? מה הסיבה שהאפונה הזו גדלה רק בקנדה? גידולים חקלאייים דורשים שטחים עצומים, טמפרטורה אופטימלית, המון מים (שהם משאב יקר ברוב העולם) תנאי קרקע ומליחות ספציפיים, והם חשופים לנזקים של מזיקים ומזג אוויר. רק להדיוטות נדמה שגידול בע"ח הוא תמיד יקר ומוסבך יותר מגידולי צמחים. בהרבה גידולים זה לא המקרה.
חקלאי | 29.11.14
23.
בכפית אחת יש 80 גרם סודיום?
ו-10 גרם שומן? הייתי שמח לראות באיזה כפית אתם משתמשים... וכל הכתבה אתם חוזרים על זה שמדובר במוצר זול יותר ואז פסקה לפני האחרונה פתאום אתם אומרים שהמוצר שלהם עולה 5 דולר לעומת 3 דולר של המתחרים?? זה 60% יותר יקר! ובטח בביצים ההפרש יהיה אפילו יותר משמעותי...
אבי | 29.11.14
20.
אם יהיה מוצלח נאכל. אם לא אז לא.
אנשים שתקועים על לאכול רק מוצרים מהחי בלי תחליפים הם אותו דבר כמו אנשים שתקועים על לאכול רק טבעוני/צימחוני. רוב אנשים יסתגלו לאכילה של מה שמתאים להם, ולא על סמך אידיאולוגייה כולשהי. מי שסתם אוהב להשוויץ ש"שלו יותר גדול", שיצא לשאר האנשים מהצלחת.
tbh | 29.11.14
18.
מפחיד, צפו למגפת השמנה:
כאשר לגוף שלנו לא מספקים את חומרי המזון שהוא צריך הוא ממשיך לחפש אותם. כאשר אנשים יאכלו את התחליפים האלה לביצים, יחסרו להם בגוף הרבה סוגים של חלבונים, של מינרלים ושל ויטמינים שהביצים מספקות לגוף, (וכן - אפילו כולסטרול). לכן, לאחר שיאכלו את הקלוריות שהתחליפים האלה מספקים, הם עדיין יישארו רעבים וימשיכו לאכול. הם ימשיכו לאכול עד שהגוף יהיה שבע רצון. אבל זה יקרה במחיר צריכה של הרבה יותר קלוריות. והנה לכם מגפת השמנה. זו למעשה כבר היום הסיבה למגפת ההשמנה. במוצרי המזון המתועשים חסרים חומרים שהגוף מחפש, ולכן אנשים ממשיכים לאכול.
 | 29.11.14
15.
ל7 הרוכשים של זה הם טבעונים
בזכות עליית מספר הטבעונים עולה שיעור המוצרים המיועדים לטבעונים - ורק מוצרים כאלו לא מספיק יש כבר המון מוצרים טבעוניים שפשוט לא מוגדרים כאלו הבעיה עם אלו שלו הרבה טבעונים כן נותנים כסף למיזמים כאלו דרך אגב - אבל זה לא משנה כי כבר קימים תחליפים לבשר וביצים וחלב אם אנשים לא יהיו טבעונים זה לא יעזור בהרבה בקיצור : ללא טבעונים המוצר הזה לא היה תופס כל כך לא היו לו קונים והיצרנים והחנויות היו עדיין בוחרים במיונז עשוי מביצים כי זה יותר זול לאכול בשר זה תמיכה בהתעללות נקודה - וללא טבעונים אף אחד לא היה טורח לייצר טופו וסייטן וכל מיני תחליפים חדשניים יותר וזה כולל גם את המיונז הזה
df | 29.11.14
11.
לא תודה - זה נראה יותר ג'אנק מג'אנק.
שיטת שיווק של ערסים - במקום לשכנע אותנו באיכות המוצר ובטעמו , משכנעים אותנו לצרוך אותו בגלל שכמה מולטי-מיליארדרים השקיעו במוצר , כל אחד איזה פירור מהונו האדיר. "תקנה את השטיח הזה כי איזה סלב מסביון בדיוק קנה אותו הדבר לנכדה שלו לפני יומיים".
שלומי בראון | 29.11.14
8.
ללא כולסטרול, ללא ברזל, ללא ויטמינים מקבוצת B
כולסטרול הוא חומר חשוב ביותר במזון. הוא מרכיב את קרומי התאים. הוא מרכיב את ההורמונים שלנו. הוא מרכיב חלק גדול מהמוח. ברזל הוא חומר חשוב במחזור החיים שלנו - בלעדיו - לא יועבר חמצן לתאי הגוף. ויטמינים מקבוצת B חיוניים גם הם לתפקוד תקין. כל החומרים האלו לא קיימים כמעט ברוב בצמחים. כל החומרים האלו צריכים ליהות מוספים בצורה סינטטית. זה לא אוכל. זה הנדסה כימית.
 | 28.11.14
2.
מה שאני לא מבין זה - איך המיונז שלהם לא מכיל חלבון?
הם מספרים לנו מצד אחד שהם עובדים קשה על מנת לבודד מכל צמח את החלבון שלו ולאתר את החלבון המתאים לכל מוצר. אז איך זה שהמיונז שלהם לא מכיל חלבון (בדקתי את זה אתר החברה)? אם הם באמת יצליחו לייצר תחליף ביצה טעים, מזין כמו ביצה אמיתית ובעל מרקם דומה, אז שאפו. אבל הרושם הראשוני שלי הוא שמדובר באחיזת עיניים.
אורן | 27.11.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת