אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תיקי המשכנתאות בבנקים זינקו ב־93% בשש שנים

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
ישראליים טיפשים ! עד מתי אתם חושבים שזה יכול להמשיך ככה ???
אנשים קונים דירה במיליוני שקלים וישתעבדו כל חייהם כדי לשלם עליה ! קונים רכב חדש אבל אין להם כסף לתדלק אותו ! נוסעים לחו"ל אבל בוכים על מחיר הקפה בנתב"ג ! מסתובבים בקניון אבל קונים באיביי ! קונים מוצרי צריכה ממותגים יקרים בסופר אבל בוכים על מחיר של מילקי ! א-נ-ש-י-ם ת-ת-ע-ר-ר-ו מ-ה-ח-ל-ו-ם ! אתם עבדים של ממשלת ישראל שמאושרת כשאתם לא מראים שקשה לכם, לא מפגינים, ממשיכים להילחם כל חודש כדי לשרוד, ומשדרים "עסקים כרגיל" !!! אתם חושבים שאתם חכמים ?! עניין של שנה - שנתיים עד שהבועה הזאת תתפוצץ, וכך זה יהיה - צמצום דרסטי בצריכה הפרטית כדי להמשיך לשלם משכנתא הזויה = צמצום כח אדם במגזר העסקי (פיטורים ) או ירידת סכום המשכורות מסיבת היצע ענק בשוק העבודה כנגד ביקוש נמוך = ירידה בהכנסה הפרטית = חידלון פרעון משכנתאות = החזרת נכסים לבנקים = מכרזים של הבנקים למכירתם בחצי מכיר ( כמו שהיה בארה"ב ) = אני יקנה דירה ממכם בחצי מחיר ואתם תמשיכו לשלם את החצי השני לאורך כל חייכם !!! ככל שתתעצבנו יותר כשתקראו את זה ככה זה יהיה נכון לגביכם !!!
אנשים חיים בסרט, להדפיס ולשמור  | 22.12.14
14.
תוכנית מע"מ 0 נפלה- השאלה האם תוכנית מחיר מטרה תקרום עור וגידים?
אם כן, כלל לא בטוח שזה לפני סוף מחצית ראשונה של 2015 (עד שתקום ממשלה ותתחיל איכשהו להגדיר מטרות) וגם אז לא בטוח שזה יהיה במרכז וכבר היום יש דיבורים על איזורים כמו ראש העין והדרום. זה לא מתאים לכולם, בגלל כל מיני סיבות - מרחק מההורים, מהעבודה וכו'.
gal | 22.12.14
9.
היקף המשכנתאות = 24.5 % מהתוצר ??
וואו , זה ממש ממש רע, אתם מבינים מה הולך כאן ??? מישהו מסתבסד כאן על חשבון הציבור ! נטילת משכנתא אינה תוצר אלא הפיכת אדם לעבד .... כלומר 25 אחוז מהתוצר הוא תשלום עבדים .... לא ייצור ולא הייטק , אפילו לא משאבי טבע , אלא עבדים!! מה שזה אומר שיש כאן גוף חזק מאוד שלא יאפשר לבועה הזו להתפוצץ .... ציבור יקר אף אחד לא ידאג לכם , אנחנו חייבים לעשות דברים שמעולם לא עשינו כדי לצאת מהבור הזה !!
 | 22.12.14
7.
ל 5: אין להם. הבנק נותן. וטיפשים ללא הפסקה לוקחים בגלל תופעת העדר . ואז
במקום להתמנף, תוך מחשבה זהירה ולהשקיע בנכסים עם תשואות גבוהות ובעודף שנשאר מההכנסה הפאסיבית לשכור דירת חלומות או סתם דירה טובה, הציבור בוחר למנף עצמו לדעת רק לצורך הגדלת הדירה במטראז' ובשופוני בלי אפס מחשבה פיננסית. ברוכים הבאים לסרט הסאב-פריים הישראלי. ההקרנה בקרוב באזור מגוריכם.
שרון סולימני | 22.12.14
2.
יש צעירים ששטפו להם את המוח, הם באמת לא מבינים שאפשר להוריד מחירים לחצי בלי לבנות דירה אחת:
צריך להגביל את גובה המשכנתא לעלות הבנייה. בישראל כ 400,000 שקל לדירה גדולה באיכות טובה. תחשבו מה היה קורה אילו מחר בבוקר היו אוסרים על הלוואות משכנתא, או הלוואות לרכישת דירות באופן כללי. היינו רואים צניחת מחירים אדירה בשוק הדירות. לא ניתן להמשיך למכור דירות ברמת גן ב 2 מיליון שקל, כי ההון העצמי שהצליחו החוסכים להביא הוא כ 300,000-600,000 שקל. זה בוודאי נכון במשפחה עם מספר ילדים שההון של ההורים מתחלק. לכן, לא משנה מה יגידו המוכרים, וכמה יסבירו שהדירה שלהם איכותית ומוצלחת, הם לא יוכלו למכור בסכום גבוה מהסכום הזה. זה יהיה המחיר החדש של דירות בישראל. מכאן אנחנו לומדים שהגדלת הסכומים שניתנים בתור משכנתאות בשנים האחרונות, זה מה שמאפשר את הגידול במחירי הדירות. אחד לא יכול להתקיים בלי השני. אבל אני לא מציע לבטל את הלוואת המשכנתא, מסיבה אחרת, והיא שבפריפריה יש לאנשים הון עצמי קטן מאוד, נניח 100,000-200,000 שקל בלבד. אמנם אם נבטל משכנתא אז מחיר הדירות בפריפריה יצנח בדיוק למחיר הזה, אבל הבעיה היא שאין כדאיות כלכלית לחברות הבניה לייצר דירות חדשות. ברגע שעלות הבניה היא 400,000 שקל, והרוכשים לא מסוגלים להביא יותר מ 200,000 שקל, אז אף חברה לא תבנה - אפילו אם המדינה נתנה את הקרקע במחיר אפס. לכן יש לתת משכנתאות לציבור, כדי לממן בניה עוד היום, של מוצר שהתשלום עליו יוחזר בהדרגה במשך 20 השנה הבאות. עם זאת, אסור לתת יותר מעלות הבניה, כי אז ברור שהכסף העודף הולך להגדיל את מחיר הדירות, ובעצם ליצור "ערך קרקע" , והערך הזה נתון לשינויים גדולים במחיר שעשויים להפיל יום אחד את הקבלנים שרוכשים קרקע ואת האנשים שרוכשים דירה שהמחיר הגבוה שלה שיקף מחיר גבוה של קרקע. וכמה תוספות לכתבה: בשנת 2003 היקף המשכנתאות היה 12 מיליארד שקל בשנה, רבע מאשר היום. אז היה מיתון עם ריבית גבוהה בארץ, ומי שדרש 150,000 דולר לדירה קטנה במרכז ת"א (היום ביקוש מטורף) נאלץ לחכות 10 חודשים שיגיע קונה. ב 2004-2005 לא היה מיתון והמשכנתאות היו פחות מ 20 מיליארד בשנה. בשנים אלו מחירי הדירות היו בירידה, וגם מחירי השכירות (שזה מעניין כי היו רק 31,000 התחלות בניה לשנה, באותה תקופה, ולפי "אגף תקציבים" כבר אז היה מחסור בישראל של כ 60,000 דירות, שזה לא ממש מסתדר.) לחובות המשכנתא הגדולים שהצטברו בישראל, יש להוסיף עוד קצת, בגלל שעשרות אלפי אנשים הזמינו דירה על הנייר בשנה-שנתיים האחרונות ועדיין לא קיבלו אותה ולא נדרשו להביא עדיין את כל הכסף לקבלן. דבר חשוב נוסף- כשהריבית עולה, הלוואות ל 30 שנה מתייקרות ב 16% על כל 1% של שינוי בריבית. מספיק שהריבית תחזור למה שהיתה בתקופת המחאה החברתית (3.25%) הרי שמדובר בריבית גבוהה יותר ב 3% ולכן המשכנתאות יתייקרו ב 48% ולא מדובר רק בהתייקרות שתהיה במסלול של ריבית פריים, אלא גם שאר הריביות בתמהיל ההלוואה: ריבית משתנה כל 5 שנים וגם הריבית הקבועה . כולן צפויות לעלות פחות או יותר באותם 3% , ולכן כל המשכנתא תתייקר בערך ב 48% ויש לזכור שמתוך חובות המשכנתא האדירים שכבר יש לאנשים בישראל, רוב הכסף נמצא במסלול של ריבית משתנה, כלומר גם מי שכבר קנה דירה חשוף לזינוק משמעותית בהחזר החודשי שלו.
תומר.ב | 22.12.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת