72. בממרומי גילי עוד שבגרוש היה חור הייתי נותן טיפ על אקסטרא שירות , היה המלצר מודה לי ברמות שזה היה עושה לי טוב על הלב כך שתמיד זה היה מזין אותי לתת עוד ועוד כשהיה מגיע. אבל ניחה זה, מה שלא הצלחתי להבין זו החוצפה שאתה יושב בבר או בקיוסק שמגיש לך פאקינג כוס הפוך בחד פעמי ומצפה שאשאיר טיפ. זו חוצפה ! אמיר | 31.12.14 (ל"ת)
71. יוצאים לאכול במסעדה כדי להתפנק. משלמים עבור האוכל, שרות שכולל מזון מוכן לפי בקשתנו, עם חיוך ולא מפנים את הכלים. משלמים פי כמה יותר יקר מהבית עבור כל השרות ביחד. מדוע לעזאזל צריך גם טיפ שבעל המסעדה לוקח ומשלם ממנו את משכורתם של המלצרים? mm | 30.12.14 (ל"ת)
70. לאסור על השארת טיפ. אדם לא "שרותי" שימצא עבודה אחרת. הגיע הזמן להפטר מכל החצופים שחושבים שלשרת את הלקוח בצורה נעימה זה לא חלק מהגדרת התפקיד שלהם. ! | 30.12.14 (ל"ת)
69. וממורמרים רק תקראו את התגובות כמה אנשים ממורמרים רק בגלל שמשרתים ממורמרים כאלה אתם חייבים להשאיר אפילו כפול לינוי | 29.12.14 (ל"ת)
68. טיפ נותנים על שירות יוצא מהכלל לא על הגשת המזון הגשת המזון היא חלק בלתי נפרד מרכישתו (במחיר מופקע ורוב בישראל), טיפ נותנים על צ'ייסר, פינוק, טיפול מיוחד - לא על מלצר/ית חמוצי פנים שמתבאסים שלא הזמנת באלף, ומגישים לך אוכל בטעם חרפה. צרריך להפסיק עם המנהג המגונה הזה של לשלם על הגשת ההזמנה! | 29.12.14 (ל"ת)
67. קמצנים כל השמחים למניהם ומעודדים את הנושא דעו כי מלצרות זו עבודה מאוד קשה רבים עובדים בה רק מהסיבה שאפשר לעשות טיפים ולא יקרה לאף אחד כלום אם בסוף הארוחה יפרגן קצת לבן אדם שהביא לו את האוכל שהזמין אם שכר העבודה כמלצר ישתווה לכל עבודה אחרת לא חושבת שלמישהו יהיה רצון לעסוק בעבודה פיזית ומעצבנת , אנשים לא נעימים שהם רעבים !! במקום סתם לשבת במשרד או משהו יותר נוח בקיצור לא להתקמצן מי שנותן גם מקבל זוהי קארמה לינוי | 29.12.14 (ל"ת)
66. עוד לא הבנתי למה אני צריך לתת טיפ למי ש-עושה את העבודה שלו-!! יש להם עבודה? יש להם משכורת? למה אני צריך להוסיף להם על זה? למה אני במקצוע שלי, ולא חשוב מה המקצוע שלי, לא מקבל טיפים? למה מוכרים בחנויות לא מקבלים טיפים מהלקוחות? למה גרפיקאים לא מקבלים טיפים מהלקוחות? למה עובדי דלפק למניהם לא מקבלים טיפ? למה לעזאזל אני צריך להשאיר טיפ למישהו שעושה בסך הכל את מה שהוא אמור לעשות, ובדרך כלל גם עושה את זה בצורה הכי גרועה שאפשר? לבטל את הטיפים לאלתר! מישהו | 29.12.14 (ל"ת)
65. מסכימה לחלוטין!! גם בהולנד לא נהוג להשאיר טיפ. המלצרים מקבלים משכורת נאה (שכר המינימום עומד על 8-9 יורו לשעה) ופשוט עושים את עבודתם. לצערי בארץ גם משלמים למלצרים גרוע!! בכך שמשלימים למינימום אם חסר וגם אנחנו "מחוייבים" להשאיר טיפ גם כשהשירות או/ו האוכל היו נוראיים.. אני בעד לשלם קצת יותר ולוותר על הטיפ! אם האוכל לא תואם את המחיר החדש-לא אחזור. ירושלמית | 29.12.14 (ל"ת)
63. טוב מאוד בעל עסק שישלם משכורות לעובדים שלא אנחנו לא צריכים לשלם טיפ הוא צריך לקבל משכורות ומספיק שבעל עסק יגנב את המלצר חזח | 29.12.14 (ל"ת)
62. זה מצוין! יחסוך כאבי ראש. תתארו לכם לשבת עם מישהו במסעדה וכשמגיע החשבון לקבל תמיד את אותה השאלה "כמה טיפ נהוג להשאיר?". ואחרי שעונים "ככה וככה", לקבל את "וכמה זה יוצא בשקלים?". אני לא רוצה להוסיף עוד חישובים בעת קבלת החשבון. באתי לבלות. | 29.12.14 (ל"ת)
59. בארה"ב משלמים טיפ על כל דבר! בארה"ב משלמים טיפ על הכל! לנהג מונית, לדורמן בבניין שאתה גר בו, לבן אדם שלוקח לך את המעיל בשמירת מעילים. על כל שטות! ואין מה לעשות נגד זה. שרי | 28.12.14 (ל"ת)
58. משכורת הייתי רוצה לקבל משכורת נורמלית במקום טיפים ,אבל לא אסכים בשום אופן לעבוד במלצרות ולקבל מינימום .מלצרות זו עבודה קשה ומתגמלת בטיפים.וכסטודנטית אני לא ראה מקום אחר בו אפשרי בטווח קצר של סופש לעשות כסף שהספיק לי. סטודנטית מלצרית | 28.12.14 (ל"ת)
57. כן ממש כן כי כולנו פשוט אופטימיים שבאמת התוספת של ה20% הזאת תגיע למלצרים ולא לבעל המסעדה, הרי זה ברור שזה מה שיקרה לא? כמו שמשלמים למלצרים על נסיעות, כמו שמשלמים על שעות נוספות, כמו שנותנים הפסקה במשמרת של 8 שעות, בטח ברור. דברו איתי שיבנו רכבת קלה. מלצרית | 28.12.14 (ל"ת)
53. סוף סוף! שנשתחרר כבר מהמוסכמה המטופשת הזאת! אין שום הצדקה לתת טיפ דווקא למלצר ולא לאלף ואחד בעלי משרות אחרים. באלבד | 28.12.14 (ל"ת)
52. טוקבקיסטים קמצנים וטיפשים רוצים לקבל שירות אבל לא לשלם עליו. אתם תמיד משלמים את שכרו של המלצר (חוץ מהחולרות הקמצנים שמגיבים כאן ואפילו לא מתביישים בזה). או כטיפ או בתוך מחיר המנה. אני מקווה שזה לא יהיה לכם שוק אבל אתם גם משלמים את עלות שכר הטבחים, המנקים, שכר הדירה והחשמל. אם בעל הבית יודע לעבוד ויש לו קצת מזל הוא אפילו מרוויח מכל הסיפור הזה! רווח שהוא לוקח לכיסו! שערורייה לא? אז זה שלא. לכולם מגיע להתפרנס, לא רק לכם. גם לבעל הבית, גם לטבח וגם למלצר. המשכורות של כ-ו-ל-ם מגולמות במחיר המנה שאתם משלמים. עם המלצרים המדינה מעלימה קצת עין כדי שישלמו פחות מס (הם בדרך כלל צעירים בתחילת הקריירה) ויקבלו טיפ ישירות מהלקוח אבל אם זה יעבור למשכורות הלקוחות ישלמו אותו דבר, פשוט למלצר ישאר קצת פחות. אם אתם חושבים שלא משתלם לכם תעשו את הבחירה הצרכנית שלכם ואל תקנו. אבל אל תבלבלו את המוח ששודדים אתכם בחישובים שאין לכם מושג ירוק לגביהם. ככה זה בישראל - כל אחד מבין מעולה בעבודה של החבר שלו. איך שהוא רק בעבודה של עצמו הוא לא משהו... אסף | 28.12.14 (ל"ת)
51. נורמת הטיפים שגויה וצריכה להתבטל גם במדינות נוספות באירופה לא נהוג להשאיר טיפ, למשל איטליה והולנד. אם משאירים יורואים בודדים זה מוערך, אך מאוד מקובל לא להשאיר בכלל. הנורמה הזו של השארת טיפים היא שגויה בעיניי, מכיוון שכפי שבכל מקום שמספק שירותים המחיר כולל את כלל ההוצאות, כך עלות מנה במסעדה צריכה לכלול את כלל ההוצאות, כולל המאבטח בכניסה אם ישנו וכולל שכרו של המלצר... באיטליה, כנראה בגלל שמלצרים מקבלים שכר מסודר, ניתן לראות ברוב המסעדות מלצרים שזהו המקצוע שלהם מזה שנים רבות, והשירות בהתאם הוא טוב, ולא חבר'ה צעירים שמחפשים עבודה זמנית בה ירוויחו כסף שחור ועל הדרך יתעלמו מכך שזכויותיהם נרמסות... | 28.12.14 (ל"ת)
50. ל-11: למה לא? מס זה השיטה שבה האזרחים אוספים כסף מכולם כדי לנצל אותו למטרות משותפות. אם לא ישלמו מס מאיפה יהיה כסף לחינוך, בריאות, צבא, רווחה? מי שמרוויח מעט לא משלם מס או משלם מעט. אהרון | 28.12.14 (ל"ת)
48. ל-10: כי פה מס הכנסה מנוקה במקור בארה״ב המלצר עושה לעצמו את תיאום המס בסוף השנה ואם בא לו, לא מדווח על חלק מההכנסות. הוא זה שמשלם את מס ההכנסה. בארץ אם תשלם טיפ באופן ״רשמי״ אז המסעדה מחויבת לנקות את מס ההכנסה הרלוונטי מהמשכורת של העובדים. כלומר אין אפשרות לשלם באופן ״רשמי״ ושהכסף ילך לעובד בצורה שחורה. כמובן שהיה צריך שכל טיפ מחויב במס הכנסה (אם העובד הגיע למשכורת מינימום) בדיוק כמו שאר העובדים בארץ. איתי | 28.12.14 (ל"ת)
47. יש סועדים שמשאירים הרבה יותר מ-10%. יש מלצרים שמסיימים ערב עם 1000 שקל בכיס, במקומות וברמת השירות המתאימה כמובן... | 28.12.14 (ל"ת)
46. בעד לתת טיפ למלצרים. עד 20 שח. זה טיפ זה הכרת תודה, למה צריך לתת 50-100 שח?? נהנינו מהשירות, מהתשומת לב ומהאוכל - קח 20 שח חביבי היה לנו כיף. יוכי | 28.12.14 (ל"ת)
45. ביפן זה הונוהל הרגיל לרוב המחירים נמוכים גם ככה, והשירות פי כמה וכמה יותר טוב מאשר בארץ. chen | 28.12.14 (ל"ת)
43. טיפ צריך להינתן רק על "שירות יוצא מהרגיל" על שירות רגיל לא אמורים לתת טיפ. כשמגיעים למסעדה משלמים על מוצר + שירות. אם המלצר הביא לשולחן בקבוק יין שעלה 200 ₪ ומזג שתי כוסות אז זה אומר שהוא צריך אוטומטית לקבל 30 ₪ טיפ על הפעולה הזאת? זה אבסורד! מתי כן? כשהעובד התאמץ מעבר למסגרת תפקידו, ביצע בדיקות ופעולות שאינן רגילות. נתן עיצות וטיפים והשקיע מעבר למצופה. גם המימד הזה של החוסר נעימות הוא מציק ולא נוח. עבדתי פעם כמוכר בחנות שלא מקובל להשאיר בה טיפים. מעולם לא הייתה לי ציפייה שמישהו ישאיר וגם לא קיבלתי אחוזים מהמכירות. אבל יחסית למלצר שמגיש אוכל, אני בהחלט יכול לומר לכם שלפעמים השירות שהענקתי ללקוחות היה מעבר לרגיל ובהחלט זה בגדר מקרה שעובד צריך להיות מתוגמל בגינו. אני מכיר אדם שהתחתן ובמהלך האירוע ניגש אליו אחת מנותני השירות שאיתו הוא חתם על חוזה ואמר לו בלי בושה "ידוע לך שמקובל להשאיר לנו טיפ". זה לא היה בסוף האירוע, לא לפני, ממש בשלב הריקודים... בלי בושה ותוך ניצול החתן שבמקרה זה יחשוש שאם לא ייתן טיפ במקום אז יקבל שירות רע... י.ש | 28.12.14 (ל"ת)
42. גם ככה אני לא משאיר טיפ אם השירות לא מושלם אם למשל המלצרית לא מציעה לי מים מהברז, טיפ ממני היא לא תראה. אם למשל המלצרית לא מציעה לי קומבינצית הזמנה זולה יותר (למשל עסקית), טיפ ממני היא לא תראה. אם למשל המלצרית לא מחייכת אליי, טיפ ממני היא לא תראה. אם למשל המלצרית לא זורמת עם ההומור שלי, טיפ ממני היא לא תראה. הטיפ גם לא חייב להיות 10%, אלא לפי כמות המטבעות בארנק (מקסימום 10%) נחום | 28.12.14 (ל"ת)
39. NO WAY מי מאמין שהבעלים באמת ייתן את הטיפ למלצר? הוא יכניס את זה לכיס שלו! אני מעדיף לתת אותו ישירות למלצר/ית המגיב | 28.12.14 (ל"ת)
37. בימי חמישי-שישי אני מרוויחה 400-500 שקל רק מטיפים אני עובדת באחת המסעדות בהרצליה פיתוח ובימי חמישי-שיש אני מרוויחה 400-500 שקל כל משמרת, ותכלס למה שאני אשלם מס על זה ? זה הכסף שלי ענבר | 28.12.14 (ל"ת)
36. ברשץ המלצרים מקבלים משכורת ולא חיים על טיפים כך שמחיר המנה גם ככה אמור לגלם את עלות העסקתם. לא רלוונטי אלינו. | 28.12.14 (ל"ת)
35. 20% זה הטיפ הנהוג בארה"ב אם יעשו את זה בארץ יעלו יצטרכו להעלות ב11% סביר להניח שאם יעשה השינוי גם בארץ העליה תהיה גדולה יותר, אבל לאורך השנים עם התחרות הצרכן רק ירוויח דניאל | 28.12.14 (ל"ת)
34. טיפ הוא כסף שחור ללא מס ואינו חוקי. הגיע הזמן לעצור את זה מלצרים צריכים לקבל זכויות סוציאליות והמדינה צריכה לגבות מס. כל הצדדים ירוויחו. אמיר | 28.12.14 (ל"ת)
33. הגיע הזמן שיאמצו את זה כאן נמאס כבר מתרבות השנורר. אין שום סיבה להשאיר טיפ לשליח/מלצר/ספר-חופף ומי לא. כל אחד זכאי לקבל תשלום הוגן עבור עבודתו ותו לא. אין שום סיבה לתת תוספת כסף עבור שרות שממילא משלמים עליו בתשלום מלא. והגיע הזמן שאנשים יפסיקו להיות מנוצלים ולעבוד תמורת טיפים. ברגע שכל אחד ידרוש ויקבל את מלא התמורה עבור עבודתו יפסק המנהג המגעיל הזה. איציק | 28.12.14 (ל"ת)
32. מחוייב המציאות - הכנסות המדינה יעלו השאלה למי יהיו "ביצים" להעביר חוק כזה בישראל.. מיליארדים של שקלים "שחורים" מתגלגלים להם ואיש לא פוצה פה. הון שחור באישור המדינה..... כל שקל יירשם וכל הוצאה תדווח. ומצא כולנו נשכרים. אובלי | 28.12.14 (ל"ת)
30. למה אני צריך לשלם להם משכורת??? גם בחנות בגדים אתם משאירים טיפ למוכרת ?? תפקידו של המלצר זה לתת שרות!! בעל העסק צריך לשלם משכורת! | 28.12.14 (ל"ת)
29. כמה קמצנים יש פה יאללה תפנקו תמלצרים פחות שקל עוד שקל גם ככה אתם חיים באוברדראפט מאור | 28.12.14 (ל"ת)
28. ביפן אין טיפים מסיבה פשוטה - יש למסעדות כבוד עצמי מסעדות משלמות לעובדים משכורת כי מצפים מהעובדים לתת שירות ושירות טוב. רק בארץ צריך לשלם למלצרית 10 אחוז כדי שתחייך ולפעמים גם זה לא מספיק כנראה. cאני | 28.12.14 (ל"ת)
26. ל-10 המגיב היקר מערכת האשראי במסעדות בישראל עובדת קצת שונה מאשר בארה״ב. בארה״ב במסעדות וסביר להניח שגםבמקומות אחרים, כאשר אנו עושים עסקה בכרטיס אשראי העסקה בתכלס מתבצעת רק לקראת סגירת העסק אי כמדומני ב12 בלילה ולמעשה כאשר ״מחייבים״ את הכרטיס בעצם רק שומריפ את המספר למען החיוב ועל שנעשה מאוחר יותתר ואז למעשה ניתן לחייב את הטיפ באשראי ר במתן סגירת העסקה בפועל.. ואואילו בארץ כאשר עושיםמעסקה בכרטיס אשראי העסקה מתבצעת בו במקום ולא בשעות הסגירה או ב12 בלילה מקווה שיצאת נשכר מההסבר רון | 28.12.14 (ל"ת)
25. ביפן שעולם לא משלמים טיפ הם רואים בזה חוסר כבוד, כלומר, להבנתם מתן טיפ פסול כמכיון שיש בו אמירה שללא הטיפ חמת השרות תרד . הם טוענים ביושר מקצועי שתמיד הם פועלים באופן מקצועי ולא זקוקים לזריקת מרץ (סוג של שוחד) השרות שם יוצא מהכלל, המלצרים מקבלים משכורת ראויה וסה"כ מחיר הארוחה משמעותית זול יותר מאשר אצלנו המודיע | 28.12.14 (ל"ת)
24. למה לעזאזל הלקוח צריך לשלם שכר עבודה למלצר בדמות העלאה של 20% במחירי המנות?! לא מבינה למה זה נשמע למשהו רעיון טוב שבעצם כביכול ביטלו את הטיפ, במקום זה פשוטה עלו את מחירי המנות ב20%?! הגיע הזמן שמעביד ידאג לשכר של העובדים שלו ולא הלקוח!!! שירה | 28.12.14 (ל"ת)
20. אני נוהגת להשאיר טיפ לאורזת בקופה. הם התחילו לשים את זה בקופת צדקה והבנתי שאסור להם לקחת. מירה | 28.12.14 (ל"ת)
19. גם בארץ הטיפ מופיע בחשבונית. זה קרה לי במסעדה יפנית, אבל היה קצת חשוך וכן השארתי טיפ ורק בבית כשעברתי על החשבון ראיתי שהטיפ כלול. הרוויחו כפול. לעומת זאת במסעדת דקא , היינו 3 אנשים\, השארתי טיפ של 50 ש"ח והמלצרית החזירה ואמרה שזה לא מספיק. יעל | 28.12.14 (ל"ת)
18. ה"טיפ" בישראל הוא לא הכרת תודה על שירות טוב. הוא משלם את שכר המלצר במקום המעביד המלצרים לא מקבלים שכר. אם לא נשלם טיפ, המעביד שלהם ישלם להם את שכרם. רובם המכריע של המלצרים לא מצליח מהטיפים להרויח מעל שכר מינימום. שכר המגיע להם מהמעסיק לבטל את ה"טיפ" | 28.12.14 (ל"ת)
17. הטיפ מקורו בבקשיש (שוחד) הטורקי ועדיף שיעבור מן העולם לא ברור מדוע המדינה לא מתערבת בפירצה הזו, שמשמשת להעלמת מיסים מצד אחד. ומצד שני פוגעת בתנאי העבודה של המלצרים. תקראו את 8 | 28.12.14 (ל"ת)
16. הגיע הזמן, זה סתם גזל שיקבלו משכורת וישלמו עליה מס. מישהו משאיר טיפ לקופאית בסופר? למוכרת שעזרה לכם שעה בחנות? לנהג האוטובוס? למציל בים? כל שליח / מלצר מצפה לקבל מאיתנו כסף, שבעלי המקום ידאגו למשכורת שלו, בגרמניה מלצר זה מקצוע ואף אחד לא עובד על טיפים, משלמים את החשבון ולא סנט אחד יותר. | 28.12.14 (ל"ת)
14. למה טיפ ? למה לא טיפ לאחותלקבלת חיסון ? השרות הוא חלק בלתי נפרד ממכירת מוצר ואם הוא לא טוב, לא קונים . אם המלצר לא טוב לא נכנסים למסעדה ועל בעלי המסעדה לשלם את 100% של שכר העובד,אם לא מרוצים מהשרות על המסעדה להיסגר מחוסר תמורה למוצר. ושכר המלצר הינו עניין בין בעל העסק לעובד שלו. לכן אני מתנגד עקרונית לתשלום טיפ לקבלת שרות כלשהו. זללני | 28.12.14 (ל"ת)
13. מה שלא יהיה - היהודי הישראלי העושק והגזלן ינצל את השינוי . מדינת הגנבים והעושקים !!! | 28.12.14 (ל"ת)
12. בארה"ב העלו ב20% כי נהוג שטיפ זה 18-20%, אם בארץ יעשו את זה כביכול אמורים להעלות רק ב10%. אמריקאי | 28.12.14 (ל"ת)
10. ולמה אין אפשרות לרשום על הקבלה כמה טיפ, לחיוב נוסף? בארה"ב בגמר החשבון אני רושם בעט כמה טיפ לתת ולא צריך להשאיר כסף; זה יורד מאותו אשראי שעתה שילמתי. למה פה זה לא קורה? אבץ מרכזי | 28.12.14 (ל"ת)
8. כך זה צריך להיות! לא ברור מדוע לא ברור עד כה לכולם ששכר הוגן וידוע עבור עבודה, כולל כל התנאים הסוציאליים הוא הדרך היחידה להעסקה בעסק. כמו-גם מחיר רשמי וידוע ללקוח. סבא שלי הגיע מעירק, ותרבות הבקשיש (שוחד) הייתה נהוגה בכל מקום, במשרדי הממשלה, בעסקים, סבלים, פועלים וכיוצא באלה. זו תרבות עולם רביעי, שפעפעה משום מה למלצרים, שליחי פיצה ושירות במלונות. העידן הזה חייב להסתיים. | 28.12.14 (ל"ת)
7. טיפ זהו כסף שחור לכל דבר.יש לעצור ולמסד את הטיפ לרווחי מסעדה המסעדה תתן משכורת על פי החוק למלצרים חיים | 28.12.14 (ל"ת)
6. המודל הזה לא ישים בארץ.... ממילא מחירי המזון במסעדות בישראל הוא מופקע, אז אם יעלו ב-20% את המחיר יהיה מדובר במחיר הזוי לחלוטין לארוחה במסעדה. חוד הקיפוד | 28.12.14 (ל"ת)
3. מצוין. הלוואי שהמדיניות הזו תעבור גם לארץ אני מתכננת את היציאות למסעדות/מלונות וכו' ע"פ המחיר הרשמי, ולא אוהבת להשאיר טיפים. מלצר טוב צריך להיות מתוגמל ע"י בעל המקום ולא על ידי הסועדים או מקבלי השירות. יהודית שוורץ | 28.12.14 (ל"ת)
1. שיבטלו את הנוהג הנוראי הזה!!! אבל מאידך, להעלות ב 20% יגרום לי לא להגיע למסעדה הזו. במקרה שלי, גם טיפ ממוצע של יותר מ 11% נראה לי מוגזם. חברים עושים לי פרצוף שאני משאיר "רק" 10. | 28.12.14 (ל"ת)
האם לא נצטרך עוד להשאיר טיפ במסעדות?
73 תגובות לכתיבת תגובה