אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אין לנו ברירה אלא לייקר את מוצרי המזון"

95 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

92.
מה קרה לימים שרווח לא היה המטרה?
אני יכול להבין רווח של 1-4 אחוז כדי להמשיך לגדול אבל בשנים האחרונות מחפשים את ה 30 אחוז שמגיע על חשבון הציבור החלש. זה שעובד 8-12 שעות ביממה ומשתכר בשכר מינימום. לעומת מנהלים ומנכלים שכל רבעון ושנה גורפים בונוסים רצחניים שוב על חשבון אותו ציבור. הכסף הזה שנתקע בבנקים שלהם במקום לחלחל אל העובדים הזוטרים זה הכסף.שעוצר את הכלכלה. אין כח קניה ולכן אין מסחר גדול יותר. חשבון פשוט אין כסף לא קונים.
אייל | 10.01.15
90.
תוריד את שכר שני בחרים ויש לך השלמה לשכר המינימום
האיש ממש חצוף!!! "עלק אין בררה" הוא מסוג המעבידים שלא היה מתנגד גם לעבדות . הוא לא מדבר על תוספות שכר ותנאים של הבכרים ברשות,אלה רץ ישר לשכר מינימום. נכון לא תרויח כמו שהרוחת עד היום אלה סכומים ומספרים שמקובלים בעולם המערבי.
המסנדל | 08.01.15
80.
מחירי החשמל המים ורוב חומרי הגלם - יורדים - אז למה להעלות את מחירי הסחורות
את עליית מחיר המינמום אפשר לכסות ללא בעיה מהשכר המופקע של בכירי שופרסל - ביסקר אברכהן שלמה זוהר וערן המאירי די לשחיתות ולחוסר הערכים שאתם מפגינים וללא בושה. מדוע מנהל ברשת כמו שופרסל צריך להביא לביתו מעל 100,000 שקל בחודש בעוד קופאית מביאה בקושי 5000 כל מנהל מביא שכר כמו כל הקופאיות של 3 חנויות !!
 | 07.01.15
75.
אין בחיפה תחרות אמיתית בין הרשתות, למי שאין רכב ולא יכול לצאת מחיפה לצורך
קניות. אין לנו רמי לוי בחיפה, אין יינות ביתן. מה יש? שופררסל דיל? מגה בעיר/ מגה? מהפח אל הפחת. אני לא קונה כבר בכל מחיר, מחפשת לחסוך איפו שאני יכולה אבל אין לי רכב והזמן שלוקח והכסף בכל זאת, להגיע עד לנשר או טירת הכרמל מונע ממני לקנות ברשתות כמו רמי לוי. מחכה בקוצר רוח שרשתות כאלה יגיעו לחיפה
אורית | 07.01.15
71.
עובדים עלינו בעיניים!!!
מחיר החשמל יורד, מחיר המים יורד אז למה על זה לא מורידים את המחיר? תמיד רק על מה שעולה נותנים לנו סיבה ל"אין לנו ברירה" פשוט עובדים עלינו בעיניים! מחיר הנפט בעולם מתרסק!!! אנחנו להבדיל קיבלנו הנחה ממש קטנה רק שנשתוק למרות שהיינו צריכים לקבל הפחתה של שקל וחצי לפחות!! אבל מבטיח לכם שברגע שהנפט יעלה אנחנו נשלם מייד אבל כשזה הפוך פשוט לא מציינים את זה
דוד | 07.01.15
67.
חייבת להיות העלאת מחירים של כל המוצרים בכ-10%
העלאת השכר, השינויים בחוק המזון, הירידה ברווחיות, וההתכווצות של השוק - מחייבים את העלאת המחירים בכדי לשמור על מידת הרווחיות של רשתות השיווק. אי עשיית מהלך כזה תוביל לצמצום בכוח אדם ואפילו לסגירה של אחת הרשתות שמגה/YOU נמצאת בסכנה הכי גדולה. הציבור חייב להבין שמי שדואג שרמת המחירים תהיה גבוהה בעוד הרווחיות סבירה מינוס הן ממשלות ישראל וכנסות ישראל ב-20 שנים האחרונות.
אפרים | 07.01.15
66.
עוד רגע אני בוכה...
ממש רחמנות עליהם, מסכנים קטנים. למקרה שעדיין לא הבינו, אין כזה דבר "נאמנות צרכנית". נגמר. אנחנו לא "משפחה" ומעולם לא היו לי אשליות בעניין. אנחנו הצרכנים נקנה איפה שיהיה זול. כששופרסל ומגה הפכו ליקרות מדי, עברנו לרמי לוי. ביום שהוא יהיה יקר מדי, נעבור הלאה. אנחנו לא טפשים ובהחלט שמים לב גם למחירים של מוצרים קטנים, אז שיפסיקו לזלזל בנו. ואת רוטב הסויה שלי אני יכולה להזמין מסין ברבע מהמחיר, מקסימום נחכה שבועיים עד שזה יגיע בדואר. אז תחסכו ממני את דמעות הקוזאק הנגזל שלכם.
טל | 07.01.15
62.
ימשכו ככה "ולא יהיה לנו ברירה" אלא לקנות גם אוכל מחו"ל
מי כבר קונה בגדים בארץ? משחקי מחשב? נעלים? יותר קל לבצע הזמנה - גם עד הבית, גם מחיר שפוי וגם היצע והתאמה אישית. לא יאמן לאן הגיעו המחירים בארץ, מחיר כה מטורף שכבר נעלים קל יותר להזמין מאשר ללכת לחנות - ומעל לכל, הפערים במחירים שווים את המאמץ של ללמוד ולהשתמש באינטרנט (משהו שבתור אם לא אהבתי אך היום זה פשוט הפך להיות קל יותר)
 | 07.01.15
59.
העלאת מחירים כאשר גמישות הביקוש הינה גמישה? ההפסדים של הרשתות יגדלו
וזאת עכב כך שהעלאה של 1% במחיר תביא לירידה של יותר מאחוז בפידיון ובכמות.אין ברירה אלא התייעלות של הרשתות.תרגיל מגה יביא להקטנת מכירות מוצרי החלב אצלה וכתוצאה מכך להקטנת הבונוסים מצד היצרנים.וכך מצבה יורע בהרבה מול מצבה הנוכחי.מדיניות העלאת מחירים במצב המיתון הנוכחי הינה מדיניות בלתי רציונאלית שתגרום לבריחת לקוחות מהרשת.אין ברירה צריך להפשיל שרוולים ולהתייעל ולהוריד משכורות לחתולים השמנים.
לא מבין | 07.01.15
57.
הכי כדאי לפתוח קו אופרטיב או חנות קהילתית
כך חוסכים את כל העלויות, קונים ישר מהספקים, עושים תורנות של מכירה ומרוויחים גם קהילה אכפתית וגם מחירים סבירים. לנו יש קו אופרטיב כבר כמה שנים והוא רק הולך ומתרחב (סל המוצרים ומספר החברים). דורש קצת התארגנות, אין צורך בהון ראשוני, לבקש מהעיריה או הועד המקומי מקלט או מקום אחר עבור הקו אופרטיב. מומלץ מאוד!
החברתית | 07.01.15
56.
איך יכול להיות שבכל הכתבה וגם בתגובות לא מוזכרת האשמה האמיתית בייקור המוצרים?
האשמה האמיתית בכל יוקר המחיה ובעליית מחירים מתמדת היא הממשלה ולא הטייקונים. בשנים האחרונות הממשלה העלתה ארנונה, מע"מ, מים, חשמל, דלק, תחבורה ציבורית, מחירי הקרקעות. מחירי הדירות והמכוניות מנופחים במיסים. הרשתות והיצרנים מגלגלות את כל העלויות האלה לצרכן ולא מוכנות לספוג את זה. במחאת המילקי ראינו שהמחירים בחו"ל הרבה יותר זולים. הסיבה היא ששם התשתיות לא כל כך יקרות, ויש שם מע"מ דיפרנציאלי אמיתי - כלומר מע"מ מופחת או פטור ממע"מ על כל מוצרי המזון והתרופות(לא רק זה שבפיקוח). שימו לב לאשמה האמיתית לפני שאתם שמים פתק בקלפי. לא שמעתי אף חבר כנסת שמדבר על הורדת מיסים עקיפים ומחירי תשתיות וזה עצוב מאוד!!!
מירית | 07.01.15
55.
מזה אחריות כלפי המשקיעים?
משקיע מצפה לקבל 3%-5% על ההשקעה שלו ולכן זה מתבקש שיעלו את מחירי המזון כל שנה ב 3%. הבעיה היא שמשקיעים השתלטו על שוק המזון. אם לסופר יש רווחים קבועים ובעל הסופר מרוויח כל שנה רווח זהה אזי מחירי האוכל לא חייבים לעלות כל שנה.הבעיה שמשקיע (בבורסה) מצפה שהכסף שלו יעבוד כי הוא מרוויח מהעליה ברווח ולא מהרווח עצמו. לדעתי ,כדי לפתור את בעיית עלית מחירי המזון הבלתי פוסקת היא לאסור בחוק את המסחר בבורסה של ענף המזון.
 | 07.01.15
52.
חוסר תחרות במשק
במדינות מתוקנות, תחרותיות, אחוז הרווח של רשתות קמעוניות לרב נמדד באחוזים בודדים. רק בארצות אוליגרכיות, שבהן ישראל, רשתות קמעוניות מתהדרות באחוזי רווחיות דו ספרתיים. הרווחיות של הרשתות נשחקת כי היא מנופחת מלכתחילה ומשקפת את היעדר התחרות במשק. צריך לשבור לרשתות את הגב. כל הכתבה הזאת היא בושה.
אני | 07.01.15
41.
אני אנסה לכתוב בלי פופוליסטיות
המנהלים מקבלים משכורות גדולות מכיוון ששיכנעו את הבעלים/מחזיקי המניות שהם עדיפים על מנהל אחר והם יביאו את הערך המוסף. אם הרווחיות נשחקת, כנראה שהם לא כאלה מנהלים מוצלחים, אולי ביחסי הציבור שהם עשו לעצמם. אז... או להביא מנהל אחר במשכורת נמוכה יותר - יוכיח את עצמו יקבל העלאה, לא יוכיח ישאר במשכורת נמוכה. או שהמנהל הנוכחי יודע בעובדה שהוא לא עדיף על ה-ס' שלו ויתחיל לתאם משכורת כלפי מטה, כי עובדה שהוא לא מספק "ערך מוסף" למקום העבודה.
אמיר | 07.01.15
36.
הזדמנות פז לרשתות הפרטיות
אם הרשתות הפרטיות הקטנות והיעילות יותר יורידו את המחירים או לפחות לא יעלו אותם הם ישברו את השוק השנה ויורידו את הרשתות הגדולות לברכיים. תמיד יש להם תירוצים. הדלק עולה אז מעלים מחירים החשמל עולה אז מעלים מחירים. אבל כבר כמה חודשים הכול יורד והצפי שירד עוד ועוד. מי שלא יתגמש - ישבר!
יוסי צפוני | 07.01.15
35.
בכל הניתוח המעמיק הזה אין התיחסות לצד שלנו הצרכנים
אני לא מצליחה להבין איך בכלל אפשר לנתח את המצב הזה באופן כל כך חד צדדי, ולהיות בטוחים שהעלאת מחירים תביא להעלאה ברווחיות. מה, הם באמת עוד לא למדו שהעלאת מחירים מובילה מיידית לירידה בצריכה? שכל עוד המשכורות שלנו לא משתנות, אנחנו פשוט נקנה פחות ונצטמצם למוצרים זולים יותר? וגם העניין של בעלי שליטה שדורשים מהמנהלים להעלות רווחיות תוך התעלמות מתנאי השוק - כאילו, מה, אתם אנשי עסקים, אמורים להבין את השוק לעומק ולהבין שיש מצבים שאי אפשר לשפר רווחיות, או שצריך לחכות קצת. אז בשביל זה להלחיץ מנכ"ל מוכשר שעושה עבודה טובה אבל לפעמים יש תנאים חיצוניים שאינם בשליטתו? ועל מחויבות חברתית אני בכלל לא מדבר, זה הרי "מוקצה". לא מבינה את זה.
צרכנית, אבל בזהירות | 07.01.15
30.
דברים שנאמרו בועידת כלכליסט לעסקים
1.נכון להיום (לא בעבר) ההבדל בין רשתות מגה ושופרסל שהינם רשתות ותיקות עם עובדים בעלי ותק ,וועד עובדים מסודר לרמי לוי ושו"ת הוא רק בעלויות השכר לעובדים בהיקף לא יאומן של 150 מיליון שח .השאלה מה אנחנו רוצים ?עובדים חסרי זכויות במחיר מינימום (כמו עובדי קבלן בזמנו)ולא מאורגנים או שיהיה גם סדר וזכויות? 2. נאמר גם שהנזק שעשה שמנהל מקרקעי ישראל כמונופול על מחירי הדיור הוא כעין וכאפס לעומת הנזק שהוא עושה בתחום המשרדים הקניונים , שטחי מסחר ,וחניות בכל הארץ .צחקו על ההשוואה של המוצרים לרשת וול מארט ואמרו רשת וול מארט שוכרת מטר ב5-6 דולר היכן במדינת ישראל מדן ועד אילת אפשר למצוא מטר בפחות מ35 דולר למטר? למה העיתונות לא עוסקת ביוקר המחיה מנקודה זו?
חנוך | 07.01.15
26.
קצצו במשכורות המנכל, הסמנכ"ל, הסמנמנכל, והסמנמנמנמנמנמנמנכל
ויהיה הרבה מאוד כסף לשלם לאלו שמשתכרים משכורת מינימום. בנוסף - חישוב עליית הוצאות השכר נראה מופרך לחלוטין. <<עלייה של 1 אחוז בשכר המינימום, תביא לעלייה של 8 מליון שקל בשנה>> בואו נחשב: 1 אחוז = פחות מ 45 ש"ח לחודש. 45 * 12 חודשים = 540 ש"ח לשנה לעובד 8 מליון, נחלק ב 540 ש"ח לשנה נקבל יותר מ 14 אלף עובדים. לא סביר שלחברת שופרסל יש 14 אלף עובדים בשכר מינימום. והכי חשוב - תעלו מחירים - נקנה פחות. רק השנה (2014) כבר ראינו שזה אפשרי, ושאנשים מצמצמים קניית מותרות. אז לא יקנו משקאות קלים. לא יקנו מילקי. לא יקנו ביצי חופש. יקנו גבינה לבנה, לחם, ביצים וחמאה בפיקוח.
 | 07.01.15
20.
כמו שזה נראה לי, מה שיקרה בסופו של דבר...
כמו שזה נראה לי, מה שיקרה בסופו של דבר זה שכל משפחה תשלם 300-400 ש"ח יותר בחודש, אם יעלו את שכר המינימום (שזה גם 300-400 ש"ח) אז אנשים שמקבלים משכורת מינימום לא יפגעו, אנשים בעלי משכורת גבוהה יותר ירגישו את זה ההתייקרות כי להם לא יעלו את השכר לפי המינימום כי זה לא רלוונטי להם וזה בסדר, לטובת הכלל תעלו מחירים, רק אל תשכחו להעלות את שכר המינימום!
אלעד בן יהודה | 07.01.15
11.
ומי יקנה את המזון היקר?
אמנם יש בישראל שכבה מסוימת שחוגגת, אבל רוב העם שוקע במיתון. החוגגים קונים יותר מכוניות ונדל"ן, אבל מזון לא קונים מעבר לכמות מסוימת. אלו ההולכים ושוקעים פשוט יקנו פחות ויקזזו את אותה העלאת מחירים מתוכננת. ולגבי הטיעון העלוב שהעלאת שכר מינימום היא הסיבה לשחיקת הרווחים, נמאס כבר לשמוע את זה. ההעלאה הזאת בטלה בשישים לעומת שכר הבכירים וחלוקת הדיבידנדים הנדיבה. בגרמניה שכר מינימום הוא 8.5 יורו, כאשר הקופאית והסדרנית ברוב המרכולים לרוב מקבלת יותר, עדיין מחירי רוב המוצרים זול יותר מבלי לוותר על שירות ומגוון. כנ"ל סיפורי סבתא על עליית הדולר - עליה זאת התקזזה עם ירידה במחיר השינוע והירידה במחירי המזון בעולם בתקופה האחרונה.
אזרח | 07.01.15
10.
חשמל, מים ודלק ירדו משמעותית בחודש האחרון....
מכאן שעלות הייצור, הובלה ותפעול ירדו ולכן כל עלות המוצרים אמורה לרדת. מכאן שהיינו אמורים לקבל הוזלה או קיזוז עם העלאת השכר אבל בטח לא התייקרות. תעלו מחירים ומבחינתי המוצרים יישארו על המדף ולא יכנסו לעגלת קניות שלי. ממילא מדובר לרוב במזון תעשייתי מזיק.
חוד הקיפוד | 07.01.15
9.
כאשר מחיר המזון הוא מהגבוהים בעולם, הכתבה מעלה שאלות קשות:
1. האם ייתכן שהמונופולים המייצרים מוצרי מזון אינם יעילים ולמרות זאת רווחיים מאוד ולכן המחירים שהרשתות משלמות גבוהים להדהים? 2. האם ייתכן שהרשתות עצמן ובראשן שופרסל ומגה אינן יעילות ומחזיקות סניפים מיותרים במטרה לשלוט בשוק? מעט מוזר לנעוץ את הבעיה במחירים כאשר המחירים בישראל במזון הם מהגבוהים בעולם!
יובל | 07.01.15
3.
רשתות המזון - לא צריכות לייקר את מחירי המוצרים
הליכה בדרך של ייקור המוצרים היא הדרך הנוחה והקלה ביותר יש דרכים אחרות (נכון קשות הרבה יותר) הראשונה - צמצום הביזבוז בחברה השנייה - צמצום עלויות הפירסום השלישית - הורדת שכר משמעותית לכל מי ששכרו מעל 10000 שקל ברוטו בגובה של 20% להלן דוגמא חישובית שכר של אברכהן מנכל שופרסל 1200000 שקל ברוטו בחודש השכר החדש 88000, לאחר הורדת 20% מכל שכר מעל 10000 שקל בחודש לכל הדיעות שכר "שאפשר להסתדר איתו" ולגמור את החודש (120000-10000)X 80%
 | 07.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת