אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מי ירוויח עשרות מיליונים מדליפת הנפט של קצא"א בנגב

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אני לא מבין - חסר חול בנגב ?
גם אם החול באזור שנפגע הוא חול מיוחד הרי ברגע שזוהם בנפט הוא חול מקולקל. אפשר להביא ממקום אחר חול בעל מאפינים דומים. כמות כזו של חול אפשר להביא בלי לפגוע בנוף ואם ממש מתעקשים אז אפשר גם ליבא אותו מירדן או סיני (השכנים החביבים שלנו ישמחו למכור לנו חול כמו שהם מוכרים לנו לולבים). את החול המזוהם להטמין במקום שבו לא יפגע בסביבה (רמת חובב אולי). בשביל מה לבזבז כסף על משהו שאינו הכרחי. עדיף שאת הכסף ישקיעו בשיקום החי והצומח שלא יחזרו מעצמם רק בגלל שניקו את החול. הישראלים ידועים בכושר האילתור והיכולת שלהם למצוא פתרונות יצרתיים. אז קדימה תתחילו לחשוב
גבעת חלפון | 08.12.14
5.
יש שיטה של ברק דניאלי חקלאי הייטק שיבדקו את זה הוא כנראה יעשה מילונים
זיהומי דלק בקרקע הם מהנפוצים ביותר הקיימים אמר ברק דניאלי - אך גם בין המורכבים ביותר לטיפול. אלה עשויים להיפתר בקרוב הודות לפתרון פשוט, זול וטבעי לגמרי: ברק דניאלי אמר שיש מחקר חדש ששמענו עליו מצא שצמח הווטיבר (Vetiver), ששימש עד כה להפקת בושם, מסוגל לנקות את הקרקע מזיהומי דלק באופן יעיל למדי.
נועם | 08.12.14
2.
בכל התגובות שלהם הם אומרים "להחזיר את המצב לקדמותו"
אין דבר כזה להחזיר את המצב לקדמותו. בקדמותו לא מתו עשרות אלפי בעלי חיים (כן, גם חרקים וזוחלים הם בעלי חיים חשובים למרקם האקולוגי), לא הורעלו צמחים ברדיוס של קילומטרים והקרקע לא הוזזה ממקומה עם מטען הזרעים, הריחות ובעלי החיים שבה. חוסר ההבנה שהטבע לעולם לא יחזור לקדמותו - מראה עד כמה הנושא לא חשוב בעיני קצא"א. רק הליך פלילי שבסופו ישבו ראשי הדירקטריון יחד עם המהנדסים שכשלו באותו תא בכלא, יוכל לשנות את רמת החשיבות המוענקת לשמירה על הסביבה ע"י החברות בישראל (ובפרט החברות הממשלתיות, ובפרט ה"ביטחוניות" שבהן!).
שקרנים | 08.12.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת