אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רופאים עם גבולות

74 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

74.
רח' יוסף טל 12 רמלה
ניתוח אותי פרופ' אלון בן נון . הגעתי במצב שכבר אפשר להגיד 99% גמורה ללא נשימה . פרופ בן נון הרופא יחיד בארץ שגילה מה היה הבעיה שלי , אפשר להגיד לכמה שניות לקח לו לגלות שלא גילו את הבעיה שנים רבות . והיחזיר אותי לחיים . רק בזכות פרופ' בן נון אני נמצאת עם המשפחה . . אני אישית מברכת את הרגע שפגשתי רופא מקצועי ביותר שלא קיים משהו שדומה לו. הוא שליח של אלוהים ומעציל חולים . פרופ'אלון בן נון מאוד פופולרי בעולם מלאך אדם מדהים צנוע, והכי חשוב מדבר בגובה העיניים . מאחלת לו בריאות אושר ושמחה.
ננה רונן | 09.04.20
72.
פריירים ופחדנים
כרופא 40 שנה ושותף במשאים ומתנים מאז 1976, היודע עד כמה המערכת מנצלת אותנו בגרושים אחרי כל מה שהשקענו וממשיכים להשקיע בעבודה , מחקר , הוראה והדרכה בגלל שהמעסיקים והאוצר יודעים היטב כמה אנחנו הססנים , פחדנים ופריירים. הפריירים רק מתחלפים ועכשיו תור קבוצת רופאים זו, שיבושם להם.
יוני | 08.12.14
70.
איזו כתבה מגמתית
לא סיפרו לכם שחס וחלילה רופא לא יכול להמליץ על בדיקות והליכים שאינם מתקיימים בבית החולים בו הוא עובד או שעולים הרבה כסף. לכן למרבה הצער במקרים רבים רק באופן פרטי ניתן לשמוע חוות דעת אובייקטיבית. ודבר נוסף, מרבית הרופאים פונים בשעות אחהצ לעבודה בקופות החולים אז לא ברור מה בדיוק פרטי פה. כמו כן, משתמע כאילו ברפואה הציבורית לא משלמים כי חס וחלילה כסף זה דבר מלוכלך, אז שהרופא הנכבד יסביר מדוע יורד לי מס בריאות בגובה מאות ואלפי שקלים בחודש. כתבה מגמתית . בושה.
אשרי המאמין  | 07.12.14
68.
פרפ אלון בן נון
אני אישית מודה לאיש המקסים הזה שטיפל באימי במסירות ובמקצועיות . איש משכמו ומעלה צנוע וטוב לב. ראוי להערצה וראוי שירוויח משכורת מכובדת ולא משכורת שהוא משתכר היום. אני מקווה מאוד שיתוגמל במהרה על פועלו ומסירותו האין סופית לחולים . אני מודה לך בשם אימי אסתר אוזן ובשם כל משפחתי. תבורך
סמדר | 06.12.14
65.
אני לא מבין, אני אמור להתפעל מ"ויתור" של רופא לעשות 100K בחודש לעומת 300K?
נכון, יש ויתור כלכלי וזה שוק חופשי שבו לכל אחד מותר לעשות הכל כדי להרוויח כמה שיותר, בפועל אלה רופאים שבעים אחרי סיבוב בפרטי שכיסהם מלאים וגם משכורתם הנוכחית מדהימה לנוכח התנאים בשוק, וזה בלי לדבר על העובדה שבבית החולים יש צוות מלא של סטאז'רים שסוגר להם את כל העבודה השחורה. אז יפה מאוד שהם ויתרו על 100-200K לחודש, אבל גדול המרחק בין הצגה של אותם אנשים כמלאכים שירדו משמים, פשוט החליפו תנאים חלומיים בתנאים מעולים (כשבציבורי נפח העבודה נמוך יותר ויש ביטחון תעסוקתי גדול פי כמה). מעניין כמה מהם היו עושים אותו דבר במידה והשכר המוצע היה 30-40K כמו למנהל מחלקה "רגיל" ולא פול טיים.
 | 06.12.14
62.
גם אני אשמח להיות פולטיימרית
הכתבה נותנת מצג שווא ונותנת הילה וכבוד מוגזמים לפולטיימרים! במציאות רק מעטי מעט זוכים לכך , ובדכ רק מהמגזר הכירורגי. כל רופא כמעט היה מוותר על כיתות רגליים בקופות החולים וגם בשביל עבודה פרטית בשביל הזכות להיות פולטיימר! גם אני אשמח להיות "רופא עם גבולות" ו"אידאליסטית" אם אהיה פולטיימרית - אני מבטיחה
ד"ר פרישמן | 06.12.14
61.
תגובה לכתבה
כאדם שמכיר את מערכת הבריאות מתוכה,כבר 31 שנים אני יודע: יש במערכת רופאים שרואים רק כסף בעיניים.יש הרבה מאוד רופאים מעולים,ברמה הכי גבוה שאפשר לתאר,שעושים עבודת קודש! מכורים למדע הרפואה! אנושיים! איכותיים!אולי מתפרנסים בכבוד,אבל לא מתעשרים.כמובן שיש בעיה.אני יודע כמה כסף עלה לאבי לביא אותי לקבלת דיפלומה של רופא.זה כמעט הופך למקצוע של משפחות עשירות בלבד.אני למדתי בחו"ל והיום הלימודים בחו"ל עולים הון תועפות.מי יחזיר לרופאים את ההשקעה הזאת?כנראה שישנה עוד דרך ארוכה לתקן את המערכת.
ד"ר שמש דוד | 06.12.14
60.
בואו נאזן את התמונה
קמפיין השמצת הרופאים ה"פרטיים" נמשך. בלי להיכנס לפרוט יתר, חלק מרופאי הכתבה אכן בעלי שיעור קומה, אך חלקם ממש לא. אני רופא בכיר עם יכולות מוכחות שמוצא עצמו בתוך מערכת ציבורית עם חוליים קשים: אישפוזים פיקטיביים של חולים לצורך "מילוי המחלקה" (זה המוני!), ניתוחים "לא חשובים" אשר אליהם מוקצים רופאים לא מיומנים, טיוח פשלות והסתרת כשלונות, מערכות יחסים קשות בין מנהלי מחלקה לבכירים עם הכשלה ובלימת הקידום ועוד. תנאי חלק מהרופאים המופיעים כאן חלומיים: אגב, חלקם מזמן עבר את ה 100,000 בתוך ביה"ח הציבורי. זו משכורת מעולה בכל קנה מידה, תנאי פנסיה מדהימים, בלי שום הוצאות ועם צוות מתמחים שבודק את החולים לפני ואחרי הניתוחים. הלוואי על כולנו, אך לכמה אנשים המערכת יכולה לשלם כך?? בשנים האחרונות אני מוצא את עצמי יותר ויותר ברפואה הפרטית (אשר חלקה הגדול דרך הביטוחים המשלימים של הקופות)). אני יכול לעשות שם רפואה מצויינת למרבית עם ישראל, בלי החוליים שפרטתי. חלק גדול מהביקורים והניתוחים מתבצע ללא תשלום או עם הנחות גדולות. אני ורבים אחרים מנתחים את החולים הקשים ביותר, לא מפנים אף סיבוך למערכת הציבורית. להיפך, חלק גדול מאד מניתוחי הרפואה הציבורית שנכשלו מגיע אלינו. תנו למרבית רופאי הכתבה שכר של רופא בכיר בציבורי שאינו "פול טיימר" - ותוך שעתיים הם במדיקל סנטר. וכל הכתבים - עברתם שטיפת מוח - התחילו ללמוד את העובדות!
רופא פרטי וציבורי | 06.12.14
55.
מקרה אישי מרגיז מאד
נזקקתי לרופאה מקצועית אשר מקבלת בבית חולים במרפאה לבריאות האישה גם מטעם קופ"ח . נתנו לי תור לעוד חודשיים. הייתי אבודה.....בן משפחה צלצל והסביר את מצבי ופתאם ראו איזה פלא אם אשלם 120 ש"ח יש תור לעוד 3 ימים.......כמובן ששילמתי כי אין ברירה. היא מקבלת בבית החולים ונותנת עדיפות שערוריתית למי שמשלם שר"פ.
חולה | 06.12.14
47.
להגביל את המחירים בפרטי ובכלל לצמצם אותה למינימום
מניסיוני, רופאים פרטיים לא רק ממהרים לסיים את העבודה הציבורית כדי להספיק לניתוח פרטי, כפי שפרופ' דנון ציין, הם גם ממהרים עם הפציינט הפרטי, כדי שלא להפסיד את הפציינט הפרטי הבא. כל פציינט זה כמה מאות או אלפי שקלים. הם לא מסבירים, נמהרים בדיאגנוזות. העיקר להספיק עוד פציינט. האבסורד הוא שהם גובים אותו מחיר לכל בדיקה בפרטי, בין אם היא קצרה ובין אם היא ארוכה ומסובכת - זה עוד עיוות בשיטה. הבעייה הזו קיימת גם אצל רופאי שיניים מסוימים, שרואים את הכסף במקום את הפציינט. רק בריאות.
רמי | 05.12.14
42.
דברי צביעות!
וכבר נאמר בתלמוד. רופא המרפא בפרוטה שווה פרוטה. זוהי בושה וחרפה איך הרפואה הציבורית מתגמלת רופאים אשר בסיום לימודיהם בגיל 40 מרוויחים פחות מאשר בחור צעיר שנכנס להי-טק, אחרי 3 שנות לימודים. וכל הרופאים הטובים והמצויינים לאט לאט יעזבו את המערכות הציבוריות, גם אלו שמוזכרים בכתבות. כי בעבודה שם מעליבה! וכי רופא המרפא בפרוטה- שווה פרוטה.
 | 05.12.14
39.
יישר כח לרופאים כאלה!!
אלה ערכים! אלה אנשים מדהימים לכל המתלהמים כאן, תבינו שמדובר כאן במיטב הרופאים, אנשים שיכולים לקבל בקליניקה פרטית מאות אלפי שח בחודש! ובמקום זה מסתפקים בשכר של כ 30 א שח בחודש בבית חולים ועושים זאת במסירות רבה. המדינה צריכה לשלם להם פי 3 ולדאוג שכל מנהלי המחלקות בארץ יעבדו רק בבית החולים. אייל
אייל  | 05.12.14
37.
כל מי שמתלונן על כך שרופאים רוצים משכורת טובה, תחשבו אם אתם הייתם רוצים את זה
מה דעתך ללכת ללמוד 7 שנים ולשלם כסף, אחר כך לעבוד כסטזר וכמתמחה ולא להרוויח כמעט כלום, ולהגיע לגיל ארבעים בלי שום דבר. כל זה תוך כדי אחריות ולחץ קשים ביותר, כולל סכנות בריאותיות אמיתיות,וכמובן עבודה בשבתות לילות וחגים- בהם להזכירך הילדים לא רואים אותך. ואז להרוויח משכורת שכל סטודנט שסיים טכניון מרוויח גבוהה ממנה. אם זה נשמע לך דיל טוב, אז תעשה את זה או תשלח את הילד שלך, בעלי רופא והילדים שלי יעבו בחנות בגדים ולא ילמדו רפואה אם זה תלוי בי.
אשת רופא | 05.12.14
36.
רופאים אלה דוגמה ומופת למערכת - ומגיע להם תגמול הוגן
צריך לחזק את ידיהם של רופאים אלה שעדיין חושבים בצורה ערכית יותר מחומרית. משמח לדעת שיש במערכת רופאים כאלה, ובתקווה שהכתבה הזאת תעשה לה כנפיים ויצטרפו למעגל עוד הרבה רופאים. ובקשה מכל המטופלים - בבקשה - תדאגו לתגמל את אנשי המקצוע שאתם מרוצים מהטיפול שלהם - במכתבי תודה למערכת. כמו שנאמר כאן על ידי חלק מהרופאים - זה חשוב לא פחות מהכסף, אולי אפילו יותר.
 | 05.12.14
27.
צריך גם לזכור שכל חדרי הניתוח וכל המכשור הרפואי, בבתי החולים הציבוריים מושבת
בכל יום משעה 15:00. אם בתי החולים היו פועלים במתכונת זהה לבתי החולים הפרטיים - קרי - הפעלת הציוד 24 שעות ביממה, ולא רק 6 שעות ביממה, התורים היו מתקצרים בצורה משמעותית. כמו שבית חולים פרטי רוצה למקסם את ההכנסות שלו מהפעלת הציוד שרכש במליוני דולארים, ולכן, מפעיל אותו 24 שעות ביממה, כך חייבים לדאוג שהציוד שנרכש עבור בתי החולים הציבוריים, יפעל 24 שעות ביממה. זו הדרך הנכונה לצמצם את התורים, ולא ע"י מניעת שימוש ברפואה הפרטית.
 | 05.12.14
25.
המציאות? - ממש שונה!
כתבה שאינה משקפת המציאות...וגם מטעה. רובם של העושים במלאכה בבית החולים הציבורי, קרי - הרופאים הבכירים הלא מנהלים - נאלצים להמשיך את יום עבודתם ב"פרטי" - כלומר קופ"ח (מכבי - מאוחדת וכו'). שם כרופאים משרתים את הציבור (לא תמורת שכר פרטי!). להזכיר לכולם - מרבית העבודה הרפואית לכלל החולים הנזקקים נעשית במרפאות אלו - לא בבית החולים! שנית - הדבר היחיד ה"פרטי" במרפאות עצמאיות אלו הן ההוצאות של הרופא - שכירות - מזכירה - מחשב - ציוד רפואי וכו'. אולי יש בכך יתרון ל"ציבור" המקבל טיפול ראשוני בידי רופאים בכירים... חשוב מאוד לציין שבניגוד תהומי למה שניתן להסיק מהכתבה לעיל הינה העובדה שהשכר של רופא בכיר בבי"ח ממשלתי + כוננויות הינו סביב ה 14000 - 16000 שח . המנהלים - שמינויים לכל החיים מקבלים סכומים נוספים כגון כוננויות-על ועוד צ'ופרים - שלא לדבר על חוזים אישיים. אם כל הכבוד והחשיבות ואכן יש למנהלים חשיבות רבה! עיקר העבודה, ההדרכה והלימוד נעשית בידי הרופאים הבכירים העובדים ולא מנהלים והשתכרותם חרפה!
סתם רופא בכיר | 05.12.14
17.
מרגש עד דמעות....
שימו לב היטב לתגובה מספר 9....החברים המכובדים שכחו להוסיף שחלקם לפחות לא מקבל משכורת של רופא ממוצע...אלא שבתור פול טיימרים הם מגיעים למשכורות שהרופא הממוצע רק יכול לחלום עליהן עד ל 100000 ש״ח בזכות חוזים אישיים שהם חתומים עליהם...כך שאני מצטער מאד להיות משבית שמחות אבל הם מתהדרים בנוצות לא להם...עולם הרפואה בישראל רחוקקקקק מלהיות טלית שכולה תכלת. חומר למחשבה
 | 05.12.14
9.
צר לי לשבור את האידיליה...
אמנם, חלקם אידיאליסטים, אבל חלקם מאד דואגים לכיס, בייחוד נושא הפול-טיימרים. והנה ההסבר: חלק מהרופאים בכתבה הינם בתוכנית פנסיה תקציבית, כלומר את הפנסיה שלהם הם יקבלו מתקציב המדינה ולא מהפרשות עצמאיות. בעוד רופא "רגיל" מרוויח בציבורי 7500 ש"ח (ללא כוננויות) והולך לעבוד בפרטי בשביל להשלים הכנסה ל-100 אלף או 200 אלף ש"ח בחודש, כשיפרוש לפנסיה יקבל 7500 ש"ח מהפנסיה התקציבית. היכולת הכירורגית שלו לא תשמר לעד, ועם השנים הסכומים שירוויח בחוץ, בפרטי ילכו ויצטמצמו, עד שיגיעו לאפס, כך שבגיל 80, הם יחיו על 7500 ש"ח ברוטו בחודש. אלו שעובדים כפול טיימרים, נרשמת להם משכורת חודשית של 100 אלף, ואז עם פרישתם הם ימשיכו לקבל 100 אלף ש"ח כל חודש, ע"ח משלם המיסים עד יום מותם. אז תעשו לבד את ההשוואה, האם עדיף לי להרוויח 2 מיליון ש"ח לשנה עד גיל 67, ואז לקבל גרושים? או שכדאי לי להסתפק במיליון ש"ח לשנה, אבל עד יום מותי?
איש אחד | 05.12.14
5.
הכתבה מדגישה את הצורך הדחוף בשינוי עמוק במע. בתי החולים והבריאות
הסכומים שרצים במערכות האלו הם מטורפים ועולים בחדות עם הזמן. חייבים לעצור בחריקה, ולהעביר את מרכז הכובד לסקטור הציבורי תוך שיפור ניכר ומורגש בתורים ואיכות הטיפולים, תוך השארת מקסימום הרופאים הבכירים כפול-טיימרים במערכת הציבורית והבטחת נגישותם (לפחות לייעוץ) למקסימום המטופלים. ראוי גם לצרף פרקטיקות מהרפואה המשלימה, למרות שלא הוכחו מדעית , כדי לשפר סיכויי החלמה ולהגדיל שביעות רצון המטופלים מהטיפול. ברור שזה צריך לבוא ע"ח הרפואה הפרטית שצריך לצמצמה על ידי כך שלמטופל יהיה כדאי מאד להישאר במע. הציבורית ולקבל שם את מקסימום הטיפול והתוצאות , ובזמן סביר. האם זה חלום ? לא, אם נבין כולנו שהמהפך אפשרי וגם הכרחי. ברור שזה כרוך בהקצאת כספים שיוכלו לבוא ,חלקית, מהביטוחים המשלימים . נחוצה החלטה ונחישות בביצוע.
יובל | 04.12.14
3.
מסכים עם מספר 1
כל הכבוד לכלכליסט ודיאנה בחור ניר על הבאת צד אחר, יפה, אידיאלי כמו פעם של המערכת שיצא לה שם כה מעוות ולא נכון. יש תחושה לעיתים שאנשים מחוץ למערכת לא מבינים כמה היא טובה ושהשרות שהיא מעניקה הוא פשוטו כמשמעו ההבדל בין חיים למוות. כיף לדעת שיש אנשים טובים גם בתוך המערכת שמאמינים בזה ובאים לעבודה מתוך הרצון לרפא אנשים בצורה מקצועית, ולא כי החולה ישלם להם כסף. ומהפכות מבפנים תמיד טובות יותר.
גלעד | 04.12.14
2.
יש לאסור על עבודה פרטית במקביל למשרה ציבורית! למנות רק מנהלים מקצועיים (ולא רופאים)!
איזה מין דבר זה עבודה פרטית במקביל למשרה שלך שמתחרה עם מקום העסקתך?! מי שרוצה להיות פרטי - תפאדל - אבל 100% פרטי. השאר שיישארו 100% בציבורי. משלמים להם מספיק כסף כבר היום.
או פרטי - או ציבורי! | 04.12.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת