אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

להתראיין לעבודה ראשון או אחרון?

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הנימוק לגבי 10 האגורות מעיד יותר מכל על דן אריאלי
אם אתה רואה חתיכת נייר או מסטיק לעוס זרוקים ברחוב אתה מרים אותם? אם נופל לך מסטיק או נופלת לך חתיכת נייר, אתה משאיר אותם שם כדי שילכלכו את הרחוב? כנראה, כי ההפסד של מסטיק לעוס לא כואב במיוחד. אנשים שחושבים כמוך, שמסתכלים על רווח והפסד כמו קופים על בננה, בלי יכולת אבסטרקציה מספיקה כי להבין את הרווח וההפסד מדברים קצת פחות מוחשים (דוגמת ההפסד מזיהום הסביבה מול הפסד האנרגיה מלהתכופף), אנשים כמוך מעידים בעיקר על עצמם. גועל נפש
עומר | 04.01.15
5.
דווקא עדיף להיות המרואיין האחרון
לפעמים לוקח זמן למנהל המגייס להבין מה הוא בדיוק צריך ומי מתאים לו. קורה לא פעם שמתחיל מפרופיל מסויים ותוך כדי מתחדדת ההבנה שבעצם צריך משהו אחר- עם סט יכולות וניסיון נוסף/ פרופיל זוטר או מנוסה יותר. כשאתה מתראיין ראשון, גם אם הראיון היה טוב, המנהל עוד לא בשל לקבל החלטה. יכול להיות שהוא יזכור אותך לטובה, אבל זה לא משהו שאפשר לבנות עליו כשהתהליך מתמשך שבועות ואף חודשים. כשאתה מתראיין אחרון- התהליך קצר בהרבה, היכולת של המנהל להיות יותר חד והחלטי משתכללת (שכן הוא כבר יודע בדיוק מה הוא צריך ומרגיש יותר בנוח לקדם את התהליך שכפוגש מועמד שמוצא חן בעיניו) , ובאופן כללי צפויה פחות סחבת. ועדיין - זה לא משהו שלמועמד יש שליטה עליו. אם קורות החיים שלו נראים מרשימים ורלבנטיים עד מאוד למשרה יתכן ויזומן מבין הראשונים בתהליך. יחד עם זאת, נדיר שעוצרים תהליך גיוס אחרי שרואים מועמד או שניים, כך שלמועמד הלכאורה מאוד מתאים צפוי תהליך ארוך והמתנה מורטת עצבים. ככה זה.
מגייסת מנוסה | 02.01.15
3.
דן, מתי התראיינת לאחרונה? (משהו על בעיית המזכירה או בעיית העצירה האופטימלית.)
המרואיין הראשון כמעט לעולם לא יהיה זה שמתקבל לעבודה, מהסיבה שהמראיין כמעט תמיד איננו מסוגל לבחור בו מבלי להשוות אותו למספר מועמדים נוספים. כל מועמד נוסף יושווה למרואיינים הקודמים, ולרוב יראה טוב יותר בהשוואה כי זו הנטיה הטבעית שלנו. גם תהליך הבחירה איננו אופטימלי ואיננו מאפשר השוואה מיידית למרואיינים האחרים אלא לאורך זמן, אז הזכרון כבר איננו ברור ולרוב איננו לטובת המרואיינים הקודמים. וקרא על בעיית המזכירה, או בשמה האחר, בעיית העצירה האופטימלית. הפרטים המדויקים אינם חשובים, אבל תוכל לשים לב שהמרואיין הראשון איננו זה שמתקבל לעבודה.
עוקב | 02.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת