אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה מרוויחה חומוסייה על מנת חומוס?

95 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

94.
70% מהמנות באות עם שתיה לא? יש רווח
70% מהמנות באות עם שתיה לא? יש רווח של 2 או 3 שקלים על פחית שתיה או 4 שקלים על לימונדה, לא? ומה לגבי מי שמזמין חצי קילו חומוס הביתה? ומה עם אלה שמזמינים גם סלט קטן או ציפס? הרי על הכל יש רווח קטן....אז החומוס הוא אמנם 7 שקלים רווח אבל עוד 4 שקלים לפחות מגיעים ממוצרים נלווים אז השורה התחתונה יכולה להיות 11 שקלים. את זה יש להכפיל בכמות הסועדים החודשית.
Weights | 08.07.16
86.
מה איכפת לי שבעל החומוסיה ירוויח גם 400%?
אני לא מבין מה טעם בתחשיבים האלה,נניח שאני מוכן לשלם 30 שקלים למנת חומוס עם סלטים ופיתות שמהווה את ארוחת הצהריים המשביעה שלי מה איכפת לי ש בעל החומוסים עושה עלי גם 400% רווח? להיפך אני שמח בשבילו! כל עוד החומוס טעים ונקי ואני מוכן לשלם עבורו ,אין לי בעיה עם זה אני תמיד גם משאיר 10 שקל טיפ!
תום | 27.12.14
82.
היום להרוויח מחומוסיה זה קשה ביותר
אני בעל חומוסיה בתל אביב הרבה מאוד שנים המציאות כל כך שונה ממה שמתארים העלויות בחומוסיה הן מהגבוהות ביותר והרווח הסופי נע בין 14ל18 אחוז רווח לא צריך להיות חכם מאוד כדי לראות שברוב החומוסיות מי שעובד ומתפעל הכל הוא בעל המקום ואם היה כזה רווח גדול כמו במסעדות אחרות אז בעל המקום היה מוצא לו מחליף .פחית שתיה נמכרת ב7 שבכל מסעדה אחרת נמכרת ב12 צפונה סלט נמכר ב15 שבכל מקום אחר נמכר 30 ומעלה צלחת חומוס מורכבת ממרכיבים שהיום מאוד יקרים פיתה ,טחינה,
בעל חומוסיה | 26.12.14
79.
בעל העסק חייב להרוויח!!!
כנראה שיש בארץ חוסר הבנה בסיסית בכל הקשור לניהול עסקים. נתחיל מכך שבעל העסק ח-י-י-ב! להרוויח!! מדוע כל החשבונות מתחילים בכמה עולה חומר הגלם?!! גם בכתבה (שאני חייב לציין שהיא מאוזנת), שכחו להוסיף את מרכיב הבישול, גז...מרכיב יקר בהכנה. זמן עבודה ורווח כמובן. אז עכשיו כולם רואים שלא כל הנוצץ זהב. ישראלים שנכנסים למסעדה (כלשהיא) ישר מתחילים לנתח את העסק, כמה עולה חומר הגלם, כמה מרוויח "עליהם" בעל העסק ויש מרגישים שהם נדפקים...קטע דפוק של קמצנים!! בעל העסק צריך ואף חייב להרוויח וחשוב שירוויח טוב כדי שתהיה לו מטיבציה להמשיך ולעבוד קשה בעסק כדי שהלקוחות ימשיכו להנות מהאוכל הטוב שהוא מגישץ.
יקיר | 26.12.14
76.
רווח זה דבר טוב אבל החשבון מעוות
בק״ג אחד של חומוס מוכן יש יותר מ 750 גרם מים !! מי שהכין את הבתבה לא הכין חומוס מימיו. להלן הוראות הכנה: תשרו ללילה חצי ק״ג גרגרי חומוס ולאחר 12-16 שעות תקבלו גרגרים במשקל של 1.1-1.25 ק״ג. את הגרגרים מבשלים (הם מאבדים קצת ממשקלם) במהלך טחינת או ריסוק הגרגרים מוסיפים מים... ויש המוסיפים בצל שעלותו אפסית. יוצא שק״ג חומוס מוכן מכיל כ 350 גרם גרגרים יבשים, 100-150 גרם טחינה והשאר פשוט מים ואולי בצל. עלות חומרי הגלם לא מגיעה ל 10 שקלים לק״ג כולל עלות הגז לבישול. אצל אכרמאווי מקבלים מנה עם פלאפל ליד ב15 שקל וגם אצל לינה לא הרבה יותר יקר מצד שני אני מוכן לשלם על חומוס טוב רק אל תספרו סיפורים (:
אלון | 26.12.14
73.
תמחור רחוק מאוד מהמציאות
חו"ג עד 5 ש"ח מקסימום! גם שאר העלויות לא ריאליות פחת של 2400 ש"ח לחודש רק על מנה אחת? איפה אתם חיים? שכ"ע כולו נופל רק על מוצר אחד? כולם משלמים בכ. אשראי? בסדר, אם כל הוצאות של העסק נופלים רק על מוצר אחד, אז שאר המוצרים שנמכרים שם נותנים רווח מלא..!! ונניח שרק חצי מהסועדים רוכשים גם שתיה קלה = 100 איש ביום, רק כאן רווח של כ 500 ש"ח נוספים ליום או 12,500 לחודש (לפי 25 יום). ואפשר להמשיך: תוספת פיתות, סלטים, מוצרים אחרים שנמכרים... לא מבין מאיפה הכותב אוסף נתונים...
איציק | 26.12.14
64.
יש לי עסק מגלגל כ 250 אשח עובד על 35-40 אחוז רווח ברוטו אתם יודעים כמה נשאר לי?
בקושי 4-7 אחוז רווח לפני מיסים!!!! משלם כל חודש בין 65-75 אשח הוצאוות!!! הבנתם אני משלם לאחרים כ 70 אשח ולי נשאר אולי 10-12 אשח ולי אין פנסיה אין כלום!!! אז אל תבלבלו את הביצים אם מחיר עלות של מוצר כי הארנונה השכירות העובדים המיסים הדלק הרכב הבלאי המלאי האחריות הם הם העלות של המוצר!!!!
n | 26.12.14
62.
נתונים שגויים תובנה בהתאם אין סיכוי לרווחיות
שכזו . רווח מקסימלי עומד על כ 15% -20% במקרה הטוב ממתי הלוואה היא חלק מהעינין . ילמד הכותב לקבל אינפורמציה כפי שמתבקש ולא לזלזל באינטליגנציית הקוראים . נ.ב שימצא בבקשה את המוכרים 200 מנות ביום במחיר 28 ושבסופו של תהליך מרוויחים 30א ויותר . חאלס
מר חומוס ישראלי  | 26.12.14
60.
יש מעט מאוד חומוסיות שמוכרות 4800 מנות בחודש
אנחנו מדברים על יותר מ-160 מנות ביום. זו כמות מטורפת, גם לחומוסיה. וחומוסיות כאלו צריכות להעסיק כ-5 עובדים לפחות (2 מלצרים במינימום, 3 עובדי מטבח כשאחד מהם עוסק מידי פעם בניקיון ובתקווה שהוא גם שוטף את הידיים אחרי). בקשר לחומרי הגלם, זה בערך 6.5 שקלים אבל גם הסכום שרשמתם הוא בטווח. הפחת גבוה יותר בכל חומוסיה, ובטח בחומוסיה שרשמתם, אלא אם הבעלים לא שם קצוץ על העובדים והלקוחות ועל הבטיחות. בקשר להוצאות קבועות, למעט מאוד חומוסיות יש איזורי חניה, גם לעמוסות שבהן.
שדג | 26.12.14
57.
חומוסיות שמקבלות ביטקוין לא צריכות לשלם מס
וזה במסגרת החוק. אין כרגע רגולציה וניתן לקבל תשלום בביטקוין ולא לשלם מס, גם אני במסעדה שלי מקבל ביטקוין ועובד ככה, הכל חוקי וכמובן בהמלצת הרואה חשבון שלי. חבל שיש בינתיים רק 600 עסקים בישראל שמודעים לזה ונהנים מהיתרונות של הביטקוין, עוד חצי שנה תהיה רגולציה ואז נצטרך לשלם מס רגיל אבל עד אז אפשר להנות מהשטח האפור הזה בצורה חוקית לחלוטין. להצהיר על המכירה בביטקוין ולא לשלם מס כי בעצם מבחינת רשות המיסים זה כאילו שילמו לי באגוזים...
סטוש | 26.12.14
56.
חומוס סעיד בבאר שבע
לא צריך להרוויח מאות אחוזים על מנת חומוס מי מכם שמבקר בבאר שבע שינסה לאכול בחומוס סעיד.חומו-פול -ביצה-4פיתות-צלחת חמוצים- צלחת עם ירקות- קנקן מים- ובסוף כוס קפה קטן והכל ב20 שקלים בלבד!!!!! אני אוכל שם ותמיד מרוצה ואף פעם לא מצליח לסיים את המנה . למי שתוהה היכן המסעדה -ובכן היא נמצאת כאמור בבאר שבע מול קרית הממשלה.. בתיאבון לכולם.
חילי | 26.12.14
54.
מתכון לחומוס אחלה (החומרים לק"ג סלט חומוס מוכן).
אז ככה, מתחילים משתי כוסות גרגרי חומוס קטנים, כאלה שקונים בשוק ב-10 ש"ח לק"ג. משרים אותם במים ל-12 שעות ביחד עם כף גדושה סודה לשתיה. מסננים, מעבירים לסיר לחץ, מוסיפים מים חדשים ועוד כף גדושה סודה לשתיה ומבשלים בלחץ כ-10 דקות עד רבע שעה (תלוי מה הלחץ של הסיר שלכם. סיר לחץ רגיל דורש 15 דקות, סיר לחץ עם לחץ גבוה יותר, כ-10 דקות). מסננים שוב ורוחצים - חלק מהחומוס יתפרק ויפול לכיור, לא נורא, זה נורמלי לחומוס שקיבל 2 כפות סודה לשתיה ושעבר 10 דקות בסיר לחץ. מעבירים את החומוס הרך מאוד לקערה. מוסיפים שני שליש כוס טחינה, רבע כפית כמון, כף שטוחה מלח, שלוש שיני שום כתושות, מיץ מלימון בינוני ועכשיו החומרים החשובים באמת: כף גדושה קמח תפוחי אדמה, שלושת רבעי כוס שמן נייטראלי (למשל קנולה), כפית מחוקה מלח לימון ו-10 גרגרי פוטסיום סורבט מומסים בכף מים חמימים, לא יותר מחצי גרם, רק בשביל הטעם. אפשר גם סודיום בנזואט בכמות קטנה, אבל להיזהר עם זה כי זה כבר ממש חומר מסוכן. עכשיו מעבירים הכל למעבד מזון או לבלנדר (אם יש לכם בלנדר חזק) וטוחנים למחית. יצא לכם בדיוק חומוס "אחלה". לא אוהבים אחלה? מעדיפים "צבר"? בסדר, אז במקום שלושת רבעי כוס שמן נייטראלי, קחו שלושת רבעי כוס שמן - שטיגנתם בו קודם צ'יפס. ואז יצא לכם "צבר". בתיאבון!
מכין חומוס מדופלם. | 26.12.14
49.
עלות סבירה בהחלט
לפי הנתונים הללו, אם יש לו כ-100 לקוחות ביום, בעל החומוסיה מרוויח כ-16,000 ₪ לחודש, ברוטו, על החומוס. אם יפחיתו כ-5 שקלים ממחיר המנה, הוא יהיה בגבול ההפסד. כמובן, צריך להביא בחשבון רווח על מוצרים נלווים (בעיקר משקאות קלים). מכל מקום, אם זה התמחיר, התעריף סביר מאד ואפילו נמוך.
אלכס | 26.12.14
40.
המגיבים שטוענים שלא צריך לחשב את המע"מ טועים בגדול.
ליוסי מ 21, למגיב 13 ולמגיבים דומים בכל כתבה שכזו. מע"מ מתקזז רק כנגד מע"מ משולם (ולא על כל ההוצאות) כך שתמיד צריך לשלם מע"מ (אלא אם העסק מפסיד). בגלל שהקיזוז הזה לא קבוע בחישוב עלויות, כפי שנעשה כאן, פשוט מתעלמים מהמע"מ המשולם - כלומר, בעלויות כמו חומרי גלם הסכום הרשום הוא ללא מע"מ (אם החומוס במנה אחת עולה 1.18 ש"ח כולל מע"מ בהוצאות מחשבים רק 1 ש"ח) ולכן הורדת המע"מ מהרווח נכונה לחלוטין.
אמיר | 26.12.14
20.
תעשו בבית הכי זול, בריא וכנראה גם טעים.
אפשר לעשות אחלה טחינה בבית שמספיקה לשבוע במחיר של בערך 15שקל לקילו. אפשר לטחון גם חומוס ויוצא לכם בשבוע חומוס בעשירית מחיר ממה שיקחו לכם בחומוסיה, וגם תוכלו לתבל אותו כרצונכם - בחומוסיות גם סתם מאביסים אתכם בפיתות, בבית ניתן לטבול בלחם או חלה או סתם להוסיף לסלט...
שרון | 26.12.14
19.
חישוב הרווח לא נכון ולמה?
כי הכנסתם למשוואה את המע"מ. אמנם המע"מ משפיע על המחיר הסופי של מנת החומוס אבל... בעל החומוסייה מקבל החזר מע"מ כי הוא רק המתווך לגבית המס. ז"א שהרווח הוא למעשה 7.62 + 4.27 = 11.89 ש"ח שזה 42% אז מספיק להתבכיין, הם יכולים לתת הנחה של 18% ולא ירגישו את זה בכיסם... זה הפתרון לבעיית יוקר המחיה. שבת שלום ושנה טובה.
יוסי צפוני | 26.12.14
13.
שטויות
תפסיקו להוריד את המע"מ, נמכיוון שבעל עסק יכול להזדכות על מע"מ כנגד הוצאות מוכרות וכל בעל עסק יודע לנצל הטבה זאת עד תומה. החזר הלוואה נכון רק אם נלקחה הלוואה ולא במקרים של עסק ותיק שקיים שנים רבות חומרי הגלם לא מגיעים ל 8 ש"ח בשום סיכוי. 2 פיתות קצת זיתים, וקערה קטנה של חומוס לא מגיעים ל-8 ש"ח. על ביצה בד"כ עוד גובים אקסטרה, כנ"ל על צנובר. ויש חומוסיות שמעיזות לגבות אפילו 40 ויותר על מנה שכזאת כך ש-28 זה נחשב עוד מחיר יחסית טוב למנת חומוס.
 | 26.12.14
7.
חצי סוד של הכנת החומוס יש לי , מי יגלה לי את החצי השני ?
יש לבשל את הגרגרים עוד כשעתיים לפחות לאחר שהתרככו , או אז אפשר למעוך אותם עם מכשיר להכנת פירה בלי בעיה . ( אין צורך בסודה לשתיה ) מי יגלה לי את החצי השני ? שהוא הטעם החמצמץ שיש בחומוסיות אבל אין בסלטים מוכנים של המפעלים ולא זה לא רק לימון או מלח לימון . 7 שקלים רווח די סביר . בפלאפל ב 16 ש"ח זו שחיטה גם כי מאוד קל להכין פלאפל בבית על הפעם הראשונה ממתכון אקראי מאינטרנט יצא לי פלאפל טוב ואכיל שזה הרבה יותר טוב מכל דוכן , כי השמן לא בשימוש הרבה זמן . אם אתם עושים פלאפל ל 4 נפשות בבית זה גם הרבה יותר זול .
דורי  | 26.12.14
2.
הנסיך ברחובות מוכר מנה ב18 שקלים.
המקום כבר מוסד פה. קמו כל מיני מתחרים ועדיין הוא מחזיק מעמד יפה. כל צהריים המקום מפוצץ, ועוד פתוח בשבת. 18 שקלים למנה שסותמת אותך זה מחיר הוגן. בירה אפשר לקנות פה ב12 וכוס משקה ב8. ב26 שקלים אתה יוצא עם ארוחה שלמה, בהנחה שאתה מצליח לקום.
לחילחי | 26.12.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת