אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רגולציה גרועה שהתגלגלה אל מחירי הדירות

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
צריך להסדיר את זה בחקיקה
לשנות את חוק לשכת עורכי הדין כך ש 1. עורך דין לא יקבל תשלום על שירותי עריכת דין מאדם שהוא לא מייצג. (למעט הוצאות שנפסקו על ידי ערכאה משפטית). עורך דין המקבל תשלום מאדם חייב לו את כל החובות שהוא חב ללקוח על כל המשתמע מכך. 2. מי שאינו עורך דין (למשל קבלן) וגובה תשלום עבור שירותי עריכת דין יואשם בפלילים.
לא עו"ד | 14.01.15
40.
למה חברה סינית יכולה לבנות בזול בארץ וחברה ישראלית לא?
חלק לא מבוטל מעלויות הבניה הם שכר לעובדים. חברה סינית עם עובדים סינים משלמת לעובדיה בארץ מה שמתחשק לה וחברה ישראלית מחוייבת לשכר מינימום. לא ברור למה מנעו מהסינים לבנות בארץ אולי הלובי של הקבלנים גרם לשילטונות לא להכניס אותם לארץ. ממש כואב הלב תופסים זוגות צעירים ומשעבדים אותם לכול החיים עבור 4 קירות מחורבנים שרוב העלות שלהם זהו מסים עו"ד וקבלנים חמדנים . ממש עבדות מודרנית. מפנים את צומת לב של הציבור למחיר המילקי ולא לעושק לאור היום שקורע את מי שרוצה לחיות במדינה ליד חבריו ומשפחתו.
אבי א. | 14.01.15
38.
לא הבנתם עדיין?
כל הנחה שתעבור לצרכנים יגרמו לעליה במחיר הדירות. כלהנחה. גם מע"מ 0. גם מחיר מטרה. כל הנחה. מדוע? כי רק הקבלנים קובעים כמה דירה תעלה. ולמה זה? כי הם לא רק שולטים במחיר של הדירה, אלא גם בכמות הדירות שמוצעות למכירה. גם לשווק יותר קרקעות לא יעזור. הם יקנו את הקרקע בזול ויטפטפו את הדירות לאט לאט לשוק, כדי לשמור על המחירים גבוהים. אז מה אפשר לעשות? במיידי - מי שיש לו כסף לקנות דירה, שיקנה. מי שאין לו, אך יכול להשיג, שיעשה מאמץ לקנות דירה זולה של 3 חדרים ללא מעלית. בטווח הארוך צריך לחפש שיטה שמעיפה את הקבלנים מהתמונה, למשל שיווק קרקעות ישירות לציבור ("בנה ביתך"), ולאשר בניית בתים מעץ או חומרים אחרים, שמייתרים את הקבלן.
משה | 14.01.15
36.
חוץ מפגיעה בכלל מחירי הדירות אין הבדל (כנסו)
רק לעיתים רחוקות עוה"ד באמת מקבלים 1.5%. בדרך כלל מקבלים פחות כאשר "העלויות המשפטיות" הולכות לקבלן ועורך הדין מקבל מהקבלן בערך 0.75%. אנשים שוכחים שסכומים אלו הינם בעבור עבודה קשה של שנים רבות של ליווי משפטי החל מרכישת הקרקע, מימון, הסכמים עם קבלנים ויועצים, הכנת הסכמי מכר, החתמת דיירים, דיווחים לרשויות המס, ניהול הזכויות במשרדי עוה"ד ולבסוף רישום בית משותף ורישום זכויות הדיירים. בסופו של דבר הוספת ההוצאות המשפטיות למחיר הדירה הייתה צביעה של חלק ממחיר הדירה ורוכשים בהחלט היו מודעים לסך הכל שהוציאו מכיסם לצורך רכישת הדירה (יש גם מס רכישה, פקדונות עלות שינויים וכיוצ"ב). יחד עם זאת בהשוואת המחירים בשוק לעיתים נוטרלה תוספת זו. כיום, הקבלנים פשוט הוסיפו את את ההוצאות המשפטיות למחיר באופן רשמי. דבר לא השתנה אלא שפעולה זו יוצרת אפקט פסיכולוגי שדוחף את המחירים בשוק כלפי מעלה. ככל שדירה חדשה עולה יותר כך גם האלטרנטיבה, דירות יד שנייה, יעלו יותר. ותודה למאיר שטרית על המהלך הגאוני....
עו"ד בתחום | 14.01.15
35.
הפתרון:תביאו תאגידי בניה סיניים שיבנו בזיל הזול!!
אולם הבעיה היא עדיין השמאי הממשלתי באוצר שמתמחר קרקעות במחירי שיא כשנגזרת הינה דירות במחירי שיא,לא יקרה כלום אם באוצר יתנו הנחה בגובה של 90% על הקרקע!! כל זה זה יגרום לירידת מחירים של 60% לפחות מעכשיו לאתמול.
לא פרייאר | 14.01.15
33.
עוד פרק בעלילות שטרית, העיקר שהצרכנים משלמים
בהיותו שר הפנים, מאיר שטרית המהולל השית על הציבור את העלאת מחירי המים בתוספת מ.ע.מ. והנחית עלינו את תאגידי המים. כ-ח"כ "פשוט" הוא הטיל את גזירת האוילות הזו של הגבלת תעריפי העו"דים של החברות הקבלניות. כשיש לו ארבע דירות ברור שלא אכפת לו שהענים מגולגל על הציבור. טוב שהוא לה יהיה יתר בכנסת, לפחות לא נינזק יותר מהשטויות שלו
קורא | 14.01.15
32.
זה ייפתר רק כשתופיע תחרות אמיתית במחיר ובאיכות :
רק כשתוצע ללקוח עיסקה כוללת במחיר נמוך, ללא תוספות כמו שכ"ט עו"ד וכו' שייכללו בעסקה ,אבל לב העניין הוא מחיר כולל נמוך , וזה יגיע אם הממשלה תגייס לפחות קבלן גדול אחד מחו"ל שיגיע עם פועליו מחו"ל לתקופה קצובה, ויתחייב למחיר גג לכמה עשרות אלפי דירות באיזור הביקוש (גדרה - חדרה) עם מפרט ופיקוח איכות קפדני. זה יכול ליצור שינוי ומותנה בשיתוף פעולה מהיר ומזורז של גופי המינהל והממשלה וקרקעות ממשלתיות מסובסדות, ובליווי משרד האוצר ורצוי גם מנהלה מיוחדת לעניין החשוב הזה.
יובל | 14.01.15
29.
תתחילו להפנים שהקבלנים בישראל מבינים רק בשפת החרם
תראו מה יקרה אם שנה, רק שנה כולם יעצרו ולא יקנו דירה. הקבלנים יתחילו לבכות בכל אמצעי תקשורת ויאשימו את המדינה ביוקר המחיה. זה הרי לא הם ןהחמדנות האינסופית שלהם, רק המדינה. עשו לעצמכם טובה ואל תקשיבו לעל אלה שמדברים מתוך פוזיציה. הבועה הזאת בדרך לפיצוץ גדול.
גיא | 14.01.15
25.
אין זה (בדרך כלל) עבד באמת? הקבלנים לקחו 1.5-2 אחוז פלוס מע"מ בחוזה המכירה
בגין שכ"ט עו"ד, סיכמו על שכ"ט של 0.5 אחוז כולל מע"מ מול העו"ד עצמו, ולקחו את השאר לעצמם. אז שלא יספרו סיפורים על התחייבויות לשלם 1.5% לעורכי דין. אין כזה דבר ולא היה. הקבלנים שקרנים ניפחו בועה ומנסים לעכב את הפיצוץ כמה שאפשר.
עוכר דין | 14.01.15
24.
לא ברור לי משהו
הרי לקבלן יש הוצאות. אחת מהן למשל היא מחיר המלט, אחרת היא שכר עבודה לפועלים. הוצאה נוספת היא שכר טרחה לעורך דין שלו. את כל ההוצאות האלה הוא מגלגל על הרוכש, כפי שכל יצרן / מוכר מגלגל את הוצאותיו על הרוכש + רווח כלשהו. מה שונה? הדבר הבעייתי היחידי היה שהסעיף נרשם תחת שכר טרחה עורך דין בלבל רוכשים שחשבו בטעות שהעו"ד מייצג אותם. שיטרית "עשה טובה" למדינה שעכשיו מרוויחה עוד יותר על מס הרכישה. כהרגלו הוא לא ממש דאג לאזרחים.
ע | 14.01.15
22.
פשוט מאוד - הלקוח לא צריך כלל לשלם דמי טרחה לעו"ד של היזם. שיביא עו"ד מטעמו!!
הקטע הזה שבו אני משלם לעו"ד של היזם בכלל לא ברור לי. צריך פשוט לאסור את העניין הזה - ברור לי שהחברות פשוט יגלגלו את העלות הזו על הקונה ויגלמו זאת במחיר הדירה אבל לפחות נמנע את החלק שבו לקוחות לא מיוצגים או משלמים פעמיים - לע"ד שלהם ולזה של היזם
ארני בקר | 14.01.15
19.
עובדים עלינו ללא הפסקה-והגיע הזמן שנגיד עד כאן!
אז כן אנשים ממשיכים לקנות דירות ,זה לגיטימי וזה בסדר ,לא כל אחד רוצה לגור בשכירות,הבעיה מבחינתי היא לא בקבלנים מכיוון שזה לגיטימי שהם רוצים להרוויח עלינו בדיוק כמו שעושקים אותנו בסופר,במוסך,בכבלים,משלמים פחות שכר ועוד ועוד מי שצריך להגן עלינו היא הכנסת ...ממשלת ישראל ,ופה הבעיה הכי גדולה שלנו לא אכפת להם,הם מחפשים רק כותרות ,אם היו רוצים להוריד מחירי דירות כבר מזמן זה היה נעשה ,אך לא רוצים ,כי הם רוצים להרוויח והרבה,וכן המדינה מרוויחה הרבה יוקר המחייה בארץ בין היקרים בעולם במדינות המפותחות שבם השכר הממוצע גבוה בהרבה מאצלנו ומכאן לסעיף הבא שהשכר הממוצע בארץ בין הנמוכים בעולם המפותח וכך הלאה והלאה איפה שאפשר לעשוק אותנו ,עושקים אז עכשיו זה הזמן שלנו להתחשבן עם כל אלה שלא עשו כלום למעננו הבחירות הבאות וקרבות...חשוב להצביע למי שעושה באמת ולא לאלה שרק מבטיחים ולא עושים כלום ורק מאימים עלינו כל הזמן עם ביטחון אז מצטער ,אך איפה הביטחון הכלכלי שלנו ,זה לא פחות חשוב, אז כמו שאומרים שלא יעבדו עליכם......,
דור | 14.01.15
17.
זו לא חוכמה לבדוק עכשיו את חשיבות החוק אלא בשנים שיבואו!!!
הרי השוק עדיין "מתקן" את ההפסדים שנגרמו בהכרח לעורכי הדין ולקבלנים - בחוזים העתידיים המחיר יתייצב באופן כזה שעורכי הדין יסתפקו בפחות והחלוקה תהיה בערך 50% מימון בין הקבלנים לבין הרוכשים כשהמחיר יגולם גם במחיר הדירה.
אחד | 14.01.15
16.
תמיד אמרתי בכלל שזה הזוי ששכר טרחת עורך דין הוא אחוז ממחיר הדירה!
הרי אם דירה עולה מליון שקל, או ארבעה מליון שקל - העבודה היא אותה העבודה! (כן, גם "עבודה בעיניים"). רכשתי דירה לפני מספר חודשים, ולשמחתי מצאתי עורכת דין מצידי שלוקחת תשלום קבוע (6000 שקל) וזהו - ללא קשר למחיר הדירה. כן עצבן אותי שאני צריכה לשלם את שכר הטרחה של הצד השני!
א. | 14.01.15
11.
נמאס לנו שמי שמכתיב כאן את העניינים אלה הקבלנים
האדמות הם של המדינה. הגיע הזמן לשים פיקוח על מי שהולך לבנות. הוא אמור להיות כפוף לגוף חדש שיקום ויהווה הרגולטור. תפסיקו כבר עם כל הקומבינות האלה!! זה כבר נהיה עצוב! האדמות הם של כולנו ועם כל הכבוד לקבלנים טובת האזרח צריכה להיות קודם.
נמאס לנו | 14.01.15
3.
בניגוד לכתוב אני מסכים עם שטרית -אולי לטווח הקצר הם יעלו מחירים
בטווח הארוך המחירים ירדו ולא יוכלו לרמות את הקונים עם המחירים ה"זולים" כשאח"כ דופקים אותנו עם העו"ד שאני בכלל לא צריך אותו... למה לשלם על עורך דין שבכלל לא מיייצג אותי - אני במקום שטרית הייתי מבטל לגמרי את התשלום לעורך דין של הקבלן שהוא אך ורק לטובתו ולא מסייע לקונה אלא מחפש לדפוק אותו......
עוכרי דין לטובת הקבלנים | 14.01.15
2.
קשקושי ביציים כבר חודשים שאין לכם מכירות
אתם יכולים להוסיף ל"מחיר מחירון" שלכם עוד 1.5 אחוז 5 אחוז 10 ואפילו 20 אחוז. זה לא ישנה את העובדה ששנים לא מכרתם דירה במחיר המופרז שדרשתם ותמיד בלווא הכי חותכים במשא ומתן 20 -25 אחוז ממחיר הדירה. הקומבינה בחסות החוק שהייתה לכם עם ה"עו"ד" נגמרה. השלב הבא לטפל בקומבינת מדד שקר הבנייה
ביר | 14.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת