אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחקר קבע: השימוש בסמארטפון משנה את מבנה המוח שלך

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
נו באמת זה אולי משפיע על פעילות המוח אבל לא על המבנה
מבנה המוח לא משתנה. מה שמשתנה זה שאזורים מסוימים במוח מגיבים אחרת. וזה הרי הגיוני כי מדובר בשימוש שונה של אחד החישנים הכי יעילים בגוף (כריות האצבע). דבר שני תגידו איפה פה בדיוק נוצרת תלות ? זה שהמוח מגיב איך שהוא מגיב זה עדיין לא הופך לתלות - האם החוקרים טענו שיש כאן מצב של תלות או שזו פרשנות של מי שכתב את הכתבה ? ודבר שלישי במחקר הראה שתגובה כזו מתרחשת רק עם מסך מגע אז מה פתאום המסקנה שכל טכנולוגיה דיגיטלית משנה את מבנה המוח ? למעשה המחקר הוכיח ההפיך שרק טכנולוגיות ספציפיות משנות את פעילות המוח (שוב פעילות המוח ולא מבנה המוח)
קצת פיספסתם | 25.12.14
10.
גם לי זה קורה עם תוכנת שירטוט
20 שנה אני עובדת על תוכנת שירטוט ותראו מה זה עשה למוח שלי....אני מדמיינת שיפוץ באמבטיה....הזז את הקיר של האמבטיה חצי מטר,הדבק קרמיקה ושכפל אותה 4 מטר על ,שנה צבע קירות, שרטטתי את התוכניות בתוכנה והזמנתי קבלן. אוה,הוא אמר חודשיים עבודה,מסתבר ש"הזז" קיר חצי מטר במציאות זה שבירת קיר ,פינוי הזבל,בניית קיר חדש,טיח וצבע,בדמיון אני ראיתי את פעולת ה MOVE וחשבתי,כמה קל להזיז קיר באורך של 4 מטר רק בחצי מטר.
 | 25.12.14
6.
לא צריך להיות חוקר מוח כדי להבחין שבמסך מגע ויתרו על חוש המישוש
פעם היה אפשר להתקשר בלי להסתכל, היה אפשר "לראות" את המקלדת בעזרת האבצעות (ובעזרת הבליטה הקטנה בספרה 5, זוכרים?). כדי לחייג בטלפונים של היום חייבים להוריד את העיניים. לפחות בכל הקשור לנוחות\בטיחות בנהיגה מדובר בצעד לאחור.
נהגוס | 25.12.14
4.
אני לא גאון של אמא, אבל..
כל פעילות חדשה שאנחנו מבצעים, גורמת לשינויים במוח.כך שבפעם הבאה שנצטרך לבצע את אותה פעולה, המוח זוכר ויבצע אותה בקלות יתרה. ככל שאנו מבצעים את אותה פעולה, וזונחים פעולה המקבילה לה, הקשרים הישנים מתרופפים והחדשים מתחזקים. קחו לדוגמא אדם שנפגע במוחו בעיקבות שבץ מוחין(שלא נדע), לאחר פרק זמן מסוים והתמדה של החולה, נראה כי האדם יכול לשחזר באופן חלקי את היכולת הקוגנטיבית בעזרת חלק אחר במוח. המחקרים הללו הם די כוללנים, והמסקנות הן כמעט תמיד אותן מסקנות. המוח נישגב מבינתנו-ועוד רב הנסתר מן הגלוי. אני לכשעצמי, עד שלא אראה פעילות על-חושית אוכל להגיד כי עדיין לא ביצענו את קפיצת המדרגה הנחוצה, כדי לממש את הפוטנציאל של גופנו.
נביל הזעם | 25.12.14
1.
לא לדאוג: תכף ממשקי הולוגרמה יכנסו לעניינים ועוד לפני שנגיד הולו.... זה כבר יתחלף בממשק מוח ישיר
ואז האדם ישתנה לחלוטין פיזית בממשקי טכנוביו. הוא יישב לו על הספה או הכורסה מחווט באינסוף חוטים שמספקים את צרכיו ויחייה בעולם שכולו וירטואלי פנימי בתוככי המוח שלו. בשלבים מתקדמים יותר, הגוף האנושי יתייתר ונהפוך למשהו אחר לגמרי. משהו שמשוחרר מכבלי הגוף הפיזי ומהפחדים והמגבלות שהוא כופה עלינו. המילה אנושיות תקבל מובן אחר לגמרי. כשאין גוף ואין צרכים נהפוך לאכזריים ואדישים. אבל כל התהליך הזה לא מפחיד ולא מרעיש, זו מהות הטבע, השתנות מתמדת והאדם חלק בלתי נפרד ממנו. כשהמעברים הדרסטיים יותר יתממשו, הזקנים המבוהלים של הדור הקודם (הנכדים שלנו) כבר יעלמו ולא יהיה מי שיתרפק על סגנון החיים והנוסטלגיה של האדם הגס והמיושן שאנחנו מייצגים, שמבזבז אנרגיה על ידי הצבעה פיזית על גבי זכוכיות במקום להתמשק ישירות למעגלים החשמליים. ואז תקומנה ישויות שתשאלנה: "מה הטעם?" ובאמצע המשפט הן פשוט יכבו את עצמן לא לדעת.
פסייכוגיימס | 25.12.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת