אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המספרים נחשפים: כמה מרוויחים עובדי אפל?

42 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
הכל בהשוואה להוצאות האוכל ולכמות השכל...
למדתי שנים בארה"ב, וכן אני כבר לומד שנים פה בארץ, ההוצאות השוטפות שלי באמריקה היו כמעט פי שנים מבארץ, אולי לכן השכר שם צריך להיות יותר גבוה. בנוסף: המוצר 'ראש היי טק' נדיר בהרבה באמריקה מאשר בארץ, מה שמעלה את הביקוש ואת השכר שלהם, זה החיסרון כאשר אתה בא לגור בשכונה של גאונים, שאתה כבר לא הגאון היחיד. מה לעשות? לך לאוגנדה, שם הביקוש לשכל כל כך גבוה, אולי אף תהיה הנשיא שם.
חיים | 01.04.19
37.
מי אמר שאין בארה"ב פנסיה?
יש להם תוכניות פנסיה מצוינות כמו 401K שכל מקום עבודה שמכבד את עצמו נותן לעובדיו, יש שם גם תוכניות חלוקת מניות שהרבה יותר נפוצות מבארץ (אפשר לראות את זה פה בארץ באינטל) משהו שיכול להיות שווה הרבה יותר לטווח ארוך (בטח למי שהחזיק מניות של אפל בשנים האחרונות) מכל קרן השתלמות, המצאה ישראלית הזויה ויחודית בעולם.
ג'ייסון | 01.12.14
36.
מה שמתארים פה למהנדס תוכנה בכיר זה נמוך ביחס לשוק
יתכן שאפל קמצנית במיוחד למתכנתים שלה, או שהנתונים לא נכונים, או שמדובר בשכר בסיס שלא כולל מניות, בונוסים שנתיים (והצטרפות) וכד', כי מהנדס תוכנה עם מספר מועט של שנים (לא "בכיר") מרוויח כ-200 אלף דולר בשנה, ובוגר קולג' מתחיל עם אפס נסיון מרוויח סכום דומה לעי"ל כברוטו שנתי.
X | 02.12.14
31.
השוואות - איזה מספרים מצחיקים:
קודם כל, מעניין מאיפה הביאו את המספרים המדויקים - 140,832 או 131,108. מעניין לראות חוזה עם מספרים כאלו. אח"כ עושים השוואות בין שכר בארה"ב באפל לשכר בישראל. תשוו אפל ישראל לאפל ארצות הברית. אחרי זה משווים שכר של מהנדס חומרה בישראל בין סיסקו לאינטל. 29 אלף בסיסקו לעומת 20 אלף באינטל. לכל אחד ברור שאין כאלו פערים בין החברות.
מהנדס חומרה | 30.11.14
28.
מס' 10 לא ברור על מה אתה מדבר
מהנדס קושחה (firmware) הרבה יותר קרוב למהנדס תוכנה קלאסי, אבל לצערו הוא גם צריך להתעסק בחומרה ולהבין מה קורה ברמת הביטים. באופן קלאסי מהנדסים כאלו בדרך כלל כותבים דרייברים להתקנים חדשים ומדבגים בעיות בדרייברים קיימים. זה תפקיד לא טריוויאלי וקשה למצוא מהנדסי קושחה טובים. מה גם שנראה שהם underpaid באפל.
אלון | 30.11.14
22.
ל10, כנס כנס, פיתה
ניסית להראות כמה אתה מבין בתחום ויצאת פיתה בלי חומוס! מהנדס קושחה , FIRMWARE (לא חומרה) , הוא מתכנת לכל דבר ועניין. הוא כותב את הקוד שלו בC, והקוד שלו רץ ע"ג המעבדים והבקרים שמפעילים את החומרה. VHDL היא שפת חומרה עתיקה שכבר כמעט לא בשימוש. FPGA משמש לבדיקת מימוש של החומרה לפני ייצורה בסיליקון יעודי, מאחר והוא מאפשר תכנות השערים ע"פ החומרה ללא צורך בתהליך ייצור סיליקון ארוך, אך הוא לא כלכלי בייצור המוני. וגם בעל תקורת ביצועים ושטח גבוהה. לא כל מעבד/בקר הוא מתוצרת ARM, ויש מיקרו-בקרים שלא צריכים כוח עיבוד רב בכלל אלא רק לשלוט על מתגים למשל. בקיצור, כדאי שתלמד עברית קודם, לפני שאתה קופץ....
פרשן לא פשרן | 30.11.14
10.
התיאור של מהנדסת קושה לוקה בחסר
מהנדס קושחה לא בודק שהחומרה מסתדרת עם התוכנה, הוא כותב את החומרה, הוא כותב קוד בשפה שנקראת VHDL אותו קוד יתורגם למבנים הלוגיים אותם הוא מימש בחתיכת סיליקון הניתנת לתכנות הנקראת FPGA. הוא גם ימשש את המשטרים שיפעלו על אותם שערים לוגיים שיגיבו למתח נכנס. ככה מפתחים חומרה בימינו שצריכה להפעיל לוגיקה מסויימת. מולו יעמוד מהנדסת תוכנה שיפעל על מעבד הARM שלהם ויש להם ממשק משותף בזיכרון כאשר הכתובות ממופות הן לפה והן לפה כך שהם יודעים לדבר אחד עם השני. אין למהנדסי קושחה שום ידע בתוכנה, הם רק יודעים להגיד לאיש התוכנה תדליק לי את הביט הזה כי הוא משמש לי לככה. הוא בסך הכל מביא מיפוי זיכרון לאיש התוכנה שיידע כיצד למלאות אותו בכל סיטואציה.
סקרנל | 30.11.14
1.
תפוחים לתפוחים
ההשוואה לשכר שקלי איננה מקצועית. 130000 דולר בשנה (שהם בערך 40000 ש״ח בחודש) הם כל מה שהעובד מקבל. ללא זכויות פנסיה, ללא קרן השתלמות. לפיכך, אם מסתכלים על משכורת של 40000 ש״ח במונחים אמריקאים צריך לחלק אותה ב 1.2 (בערך) כדי לנקות 8.33% פיצויים + 5% ביטוח מנהלים + 7.5% קרן השתלמות (ולזכור שאלו נחתכים מהברוטו, כלומר ללא מס) ואז ה- 40 הופכים להיות 33,000 בתלוש (או בחוזה ההעסקה). זה אומר שמנהל מוצר באפל מרוויח מה שמנהלי מוצר מרוויחים בישראל (פחות או יותר). אין בתגובה הזו ולו דבר בעניין ההבדל יוקר המחייה או המיסים בין קליפורניה לישראל, אבל לפחות אם משווים תלושי משכורת - כדאי להשוות נכון.
ליאור | 30.11.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת