אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האחים זיסאפל רוצים להרוויח ושולחים הביתה 150 עובדים בסרגון

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
זה מה שקורה כאשר מחברים קפיטליזם עם כפר גלובלי
המהפכה התעשייתית הפכה את הקפיטליזם למשתלם לתקופה של כמאתיים שנה, כי השווקים היו מקומיים. מי שייצר סחורות כלשהן התחרה באופן כמעט מוחלט רק עם יצרנים באיזור הגיאוגרפי שלו, בו כולם נאלצו לשלם עלויות ייצור (שכר, מיסים, וגו') דומות. הכפר הגלובלי, שמאפשר לשלוח מידע מכל מקום לכל מקום בהינד עפעף, וסחורה במהירות דומה לזו בה אפשר לייצר ולמכור אותה, משכה את השטיח מתחת לרגליהם של היצרנים. היום אפשר לייצר כל דבר במזרח הרחוק (בעיקר סין, אבל לא רק) בעלויות נמוכות בהרבה מאילו המקובלות במערב, וזה שואב את הייצור, הרווח, ודם החיים מהמערב לעולם השלישי. מובן מאליו שרמת החיים במזרח תעלה, אבל כאשר היא תהפוך את הייצור ללא רווחי, מישהו יעביר את הייצור שלו למקום הזול הבא (ארצות ערב - הטקסטיל כבר בורח לשם, דרום אמריקה, אפריקה, וכך הלאה), והנפילה ברמת החיים במערב בלתי נמנעת. הקפיטליזם והכפר הגלובלי פשוט ימשכו אותה למטה לרמה קרובה הרבה יותר למקובל היום בעולם השלישי.
יובל | 15.12.14
9.
לשושי ויזנפלד מגיבת הפייסבוק. הלו! זו המאה ה-21
את רוצה שהממשלה תקים חחברות היטק ותנהל אותן? שנעבוד כולנו עבור הממשלה? אשמח לשמוע איפה בדיוק, מלבד צפון קוריאה המודל הזה עובד. אם הממשלה הייתה מנהלת את סרגון סביר להניח שהיא הייתה מעסיקה 5,000 עובדים, מפסידה יותר כסף אבל מספקת ג'ובים למי שצריך. כן, גם מפלגת העבודה כשהיא בשלטון לא ממנה אנשים ממודעת דרושים פתוחה. המודל הנכון הוא גמישות תעסוקתית כפי שיש בגרמניה או בדנמרק. אבל הדבר מצריך הסכמה של ההסתדרות דבר שלא יקרה וכן שהפריון של העובד הישראלי, שהוא מהנמוכים בעולם, ישתפר.
אחד מהמאה ה-21 | 15.12.14
8.
שכר המנהלים בסרגון
מעיון בדוחותיה הכספיים של חברת סרגון, הגלויים לציבור הרחב עקב היותה חברה ציבורית, ניתן ללמוד כי שכרו של סמנכ"ל הכספים, דורון ארזי, הינו 2 מיליון ש"ח. לבעלי המניות אני מציע, תפסיקו להוציא כסף על מכיני מצגות ותתחילו להשקיע בפיתוח ושיווק, ככה תצילו את החברה.
איתי | 15.12.14
5.
ההבנה בכתבה הזו שואפת לאפס
סרגון היא חברה עיסקית, היא חייבת להרוויח או שלא יהיה כסף לשלם לעובדיה והיא תפשוט רגל. זה לא "האחים זיספאל רוצים להרוויח" כמו הכותרת. סרגון לא בונה מגדלים כפי שהיו שהבינו מהכתבה, היא בונה ציוד תקשורת מתוחכם שמיועד לאפשר תקשורת אלחוטית בין תחנות בסיס סלולריות. ועוד ערה, סרגון לא היחידה בשוק הזה בארץ, גם ברודקום פעילה בו עם סניף בהרצליה (שהיה פעם חברת פרוביג'נט).
מהנדס אלקטרוניקה | 15.12.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת